Hırsızlık mi yapıyor yardım

Hayır haftalık 200 gibi düşünün yetmediği de oluyor ma en fala bir haftada 300 belki nadir istemiyor oyle
19 yaşında genç delikanlı için 200 tl az değil mi?
benim lise 3 e giden kızımın bile günlük harçlığı 50 tl
gerçi evde olduğunda o kadar vermiyorum sizin de öyle olabilir

Oğlunuzla ilişkiniz nasıl? Sevgilisi varmış anladığım kadarıyla, bu onun için daha fazla masraf anlamına gelebilir bazen. Ekstra ihtiyaçları için sizden rahatça para isteyebiliyor mu? Eğer bunu isteyebileceği kadar yakın ve anlayışlı bir ilişkiniz yoksa o yüzden çalmış olabilir.

Hatırlıyorum, ben lise 1 de iken - yani 14 yaşında- bir erkek arkadaşım vardı ama masum bir ilişki. Ailem ise şiddetle bu konulara karşı çıkardı, onu sadece okulda görürdüm ve kimseninde haberi yoktu. Günlük harçlığım sanırım o zamanlar 2tl idi, sadece kantinden öğle arası tost çikolata falan almalık :). Sevgililer günü geldiğinde param olmadığından ama illada ona hediye almak istediğimden bi kez babamın, anneme işe gitmeden önce sabah tezgaha bıraktığı 20tl parayı çalmıştım. Ve ona bir tshirt almıştım. Çok yanlış evet ama çocuktum, ve ailem bu konularda çok tutucu, ve hemen her konuda çok kısıtlayıcı idi. Sonra akşamına annem babam oturmuş konuşuyorlardı, babam 'ben koydum oraya para niye inanmıyorsun' falan diyor, annemde 'ben para falan görmedim, para falan yok' diye diretiyordu. Sonra ikiside dönüp bana baktı tabiki 😅. Yüz yalan ile işin içinden sıyrılmaya çalıştım ama onlar benim yaptığımdan eminlerdi ve günlerce uyuşturucumu sigaramı yada başka zararlı ne olabilir diye sorguladılar beni günlerce odama kapattılar, lise sonuna kadarda hiçbir arkadaşımla buluşmadım, okul etkinliğine gönderilmedim, asla sosyalleşemedim 😅 okula gidip öğretmenlerimle görüştüler falan, yerin binbir dibine girmiştim.
Bazen masum birşeyde olabilir aslında çok zararlı olmayan. Belki onu para istemeye cesaretlendirseniz? 🙄 Bilmiyorum, ebeveyn değilim çocuğum yok, sadece kendi gençliğimdeki bir anımı anlatmak istedim
Canım parası bitince istiyor anne yada baba para verirmisin yada hesaba atarmisin diye isteme konusunda sıkıntısı yok

19 yaşında genç delikanlı için 200 tl az değil mi?
benim lise 3 e giden kızımın bile günlük harçlığı 50 tl
gerçi evde olduğunda o kadar vermiyorum sizin de öyle olabilir
Daha fazla para vermeyi kötü alışkanlıklar edinmesin diye yeterli tuttuk kendi Haçlı zaten alıyordu arada ben onu 200 veriyorsam onun kıyıda köşede illaki parası oluyor cep açtığı gibi düşünün millet kıraathanesine gidiyor kütüphaneye ücretsiz dışarıdan yedikleri oluyor onlara ödüyoruz sadece tabii yetmeyebilir ama yetmeyince söylüyor

Daha fazla para vermeyi kötü alışkanlıklar edinmesin diye yeterli tuttuk kendi Haçlı zaten alıyordu arada ben onu 200 veriyorsam onun kıyıda köşede illaki parası oluyor cep açtığı gibi düşünün millet kıraathanesine gidiyor kütüphaneye ücretsiz dışarıdan yedikleri oluyor onlara ödüyoruz sadece tabii yetmeyebilir ama yetmeyince söylüyor
Anladım
benim kızımın okul tam gün ve mecbur okuldan yiyor
o yüzden yetmiyor bile

bir arkadaş yazmış oyun bağımlılığı varsa ona para yatırmak için bile yapıyor olabilir
hemen madde vs ye bağlamayalım Allah korusun

