Hiperaktivite bozukluğu olabilir imiş.

Hiperaktif çocuklar komutlara /kurallara uyma ve grup dinamiği gerektiren takım sporlarına adapte olmakta zorlandıkları için devamlılık sağlamak zor oluyor.
Yüzme veya jimnastik gibi bireysel sporlar daha uygun.
 
Aynı tanı ve aynı cümleler benim oğlum içinde söylendi. Yani aynı şeyleri yaşıyoruz oğlum 3,5 yaşında . Hatta bir başka doktor bana atipik otizm'de dedi. Bir diğeri keisnlikle otizm değil hiperaktif dedi. Ben bu yıl tam gün kreşe kaydettim. Haftaya başlayacak bakalım hayırlısı. Uzmanlar evt iyi gelecek şeylerden bahsediyor ama sizde kendi durumunuzu da düşünün. Tam gün neden olmasın olur fakat öğretmeni siz olmayın oğlunuzun. Yani başka bir öğretmeni olsun sizi görmesin. Nacizane fikrim. Allah yardımcınız olsun
 
Tam gün sadece çocuk için değil, öğretmeni ve sınıf arkadaşları için de çok fazla. Lütfen onları da düşünün.
Bizim bir öğrencimiz vardı 3 yaş grubunda, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu teşhisi almış (sizin oğlunuz kadar uçlarda değildi ama zorlayıcıydı onun durumu da).
İlaç desteği de ve uzman takibiyle zamanla bir hayli sakinleşmişti.
Uzman görüşünü eşliğinde hareket edin. Etrafın söyledikleriyle,duygusallıklarla çocuğunuzun tedavisini riske atmayın lütfen. Erken teşhis,tedavi çok önemli. (kendi kafasına göre ilaç bırakan,doktora gitmeyen,inat eden anne babalar yüzünden birçok öğrencimizin daha da kemikleşmişti problemleri:/
 

Evet tükenmişlik konusunda haklısınız ve evet artık herhangi bir çocuğun yapabileceği sıradan yaramazlıklar bile tahammülümü zorluyor. Çünkü çok fazla yoruldum. Örneğin 3 yıldır bir kez bile oturup sakince çay içmedim. Sevdiğim herhangi bir şey yapamadım. Mesela kitap okumak, bir film izlemek. Öylece oturup dinlenmek. Uykuda bile hareket halinde olduğu için, huzurla uyumadım da. Tamamen oğluma odaklı yaşıyorum. Maddi durumum çalışırsam iyi olduğu için, oğlum için ekstra faaliyetlere de imkan olmadı. Dolayısıyla sürekli aynı kısır döngünün içinde debelenip durduk.

Bunun dışında ailemi ve beni etkileyen kayıplar yaşadık. Benimle yaşıt olan yengemi kaybettik kanserden. İki küçük yeğenim annesiz kaldı. Dayımı kaybettim. Yeğenlerim için bir şeyler yapmak istedim, oğlum müsaade etmedi. Cenazede üzülürken, bir yandan da acaba oğlumun başına bir şey gelir mi diye düşünüyordum mesela. Morgda yengemin soğuk bedenini öperken, telefonum çalıyordu "bu çocuk durmuyor ne zaman geleceksin" diye.

Bırakın eylemleri, hisleri bile yaşamaya fırsat bulamadım. Yeterince üzülemedim, yeterince öfkelenemedim. Bu yüzden şu an içinde bulunduğum tükenmişlik çok normal. He olması gereken bu mu, tabi ki değil. Ayağa kalkmalıyım her ne olursa olsun. Zira oğlumun bana ihtiyacı var.

Dün gece uyurken eşim beni uyandırdı. Elin ayağın kasılıyor farkında mısın diye. Psikolojik destek evet almalıyım ama nasıl? Ben günlerce baş ağrısından duramazken oğlumu bırakacak kimse bulamadım nörolojiye gitmek için. Düzenli bir şekilde terapiye gitmem mümkün mü? Üstelik psikolojik bozuklukların şımarıklık olduğunu düşünen kişilere oğluma bakmalarını teklif etmek mümkün değil. Hani ben çözüm düşündüm. Günlerce, aylarca ve hatta senelerce. O yüzden kendimi boşverdim artık. Oğlum sağlıklı bir birey olsun, bunu başarayım yeter.
 

Bunu birkaç kişi daha söyledi. Mutlaka deneyeceğim. Hoş çorba pişirirken bile savaş halinde olduğumuz bir ortamda daha özenli yemekler pişirmek ne kadar mümkün olur bilmiyorum ama deneyeceğim.
 

Çok haklısın aslında. Ben de bunu düşünüyorum. İlk staj yaptığımda "Allahım ben bu çocuklar için her şeyi yaparım" diyordum. Lakin şu an ne o zamanki gücüm ne de isteğim var.
 

Kesin tanı koyulmadı henüz. Şüpheleri bu durumdan ve belirtti. İnşallah değildir ya da geçici bir durumdur. Çok fazla şeker yemiyor aslında ama hiç yemese daha makbul sanki :)
 

İşte verilen fikirlerin çoğu maddiyat istiyor. O yüzden her fikri uygulamak kolay olmuyor. Benim sıpa da yemek konusunda çok sıkıntılı. Kızınız adına çok sevindim. Darısı başıma :) gönlüm tabi ki oğlumu tam güne mahkum etmek ıstemiyor. Lakin imkanlar...
 
En mantıklı yorumlardan birini yapmışsınız tebrik ederim benim dilimin ucuna geldi de mesleğimi düşünüp yazamadım.

