Oğlunuz madde kullanıyor olabilir mi? Genelde madde almak için malesef çocuklar bu yönteme bsşvuruyorlar.. Benim oğlumda bu illete düştü ve ben 7 ay sonra öğrendim.. Çok hırçınlaşmıştı, ona hayır yada gidemezsin dediğimizde agrasiflrşip düşman gibi bağırıyordu... Oysaki çocuğum saygılı bni dinleyen bir çocuktu. Bir arkadaşıma bunu anlattığımda bna madde kullanıyor olabilirimi demişti.. Asla demiştim.. Malesef başlamış. Çok şükür kurtardım.. İyiyiz şimdilik. Ama oğlumda hırsızlık yaptı... O bna hiç kıyamadığından param çantam hep ortada kartımı ona verdiğimde dahi 1 tl harcamadı..ama burda bir arkadaşı var yıllardır madde kullanıyor. O çocuk evden, binadan, amca, hala her kezin parasını altınını alıyormuş.. Ailesi söyledi bna da. Oğlumda bir dönem onunla madde içerken beraber hırsızlık yaptılar... Çok kötü bir durum..
Çocuğunuz da fiziksel değişmeler var mı? Göz kızarıklığı, aşırı uyku hali, yada uykusuzluk, aşırı iştah, yada iştahsızlık, kilo kaybı, öz bakım eksikliği, arkadaş çevresi değişikliği, geç gelme, agrasşfleşnek, sinirlilik hali, telefonunuzu açmamak gibi... Tahlil meselesine gelince 19 yaşında reşit bir çocuk, onun isteği olmadan bu tahlili yapamazsınız. Bazı maddeler çıkmayabiliyorda,.... En iyi doktor sizsiniz, anneler anlar..
Fakat çocuğunuzun gittiği mekanlar, yada kız arkadaşına karşı maddi olarak yetersizse de bunu yapabilir. Bnce bir süre sakin kalıp onu gözlemleyin.. İnş madde değildir
Çalışmıyormu?