Anladım
benim kızımın okul tam gün ve mecbur okuldan yiyor
o yüzden yetmiyor bile

bir arkadaş yazmış oyun bağımlılığı varsa ona para yatırmak için bile yapıyor olabilir
hemen madde vs ye bağlamayalım Allah korusun
Bilgisayarda eve gelince bakıyor arada oynuyor ama daha çok film izliyor inşallah Rabbim onlarla karsilastirmasin çok korkuyorum

Arkadaşlar merhaba daha önce buna benzer bir şeyden bahsetmiştim ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum 19 yaşında genç bir oğlum var dışarıda yaptığı herhangi bir kötü alışkanlık sadece sigarası harçlığı olur isteyince veriyoruz ama evden kaybolan paraları geçtim iki yüzük bir çift küpe yok önce tek taşlı yüzüğüm kayboldu bir yerde düşürdüğümü sandım sonra bulduğum yüzüm bir ay öncesine kadar yerindeyken şimdi yok ve çift kızımın küpesi eşim bilmiyor çünkü çok sinirli bir insan oğlumla açık açık sordum bunların olmadığını söyledim Bir yere mi harcadın acaba birini ödünç verdin ya da bir sıkıntı oldu onun için kullanmış olabilir misin diye sordum ben almadım bilmiyorum dedi önce çok sakin ertesi günü tekrar sinirlendim bir daha bahsettiğimde sen beni neyle suçluyorsun farkında mısın dedi sonra pişman oldum her yere bakıyorum yok sonra ona bak oğlum daha önce kaybolan paraların aldığını biliyorum bir şey demedim sordum yok dedin ses çıkartmadım dedim ben almadım demedi busefer ama yüzükleri almadım diyor dışarıdan eve giren yok yeri belli ve ben ne yapacağımı bilmiyorum ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilecek öneride bulunabilecek kimse var mı lütfen eleştiri yaparken suçlayarak yapmayalım zaten benim için zor bir durum insan evladına bunu yakıştırır mı yakıştırmaz her yere tekrar tekrar bakıyorum ama yok yok ve kafayı yemek üzereyim eşime söylesem ayrı bir dert zaten çakışıyorlar ama bu çok yanlış bir şey ve ben bunun altından tek başıma kalkamıyorum öneri bekliyorum ya da yalan söyleyip söylemediğini bir insan anlar yani anne anlar ben konuyu geçiştirmesinden ben konuşurken yüzüme bakmayıp telefonla uğraşması ben görmedim deyip ağız ucuyla söylemesi ya da o esnada farklı hemen değişik konulara girmesi beni bunlar şüphelendiriyor teşekkür ederim
Madde kullanıyor olmasın metamfetamin gibi mesela

Merhaba oncelik şunu söylemek istiyorum ins yaniliyorumdur ama madde kullanıyor olabilir başımızdan geçtiği için söylüyorum çok yakinimiz başladığı sıralarda madde kullanmaya evden kaybolan paralar altınlar anlamadık zaten ilk 1 sene içtiğini fiziksel bile anlamazsınız normaldir dikkati aynıdır işini aynı sekilde görür düzenlidir 1 sene sonra farketmeye başlarsınız ve ne yazikki çok geç olur artık illa iğne ile falan yaptığını düşünmeyin inanın üç beş liraya bile hap satıyorlar lütfen lütfen lütfen peşini bırakmayın takipte olun gerekirse onu kandirip kan tahlili yaptırın önleminizi baştan alın sonradan evde eşya bile kalmayana kadar götürüp satacak hircinlasacak şiddete başvuracak başkalarına hırsızlık yapacak sizin kapiniza dayanacaklar sonunda o lanet şey yüzünden bir köşede ölup gidecek takipte olun lütfen🙏

Merhabalar bu konu hala aynı eşimle konuştum tek farkı anlattım şüphelerimi de söyledim zaten söylüyordum da kendi cüzdanından da kayıp olanı gördüğü gün akşam konuşacağım dedin karşılıklı konuştular ama ben almadım yine aynı şekilde ben yapmadım dedi öyle bir çaresizlik ki inanmak istiyorum inanamıyorum ben oğlumla birkaç gün öncesi konuştum bir taneyi küçük yarım vardı kız kardeşi de gördü ama sonra o da yok sonra babasının cüzdanından bir miktar dolar vardı onu almış üstüne tekrar kaybolan bir yarım çeyrek sigara dışında bir şey kullanmıyor abimin yanında çalışmaya başladı 3 hafta abime bu şekilde tabii söyleyemem sadece boş gezene kadar yanında kalabilir mi dedim sağ olsun gözü de üstünde tabii benim endişem acaba ev dışında yapar mı idi orada da her yerde kamera var bunu biliyor ama ev dışında yaptığını sanmıyorum yine kafam karman corman babası konuştuktan sonra bakıyoruz belki babam farkında der durur diyoruz şimdi gozlemlemedeyiz 😉

Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor bir durum. Ama o kadar konuşmaya rağmen hala devam ediyor. Eve kamera takın o yokken ardından açık bir yere cüzdanınızı koyun ve izleyin. Bu sefer kayıtlı olacağı için en azından inkar edemez. Bana çok normal gelmedi. Siz her istediğinde zaten para veriyorsunuz. Pahalı, marka şeyler alsa dahi belli ki kızıp harcama para diyen ebeveynlerden de değilsiniz. Neden bir çocuk tüm bunlara rağmen hırsızlık yapar? Açıklama yapamayacağı ya da gizli tutmak istediği bir şey yaptığı için.
Ya madde bağımlılığı var ya da kumar, iddia gibi şeyler oynuyor :KK43:
Bir psikolog ile önce siz görüşseniz sonra oğlunuzu götürseniz? En azından oğlunuza nasıl yaklaşmanız gerektiğini anlatır size.
Tavsiyem bu konuda hızlı adım atmanız. Çünkü bu iki bağımlılıkta zamanla dönülmesi zor yollara çıkıyor.

Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor bir durum. Ama o kadar konuşmaya rağmen hala devam ediyor. Eve kamera takın o yokken ardından açık bir yere cüzdanınızı koyun ve izleyin. Bu sefer kayıtlı olacağı için en azından inkar edemez. Bana çok normal gelmedi. Siz her istediğinde zaten para veriyorsunuz. Pahalı, marka şeyler alsa dahi belli ki kızıp harcama para diyen ebeveynlerden de değilsiniz. Neden bir çocuk tüm bunlara rağmen hırsızlık yapar? Açıklama yapamayacağı ya da gizli tutmak istediği bir şey yaptığı için.
Ya madde bağımlılığı var ya da kumar, iddia gibi şeyler oynuyor :KK43:
Bir psikolog ile önce siz görüşseniz sonra oğlunuzu götürseniz? En azından oğlunuza nasıl yaklaşmanız gerektiğini anlatır size.
Tavsiyem bu konuda hızlı adım atmanız. Çünkü bu iki bağımlılıkta zamanla dönülmesi zor yollara çıkıyor.
Haklısınız ben piskolokla görüştüm ama oğlum kabul etmiyor kamerayı düşündüm evet ama osadece kanıt olucak bu seferde aramızdaki güven iyice gidecek sigara dışında arada ne tam bilmiyorum ama sek diye bişey iciyormus tabi onu kendi sorduğumda 3,4kez dedi fakat kullanıyormuş ama hergun mu bilmiyorum şuan için evde zaten bişey kalmadı😔 değerli olan ama hala gözüm üstünde ve umarım babası konuştuktan sonra aklı başına gelmistir

Merhaba oncelik şunu söylemek istiyorum ins yaniliyorumdur ama madde kullanıyor olabilir başımızdan geçtiği için söylüyorum çok yakinimiz başladığı sıralarda madde kullanmaya evden kaybolan paralar altınlar anlamadık zaten ilk 1 sene içtiğini fiziksel bile anlamazsınız normaldir dikkati aynıdır işini aynı sekilde görür düzenlidir 1 sene sonra farketmeye başlarsınız ve ne yazikki çok geç olur artık illa iğne ile falan yaptığını düşünmeyin inanın üç beş liraya bile hap satıyorlar lütfen lütfen lütfen peşini bırakmayın takipte olun gerekirse onu kandirip kan tahlili yaptırın önleminizi baştan alın sonradan evde eşya bile kalmayana kadar götürüp satacak hircinlasacak şiddete başvuracak başkalarına hırsızlık yapacak sizin kapiniza dayanacaklar sonunda o lanet şey yüzünden bir köşede ölup gidecek takipte olun lütfen🙏
Kesinlikle tek korkum bu giden değil tabi hırsızlık olayı asla kabul edilemez ama kendine zarar verecek bir şey yapmıyordum umarım bu aralar carpintim oluyor dedi acile gitti ekg'yi falan normaldenmiş kan tahlilleri yapılmış ama sonuçları göstermemiş nedir ne değildir bilmiyorum bazı değerlerde kırmızı gösteriyor ama acaba anlar mısınız burada paylaşsana kullandığı herhangi bir şeyle alakalı olabilir mi

