• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hizmetçilik yaptığım eşimi bırakıp kızımın yanına mı dönmeliyim, biraz daha mı dayanmalıyım?

Madem pişman olduğunu söyledi ve siz de tekrar denemek isteyerek döndünüz o zaman bakın gerçekten kaybetmek istemeyip kendini törpüleyecek mi? Ama aynı olursa çekmeyin Allah aşkına. Huyu, karakteri böyleyse pek de değişmez tabi ama bir şans vermek istemişsiniz madem.

Hizmetini yapip kahrini cekecek insan yanindan gidince elbet aglar. Birakin aglasin.

Yillarca cocuklarinizla birbirinizin dayanagi olmussunuz. Sonradan hayatiniza giren bir herife kiziniza verdiginiz 400 liraya karisma hakkini neden veriyorsunuz? Kim oluyor o ayol?

Merhaba herkese arkadaşlar. Bu konuyu annem adına açtım. Merak etti sizlerin ne tavsiye edeceğini ve onun cümleleriyle soruyorum.

51 yaşındayım. Eşim 22 yıl önce vefat etti ve 3 kızımla çalışarak geçindim. Hiç evlilik düşünmemiştim. Hepsini evlendirdim. Son kızım evlendiğinde çalıştığım iş yerinden tanıdıklar vasıtasıyla 64 yaşında birisi ile tanıştırıldım. Onun da eşi vefat etmiş. 3 kızı var. Maddi durumu iyi. Anlaşabildik ve evlenmeye karar verdik. Evlenmeyi kendi teklif etmesine rağmen ilk baş resmi nikah yapmadı. Oyalamaya çalıştı kabul etmeyip vazgeçtim. Sonra tekrar barışmak istedi resmi nikahımızı yapıp evlendik. Ama öyle birisi ki herşeye kavga çıkarıyor. Sürekli asabi. İstediğim saatte yatıp kalkmama bile karışıyor. Akşam 10da yatıp sabah 9da kalkmayınca surat yapıyor sinirlenip tartışma çıkarıyor. Şiddet gibi birşey söz konusu değil ama yaptığı psikolojik şiddet en beteri. O kadar varlığı olmasına rağmen bi altın yüzüğüm bile yok. Evlenmeden önce bankada bir miktar parası olduğunu o paranın kızlarından haberi olmadığını ve evlendiğimizde o paranın benim güvencem olacağını söyledi. Sonra da kızlarımın haberi var biliyorlar deyip yine susturmaya çalıştı beni. Kızlarımla aramızda 15 dakikalık bir mesafe olmasına rağmen göndermiyor gittiğimde sürekli arıyor gel diye. Ama kendi akrabaları her hafta sonu burda ve onlara hizmet ediyorum mutsuz olduğum bi evde. Sadede gelecek olursam en küçük kızım şanssız bi evlilik geçirdi ve boşandı. Tek başına geçinmeye çalışıyor ve eşim bana para vermediği için yardım edemiyorum. Ortanca kızıma ihtiyacı olduğu için 400 lira vermiştim eşim onu öğrendi ve yine tartıştık kızımdan parayı geri istemek zorunda kaldım. Bi kaç gün önce evden çıktım ayrılmak istediğimi kızlarımın yanına gideceğimi söyledim ağlayarak aradı ben sensiz ne yaparım diye. Dayanamadım döndüm. Şimdi sizce ne yapmalıyım ben boşanıp kızımın yanına mı gideyim, yoksa sabredeyim mi lütfen akıl verin?
Ne için sabredeceksiniz ki? Bu evliliğin size ne faydası var? Mutlu değilseniz ayrılın.

Ablacım, biz 20 lik Kızlarımıza bile böyle psikopat eşlerinden acilen boşanmalarını tavsiye ediyoruz. Yerinizde olsam, huzurlu yaşayacağım dönemde böyle rezil bir adamı hemen boşayıp, kızımla yaşardım. Bu adam sizin ömrünüzü törpüler, başka da bir şey olmaz.

Merhaba herkese arkadaşlar. Bu konuyu annem adına açtım. Merak etti sizlerin ne tavsiye edeceğini ve onun cümleleriyle soruyorum.

51 yaşındayım. Eşim 22 yıl önce vefat etti ve 3 kızımla çalışarak geçindim. Hiç evlilik düşünmemiştim. Hepsini evlendirdim. Son kızım evlendiğinde çalıştığım iş yerinden tanıdıklar vasıtasıyla 64 yaşında birisi ile tanıştırıldım. Onun da eşi vefat etmiş. 3 kızı var. Maddi durumu iyi. Anlaşabildik ve evlenmeye karar verdik. Evlenmeyi kendi teklif etmesine rağmen ilk baş resmi nikah yapmadı. Oyalamaya çalıştı kabul etmeyip vazgeçtim. Sonra tekrar barışmak istedi resmi nikahımızı yapıp evlendik. Ama öyle birisi ki herşeye kavga çıkarıyor. Sürekli asabi. İstediğim saatte yatıp kalkmama bile karışıyor. Akşam 10da yatıp sabah 9da kalkmayınca surat yapıyor sinirlenip tartışma çıkarıyor. Şiddet gibi birşey söz konusu değil ama yaptığı psikolojik şiddet en beteri. O kadar varlığı olmasına rağmen bi altın yüzüğüm bile yok. Evlenmeden önce bankada bir miktar parası olduğunu o paranın kızlarından haberi olmadığını ve evlendiğimizde o paranın benim güvencem olacağını söyledi. Sonra da kızlarımın haberi var biliyorlar deyip yine susturmaya çalıştı beni. Kızlarımla aramızda 15 dakikalık bir mesafe olmasına rağmen göndermiyor gittiğimde sürekli arıyor gel diye. Ama kendi akrabaları her hafta sonu burda ve onlara hizmet ediyorum mutsuz olduğum bi evde. Sadede gelecek olursam en küçük kızım şanssız bi evlilik geçirdi ve boşandı. Tek başına geçinmeye çalışıyor ve eşim bana para vermediği için yardım edemiyorum. Ortanca kızıma ihtiyacı olduğu için 400 lira vermiştim eşim onu öğrendi ve yine tartıştık kızımdan parayı geri istemek zorunda kaldım. Bi kaç gün önce evden çıktım ayrılmak istediğimi kızlarımın yanına gideceğimi söyledim ağlayarak aradı ben sensiz ne yaparım diye. Dayanamadım döndüm. Şimdi sizce ne yapmalıyım ben boşanıp kızımın yanına mı gideyim, yoksa sabredeyim mi lütfen akıl verin?
Bu yaştan sonra neden başkasının hizmetçiliğini yapıp kahrını çekesin ki ? İnsan bu yaşından sonra rahatlık ister o adamda rahatlığını bozmamak için yalvarıyor size dön diye senin rahatın onun için önemli değil

