• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hizmetçilik yaptığım eşimi bırakıp kızımın yanına mı dönmeliyim, biraz daha mı dayanmalıyım?

Ben de bosandim. Ikinci evliligimi mutlu olmak icin yaparim yaparsam, adama hizmetcilik yapmak icin degil. Eger beni mutsuz ediyorsa da ayrilirdim. Anladigim kadariyla adamin bir katkisi yok size secgi, ilgi, sefkat anlaminda. Cocuk da yok. Ne diye katlaniyorsunuz ki?

Karşılıklı uyanıklık yapmaya çalışmışlar, yememiş.
Adam resmi nikâhı istememiş cünkü mal mülk,
Anneniz ısrar etmiş (doğrusu da bu) cünkü kendini guvenceye almak istemiş,
Adam annenizi tekrar döndürmek için bankada para var demiş cünkü evlilik anneniz tarafından bunun üzerine kurulu.
Anneniz de buna kanıp gelmiş.

Ben maddiyat için evliliğe karşı değilim ana madem maddiyat için yapıyorlar, bir de evlilik öncesi sözleşme yapsalarmış..
Cünkü bu evlilik değil, iş akdi..
Anneniz para, adam da hizmet bekliyor.

Burada kızının yanına dönmek daha mantıklı tabii ki ama mesela ilerde kız evlenmek isterse annem eşini bıraktı benim yanıma geldi evlenirsem annemi bırakmış olur muyum gibi bir düşünceye girebilir ya da anne ister istemez ben düzenimi bozup geldim kizim beni yalnız bırakıyor diye düşünebilir. Bence bunu da düşünmeli.

Kızıma verdigim 400 liranın peşine düşen adamı önce silkeler sonra da çöp kovasına atardım.gelmisim 51 yaşıma tam huzur bulacagım yasıma kahır mı cekecegim . Adam para da malda ortak degil ama yasamda ortak. Adam kendi cocuklarının gelecegini oyle iyi koruyor ki sana senin yavruna 400 lirayı cok görüyor. 1 yıl doldurduysaniz ac nafaka davasini eger sizinle.birlikteyken bir mal.edinsiyseniz onu da isteyin gecmiste ettiklerinden birsey talep edemiyorsunuz. Eger dolmadıysa bir yıl bekle oyle bosan pis heriften.. cimri ve insafsiz sevgisiz adamdan bi halt olmazzz

Bazı yorumlar ne kadar acımasız ve empatiden uzak..

Aşık olup evlenenler istisna, ama ileri yaşta evlenenlerin çoğu zaten mantık evliliği yapıyor. Aşk sevgi evliliği yapanlarla bir tutulamaz..

Adam işini görecek evini çekip çevirecek birini istemiş, kadının da buna karşılık maddi rahatlık beklentisi olması çok normal.

29 yaşında gencecikken kocasını kaybetmiş. Çocukları ufakken yıllarca çalışıp didindikten sonra rahat etmek istemesi çok normal ve insani bir şey..

Adam biraz normal olsaymış herkes halinden memnunmuş. Kavun diye almış kelek çıkmış. Genç yaşta severek yapılan evliliklerde de yaşanmıyor mu bunlar?

Tabiki bosanin onca sene bunun için mi beklediniz. Kahır çekmek için mi. Kizinizin yanına gitmenize laf eden üç kurusun hesabını soran adamdan hayır gelmez. Yazık değil mi bu yaştan sonra kahır cekiyorsunuz

Bi kaç gün önce evden çıktım ayrılmak istediğimi kızlarımın yanına gideceğimi söyledim ağlayarak aradı ben sensiz ne yaparım diye.
Canın cehenneme deseydin yaa ablacım.
Ne diye geri döndün bu herife?
Yaşınız kemale erdi diye bırakamazsın zannediyordu her halde.
Yalnız yaşamak kolay değil biliyorum ama onca şeyi tek başına başardıktan sonra böyle bir herifle evli kalmak daha zor bence.

