Hocanın derse almaması

Ben de bi gün bu şekilde derse alınmamıştım. Hocanın deresime geç kalmayın deme şekliydi bi nevi. Arkadaşın niye bu kadar kişiselleştirmiş ki olayı? Okulu bırakmayı düşünmek falan çok çocukça. :)

Hoca egosu da iyiymiş. Öğrenciyi rencide edemez, herkesin önünde aşağılayamaz buna hakkı yok. Ve ayrıca trafik olan ya da geç kalmayı gerektirecek bir sürü başka durum var, üç dakika beş dakika geç kaldı diye dersin kalanından öğrenciyi mahrum edemez ( eğer düzenli hale gelmediyse )

valla kuzum ne harcadığın para ne emek herşey hocanın egosuna bağlı. şikayet edersen takar. işin bitsin sonra soe hesabını.

Okuyan da hoca pataküte dövdü sanacak. Ne demek o kadar para veriyor?! Para karşılığı imtiyaz olmayacağına göre arkadaşınız hocanın kurallarını öğrenecek. Hocayı şikayet edince hocanın özür dileyeceğini mi sanıyorsunuz? Ömrü billah takar. Olayı bu kadar dramatize etmeye gerek yok. Bi dahaki derse vaktinde gider olur biter.

Tamam üzücü rencide edici bi durum ok ama okul bırakmak ne alaka
Bazı hocalar egolarına yenik düşüp sınıf ortasında gövde gösterisi güc gösterisi yapabiliyor genel olarak hayatta böyle işyerinde de karsısına cıkabilir
Arkadasınızın duygusal tepkilerinden kurtulması lazım

para ıle alakası yok unv ortamı bu ılk okul degıl hemen okulu bırakırımlar aglamalar falan
hocayla ıyı gecınmek zorunda kısısellestırmesın o hocanın kuralı odur

Bir derse geç kalmış , alınmamış diye okulu bırakacağına bu da bana ders olsun 5 dakika önce gelmeliyim diye kendini motive etse daha mantıklı değil mi ?
Bana çok toy geldi arkadaşlarının düşüncesü

bikere su kafayi degistir okadar para veriyor karsiligi bu mu olacakti ne demek? sen orada hocaya degil alacagin egitime para veriyorsun. yillarini harcamis akademisyen olmus dunku cocuk para veruyor diye susmayacak bu bir. ikincisi sabah 9 da dersi varmisti diye bir kalip yok turkce de varmisti ne demek? varmis ya da vardi... universitede boyle okuyorsaniz o 16000 e gercekten yazik. ucuncusi dersten atildim da defalarca derse alinmadim da ne rencide okd

oldum ne okulu birakmayi dusundum. hayat zorluklarla,zor insanlarla dolu. hoca o gun tersinden kalkmistir olamaz mi? 3. sinifta hoca sinava alkollu geldi 8 ogrenciyi sinavdan kovdu ders 17 kisilik secme ders. delidir dedik sonra kendisi tekrar sinav yapti. ne kimse agladi ne de okulu birakmayi dusundu. universite sadece ders degil hayata hazirliktir da.

Bu nasıl bir konu ya,arkadaşınız hiç mi dersten atılmadı hiç mi azar işitmedi Çok abartı.

Dönem başında hocalar derse geç kalma konusunu önemsediğini belirtmek için bir dakika olsa da geç kalanı sınıfa almayarak ciddiyetini belirtir. Benden sonra sınıfa giremezsin çık dışarı kelimesi hakaret değildir. Başka kelimeler kullandıysa hoca ayıp etmiş. Ama arkadaşınızın ağlayarak koşup sizin yanınıza gelip buna dertlenecek kadar olayı büyütmesi çok acı. Acı çünkü böyle biri hayatta çok zorlanır.
Hocayı şikayet etmek de çok çocukça. Neden şikayet edilecek ki? Burada yazmadığınız bir hakaret varsa bilemem tabi. Ederse de hocanın savunması alınır başka birşey olacağını sanmıyorum. Ancak arkadaşınız okul değiştirmek için kendine kılıf arıyor bence. Para veriyor diye padişah torunu değil. Okul değiştirirken kayıt ücretini biliyor olmalıydı. Okulu dönem sonunda değiştirebilir.

arkadaşınız prenseslik sendromuna girmiş sanırım. para veriyorum mantığı nedir.? hocayı da şikayet edip hata yapmasın hoca ona bi takarsa ona sittin sene o okuldan mezun olamaz.
bunu içinde okul mu bırakılır. abartıya gel.

Rencide olacak bir şey yok. Orası üniversite ise hocadan randevu alsin gitsin yanina durumunu anlatsin, arkadaslarinin ysninda onunla bu sekilde konusulmasindan duydugu rahatsizligi dile getirsin. Yalniz bu kadar para veriyorum böyle davranılması doğru değil gibi bir laf söylemesin. Onun olayla ilgisi yok çünkü.

Yeni nesil gerçekten inanılmaz geliyor:) bu mu yani?

Hoca çık dışarıya dedi? Bana dedi ühühühüh gerekirse okulu bırakırım. Kişiliğini zedeleyecek, özlük haklarını ezip geceçek bir hakaret mi etmiş hocası ne yapmış?

Bu ona ders olur 20 dk erken gelir oturur sınıfına.

Final sınavında oturacak yer bulamadığımız için bize siz sınava seneye girersiniz artık demişti bizim hocamız, köpek gibi yalvararak başka sınıf açtırmıştık.
Üniversite böyle bir yer, insanların egosuyla baş etmeyi de öğreniyorsunuz.
Arkadaşınız biraz fazla prenses belli ki, bu derece abartacak bir şey yok. Sanırsın hoca okuldan atmış, alt tarafı bir derse almamış

Ovv, ne abartmış arkadaşınız. Evet benim de canım sıkılırdı doğru değil bence de bu davranış ama insanlar çeşit çeşit, kişileştirmezdim durumu, okulu bırakacak kadar büyütmezdim. Ki ben de hassas ve alıngan biriyimdir.
Hocayla konuşabilir bence, böyle bir kuralı varsa buna göre dikkat eder arkadaşınız artık. Şikayet etse daha da kötü olabilir.
Ayrıca olayı paraya bağlamanız hiç hoş değil.

kimi kime şikayet edeceksiniz allah aşkına. üniversiteye gelmiş insanın bu olay için bu kadar ağlaması saçma.

Üniversite de pek bu işlere girmeyin. bir taktılar mı paçanızı kurtaramazsınız.

bir gün dersteyim ağzımda sakız var ama çiğnemiyorum biraz sağda duruyor biraz sola alıyorum, çıkaramadım ağzımdan. hoca 50 kişinin ortasında burası e5 değil dedi sadece hocam konuşmalarınıza dikkat edin diyebildim ama yerin dibine geçtim. sanırım kendisi de terbiyesizlik yaptığını farketti 2. derse giremeyeceğini bildirdi.
kimseye şikayet edemedim çünkü biliyoruz ki it iti ısırmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…