• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hizmetçilik yaptığım eşimi bırakıp kızımın yanına mı dönmeliyim, biraz daha mı dayanmalıyım?

İnsan sanırım çocukları evlenince boşluğa düşüyor..
Şimdi bakınca kimseyi çekemem o saatten sonra diyorsun ama o zaman yalnızlık, çocuklara yük olmama isteği vs. sebeplerden gelen teklifler değerlendiriliyor..

Evlilik her yaşta kumar işte. 64 yaşında olgundur ne yapacağını bilir dersin de karakter bozuksa bozuk işte..

Değil mi ama.
64 yaşında seni kabul eden birini bulmuşsun ayağının altını öpse az..neyin eziyeti..

Merhaba herkese arkadaşlar. Bu konuyu annem adına açtım. Merak etti sizlerin ne tavsiye edeceğini ve onun cümleleriyle soruyorum.

51 yaşındayım. Eşim 22 yıl önce vefat etti ve 3 kızımla çalışarak geçindim. Hiç evlilik düşünmemiştim. Hepsini evlendirdim. Son kızım evlendiğinde çalıştığım iş yerinden tanıdıklar vasıtasıyla 64 yaşında birisi ile tanıştırıldım. Onun da eşi vefat etmiş. 3 kızı var. Maddi durumu iyi. Anlaşabildik ve evlenmeye karar verdik. Evlenmeyi kendi teklif etmesine rağmen ilk baş resmi nikah yapmadı. Oyalamaya çalıştı kabul etmeyip vazgeçtim. Sonra tekrar barışmak istedi resmi nikahımızı yapıp evlendik. Ama öyle birisi ki herşeye kavga çıkarıyor. Sürekli asabi. İstediğim saatte yatıp kalkmama bile karışıyor. Akşam 10da yatıp sabah 9da kalkmayınca surat yapıyor sinirlenip tartışma çıkarıyor. Şiddet gibi birşey söz konusu değil ama yaptığı psikolojik şiddet en beteri. O kadar varlığı olmasına rağmen bi altın yüzüğüm bile yok. Evlenmeden önce bankada bir miktar parası olduğunu o paranın kızlarından haberi olmadığını ve evlendiğimizde o paranın benim güvencem olacağını söyledi. Sonra da kızlarımın haberi var biliyorlar deyip yine susturmaya çalıştı beni. Kızlarımla aramızda 15 dakikalık bir mesafe olmasına rağmen göndermiyor gittiğimde sürekli arıyor gel diye. Ama kendi akrabaları her hafta sonu burda ve onlara hizmet ediyorum mutsuz olduğum bi evde. Sadede gelecek olursam en küçük kızım şanssız bi evlilik geçirdi ve boşandı. Tek başına geçinmeye çalışıyor ve eşim bana para vermediği için yardım edemiyorum. Ortanca kızıma ihtiyacı olduğu için 400 lira vermiştim eşim onu öğrendi ve yine tartıştık kızımdan parayı geri istemek zorunda kaldım. Bi kaç gün önce evden çıktım ayrılmak istediğimi kızlarımın yanına gideceğimi söyledim ağlayarak aradı ben sensiz ne yaparım diye. Dayanamadım döndüm. Şimdi sizce ne yapmalıyım ben boşanıp kızımın yanına mı gideyim, yoksa sabredeyim mi lütfen akıl verin?
Sizin yas olmus 51 onun ki 64. Bu saatten sonra milletin agiz kokusunu cekmeye gerek var mi annecim. Dön kizlarinin yanina calisabiliyosan yine calis kendi parani kazan. Millete hizmetcilik edip mutsuz olucana kizlarini kolunun kanadinin altina alip mutlu mesut yeniden yasa derim.

Merhaba herkese arkadaşlar. Bu konuyu annem adına açtım. Merak etti sizlerin ne tavsiye edeceğini ve onun cümleleriyle soruyorum.

51 yaşındayım. Eşim 22 yıl önce vefat etti ve 3 kızımla çalışarak geçindim. Hiç evlilik düşünmemiştim. Hepsini evlendirdim. Son kızım evlendiğinde çalıştığım iş yerinden tanıdıklar vasıtasıyla 64 yaşında birisi ile tanıştırıldım. Onun da eşi vefat etmiş. 3 kızı var. Maddi durumu iyi. Anlaşabildik ve evlenmeye karar verdik. Evlenmeyi kendi teklif etmesine rağmen ilk baş resmi nikah yapmadı. Oyalamaya çalıştı kabul etmeyip vazgeçtim. Sonra tekrar barışmak istedi resmi nikahımızı yapıp evlendik. Ama öyle birisi ki herşeye kavga çıkarıyor. Sürekli asabi. İstediğim saatte yatıp kalkmama bile karışıyor. Akşam 10da yatıp sabah 9da kalkmayınca surat yapıyor sinirlenip tartışma çıkarıyor. Şiddet gibi birşey söz konusu değil ama yaptığı psikolojik şiddet en beteri. O kadar varlığı olmasına rağmen bi altın yüzüğüm bile yok. Evlenmeden önce bankada bir miktar parası olduğunu o paranın kızlarından haberi olmadığını ve evlendiğimizde o paranın benim güvencem olacağını söyledi. Sonra da kızlarımın haberi var biliyorlar deyip yine susturmaya çalıştı beni. Kızlarımla aramızda 15 dakikalık bir mesafe olmasına rağmen göndermiyor gittiğimde sürekli arıyor gel diye. Ama kendi akrabaları her hafta sonu burda ve onlara hizmet ediyorum mutsuz olduğum bi evde. Sadede gelecek olursam en küçük kızım şanssız bi evlilik geçirdi ve boşandı. Tek başına geçinmeye çalışıyor ve eşim bana para vermediği için yardım edemiyorum. Ortanca kızıma ihtiyacı olduğu için 400 lira vermiştim eşim onu öğrendi ve yine tartıştık kızımdan parayı geri istemek zorunda kaldım. Bi kaç gün önce evden çıktım ayrılmak istediğimi kızlarımın yanına gideceğimi söyledim ağlayarak aradı ben sensiz ne yaparım diye. Dayanamadım döndüm. Şimdi sizce ne yapmalıyım ben boşanıp kızımın yanına mı gideyim, yoksa sabredeyim mi lütfen akıl verin?
evladımı dünyayaaa değişmem... huzursuz bir ortamda kalınmamalı aman büyük konuşmayım da Allah a büyük varmasın.. durmam