Bunlar referans aralığı çıkanlar eğer kullandığı bir madde varsa belli olur mu bilen varsa

Eklentiler

• Screenshot_2023-05-23-22-19-17-460_tr.gov.saglik.enabiz.jpg
    Screenshot_2023-05-23-22-19-17-460_tr.gov.saglik.enabiz.jpg
    48,3 KB · Görüntüleme: 135
  • Screenshot_2023-05-23-22-19-11-405_tr.gov.saglik.enabiz.jpg
    Screenshot_2023-05-23-22-19-11-405_tr.gov.saglik.enabiz.jpg
    51,1 KB · Görüntüleme: 132
Şuan mezuna hazırlanıyor kutuphanede ders çalışıyor ama tabi arada uğruyoruz arkadaşlarının birkaç tanesini tanıyorum ortama göre yetiyor yada yetmiyor demedi ama şöyle bir durum var ki bazı hediyeler alıyor dediği arkadaşım verdi ama ben inanmıyorum çünkü pahalı bir kulaklık sonra pahalı Bir mont butur şeylere mi acaba harcıyor bilemiyorum
Belkide sevgilisi var o aliyor sevgilisine karsilik verebilmek adina oda sizin ziynetlerinizi bozduruyor olabilir

Kesinlikle tek korkum bu giden değil tabi hırsızlık olayı asla kabul edilemez ama kendine zarar verecek bir şey yapmıyordum umarım bu aralar carpintim oluyor dedi acile gitti ekg'yi falan normaldenmiş kan tahlilleri yapılmış ama sonuçları göstermemiş nedir ne değildir bilmiyorum bazı değerlerde kırmızı gösteriyor ama acaba anlar mısınız burada paylaşsana kullandığı herhangi bir şeyle alakalı olabilir mi
Onunla alakali bir bilgim yok inanın zaten kandaki uyuşturucu durumuna normal tahlilde bakmazlar die biliyorum özellikle onun için yaptırmanız lazım ama hep gözünüz üstünde olsun ceplerini kurcalayin yatarken telefonunu kurcalayin o yokken yatak altlarını Allah korusun ama dediğim gibi içiyorsa eğer siz anlayana kadar iş işten geçer

Hocam oğlum mezuna hazırlanıyor bir arkadaşı var kulaklık vermiş biraz pahalı bir kulaklık bana öyle dedi ama ben hediye için pahalı olduğunu düşünüyorum sonra kardeşi ile dışarda iken kullakligin bir yarafi kırılmıştı satan bir yere gitmiş garantisi vardı ama bulamıyorum demiş bunu söyleyince kız kardeşi abi onu sana hediye vermedi mi arkadaşın diye sormuş o da ya yağmur boş ver bu başka bir şey demiş bir tane kız arkadaşı var kız arkadaşının babasının eşofman takımı yaptığını biliyorum geçenlerde bir ceketle geldi arkadaşım verdi dedi hediye etti dedi kardeşi de çok beğendi ben de oğlum parasıyla arkadaşına söyle bir tane de yağmur için getirsin dedim kabul etmedi söylemedi bile bugün baktığımda monta mont da pahalı yani bir şey istediğin zaman alsın giyinsin çok istiyorum ama alıp giymeyi sevmiyor acaba bunları için mi harcıyor bilemiyorum gerçekten çok karmaşık çok zor bir durum
Bu kadar pahalı hediyeleri arkadaşlar nasıl hediye etsin ki? Arkadaşlar çok mu zengin?

Onunla alakali bir bilgim yok inanın zaten kandaki uyuşturucu durumuna normal tahlilde bakmazlar die biliyorum özellikle onun için yaptırmanız lazım ama hep gözünüz üstünde olsun ceplerini kurcalayin yatarken telefonunu kurcalayin o yokken yatak altlarını Allah korusun ama dediğim gibi içiyorsa eğer siz anlayana kadar iş işten geçer
Telefonuna girebilsem yanından ayirmiyor ve parmak izi var

X