Hocanın derse almaması

Ogrenci iken hicbir derse gec kalmadim. Sadece bir kez sinifa girdigimde hoca icerdeydi. Gec kaldin giremezsin demisti. Ben de yoo benim saatime gore gec kalmadim demistim. Gulumsemisti gir hadi otur demisti.
Universite zorunlu egitim degildir, bir tercihtir. Dolayisiyla ogrenci derse girip girmeme kararini bana gore kendi vermelidir. Hatta ogrenci dersten cikmak istiyorsa da cikabilmelidir. Bunu ben uyguluyorum. Bazen ara verelim dediklerinde araya daha var cikmak isteyen ciksin dedigimde kimse cikmiyor. Yoklamaya da bakmiyorum, buna ragmen ders tam dolu oluyor. Anladim ki kural konulunca insan tersini yapmak istiyor. Ben ogrenciyi serbest biraktikca da dersler tam dolu geciyor. Dedigim gibi herkesin tarzi farkli ama ben cok kasilmasina karsiyim. Sonucta sarki soylemiyoruz ki seyirciye ihtiyacimiz olsun. Sadece ogrenmek isteyenler gelsin, o zaman ders daha kaliteli ve verimli geciyor. Zorla ogrenmek istemeyeni derste tutmak da dogru degil bana gore.

Türkiye’de mi yaşıyorsunuz?
Özel üniversite eğer kaliteli bir özel üniversite olmak istiyorsa, iyi hocalarla çalışmak zorunda.
İyi hocalar da siz 20-30-40-50 bin veriyorsunuz diye size eyvallah etmez.
Parayla eğitim satın aldığınızı dusunuyorsunuz, evet doğru.
Ama öğretim görevlisi satın almıyorsunuz
Bir şekilde ya o şehirde okumak istediğiniz için, ya o bölümde okumak istediğiniz için yada devlet üniversitesine puanınız yetmediği icin oradasınız. Ve ödediğiniz para bunun bedeli.
Öğretim görevlisinin müşterisi değilsiniz.
Böyle bir eğitim anlayışı güden üniversite de üniversite değildir.
Bir arkadaş çok güzel yazmış
‘Tabela üniversitesi’dir.
Bu yaşadığınızı Bilkent’te, Sabancı’da yaşasanız da şikayete gitseniz epey eğlenceli bir gün olur sayenizde diğerleri için :)

Bizim okulda sikayet etsen yandin omur billah mezun olana kadar perisan eder seni.ben bi hocayla ilk yil kucuk bi olay yasadim ama baya kucuk bisey adam 4 yil beni birakti dersinden en son yil butunlemede gecirdi

Öncelikle şu konuda anlaşalım oradaki hocaların sizin arkadaşınızın parasına ihtiyacı yoktur arkadaşınız özel muamele beklemesin. Ben de akademisyenim. Ben öyle geç kalmaya falan takmam ama herkesin huyu başka. Arkadaşınız nazlı olmasın iş hayatında nelerle karşılaşacak daha.

Evet Türkiye de yaşıyorum ve hayır bilkentte , bilgi de şikayet edildiğinde eğlence değil dikkate alınıyor ki orada öğrencisine bu şekilde davranan eğitimci yok zaten.

Hiç bir öğrenci uyarilmadan sınıftan o şekilde atılmaz.

Özel üniversite ise bu daha çok dikkat etmek zorundalar. Daha önce uyarmayip , o dersten mahrum edemez. Derslere , eğitime ücret veriliyor oralarda.

Tutturulmuş bir öğretmen satın alınmıyor diye. Satın almak ile iyi eğitim anlayışı arasında fark vardır. Öğrencisine bu şekilde muamele eden egitimcileri barindirmamalari gerekir.

Burada hocanın tavrı savunuluyorsa yazık çok yolumuz var demektir.

Merhaba öğrencilik. Arkadasınız alışsa iyi olur. Daha ne hocalar görür. Şikâyet edip boşuna hocanın iyice dikkatini çekmesin. Takar sonra belli mi olur.

Böyle gereksiz bi şeyden de okul bırakılmaz. Ne var yani almadıysa almadı. Bi dahakine vaktinde gitsin.

Sizler gibi eğitimciler artsın ki bu anaokuldan itibaren her yerde karşımıza çıkan, okuldan soğutan , o çocuklarda psikolojik tahribatlar oluşturan , kişiler bitsin tükensin artık.

Okulun ilk günü arkasında sırılsıklam duran öğrencisini bu şekilde sınıftan çıkararak sözde diğer öğrencilere göz dağı verdi.