Kaç yıl daha yaşayacağımız belli değil. Öz çocuklarınla görüşmene karışıyor psikopat. Ne hakkı varmış acaba?
Onca sıkıntıyı elin herifi senin çocuklarınla gorusturmesin seni kısıtlasın diye mi çektin?

Yerinizde olsam kızımın yanına gider kızım çalışırken evde yemeği yapar gelince de huzurla o yemeği yiyip çayımı yudumlardım.Hele ki emekli maaşınızda varsa keyfime bakardım.Yazık değil mi alemin adamının kahrını çekip üstüne akrabalarına hizmet edeceksiniz.Gönül arkadaşi olurdu,birlikte gezmelere giderdiniz,hayatınizi yaşardınız o başka tabii ama böylesi çekilmez.

Merhaba herkese arkadaşlar. Bu konuyu annem adına açtım. Merak etti sizlerin ne tavsiye edeceğini ve onun cümleleriyle soruyorum.

51 yaşındayım. Eşim 22 yıl önce vefat etti ve 3 kızımla çalışarak geçindim. Hiç evlilik düşünmemiştim. Hepsini evlendirdim. Son kızım evlendiğinde çalıştığım iş yerinden tanıdıklar vasıtasıyla 64 yaşında birisi ile tanıştırıldım. Onun da eşi vefat etmiş. 3 kızı var. Maddi durumu iyi. Anlaşabildik ve evlenmeye karar verdik. Evlenmeyi kendi teklif etmesine rağmen ilk baş resmi nikah yapmadı. Oyalamaya çalıştı kabul etmeyip vazgeçtim. Sonra tekrar barışmak istedi resmi nikahımızı yapıp evlendik. Ama öyle birisi ki herşeye kavga çıkarıyor. Sürekli asabi. İstediğim saatte yatıp kalkmama bile karışıyor. Akşam 10da yatıp sabah 9da kalkmayınca surat yapıyor sinirlenip tartışma çıkarıyor. Şiddet gibi birşey söz konusu değil ama yaptığı psikolojik şiddet en beteri. O kadar varlığı olmasına rağmen bi altın yüzüğüm bile yok. Evlenmeden önce bankada bir miktar parası olduğunu o paranın kızlarından haberi olmadığını ve evlendiğimizde o paranın benim güvencem olacağını söyledi. Sonra da kızlarımın haberi var biliyorlar deyip yine susturmaya çalıştı beni. Kızlarımla aramızda 15 dakikalık bir mesafe olmasına rağmen göndermiyor gittiğimde sürekli arıyor gel diye. Ama kendi akrabaları her hafta sonu burda ve onlara hizmet ediyorum mutsuz olduğum bi evde. Sadede gelecek olursam en küçük kızım şanssız bi evlilik geçirdi ve boşandı. Tek başına geçinmeye çalışıyor ve eşim bana para vermediği için yardım edemiyorum. Ortanca kızıma ihtiyacı olduğu için 400 lira vermiştim eşim onu öğrendi ve yine tartıştık kızımdan parayı geri istemek zorunda kaldım. Bi kaç gün önce evden çıktım ayrılmak istediğimi kızlarımın yanına gideceğimi söyledim ağlayarak aradı ben sensiz ne yaparım diye. Dayanamadım döndüm. Şimdi sizce ne yapmalıyım ben boşanıp kızımın yanına mı gideyim, yoksa sabredeyim mi lütfen akıl verin?
kusura bakmayın da 51 yaşında ve 3 kızı olan biri olarak buradaki herkesten daha görmüş geçirmiş birisiniz.İnsan neden evlenir? Yanında bir nefes,güveneceği biri olsun diye,müşterek bir hayat yaşamak için.Esas 50 lerinden sonra evlilik gereklidir insana. Çiftler birbirlerine baksın diye.64 yaşında adam size hizmetçi muamelesi yapıyor.Sizde burada ne yapayım diye akıl istiyorsunuz. Kızınıza verdiğiniz parayı adam sizi azarladı diye geri istemiştiniz. Üstüne dayak yemeyi mi bekliyorsunuz?? Ağlamış da ,dayanamamış da ...Valla kusura bakmasın kimse size eş,çocuklarınıza bir baba olmayacak adamın neden yanında durduğunuzu anlamış değilim.

