İçimde kalan ukdedir, yeni gelin evi

yorumları okurken aklıma geldi, bir de işin o boyutu var değil mi? aile büyükleri oturulacak eve, alınacak eşyaya karar verir....benim bir tek salon halımı kayınvalidem seçti, onu da çok önceden almış, yani ben henüz ortada bile yokken, önceden evde olanlar hariç (yani eşimin bekar evinden kalanlar hariç) geri kalan herşeyi kendim seçtim....hatta eşim bile karışmadı.......

Saçma gelebilir ama ben konunun başlığını okuyunca ağlamaya başladım senağlama bu hissi yaşamayan bilemez. sorun eşya falan değil. şuyum olmuş buyum olmuş değil. bende aynı şeyleri yaşadım hala da yaşıyorum. evlendim evimi kurdum iyi ya da kötü herşeyimi aldım eşimle beraber yeni bir hayata başlayamadım diyememek, başkasının varolan hayatına yerleşmek bunlar insanın canını sıkıyor. çamaşırsuyununda anlatmak istediği bu sanırım. çok şükür bende mutluyum, eşim çok iyi, iyi kötü herşeyimi alıyorum ama bu da insanın içinde uhde kalıyor

Son düzenleme:
canım benim neden bu kadar sorun ediyorsun kendine allah vucut sağlığı versin ben 9 yıllık evliyim benim hiç yeni eşyalarım olmadı hep ikinci el başkaların verdiği eşyalarla idare ettim bazen bende sen gibi buradan bakarken imrenerek bakıyorum ama olmadı işte kim istemez yeni gelin evi olsun senağlama

Allah ağzınızın tadını bozmasın canım kaydirigubbakcemileeşinle birbirinize destek olursunuz. Herşeyin üstesinden geleceğinizi hissediyorum. Eşya ,koltuk, perde nedirki, benim bir evim vardı. Her eşyası dört dörtlüktü ama iş onda değil karşındaki insanla anlaşabiliyorsan huyu iyiyse, herşey zamanla olur. Yine hep kendimden örnek veriyorum ama napıyım zamanında yeni gelin evi gibiydi evim gel görki anlaşamadık yanlış bir evlilikti. Keşke evimde bir koltuğum birde küçük tüpüm olsaydıda eşim aksi huysuz gecimsiz olmasaydı. Allah mutluluğunuzu daim etsin gülen yüzünüz hiç solmasın inşallah...

her zaman istedigimiz gibi gitmiyo herşey malesef hiç üzülme canım ne kadar şanslısın ki yepyeni bi evin olacak o halı perde yatak daha çok degişir önemli olan eşinle o evdeki huzur yerimseniben

Canım biz de kiradayız.Ve ne zaman kendi evimizin olacağı,ne zaman yeleşeceğimiz belli bile değil.Tayin durumlarından dolayı.Bu yüzden herşeyimi gönlüme göre alamadım.Ama evimde huzurluyum eşimle.Zamanı gelince kafama göre döşediğim bir evim olacak.Sağlık olsun yeterki.Sen de yeni evine kavuşunca herşeyi unutursun.İçinde bulunduğun anın tadını çıkar üzme kendini.

Arkadaşlarınızı dinlerseniz inanın sizin eviniz hiç bir zaman tamam olmaz. herkes herşey söyler. Siz takarsanız sadce cebinize ve psikolojinize zarar verirsiniz.
insanlar güzel evleri olan insanlara imrenmiyorlar, insanlar eşiyle arasındaki iiletişim ve muhabbet iyi olan insanlara imreniyorlar. bu sözümü lütfen ciddiye alın.

canım ya üzülme bukadar
allah sağlık mutluluk versin çalışıp
kazandıktan sonra herşeyin olur yavaş yavaş
evinde istediğin gibi mobilyalarında herşeyin olur
gönlünü rahat tut

evi yeni gelin degil saray yapan icindeki iki kisinin askidir tutkusudur sevgisidir etraf ayse fatma hasan mehmet ne demis begenmis begenmemis kime ne hersey olur Allah saglik versin ama en onemlisi o evin icindeki sicaklik asktir insallah diledigin eve kavusursun

arkadaşım bende evimi yeni yaptırdım benimde evimin kartonpiyeri gömme dolabı falan yok ama bunları sıkıntı etmiyorum allahın izniyle yavaş yavaş hepsini yaptırırız eksikleride tamamlarız ama bencede önemli olan evdeki huzur o varsa gerisi ayrıntı kafanı takma böyle şeylere :1no2:hepsi zamanla olur allah yeterki sağlık ve huzur versin:1hug:

