Eğitimci her yerde egitimcidir ancak özel okul daha dikkat etmeleri gereken bir yerdir. Bunu tartışmak yersiz.
Neden ayrıcalıklı olmasın ki, 20 bin ödeniyor o okulda okumak için. Seçtikleri hocalara dikkat etmek zorundalar.
Atamayla gelinmiyor , parasını yedikleri öğrencilerin imkanlarını daha iyi yapmak zorundalar.
Alakası yok bu söylediğinizde benim söylediğinin.
Okul yönetimi seçtikleri öğretmenlere dikkat emek zorundalar ötesi yok.
Kimse kimseyi önceden bir ikazda bulunmamamissa azarlayamaz.
Içeri girin, bundan sonra benden sonra giren öğrenciyi almıyorum diyebilirdi , demeliydim illa otoritesini o şekilde kurmak istiyorsa.
Türkiye’de mi yaşıyorsunuz?
Özel üniversite eğer kaliteli bir özel üniversite olmak istiyorsa, iyi hocalarla çalışmak zorunda.
İyi hocalar da siz 20-30-40-50 bin veriyorsunuz diye size eyvallah etmez.
Parayla eğitim satın aldığınızı dusunuyorsunuz, evet doğru.
Ama öğretim görevlisi satın almıyorsunuz
Bir şekilde ya o şehirde okumak istediğiniz için, ya o bölümde okumak istediğiniz için yada devlet üniversitesine puanınız yetmediği icin oradasınız. Ve ödediğiniz para bunun bedeli.
Öğretim görevlisinin müşterisi değilsiniz.
Böyle bir eğitim anlayışı güden üniversite de üniversite değildir.
Bir arkadaş çok güzel yazmış
‘Tabela üniversitesi’dir.
Bu yaşadığınızı Bilkent’te, Sabancı’da yaşasanız da şikayete gitseniz epey eğlenceli bir gün olur sayenizde diğerleri için :)
Ogrenci iken hicbir derse gec kalmadim. Sadece bir kez sinifa girdigimde hoca icerdeydi. Gec kaldin giremezsin demisti. Ben de yoo benim saatime gore gec kalmadim demistim. Gulumsemisti gir hadi otur demisti.
Universite zorunlu egitim degildir, bir tercihtir. Dolayisiyla ogrenci derse girip girmeme kararini bana gore kendi vermelidir. Hatta ogrenci dersten cikmak istiyorsa da cikabilmelidir. Bunu ben uyguluyorum. Bazen ara verelim dediklerinde araya daha var cikmak isteyen ciksin dedigimde kimse cikmiyor. Yoklamaya da bakmiyorum, buna ragmen ders tam dolu oluyor. Anladim ki kural konulunca insan tersini yapmak istiyor. Ben ogrenciyi serbest biraktikca da dersler tam dolu geciyor. Dedigim gibi herkesin tarzi farkli ama ben cok kasilmasina karsiyim. Sonucta sarki soylemiyoruz ki seyirciye ihtiyacimiz olsun. Sadece ogrenmek isteyenler gelsin, o zaman ders daha kaliteli ve verimli geciyor. Zorla ogrenmek istemeyeni derste tutmak da dogru degil bana gore.
Evet Türkiye de yaşıyorum ve hayır bilkentte , bilgi de şikayet edildiğinde eğlence değil dikkate alınıyor ki orada öğrencisine bu şekilde davranan eğitimci yok zaten.
Hiç bir öğrenci uyarilmadan sınıftan o şekilde atılmaz.
Özel üniversite ise bu daha çok dikkat etmek zorundalar. Daha önce uyarmayip , o dersten mahrum edemez. Derslere , eğitime ücret veriliyor oralarda.
Tutturulmuş bir öğretmen satın alınmıyor diye. Satın almak ile iyi eğitim anlayışı arasında fark vardır. Öğrencisine bu şekilde muamele eden egitimcileri barindirmamalari gerekir.
Burada hocanın tavrı savunuluyorsa yazık çok yolumuz var demektir.
Kisi otorite kurmak icinSizler gibi eğitimciler artsın ki bu anaokuldan itibaren her yerde karşımıza çıkan, okuldan soğutan , o çocuklarda psikolojik tahribatlar oluşturan , kişiler bitsin tükensin artık.
Okulun ilk günü arkasında sırılsıklam duran öğrencisini bu şekilde sınıftan çıkararak sözde diğer öğrencilere göz dağı verdi.
Bir kişiyi harcadı saçma sapan otoritesini sağlamak için.
Bu aralar işte bu saçma sapan egitimcilerle karşı karşıyayım.
Korkutarak otorite kurmak ne kadar dogru? Ben bunu hic yapmadim. Saygi ile otorite saglanmali.Sizler gibi eğitimciler artsın ki bu anaokuldan itibaren her yerde karşımıza çıkan, okuldan soğutan , o çocuklarda psikolojik tahribatlar oluşturan , kişiler bitsin tükensin artık.
Okulun ilk günü arkasında sırılsıklam duran öğrencisini bu şekilde sınıftan çıkararak sözde diğer öğrencilere göz dağı verdi.
Bir kişiyi harcadı saçma sapan otoritesini sağlamak için.
Bu aralar işte bu saçma sapan egitimcilerle karşı karşıyayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?