Kusura bakmayın da anneniz biraz aptallık etmiş. 2.kez evlenip mantık evliliği yapacak olsam önce kendi üstüme bir gayrimenkul isterim tapuyu görmeden de nikah yapmam.
Adam kendine beleş hizmetçi bulmuş tabi ki bırakmak istemez. Ayrıca ülkemizde evlilik sözleşmeleri geçersizdir çünkü evliliklerde ortak mal rejimi geçerlidir. Yani evlilik içerisinde alınan mallar yarısı ortak olur eğer adam ölürse de adamın üstüne olan malların ancak yüzde 25 i annenize kalır. Kızların yerinde olsam mirasta yeni kadına en az miktarda mal bırakmak için uğrasırım çünkü bütün bu mal mülk sizin anneniz hiç ortada yokken yapılmış.
Kısaca annenin üstüne satış yoluyla bir gayrimenkul yapılmadan adama dönmesi tamamen aptallık. Ona gideceğine her gün temizliğe gitse günlük 180 TL kazansa daha karlı olur maddi olarak

Kusura bakmayın da anneniz biraz aptallık etmiş. 2.kez evlenip mantık evliliği yapacak olsam önce kendi üstüme bir gayrimenkul isterim tapuyu görmeden de nikah yapmam.
Adam kendine beleş hizmetçi bulmuş tabi ki bırakmak istemez. Ayrıca ülkemizde evlilik sözleşmeleri geçersizdir çünkü evliliklerde ortak mal rejimi geçerlidir. Yani evlilik içerisinde alınan mallar yarısı ortak olur eğer adam ölürse de adamın üstüne olan malların ancak yüzde 25 i annenize kalır. Kızların yerinde olsam mirasta yeni kadına en az miktarda mal bırakmak için uğrasırım çünkü bütün bu mal mülk sizin anneniz hiç ortada yokken yapılmış.
Kısaca annenin üstüne satış yoluyla bir gayrimenkul yapılmadan adama dönmesi tamamen aptallık. Ona gideceğine her gün temizliğe gitse günlük 180 TL kazansa daha karlı olur maddi olarak
Değil mi yani?
Benim annem dişinden tırnağından artırsın, ikinci eş gelsin üstüne ev istesin. Hangi evlat razı olur ki?

Ağlamaya dayanamayıp dönmek yerine,istediğiniz şartları öne sürerek dönün dönecekseniz.
Sizsiz yapamıyor madem insan olsun.
Evlatlarınıza yardım etmenize nasıl engel olabilir.
Bu herife hizmetçi olacağıma çocuklarıma hizmetçi olurum evet.
Yapmanız gereken belli.

Değil mi yani?
Benim annem dişinden tırnağından artırsın, ikinci eş gelsin üstüne ev istesin. Hangi evlat razı olur ki?
Adam daha verdiği 400 TL ye kıyamayıp geri almış zaten kadının üstüne hiçbir şey yapmaz mal mülk olarak.
Kızların yerinde ben olsam adam ölünce terekeden daha fazla pay almak için katkı payı arttırım davası açarım...
Gerçekten bazen insanın kendi kendine yaptığını 7 kat el yapmıyor, kadın boşansa ve tazminat alsa eski kocasından maası da varmış gül gibi geçinip gider. Elin cimri öküzünün hizmetçiliğini yapmak için geri dönmüş Allah akıl fikir versin

Back