ÜZÜLME CANIM BENİM..en azından taşınabileceğin yeni bir evin olacak..benim de içimde uhde..yeni gelin evinin kokusu..benimde olmadı...
görümcemde bizimle yaşadı evlendiğimde...
eşyalarım şubatta geldi ve benden önce görümcem ve eşim 4 ay kullandılar eşyalarımı...
perdeleri hiç görmedim kaynanam diktirdi...
ama ne yapayım oldu bi kere..şimdi oturduğum evde yapılı değil...ama mecbur oturuyorum..allah nasip ederse bi ev sahibi olursam herşeyimi değiştireceğim...
çok mutluyum ama o yetiyor bana...sadece özeniyor insan bazen
allahım seninde gönlüne göre versin...huzurun eksik olmasın inşallah

Son düzenleme:
Sen içinde huzurlumusun ona bak
Herkes güzel evde yaşamak ister ama kısmet
Vakti zamanı gelince bizde otururuz inşallah
Saraylarda güzel evlerde oturanların hiç mi sıkıntısı yok sanıyosun...

Canım seninle aynı durumu paylaşıyoruz...:1rolleyes:
sende yeni gelin evi gibi eve sahip olursun:1hug:

Son düzenleme:
apar topar evlendik, evimizi bir haftada döşedik
birbuçuk yıllık evliyim halen evde yapılacak yarım işler var.
eşim evle hiç ilgilenmiyor bense hala eksik tamamlıyorum ...
şimdiye kadar huzurluyuz yeter diyorum ama
moralim bozulunca ; evide arada kaynatıp eşime patlıyorum
sonra yine ben üzülüyorum
çünkü eşim komple tadilat yaptırttı ,kocaman ve kendi evimiz.......
bü yüzden bütün ev muhabbetleri benim şükretmemle sonlanıyor,
eksikler mi? hala eksik....

ah canım senin yine iyiymiş.ben eşimin babanesinin evine evlendim.eşyalar tarihiydi resmen.hala daha aynı eşyalarla oturuyorum
geçen gün tesadüf eseri elime bir resim geçti.eşimin çocukluk resmiydi.ve arka planda benim şu an evimde olan koltuklar.e gerisini sen düşün..

işte özeniyor insan...zaten taşınınca da aynı eşyalarla gidilecek oraya...sonuçta hepsi yeniler.....ama evin içini yaptırınca daha bir farklı olur diye düşünüyorum...

canım hiç dert etme, allah sağlık sıhhat versin, zamanla dilediğin gibi evin olur, dilediğin gibi döşersin
2001 yılından beri öğretmenlik yapıyorum, ve görev yerim bir ile en uzak ilçenin köyü, doğu hizmeti çıkar diye pek eşya almadık eşimle, ihtiyacımızı görecek birkaç eşyanın dışında
şimdi görev yaptığım yer doğu hizmetine tabi olunca, geçen sene mobilya aldım evime, yemek odam ve koltuk takımım oldu evliliğimden 7 yıl sonra, napalım buna şükür, ama ratık bundan sonra dilediğim gibi döşerim evimi

anam, konum ev dekorasyonu bölümünden bir derdim var bölümüne taşınmış.....şimdi bu da dert mi derlerse bana ne derim ben.....konularım kafalarına göre yer değişiklikleri yapıyorlar:roflol::roflol::roflol:

dert ettigin seye bak...yaninda huur buldugum insani bulsam bos evde bile otururdum....neden insan elindekilerin kiymetini bilmez hep daha hep daha der ki

dert ettigin seye bak...yaninda huur buldugum insani bulsam bos evde bile otururdum....neden insan elindekilerin kiymetini bilmez hep daha hep daha der ki

korktuğum başıma geldi...ben konuyu bir derdim vara açmadım eğer o yüzden diyorsan modlar buraya taşımış......elimdekielrin kıymetini de biliyorum ve sürekli şükrediyorum.......sadece içimde uhde kaldı uhde................hani herşeyin vardır ama birşey içinde kalır ya onun gibi birşey...örneğin çok zengin olan bir adamın küçükken maddi durumundan dolayı alamadığı 3 tekerlekli bisikleti gibi.....senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…