Bir kişiyi harcadı saçma sapan otoritesini sağlamak için.

Bu aralar işte bu saçma sapan egitimcilerle karşı karşıyayım.

hocanin tavrını savunan yok da sen özel okula 16 bin veriyorsun diye hocayi satın almıyorsun..ne saçma dusunce bu..cem yılmaz aklima geldi özel universite geyigi yaparken paralari sacıp ögret ulannnn diyor ya...öyle bi dünya sanıyorlar sanirim

Hocanın tavrını savunmuyorum. Sadece bana garip gelen özel üniversite olduğunun belirtilmesi.
Noluyor özel üniversite olunca? Nasıl bir ayrıcalık bekleniyor? Parasını verdim, bana benim istediğim şekilde hizmet verecek ve ben burada nezaketi de satın alacağım, diye mi düşünülüyor?
Derslere eğitime ücret ödenmeyince daha mı az hak ediyor insanlar eğitim almayı?
Saygıyı deseniz, herkes hak ediyor.

Ekim ayının ortasındayız. Yüksek ihtimal o hoca öğrencilerini uyarmıştır derse geç kalmama konusunda... bu uyarılar genelde ilk derste yapılır zaten. Her seferinde öğrenci uyarılmaz. 6 yaşında 1. Sınıf öğrencisi değil söz konusu öğrenciler.
Böyle bir örnek insan, iyi eğitimci vs hassasiyetine gerek olduğunu düşünmüyorum.
İşini iyi yapsın, mesleki olarak katması gerekeni katsın, gerisi karakteri.
Orası artık yetişkin hayatın ilk adımı ve karşısına iyi/kötü insanlar da çıkacak, adil olmayan durumlar da yaşayacak...

Su ozel okul saçmalığına sinir oluyorum. Devlet okulunda okuyup bunu yasayan kimse okulu bırakmaz. Okul okuldur. Ama özel olunca böyle oluyor. Madem rencide etti cevabını verseymiş. Yada gitsin şikayet etsin. Derse almama hakkı var ama rencide edemez. Ben devlet üniversitesinde okudum. Birgün hoca beni sınıfta payladı bu dersten gecemeyeceksin dedi. bütün sınıf beni haklı buldu. Bende cevap olarak sınıfta sinavdan
En yüksek notunu aldım. Sıkıyorsa bıraksın dersten. Hocanın tavrı değişti. Yanlışını anladı. Okulum bitti anne oldum çocuğumun öğretmeni karşısında bile saygılıyım. Dershaneye gidiyor. Bir tonda para veriyorum. Ama oraya bile saygılıyım. Çocuğuma kızsa haksızlık yapsa öğretmeni ben buraya para veriyorum diyemem. Ayıp geliyor böyle şeyler bana. O okulu bitirdi çalışma hayatında ne yapacak. Ne haksızlıklar görecek. Hemen işi mi bırakacak. Hoca kötü biridir yada o gün kötü günündedir. Gitsin bir konussun kendini ifade etsin saygılı bir şekilde. Gençliğin zorlukla mucadele biçimine bak. Okul bırakmak.

Ay okul zamanlarm aklıma geldi.
Kaç kere derse alınmadım ve dersten atıldım bilmiom.
Rencide olcak ne var.
Biraz fazla abartmışsınız durumu.

Boyle bir konu icin okul birakmayi dusunen biri, hayatta karsilasacagi zorluklarla kolay basedemeyecek demektir.
Hoca oyle demis boyle demis..
Hoca okuldan sonra bitiyor!
Asilhayat basliyor.
Daha fazlasini yasadim..Daha kotu seyler yasayan arkadaslarim oldu.yaz okulu aldilar..peki ne oldu? Hepsi hedeflerine ulasti .hoca okulda kaldi.
Cok basit seyler bunlar .evet kafaya takilir.Ama hangi meslegi yaparsaniz yapin,aileniz size ne imkanlar sunarsa sunsun,siz bir gunes gibi parlasaniz bile sizi rencide edecek,rencide edilmenizi dort gozle bekleyecek onlarca sizi sevmeyen insan olacak.
Hayatla mucadele etme tarziniz bu olmamali .
Boyle sikayet ederek, okuldan ayrilarak ,kacip giderek birsey basaramazsiniz.Basarsaniz bile sizden goturdugu cok sey olacak.
Lutfen guclu olun ve derslerdn gecmeye bakin

Lise öğrencisi misiniz siz? Hoca derse almadı ühühüh okulu bırakıyorum ne? Şikayet etmek ne hatta? Kocaman insan bir dersine vaktinde giremiyorsa girmesin zaten. Biraz sorumluluk sahibi olun. Herkes sizi yüceltmek, sizi hoş görmek zorunda mı? Bu kadar zayıf olmayın. Ayrıca para veriyorsunuz diye de kimseyi satın almıyorsunuz. Daha çok çalışıp devlet üniversitesine girseydi arkadaşınız da para vermeseydi.

