hocayı şikayet ederse ömür boyu o okulu bitiremez ben sana söylim bizimde öyle hocalarımız vardı asla derse almazdı haklıda bence yapıca hiç bişey yok bi sonraki derse daha erken gidecek(Geçenlerde arkadasımın yatay geçişi ile konu acmıstım,) saat 9 da dersi varmıştı yağmura yakalanmış sırılsıklam bi şekilde koşturan koştura derse yetişmeye çalışmıs, hoca önde arkadaş arkada sınıfa girmişler, ve hoca herkesin önünde ' çık dışarı benden sonra geldin girme diye rencide edercesine laflar söyleyip sınıftan çıkarmış' arkadaşım çok aglamıs. Şuan yanımızda , hiç bi şekilde gecikmedim sadece hoca önden girdi diye derse almadı daha öncesinde böyle bi uyarıda yapılmadı diyor gerçekten çok üzgün zor şartlar altında okuyor 16.000 lira para ödüyor yeniyor içmiyor okulu ödüyor, ya eski okuluna giderim diyor ya da okumam bırakırım diyo , biz bu durumda ne yapabiliriz hocayı şikayet etsek bir işe yarar mı , okulu bırakmasını asla istemiyoruz arkadaşlarıyla da konuştuk hocayla beraber girdiler hoca neden almadı anlamadık diye üzüldüklerini söylediler , biz bu durumda ne yapabiliriz gerçekten çok rencide olmuş hala aglıyor o kadar para veriyor karşılığı bu mu olmalı
Kisi otorite kurmak icin
Korkutarak otorite kurmak ne kadar dogru? Ben bunu hic yapmadim. Saygi ile otorite saglanmali.
Evet liseli degil karsimdakiler. Ama egitimcilerin tek gorevi cocuklara ders vermek degildir sadece, onlari hayata da hazirlamaktir. Bu yuzden dersi anlatirken baktim cok yoruldular hemen araya birseyler sokuyorum. Bazen bir kitaptan bahsediyorum bazen bir anımdan bazen laboratuardaki yasadigim sıkıntilardan...sevgiyi hissediyor cocuklar. Yoklamaya bakmiyorum sıkılan cikabilir dedigim halde kimse ben ara vermeden cikmiyor. Bazen onlarin sorularina cevap vermekten konum ilerlemiyor yine de cok basit sorulara bile sabirla cevap veriyorum. Cunku karsimdaki onemsenildigini hissetmek istiyor, biliyorum. Sadece soru sormak icin soranlar bile var yine de onlara vakit harcanmasi hoslarina gidiyor. Dersi dinlemek istemeyen ogrenciyi zorla icerde tutmanin bir anlami yok, bu sadece hocanin egosunu tatmin eder. Oysa ben karsimda arka siralarda uyuyan ogrenci gorunce motivasyonum bozulur. Herkes farkli. Bilmiyorim belki de herkes kendi gordugu egitim tarzini uyguluyordur. Ben boyle yetistirildim boylesi daha iyi diyorum ama bazisi da zorla ogrenciyi icerde tutarak belki bir kelime ogrense kàr kàrdir diye dusunuyordur.
1Sen seni cok takdir ediyorum ve ne kadar ozverili oldugunu konularindan biliyorum. Guclu karakterin, hayata bakis acin, yorumlarin... gercekten takdire deger...Yuregin cok guzel. Eminin ki yaptiklarinin da mukafatini bir sekilde goruyorsundur, goreceksin de. Ben eminim cocugunun egitimde de boyle olacak. Sevgiyle kal...Sizin gibi egitimcilerle karşılaşır evlatlarımız inşaallah.
Bir hocamiz arkadasima steteskop firlatmisti ve arkadasim yine de saygisindan ezilip buzulmustu. Simdi hatirlayinca kahkahalarla guleriz.Üniversite son sınıfta dersten atılmışlığım var benim hemde çok lan dışarı valla kafana şu bilgisayarı fırlatacam denerekKaç kere derse alınmadım, kaç kere laf yedim bilmiyorum. Bir sınavdan 3 almıştım, 100 üzerinden 3, hoca tebrik etmişti adımı yazabildiğim için Hepsine güldüm geçtim, hiç böyle triplere girmemiştim.
1Sen seni cok takdir ediyorum ve ne kadar ozverili oldugunu konularindan biliyorum. Guclu karakterin, hayata bakis acin, yorumlarin... gercekten takdire deger...Yuregin cok guzel. Eminin ki yaptiklarinin da mukafatini bir sekilde goruyorsundur, goreceksin de. Ben eminim cocugunun egitimde de boyle olacak. Sevgiyle kal...
Ozel universitede ogrencinin gönlü olsun diye ugrasip gereksiz ozel muamele yapilirsa o ozel universiteler ne bi Bilkent olabilir, ne Koç ne de Tobb.. Kıytırık parali okullar olmanin ötesine gecemezler, isimleri üniversite olur sadece..Ellerinize sağlık ya, tek siz anladınız diyebilirim, önceden ikazda bulunma yok ve okulun ilk günü, derse gecikmedi sorun hocanın önden girmiş olması, devlet olsa anladım kendim de devlette okudum duymadıgım laflar kalmamıştı ama, özelde durum çok farklı bunu anlamıyorlar, özel işte özel ilgi alaka fazla oluyor genelinde
Valla ben kolejde okudum hiç özel alaka görmedim canımı okuyorlardı. Tatilim bile çalışmayla geçti hep . Ama iyiki de geçmiş .Ozel universitede ogrencinin gönlü olsun diye ugrasip gereksiz ozel muamele yapilirsa o ozel universiteler ne bi Bilkent olabilir, ne Koç ne de Tobb.. Kıytırık parali okullar olmanin ötesine gecemezler, isimleri üniversite olur sadece..
Bu saydigim ozel universitelerdeki hocalar ozenle secilmis, kaliteli hocalar olduklarindan verilen paraya eyvallah edip birilerine ozel muamele edenini pek göremez, duyamazsiniz.. Adamlar zaten havada kapilan tipler..
Ayrica o parayi hoca ozel olarak ilgilensin diye vermiyorsun; ya devlete puanin yetmemistir, ya o şehirde kalmak istemissindir pek secenek yoktur, ya okul gercekten iyidir ve bu yuzden tercih etmissindir..
Gunumuz kolej ve dersaneleri ile karistirmayin bence universiteyi..
Son bi kac senedir türeyen, kat arasinda, mahallede sokak arasinda bi apartmanda açılan adına kolej/özel okul denen yerlerden bahsetmistim aslinda..Valla ben kolejde okudum hiç özel alaka görmedim canımı okuyorlardı. Tatilim bile çalışmayla geçti hep . Ama iyiki de geçmiş .
Evet ama öyle okullar öğrenciye birşeyler katıyor . Gecemiz gündüzümüze karışmış olsa daSon bi kac senedir türeyen, kat arasinda, mahallede sokak arasinda bi apartmanda açılan adına kolej/özel okul denen yerlerden bahsetmistim aslinda..
Ben de kolej mezunuyum ve oyle bi ders calisirdik ki, vize final donemini aratmazdi bazen..
Her hoca farklı , yöntem farklı. Evet sert çıkmamalı ancak arkadaşı üstelemişse kızmış olabilir .yorumlara baktim cogu incilerin mi dokuldu cinsinden :)) kurallar olsun amenna ama kimse kimseyi rencide edemez boyle egitim olmaz. bu sekilde davranilan ogrenci o dersten verim alamaz. kurallar nezaket olcusunde uygulanmali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?