Kızının yanına dönsün. Bu amcaya güven olmaz ne yaptığı ne dediği belli değil.

Bana kalırsa evliliğin ilk başlarında beklentilerin uyuşmaması bu tarz problemler yaşanması normal. Hele iki tarafta artık belli bir yaşta, alışkanlıkları sabitlenmiş kişiler olunca evli hayata alışmak daha da zor olur.

Evi terk etmeden önce eşinizle oturup ciddi bir konuşma yapmanız lazım. Huzur için evlendiğinizi, bu yaştan sonra bazı şeyleri çekemeyeceğinizi açık açık konuşun. Yine kızlarınızın herzaman destekçisi olacağınızı karşı tarafa kabullendirmeniz lazım. 400 tl geri istemek ne kadar ayıp birşey. Gönderdiğiniz para kendi harçlığınızsa size fatura vb. İçin verilmediyse çok büyük kavga sebebi bunun geri istenmesi. Hatta belki iki tarafında kızlarının olduğu bir ortamda konuşmalısınız. Ama birikmiş para konusunu açmayın o konuda bence biraz hatalısınız.

Son olarak evlilik yürümüyorsa elbette boşanılır. Ama kızınız daha genç ve yarın öbürgün tekrar hayatına birilerinin gireceğini yeniden evlenebileceğini düşünmeniz gerek. O noktada ben senin için evliliğimi dağıttım şimdi yeniden yalnızım yaşım da iyice ilerledi vs. diye sitem etmeyecekseniz ve pişman olmayacaksanız evliliğinizi sonlandırmayı düşünün

Annemi koydum yerinize. Benim annemde tek basima bir kiz buyuttu eger sizin gibi sansiz bir evlilik yapsaydi ne hissederdim diye. yillarca kimseye minnetonka etmeyen insanlarsiz,by saatten sonra birinin yukunu cekmek agir gelmis olabilir. Eger manevi aksamda huzurunuz yoksa, emekliniz vs var eger bagimli degilseniz durumu kiziniza acin derim ben. Kizlariniz mutlaka size kendi surumlarini anlatacak be gel diyecektir. Bir yastan sonra anneler cocuk ,cocuklar anne oluyor. Sizi koruyup huzurlu bir ortama cekebilirler. Ayrica cocuklari var mi bilmiyorum ama evlensenizde anneye muhtac oluyorsunuz destegine muhtemelen size ihtiyaclari da vardir

Adamın tek bir artısı yok kalmak için sebep olsun.hele o yaştan sonra kimsenin kahrını çekmeyin.kızınızın yanına gidin 3 tane evlat annelerini mağdur etmez heralde destek olurlar gerekirse maddi manevi.

Evlenmeden önce çalıştığınızı yazmışsınız. Evlenince işten ayrıldınız mı?

Bir kadının hayatta en çok güvenmesi gereken kişi kendisi olmalı bana göre. Konuda sanki ya sizi mutsuz eden eşiniz ya da boşanmış kızınız seçeneklermiş gibi. Hayır başka seçenek de var: İşinize devam etmek, kendi başınıza hayatınızı sürdürmek.

Yaptığınız şey kağıt üstünde evlilik, gerçek anlamda özlediğiniz sevgi/saygı içermesi gereken bir birliktelik değil. O yüzden o seçeneği eliyorum ben.
Kızınızla yaşamak ise bugün için daha iyi bir seçim gibi görünmekle beraber yarın öbür gün tekrar evlenmek istediğinde ne olacaksınız? Siz de mi yeniden evleneceksiniz?

Söyle annene o kiroyu bıraksın.. bedava karın tokluğuna hizmetçi almış kendine pust.. O hizmeti başka yerde iş olarak yapsa küsmeye hesabını vermeden harcar kızına da gönderir torununa da istediğini alır.. Ama böyle koca diye bedava yapılınca o hizmet suistimal ediyor bazı itler.. versin madem aylık asgari hizmetçilik hakkını o da kızına 400 gönderince ses edemesin adam.. oh karın tokluğuna kölelik..

Bırak git ya ne yapıcan o cimri herifi
Git kızınla yaşa
Bu yaştan sonra dert mi çekicen

İkinci bahar dediğin rahatlik olur ,gezme olur ,el ele Kaplıcalarà gitme olur. Tek tek evlatları yoklama olur torun sevmek olur ..
Kızıniza verdiğiniz parayi istettirmesi çok kaba olmuş. Kendini düzeltmesse çekilir dert değil.

Back