Son düzenleme:
"O kadar para veriyor karşılığı bumu olmali" derken.. o zaman şunu onereyim, parayla değil puanla öğrenci alan bir devlet üniversitesinde okuyarak başlayabilir bu sorunu çözmeye.. orada da hocalar aynı şekilde davranabilir ama en azından "o kadar paranin karşılığı bu mu " diye üzüntüsünü percinlemez.. hatta iddia ediyorum böyle bir şeye üzülmez ve üzülmenin saçma olduğunu bilir.. sonuc olarak bazı şeyler parayla satılmıyor...

Bir hocamız benden sonra girmeyeceksiniz, ben gelince ayağa kalkacaksınız derdi. Ve yapardı da. Almazdı içeri. Şikayet ederseniz yönetim sizi korumadığı gibi direk hocaya söyler kızın adını. Sittin sene kurtulamazsınız o adamdan. Bu kadar da ağlamasın. Nedir böyle nazlı olmak. Bir tek o rencide olmuyor memlekette. Okumam aman bırakırım deyince kime ders veriyor. Hocaya mı ? Zerre tınmaz onu. Olan olmuş

Üniversite hocaları normal hocalar gibi değil malesef yani biraz katı kuralcılar.soruyu bilemedim diye dersten atilmisligim var.Takılmasın arkadaşınız universitenin tadını çıkarsın..

Beni de rezil etmisti hocanin teki. İyyy hatirladim sinir oldum. Arkadasinizin derdi rezil olmak degil , okadar para verip rezil olmak. Ayrica sikayet meselesini hic karistirmayin. Hoca bu hem takar hem de hakli bulunur. Hicbir okul yonetimi suclu haksiz dahi olsa hocasini ogrencisine degismez.

Arkadaşınıza destek olun. Haklıymış haksızmış bunları dert etmesin. Hayatta daha ne haksızlıklar görecek. Hele Bi iş hayatına başlasın.
Derse almış almamış dert edilecek bir mevzu değil. Hele hele şikayet etmek gibi bir gaflete asla düşmeyin. Unutmayın ki siz öğrencisiniz o hoca. Büyütmeyin bu kadar

Kisi otorite kurmak icin
Korkutarak otorite kurmak ne kadar dogru? Ben bunu hic yapmadim. Saygi ile otorite saglanmali.
Evet liseli degil karsimdakiler. Ama egitimcilerin tek gorevi cocuklara ders vermek degildir sadece, onlari hayata da hazirlamaktir. Bu yuzden dersi anlatirken baktim cok yoruldular hemen araya birseyler sokuyorum. Bazen bir kitaptan bahsediyorum bazen bir anımdan bazen laboratuardaki yasadigim sıkıntilardan...sevgiyi hissediyor cocuklar. Yoklamaya bakmiyorum sıkılan cikabilir dedigim halde kimse ben ara vermeden cikmiyor. Bazen onlarin sorularina cevap vermekten konum ilerlemiyor yine de cok basit sorulara bile sabirla cevap veriyorum. Cunku karsimdaki onemsenildigini hissetmek istiyor, biliyorum. Sadece soru sormak icin soranlar bile var yine de onlara vakit harcanmasi hoslarina gidiyor. Dersi dinlemek istemeyen ogrenciyi zorla icerde tutmanin bir anlami yok, bu sadece hocanin egosunu tatmin eder. Oysa ben karsimda arka siralarda uyuyan ogrenci gorunce motivasyonum bozulur. Herkes farkli. Bilmiyorim belki de herkes kendi gordugu egitim tarzini uyguluyordur. Ben boyle yetistirildim boylesi daha iyi diyorum ama bazisi da zorla ogrenciyi icerde tutarak belki bir kelime ogrense kàr kàrdir diye dusunuyordur.

hocayı şikayet ederse hoca takabilir
1 olumsuzlukta gemileri yakacaksa aranıyordur benim gözümde ve okumak istemiyorsa uzatmadan bıraksın

ilk olayda ki üniversite hocalarının çoğu havalı olur (prof ve doçentlerde bile yok o havada neyse)
bu olayı unutup devam etsin hayatına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…