Yani kendi çocuğuna tahammül seviyesi düşebilir bence o yaş grubuyla (ki bir araya
Çok haklısın aslında. Ben de bunu düşünüyorum. İlk staj yaptığımda "Allahım ben bu çocuklar için her şeyi yaparım" diyordum. Lakin şu an ne o zamanki gücüm ne de isteğim var.
daha büyük bi çıkmaza girme bence maddiyatı düzelticem diye. bu defa psikolojik durumun da bozulabilir.
çünkü iş mecburiyeti de eklenecek üstüne.
bu sene de dişini sıksan 3 yarım gün göndersen o yarım günlerde de sadece kendine zaman ayırsan mesela dışarılara falan atsan kendini ya da hiçbir şey yapmadan kafanı dinlesen. biraz nefes almış olursun.
 

O kadar pis ve güvenilmez mi yahu. O kadar uzak kaldım ki her şeye bilgim yok ne durumdalar diye. Dediğin gibiyse zaten göndermem oğlumu.
 

Suyla oynamayı çok sever. Bu yüzden her gün bazen günde iki kere banyoda oynatıyorum. Hamurla arası yok malesef :) şişme havuz lanetli gibi bir şey oldu bizim evde. Bir senedir almaya çalışıyorum ve her seferinde bir aksilik çıkıyor. Maddi değil, başka aksilikler. En sonunda Allah almamı istemiyor bence dedim vazgeçtim :)
 
O kadar pis ve güvenilmez mi yahu. O kadar uzak kaldım ki her şeye bilgim yok ne durumdalar diye. Dediğin gibiyse zaten göndermem oğlumu.
Maalesef oyle
Umarim sen iyisiyle karsilasirsin. Benim gorduklerimde durum bu sekilde. Gelir dagilimindaki dengesizligin sonucu olarak temiz,bakimli cocuklar ozel kurslara gidiyor,denetimi yapilan,hastalik asi taramasi sorulan yerlere gidiyorlar. Kalanlar maalesef digerleri...
 

Kayıplarınız için çok üzgünüm.. Allah rahmet eylesin.

Yine söylüyorum; oğlumun böyle bir sorunu olmadığı halde bende hep düşünüyorum bazı durumlarda. Benim oğlum da 3 yaşına girmek üzere ve belki 1 kere babaannesine gönderdim. Siz yaşadığınız sorunlardan dolayı bunları anormal zannediyor sunuz. Her anne, eğer çok rahat bir kişiliğe sahip değilse, çok endişelenir çocuğu için. Ben şuan hasta olsam oğluma kim bakacak diye düşünüyorum. Doğum yaptığımda nasıl olacak diye düşünüyorum.

Kim sizin hakkınızda şımarık demiş hiç önemli değil. İnanın bu hayatta bir denge var, bir gün onlar da çaresizliği yaşayacak. Hiç önemsemeyin.

Eşiniz peki? Hafta sonu ikinizde çalışacakmısınız? Tedavi alabilirseniz o kadar iyi olur ki sizin ve oğlunuz için. Kendinizi önemsemezseniz oğlunuza faydanız olamaz. Bunu unutmayın. Siz sağlıklı olacaksınız ki o da olsun.

Bir de bu GAP diyeti meselesini es geçmeyin. Gerçekten çok değerli ve sonuç verebilecek bir diyet.

Gerçekten sabır diliyorum size. Ama lütfen sizde silkelenin. Şükür edin. Herşey güzel olacak, inanın.
 
Idrakyollari doktorluk mevzularin için çocuğu getir bana bırak diyeceğim artık resmen ciddiyim.
Çok üzülüyorum haline.
Lütfen kendin içinde destek almayi ihal etme.
Gerçekten bırakacak kimse yoksa etrafında getir bana birak.
Ya da de ki şurada goruselim oğlumla hastane bahçesinde bekler misin diye yine beklerim.
 
Teşekkurler,inşallah oğlunuzda olumlu etkilenir,güzel güzel yer yemeklerini.
Zaten genelde evde saatli ve düzenli yedirmediğimiz için her istediklerinde yiyecek bulabildikleri için rahatlar,okulda mecbur kalıp yiyorlar iki üç günün sonunda zira öğreniyor onu yemeyip karnını doyurmazsa bir sonraki öğüne kadar birşey yiyemeyeceğini. Hoş siz benden iyi bilirsiniz sonuçta işin içindesiniz.
her fikir her çocuğa uymuyor zaten genelde.
Arkadaşım kızı için iki farklı uzmana gitti ikiside birbirinden farklı oldu ve iki yöntemde sorunu çözemedi.
Kesin şu şöyledir böyle olur denemiyor mesele insan olunca.
Bilemezsiniz sizi böyle darlayan oğlunuz okulda belki öğretmenini güzelce dinleyecek.
Tam tersi de ihtimal dahilinde muhakkak ama inanın bizim korktuğumuzdan çok daha kolay adapte oluyor çocuklar girdikleri ortama.
Yerinizde olsam işe başlamadan başlatırdım okula yarım günle,siz işe başlayana kadar alışırdı ufaktan,sonra tam güne geçersiniz sizde işe başlayınca.
Karma sınıf ve kaynastırma etkinlikleri olmuyorsa diger sınıflarla,gün içerisinde görünmemeye gayret edersiniz. Sizi görmezse daha iyi olur sanırım.
Hakkinızda hayırlısı dilerim güzelce adapte olur oğlunuz sizde maddi manevi toparlanirsıniz
 
Çevremde hiperaktif yetişkinlere bakarak "yetişkin biri böyleyse hiperaktif çocuk o enerjiyle nasıl tam gün bir yerde dursun?" diye düşünüyorum.
Uzmanı dinleyip oğlunuz için fedakarlık yapın derim..
Yarım gün verip günün kalanında başka bir şeye yönelmeli..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…