- 2 Kasım 2013
- 7.797
- 37.031
-
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
- #81
Merhaba, hiperatif çocuk annesiyim. Sizinki çok zor bir durum..Bende mecburen çalışma hayatımı yarıda bırakmıştım zamanında...Çalışıp yorgun halde gelince, nasıl bakacaksınız o çocuğa...evdeyken dayanamıyorsunuz, yorgun halde gelince nasıl dayanacaksınız...Sizi çooook iyi anlıyorum fakat şunu şöyle bilinki, bir ömür öyle bir çocukla yaşamaya alışacaksınız...İlerde ilaç tedavisinine başlansa bile 3-5 yıl rahat edeceksiniz, hiperaktivite ilaçları tedavi etmez, sadece sakinleştirir. Ben hiç ilaç kullanmadım mesela, ama kardeş yapamadım..Tek çocuk olarak büyüttüm ama, sanki 5 çocuk büyütmüşüm kadar yorgunum...Ergenlikte aşırı hareketleri azalıyor fakat, başka uyum sorunları çıkıyor, bu çocuklarda..İlaç tedavisi ise tartışmalı bir durum...Örneğin yurt dışında pek önerilmiyor ilaç tedavisi...
Allah kolaylık versin canım
Ben bi program izlemistim deney gibi birşey yapiyorlardı cocuklarla, işte bazı cocuklara abur cubur bazı çocuklara sağlıklı yiyecekler yedirip sonraki hallerini izliyorlardı.
Sağlıklı yiyenler daha sakin abur cubur yiyenler daha aktifti oraya buraya saldırıyorlardı falan
Bu tarz diyet gibi birşeyler araştırsan bi tık da faydası olsa kar diye düşünüyorum
Evet aslında aile ile görüşürken çocuk oyun alanında oluyor, orda da gözlemliyorlar çocuğu, resim yaptırıyorlar , aile ile ayrı, çocukla ayrı sonra hep beraber bir görüşme oluyor, bizde öyle olmuştu.Devlet okullarının kayıt dönemi geçmiş olabilir. Biz 2 sene önce bu zamanlarda gittiğimizde öyle demişlerdi.
Uzmanla tam konuşamadık dediniz ya, aslında çocuk oyun alanında oynarken önce sizinle konuşup sonra çocuğu gözlemlemesi gerekirdi. En azından biz uyku terörü sebebiyle çocuk psikiyatristine gittiğimizde öyle yapmıştı. Başka bir uzmandan da görüş alabilirsiniz.
Çocuğun ilk defa girdiği ortamda nasil davranacagini görmek adına sizinki gibi bir uygulama da yapılabilir.Evet aslında aile ile görüşürken çocuk oyun alanında oluyor, orda da gözlemliyorlar çocuğu, resim yaptırıyorlar , aile ile ayrı, çocukla ayrı sonra hep beraber bir görüşme oluyor, bizde öyle olmuştu.
Ben tek uzmana götürmedim, üç uzmana götürdüm. Hepsi aynısını yaptı.Çocuğun ilk defa girdiği ortamda nasil davranacagini görmek adına sizinki gibi bir uygulama da yapılabilir.
Yasitlariyla oyun alanında yapılacak gözlem sonraki aşama da olabilir.
Vardır uzmanın bir bildiği...
Evet paketli bütün gıdalar aslında hiperaktiviteyi tetikliyor, kendi çocuğumda bunu fazlasıyla gözlemledim.Ne alaka diyeceksin belki ama çocuğuna hacamat yaptırmayı düşünür müsün? İyi geldiğini duymustum...
Bir de şekerli gıdalardan uzak tutuyor musunuz? Yavrum aldığı enerjiyi atamıyor belli ki...
Sanırım biraz gerginsiniz. Ben sizi rahatlatmak adına ve uzmanın gozleminden çok şüphe etmeyin diye yazdım o cümleyi. Anlaşılan yazılı iletisimde meramımı tam anlatamadım.Ben tek uzmana götürmedim, üç uzmana götürdüm. Hepsi aynısını yaptı.
Oyun odasında tek oluyor zaten çocuk, yaşıtlarla gözlemleme için değil aile ile rahat görüşebilme için bu durum :)
Çocuğun yanında onun olumsuzluklarını konuşmak doğru değil.
Uzmanın bir bildiği yoktur mu dedim ki??
Otizimin bile bazi turleri okul oncesi egitimle tamamen duzeliyormus insallah sizdede durum oyle olur ama emin ol kresin cok faydasi olur ogluna spordada fazla enerjisini atmis olurUzman bugün bu konuda kalıcı ya da geçici diyemem. Bunu ancak 5-6 yaşlarında anlayabiliriz dedi. Gelişimsel, dönemsel bir bozukluk olabilir, kalıcı da olabilir dedi. Yani kesin bir tanı yok henüz aslında. Kreş sürecinden sonra düzelme var mı yok mu gözlemleyip ona göre takibe devam edeceğiz.
Allah sizin de yardımcınız olsun.
Otizimin bile bazi turleri okul oncesi egitimle tamamen duzeliyormus insallah sizdede durum oyle olur ama emin ol kresin cok faydasi olur ogluna spordada fazla enerjisini atmis olur[/QUOTE
Aynı şeyleri bizde söylemişti üniversite hastanesi...5 yaşında götürmüştük..Okula başlayınca belli olur demişti...Sana şunu sorayım...Hamileleikte karnında çok fazla kıpırdıyormuydu...Uykusu bebekken bile çok azmıydı...Sürekli ağlıyormuydu...Yürümeye başladığında diğer çocuklara zarar veriyormuydu...(ısırma , saç yolma gibi) Oyuncaklarla değilde, ev eşyalrıylamı oynuyordu...eline geçen herşeyi atıyormuydu...Ağlarken arada katılma oluyormuydu...Eski konularınız bilmiyorum, okumadım. Meslea küçük bebekken, benim çocuğum yatağında yatmazdı. uykuya çoooook zor dalar, 20 dk.... da uyanırdı. Kucağımdayken benim kollarımı çimdirir, saçlarımı çekerdi...3-4 yaşlarına kadar kendi yaşıtlarıyla bile yalnız bırakamazdım...onlara zarar verirdi.Uzman bugün bu konuda kalıcı ya da geçici diyemem. Bunu ancak 5-6 yaşlarında anlayabiliriz dedi. Gelişimsel, dönemsel bir bozukluk olabilir, kalıcı da olabilir dedi. Yani kesin bir tanı yok henüz aslında. Kreş sürecinden sonra düzelme var mı yok mu gözlemleyip ona göre takibe devam edeceğiz.
Allah sizin de yardımcınız olsun.