Hocanın derse almaması

İlkokul değil ki bu. Bazı hocalar dakiklik konusunda katı oluyor. Benim de öyle hocalarım oldu. En az 5 dakika önce gelirdik derse. Eğer geç kaldıysam ara vermesini beklerdim. Demek ki önem veriyor öğrencilerin kendinden önce gelmiş olmasına. Özel okullarda farklı bir şekilde işliyor mu bilmiyorum ama danışman hocası vardır arkadaşınızın. Bu durumda ne yapabilirim diye sorabilir belki. Okulu bırakmak çok abartı olmuş. Bu yaşına kadar hiç haksızlığa uğramadı sanırım nerede büyüdüyse, kıskandım valla.
Eğer özel okullarda öğrenciler müşteri olarak görülüyorsa ve parasını verdiği her derse girme hakkı varsa o zaman şikayet edebilir. Ben nasıl işlediğini bilmiyorum.

Ellerinize sağlık ya, tek siz anladınız diyebilirim, önceden ikazda bulunma yok ve okulun ilk günü, derse gecikmedi sorun hocanın önden girmiş olması, devlet olsa anladım kendim de devlette okudum duymadıgım laflar kalmamıştı ama, özelde durum çok farklı bunu anlamıyorlar, özel işte özel ilgi alaka fazla oluyor genelinde

Ay çok sağolsun sorunda burada özelde sistem çok farklı fakir takır para alıyorlar geciktirince hemen icraya koymakla tehdit bile ediyorlar , 1 liralarının hesabını yaparlar sistem çok farklı ama çoğu bu sistemi anlamıyor

Böyle özel üniversiteler tabela üniversiteleridir.
Bir akademisyen seçilirken farklı faktörler de ele alınır. Bir kızdan şikayet geldi diye (taciz hariç) hoca değiştiren üniversitelerden uzak durun.

Böyle özel üniversiteler tabela üniversitesidir.
Bir akademisyen seçilirken farklı faktörler de ele alınır. Bir kızdan şikayet geldi diye (taciz hariç) hoca değiştiren üniversitelerden uzak durun.
Hakikaten oyuncak mi bu? Boyle bir universitede okusam okulu o zaman birakmayi dusunurdum asil.
Zaten karakter sahibi bir akademisyen de boyle bir olaydan sonra o okulda ders vermez.

Böyle özel üniversiteler tabela üniversitesidir.
Bu konuya katılıyorum. Eğitimi de ona göre olur hiç kimse kusura bakmasın ama öyle üniversite öğrenciye birşey katmaz. Özel ilgi alaka saçmalık oraya eğitim için gidiliyorsa ona göre davranmalı .

Hoca arkadasina hakaret olarak ne demis bu kadar zoruna giden ne?

Yahu bu okula bırakma nedeni olur mu, hoca bu kızar normal, önüne baksın kimseyi takmasın.

Bizim üniversitede de vardı boyle bir hoca derse bi adim geride girsen almaz. Çoğu kişiye etmediği laf bırakmadı dersten geçirmem dedi. Neler neler yaptı ama bu yüzden dersi bırakan da olmadı. Ayrıca asistanı bir gün bizim sinav salonunda ondan önce gelip sıralara bizleri yerleştirip sınav kağıdı dağıttı açmak için hocanın gelmesini bekliyorum. Hoca geldi asistanı bu şekilde mi oturttun bunları diye etmediği hakareti bırakmadı yerin dibine soktu yine de ad birakmadi. Millet neler yaşıyor bi bunun için okul birakilmaz bence.

Hepimizin basina gelen seyler bunlar unide hep oluyor bazi hocalar disiplinli biraz abartacak aglayacak bisey yok. Hic bisey olmamis gibi okula devam etmek en mantiklisi.

Hocanın yaptığı yanlış,belli ki egosu kendinden büyük biri
Ama arkadasiniz da çok ezik karakterli biri sanki
Kapıda ağlayana,okuldan ayrılmayı düşünene kadar olaylara yukarıdan bakıp kaba insanlardan incinmemeyi öğrenmeli,umursamamayi...
İş hayatında neler duyacak, kimlerle karşilaşacak. Her olaydan sonra gözleri dolarsa daha çok ezilir.