Bu adama siz sağlam bit uyarı çekin madem. Ya düzel ya da giderseniz bir daha gelmeyeceğinizi bilsin. ŞArtlarınızı sıralayın bir tanesi ihlal edilirse de bence artık affetmeyin. Yıllarca hayatta neler yaşadınız bir de bundan sonra bu adamın sorunlarını mı çekeceksiniz...

Bence biraz dişinizi gösterin ve çok sessiz kalmayın.

Bu yaştan sonra huzurlu zaman geçireceğinize kocanızın kahrını çekiyorsunuz. Önce kendinizi ve kızlarınızı bir düşünün.hakkınızda hayırlısı

Evlendikten sonra maddi sıkıntım olmaz rahatlık içinde yaşarım diye evlenmişsiniz ama adam daha evladınıza verdiğiniz 400 TL' nin hesabını yapıyor ve geri aldırıyor 😮
Bankada sizin için ayırdığı parayı kesinlikle vermez, bu adam öldükten sonra kızları hemen miras davasına düşer siz de yaptığınız hizmete, degersizlikle kalırsınız ortada.

Adamın yaşı da daha 64, yani belki daha 20 yıl psikolojik baskı uygulayan bir adamla birlikte yaşayacaksınız. Eşinizin amacı sizi ailenizden soğutmak ve tek kendine ve ailesine hizmetçi olarak görüyor.
Değer mi bunlara ? Boşanın en azından kafanız rahat etsin, yalanlarına da kanmayın, daha önceden hangi sözü verdi de tuttu ki şimdi tutacak.

Bu yazıyı yazan kızınıza cevabım; annenizin evi ya da maaşı var mı ? Eğer yoksa bilin ki size sığıntı olmamak için bu leş evliliği sürdürüyor. Annenize sahip çıkın.
Boşandığında babamın maaşını alabilecek. Bizim her zaman onun yanında olduğumuzu biliyor. Ayrıca ben zaten tek başıma yaşıyorum çalışıyorum maaş almasa bile ben ona gül gibi bakarım kafası rahat olur en azından

Şu kadınların çilesi hiç mi bitmez arkadaş ? Önünüzde güzel yıllarınız var teyzecim eğer maddi olarak imkanın varsa ayrıl gitsin her gün acaba bugün ne olacak diye düşünmektense kızlarının yanında huzur bulursun.

Boşandığında babamın maaşını alabilecek. Bizim her zaman onun yanında olduğumuzu biliyor. Ayrıca ben zaten tek başıma yaşıyorum çalışıyorum maaş almasa bile ben ona gül gibi bakarım kafası rahat olur en azından
E daha ne o zaman, kurtulsun bir an önce.

Anladım. Bence destek olun boşansın kurtulsun kadın. Hizmetçilik ediyor diyorsunuz yazıktır annenize eziyet ettirmeyin.

kendinizin emekli maaşınız var mı inşallah vardır
bence de en mantıklısı kızınızın yanına dönmek

yıllar önce biyerde duymuştum
eski eşin maaşı bir daha evlilik yapıp boşansa dahi yeniden bağlanmıyormuş
eski eş maaşı
yanlış mı biliyorum?

Değil mi ama.
64 yaşında seni kabul eden birini bulmuşsun ayağının altını öpse az..neyin eziyeti..

60 küsür yaşında böyle ezik psikolojili birini tanımıştım. Hep dua ederdim "Allah karısına çocuğuna sabır versin" diye..
Böyleleri terkedilip pislik içinde yaşamayı hakediyor ancak.
Aile olabilmişsin daha ne kudurursun bunak herif?

Gencsiniz kizinizla hayatinizi kurun kimseye hesap vermeden yasayin. Yok kizina gondermiycekmis akrabalara hizmet ettiricekmis yatip kalkmana karisicakmis pinti hayaiyetsiz adam bosanin para alabiliyosanizda alin sirf yuregine okuz oturaun parçacıklarından ayrilmak zorunda kalsin diye.

ablacım bu kazmadan kurtulun, kızlarınızla gönlünüze göre yaşayın, azıcık aşım kaygısız başım :KK14:

Adamın hayatınıza ne getirisi var anladım. 50 yaşında da olsan kendinden 13 yaş büyük bir adamla evliliğin mantığını anlamıyorum ben.

3-5 yıla hastalıkları çıkar, adamın derdiyle uğraş kalan ömründe.... sevip bir ömürü ortak geçirdiğin bir insanın her türlü kahrı çekilirde, böylesinin değil...kaldıki hayatının son çeyreğini yaşarken, hala 400 TL gibi küçük bir paranın hesabını tutup, her türlü hizmetini gören sizin gönlünü kıracak kadar hödük.... Kefenin ceplerini sağlam diktir der, ağlamasına kanmazdım ben.

Kocanız olacak adam bana çok iğrenç geldi , nedense iğrendim.Midem bulanıyor bu tür adamlardan.Boşan ablacım , bu soytarıyı terk et , kendine başka köle bulsun.

Back