Hiperaktivite bozukluğu olabilir imiş.

Uzman bugün bu konuda kalıcı ya da geçici diyemem. Bunu ancak 5-6 yaşlarında anlayabiliriz dedi. Gelişimsel, dönemsel bir bozukluk olabilir, kalıcı da olabilir dedi. Yani kesin bir tanı yok henüz aslında. Kreş sürecinden sonra düzelme var mı yok mu gözlemleyip ona göre takibe devam edeceğiz.

Allah sizin de yardımcınız olsun.

Aslında çok fazla abur cubur yemiyor. Haftada bir kaçamak hakkı var :) lakin beslenme düzeni pek sağlıklı değil. Çok yemek seçiyor.

Evet aslında aile ile görüşürken çocuk oyun alanında oluyor, orda da gözlemliyorlar çocuğu, resim yaptırıyorlar , aile ile ayrı, çocukla ayrı sonra hep beraber bir görüşme oluyor, bizde öyle olmuştu.

Çocuğun ilk defa girdiği ortamda nasil davranacagini görmek adına sizinki gibi bir uygulama da yapılabilir.
Yasitlariyla oyun alanında yapılacak gözlem sonraki aşama da olabilir.
Vardır uzmanın bir bildiği...

Çocuğun ilk defa girdiği ortamda nasil davranacagini görmek adına sizinki gibi bir uygulama da yapılabilir.
Yasitlariyla oyun alanında yapılacak gözlem sonraki aşama da olabilir.
Vardır uzmanın bir bildiği...
Ben tek uzmana götürmedim, üç uzmana götürdüm. Hepsi aynısını yaptı.
Oyun odasında tek oluyor zaten çocuk, yaşıtlarla gözlemleme için değil aile ile rahat görüşebilme için bu durum :)
Çocuğun yanında onun olumsuzluklarını konuşmak doğru değil.
Uzmanın bir bildiği yoktur mu dedim ki??

Ne alaka diyeceksin belki ama çocuğuna hacamat yaptırmayı düşünür müsün? İyi geldiğini duymustum...
Bir de şekerli gıdalardan uzak tutuyor musunuz? Yavrum aldığı enerjiyi atamıyor belli ki...
Evet paketli bütün gıdalar aslında hiperaktiviteyi tetikliyor, kendi çocuğumda bunu fazlasıyla gözlemledim.
Tabletle oyun, aşırı tv izleme de çok etkiliyor. Oğlum tabletle oynadıysa o gün tabiri caizse zıvanadan çıkıyor.
Omega alımı da önemli . Bazı vitaminler de olumlu yönde etkiliyor hiperaktiviteyi.

Istanbuldamisin hangi ilcedesin bilmiyorum ama bazi yerlerde gelisim testini ucretsiz sekilde belediyelerin kurdugu isadem adli bi kurum var orada yaptirabilirsin denwer testi diye geciyor bagimsiz devlet okullarinin bazilarinda 3 yas sinifi aciyolar gunde 4 saat egitim oluyo ama galiba kayit icin gec kaldin temmuz ayinda kayitlar bitiyo diye biliyorum spor etkinlikleri icinde belediyelerin bircok ucretsiz kurslari var gecen sene arastirmistim oglum icin jimnastik oglun icin uygun olur bence hem yasina uygun hem enerjisini atar odaklanmayi saglar insallah sorunlarinin hepsi gecer canim belkide gecici birseydir yas dinemiyle ilgili

Sanırım biraz gerginsiniz. Ben sizi rahatlatmak adına ve uzmanın gozleminden çok şüphe etmeyin diye yazdım o cümleyi. Anlaşılan yazılı iletisimde meramımı tam anlatamadım.
Bu arada sizi konu sahibi zannettim değilmişsiniz.
Kişisel polemiğe girip konuyu sabote etmeyelim. Sevgiyle kalın...

Siz bence direkt spora gönderin ağırlık spor olsun.
O enerji anaokuluyla bitmez gibi jimlastik çok uygun bu yaşlarda geçen sene 100 tl ydi hafta sonu sadece, ama daha uygun haftalık paketler vardır bazı devlet okulları yanında spor klüpleri oluyor, bulunduğunuz bölgeye bir baksaniz.

Çalışmanız zor gibi, ama denemeye değer.
Anaokulu haftanın 5 günü gönderin hafta sonu spor olsun buda uygun bir seçenek.

Devlet okullarıyla birde anaokulu için görüşün belki 3 yaş için vardır.

Otizimin bile bazi turleri okul oncesi egitimle tamamen duzeliyormus insallah sizdede durum oyle olur ama emin ol kresin cok faydasi olur ogluna spordada fazla enerjisini atmis olur

Aynı şeyleri bizde söylemişti üniversite hastanesi...5 yaşında götürmüştük..Okula başlayınca belli olur demişti...Sana şunu sorayım...Hamileleikte karnında çok fazla kıpırdıyormuydu...Uykusu bebekken bile çok azmıydı...Sürekli ağlıyormuydu...Yürümeye başladığında diğer çocuklara zarar veriyormuydu...(ısırma , saç yolma gibi) Oyuncaklarla değilde, ev eşyalrıylamı oynuyordu...eline geçen herşeyi atıyormuydu...Ağlarken arada katılma oluyormuydu...Eski konularınız bilmiyorum, okumadım. Meslea küçük bebekken, benim çocuğum yatağında yatmazdı. uykuya çoooook zor dalar, 20 dk.... da uyanırdı. Kucağımdayken benim kollarımı çimdirir, saçlarımı çekerdi...3-4 yaşlarına kadar kendi yaşıtlarıyla bile yalnız bırakamazdım...onlara zarar verirdi.

Canım bende özelde çalıştım öğretmen olarak bilirsin 3 yaşta uyku olur tam gün seninle gitsin bence Allah aşkına kreste tüm gün bir fiil aktivite mi oluyo sanki hele 3 yaşta istendiği yarım gün eğitimde sabah öğlen verimli geçer sanat etkinliği okuma yazma oyun hikaye zamanı branş varsa satranç ya da spor saati öğlen yemeğinden sonra uyku neredeyse 3 saat uyandilar giyindiler ikindi kahvaltisi sonra yavaş yavaş dağılma olur. Doktor bu ayrıntıları bilmedigi icin öyle demiştir ama tam gün dediğin olay bu .bence çalış ve seninle gelsin öyle bi Şansın varsa kaçırma derim

Bir de hazır ve ambalajlı yiyecek içeceklerden ve tvden uzak tutmanız lazım çocuğu. Dikkat seviyesini artırmak için de ortamda birden çok uyaran olmasın.. Birçok oyuncak aynı anda elinin altında olmasın. Dikkatini yoğunlaştıracağı aktiviteler bulun. Kısa süreliden başlayıp uzun süre dikkat gerektirene doğru uğraşlarla ilgilenin birlikte. Gerçi siz bunları biliyorsunuzdur öğretmenmişsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…