Çok çirkin bir fıkra var, onu anlatayım. Hocanın durumuyla bağını sen kur.
Evlenmek üzere olan cocuk demiş ki dedesine, 'dede,sen babaannemle ne güzel hiç kavga etmeden yasiyorsun. Her dediğini söylenmeden yapıyor. Bunun sırrı nedir?
Dede de demiş ki : bak yavrum, düğünden sonra babaanneni alıp eve getiriyordum. At huysuzluk yaptı, dedim bu biiir
At gemini başka yere çekmeye devam etti, dedim bu ikiii
At huysuzluga devam edince çektim vurdum.
Babaannen başladı: deli misin ve adam,neden öldürdün hayvanı. Gözlerimi devirip dedim bu biiir
O günden sonra bir daha hiç söylenmedi

Sizin hikaye de bunun gibi, kadın önlemini almak istemiş ilk andan. Daha da kimse gec gelmeye cesaret edemez,'hoca çok katıymis' diye.
Piyango sizinkine patlamış, kişiler bir şey değil. Üzülmeye bile değmez.

Benzer bir şey ben de yaşadım. Sınıfta olduğum halde geç geldiğimi sanıp beni dışarı attı hoca. Açıklamamı ağzıma tepti. Başka bir hocanın tavsiyesi üzerine odasına gidip izah ettim. Sonra durumu anladı. Ama kendisiyle sürtüşen birini geçirmediği söyleniyordu. Yani demem o ki çok da takılmasın

Benden sonra geleni alman diye bir uyarı yok ayrıca derse gecikmedi sadece hocadan sonra girdiği içim bunca olay
Anlasilan unide yeni arkadasiniz, ders baslasin baslamasin hocadan sonra girdiyse almaz cogu hoca, zaten ilk dersmis ve hoca da uyarisini yapmis...bazi hocalar da arka kapidan girip oturun bolmeyin dersi der, bazilarida benden sonra sakin gelmeyin der..bunlara alismasi lazim arkadasin haksiz derse hocadan sonra girilmez, bunu sikayet etse bile birsey cikmaz hocann taktigiyla kalir

Bizim bir hoca da öyle. Kendisinden sonra geleni asla almıyor. Ki bir kere karşılaştık hocayla sınıfa giriyordu, hocam dedim arkaya baktığı anda koştum önünden girdim içeri kapıyı kilitleyeni biliyorum, çok da abartmasın arkadaşınız. Yarım saat geç gelene laf etmeyen hoca da var 1 dakika geç geleni almayan hoca da var. Şikayet etseniz bir işinize yaramaz hoca hakkında bir işlem yapılmaz ama arkadaşınıza fena takar. Bakın o geç geleni sınıfa almayan hoca yüzünden herkes yarım saat önce sınıfta oluyordu ders sabah sekiz buçukta olmasına rağmen.

Derse alınmadı diye okulu bırakacaksa bencede bıraksın. Zamane ergenlerinin ne kadar hassas psikolojileri var ya, anlamadım ki.

Bir derse devam etmedi diye atilmaz. Derse devamsizlik yaparsa da dersten kalir devam etmedigi icin, yine atilmaz. Hocasi kendisinden sonra girdi diye okulu birakmaya kalkmak cok cocukca. Hayatta da bir suru bu tiplerle karsilasacak, is hayatinda da. Her zorlukta cekip giderse basarili olamaz. Aksine derslerine daha sıkı sarilmali.
Herkesin tarzi farkli. Bana gore 18 yasini gecmis, birey olmus biri derse girerse basarili olacagini, girmezse dersi anlayamayacagi icin kalabileceginin bilincinde olan biridir ve artik kendi kararlarini kendi verebilmelidir. Zorla derste tutulan ogrenci, dersi dinlemek isteyenleri de rahatsiz eder ya da arka siralarda uyur. Bu yuzden bazi hocalarin bu kadar kasmalarini ben anlamiyorum. Birey derse girip dinleyip dinlememekte ozgur olmali bence.
Arkadasin bundan sonra derse girerken, madem bu hocanin boyle bir hassasiyeti var, daha dikkatli olsun o derse giderken, biraz daha erken gitmeye calissin.

Ay abartmasin unv de iki kere dersten atildim kimseye sikayet etmek te aklima gelmedi bitti gitti normal bisey olur oyle seyler bi daha ki derste daha dikkatli olur

Ben böyle birşey yaşadığımda girdim sınıfa oturdum. Hakkınız yok çıkartmaya demiştim. Hoca cok bozuldu ders boyu bana laf soktu. Attığım imzanin ustunu cizdi. Dekan yardimcisina sikayey ettim. Ama o derste sınıfın en iyisiydim sonra hocayla kanka olduk sonraki sene beni dersine davet edip konu anlattırdi.
Sizin durum biraz karışık ama bı dersi kaçırmakla birşey olmaz diye düşünüyorum. Çok sorun olacaksa idareye gitmeden önce hocayla konuşsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…