Hocanın derse almaması

Parayla insan satın alınmaz ne alaka, özelde parayla insan değil hizmet eğitim satın alıyorsunuz daha fazla imkan sunsunlar diye veriyorlar onca parayı, özel okul okuyanlar daha iyi anlar anlatmak istediğimi

Parayla insan satın alınmaz ne alaka, özelde parayla insan değil hizmet eğitim satın alıyorsunuz daha fazla imkan sunsunlar diye veriyorlar onca parayı, özel okul okuyanlar daha iyi anlar anlatmak istediğimi
Ben liseyi ozelde okudum, ulkenin en pahali kolejlerinden isim vermeyeyim. Her seyden once disiplin gelirdi. Cok yanlis dusunuyorsunuz.

Bugün okulla konuştu, dekan yardımcısı direk şikayet et dedi sizce etmeli mi ayrıca çok teşekkür ederim

Benim kardeşim şikayet etti ve sonuç o yıl sadece o dersten kaldı.

Ben olsam cesaret edemezdim. Belki yanlış bir düşünce ama ortada köprü var geçmek gerekiyor.

Çok çalışsın o derse, unutsun şimdilik bence.

Bir daha aynı muamele olursa o zaman düşünür.

Paranın karşılığı bu mu diyorsunuz ama eğitim parası karşılığında farklı muamele istiyorsunuz . Daha dediğinizin ne anlama geldiğini bile bilmiyorsunuz . Kusura bakma biz devlette okuduk . Pohpohlanma ihtiyacımız yoktu çok şükür :)

Ben liseyi ozelde okudum, ulkenin en pahali kolejlerinden isim vermeyeyim. Her seyden once disiplin gelirdi. Cok yanlis dusunuyorsunuz.

Disiplin bu değildir. Insan içinde aşağılamak , üstelik öncesinde hiç bir uyarı yapmadan.

Devlet ya da özel ne olursa olsun bazı eğitimciler artık kendine gelmeli.
Insan okuldan sogutuyorlar.

Özel hayatlarının sıkıntılarını öğrencilerinden çıkarıyor çoğu.

Naif ama disiplinli öğretmenlerde var ; bu kişiler ogretmense onlar ne oluyor merak ediyorum.

Anaokuldan tutun yüksek okula kadar aynı tipler var ortada.

Uzun uzun yazdırdınız bana da...(öğretmen arkadaşlardan özür dileyerek):
Özel anaokulu, ilkokul...lise.. bu seviyedeki öğrenciler çocuktur. İlk derse geç kalırsa idareden “geç kağıdı” alınır derse öyle gelinir. Bunu sık tekrarlarsa öğrenciye onu kırmadan nedeni sorulur, rehberliğe durum bildirilir, aileye geç kalmasının nedeni sorulur(ailede sorun mu var, maddi sorunlar mı var çocuk iyi mi vs). Ara derslerde geç kalan öğrenci sınıfa alınır çünkü okul öğrenciden sorumludur. Derse alınmadığında ve çocukla ilgilenen biri olmadığında bahçede başına birşey gelebilir. Derse geç kalan bir öğrenci nöbetçi öğretmen tarafından zaten görülür ve sınıfına gönderilir. Yani orada da kurallar vardır ve çocuğun davranışlarından aile sorumludur. Üniversite öğrencisi reşittir ve davranışlarından sorumludur. Üniversitee öğrencisi ile ilgili uzun uzadıya yazmayayım...
Arkadaşınız haklı olabilir ama dünyanın başına yıkılacağı bir durum yok. Arkadaşınız yazın çalışıp biriktirdiği parayı sırf bu yüzden yakmayı ve okulu bırakmayı düşünüyorsa sizin tahmin ettiğiniz kadar büyük bir maddi sıkıntı içinde olmayabilir.

Arkadaşınız anaokulu seviyesinde falan mı acaba. Zira üniversite okuyan birisinin bazı şeyleri göze almış olması lazım. Ben kaç kez rencide oldum. Napayım okumasamıydım. Bence kendine gelsin.

Arkadaşlar yorumlarınız içim teşekkürler konunun boyutu değişmeden konu kapansın en iyisi, 3.75 gibi bir ortalamayla geçti, devletede kendisi geçmedi nedeni de gittiği özelde yurt dışına gitme imkanları olduğu için, okul yüzde 50 bursla kabul etti, tam burslu kabul etmiyordu, burada iyi bir eğitim almak için onca çabası, başarısız olduğu için düşünmeyin aksine çok da basarılı,. Kimse kimseyi parasıyla satın alamaz ama verilen hizmeti satın alabilir. Benim kuzenimde sırf anakaradan gitmemek için özel tıpa gitti bir çok da tıp fak geliyordu , simdi bu başarısız mı oluyor? Konum kapansın yoksa laflar başka yerlee e çeklyor

Pardon dekan yardımcısı şikayeti almamış da kime şikayet et demiş?

Erkenden gitmeyi bilmeliydi arkadaşınız. Hocalar da her öğrenciye müsamaha gösterse öğrenciler hiç takmaz bu sefer. Ben derse girmeyen hocanın dersine 2 saat önceden gelirdim. Adam dersin başında yoklama kağıdı gönderirdi onu imzalayabilmek için erken gitmek gerekirdi. Sonrasında derse bile girmezdi . O mecbur değildi biz okumaya mecburduk bu yüzden .şikayet etmek daha kötü yapar durumları.

Eğitimci her yerde egitimcidir ancak özel okul daha dikkat etmeleri gereken bir yerdir. Bunu tartışmak yersiz.

Neden ayrıcalıklı olmasın ki, 20 bin ödeniyor o okulda okumak için. Seçtikleri hocalara dikkat etmek zorundalar.

Atamayla gelinmiyor , parasını yedikleri öğrencilerin imkanlarını daha iyi yapmak zorundalar.

Evet mesela kuzenin Ankara’da devlette okuyan bir tipciya gore basarisiz sayilir. Ama cogu perifer tip fakultesinde okuyanlara gore basarili.

Maasiniz benim vergimle odeniyor diyen vatandaslar gibi konusuyorsunuz

Çok haklısınız

Maasiniz benim vergimle odeniyor diyen vatandaslar gibi konusuyorsunuz

Alakası yok bu söylediğinizde benim söylediğinin.

Okul yönetimi seçtikleri öğretmenlere dikkat emek zorundalar ötesi yok.

Kimse kimseyi önceden bir ikazda bulunmamamissa azarlayamaz.

Içeri girin, bundan sonra benden sonra giren öğrenciyi almıyorum diyebilirdi , demeliydim illa otoritesini o şekilde kurmak istiyorsa.

Özel okulun ayrıcalığı var olmalı k.bakmayın bu konuda size katılmıyorum, öğrenci ön planda tutuluyor öğrenci istemezse hoca değişir birebir şahit olduğum şeyler lütfen yapmayın böyle, kendinde özelde tam bursluyum sınıfta bi kız bi hocayı şikayet ederse hoca bile değişiyordu bu kadarda öğrenciye öenm veriyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…