Hiperaktivite bozukluğu olabilir imiş.

Arkadaşımın kızı sizinki gibi çok hırçın bir kızdı o çalıştığı için tam gün 3 sene kreşe verdi. Çocuk ilkokula başladığında ilk ay tam 6 sunıf değiştirdi hiçbir öğretmen istemedi. Çeşitli bahanelerle çocuğu başka sınıfa gönderdiler hatta bu çocuk sorunlu özel okula gönder dediler. Çocuğa hiperaktivite teşhisi kondu ve ilaçlara başlandı ama ilaçlar çocuğu dsha kötü yaptı. Son öğretmeni bir pedagog önerdi ona gidildi ilaçları değiştirdiler çok içeriğini bilmiyorum ama hiperaktivite olmadığını söylemiş. Kızımız kısa sğrede düzeldi. Okulunds gayet başarılı. Tek problemi fazla hassas ve sorunlu. Umarım sizde doğru insanla karşılaşırsınız ve böyle problemler yaşamazsınız. Ama denemeden malesef bilemiyceksiniz. Doktorun kötü olur dediği belki çocuğa iyi gelecek kimbilir. Devlet okul öncesine para yardımı yapıyor çalışacağınız kuruma söyleyin ama başvurular ağustostaydı umarım kaçırmamışsınızdır. Onu tam gün olarak alın. Alabilirseniz. 2 sene önce 2700 tl gibi bir rakamdı yanlış hatırlamıyorsam. Sporada gönderirsiniz kendi imkanınızla. Adapte olamazsa o zaman çalışmamayı düşünün. Umarım herşey düzelir.
 
Iki tarafın ailesinden de zerre destek beklemiyorum. Ne maddi ne de manevi. Zira ben bitik vaziyette olduğum halde, herkes inanılmaz bencil. Yardım etmedikleri gibi, beni bencillikle suçlayıp beklenti içine giriyorlar. Ben banyo yaparken bile zaman planlanması yaparken, neden sıkıntıları ile ilgilenmediğimi soruyorlar mesela. Falan akrabanın yardıma ihtiyacı varmış da neden aramamışım mesela. Sanırım artık insanlardan da nefret ediyorum.

Yuh artik! Anladim... cok haklisiniz. :KK43:
 
Konunun uzmanı sizsiniz, 3 gün göndermek mantıklı mı?
Sınıf için devamlılığı olmayan çocuk olmayacak mı sizinki?

Diğer konular için inşallah bir yol bulursunuz.
Normal gelişim gösteren çocuklarda bile 36 ay için kreşe yarım günle veya 3 tam günle başlamak daha uygun.
Çocuğun alışık olduğu ortamdan birden kopmadan aşamalı olarak sosyal ortama adapte olması onu psikolojik olarak rahatlatır.
 
Kardeşimde aynı oğlunuz gibiydi. Prof. Dr. Nevzat tarhana götürdük. Birkaç seans devam ettik. Bilgisayardan oynattıkları oyunlarla çocuğun kapasitesini ve zekasını ölçmeye çalışıyorlardı. Sonuç:hiperaktif dediler ve sakinleştirici ilaç verdiler. Biz zaten biliyorduk hiperaktif olduğunu ama yine de bişey söylemedik.Uzmanlar dedik başladık ilaca. Çocuk bir anda silindi sanki. O masum bakışları hala gözümün önünde. Boş boş oturuyor etrafa bakıyordu. Hiç unutmam. Hemen kestik ilacı.Annem hiç ellemedi. Yeri geldi helekopterini parçaladı kendine vantilatör yaptı. Yeri geldi takılarımızı kırdı içini merak ettim dedi. Annem hep prof. Oğlum benim. Senin oyuncağın istediğin gibi oyna dedi. Biraz büyüdü kareta kursuna futbol vs. gibi istediği dallardaki hobi kurslarına yazdırdı. Derken büyüdü. Şu an o kadar sakin mizaçlı ve aklı selim bir genç oldu şükür. Bırakın Koşsun oynasın keşfetsin. Yönlendirin. Bende bir okul öncesi öğretmeniym. Böyle öğrencilerim benimde oluyor, çok zeki olduğu için duramıyorlar bence.
Kreşe başlayın yanınızda götürün. Sosyalleştikçe hareketleri yönlendirildikçe düzeleceğine inanıyorum.
Sevgiler ❤️
 
Merhaba. Düğün evinden yazdığınız konuyu hatirliyorum. Durumunuza gerçekten uzuldum. Benim kardeşim de dehb tanılı idi. Bir cümleyi dikkatini uzerimizde tutarak tamamlayamiyorduk bile. Bu durumu yaşamadan bir hayatı ne kadar etkileyebilecegini anlamak da anlatmak da imkansiz.

Siz elbette cocugunuz için her konuda seçici olmuşsunuzdur. Fakat fikir olması açısından yine de yazmak istiyorum. Acaba çocuğunuz ne sıklıkta paketlenmiş gıda tuketiyor? Özellikle şekerleme ve meyve sularinda içerdiği renklendirici ve katkı maddeleri sebebiyle "çocukların dikkat ve aktiviteleri üzerinde olumsuz etkileri bulunabilir" şeklinde bir ibare var. Bu ürünlerin zararlari bu ibareyi yazdıkları kutuya yine cocuklari çekmek için çizgi film kahramanları konduran üreticilerin kanuni düzenlemeler gereği yazmak zorunda kaldıkları bu ibareden çok daha fazladır eminim. Çocuğunuz eğer tüketiyorsa bir müddet onu paketlenmiş ürünlerden uzak tutmanın da mücadelesini verseniz belki bir faydasını gorursunuz.
 
Bence çalışmayın. Çok bunaldiniz yoruldunuz evet ama bu günler geri gelmeyecek. Çocuğunuzun özellikle size ihtiyacı var. Özel ilgiye ihtiyaçları olan çocuklara uygun bakıcı bulmak zaten zor. ayrıca hiperaktif olmasa bile daha küçük ve tam gün için erken. Özelde mi çalışacaksıniz yarım gün çalışma gibi bir imkanınız var mı? Çok bunaldığınız için çalışmak istiyorsunuz ama zaten oğlunuz 3 yarım gün kreşe gittiğinde size de birkaç saat dinlenme molası olmuş olacak 1 sene daha sabredin bence. Daha küçükKen sorunu cozemezseniz büyüdükçe artacak ve sizi daha çok zorlayacak. Tam Gün çalışmanın size faydası olmayacak. spor için belki ücretsiz devlet destekli bir yer bulabilirsiniz.
 
Bazı belediyeler de o yaş civarına oyun grupları var misal Küçükçekmece belediyesin de var başka nerede var bilmiyorum hem de yarım gün.
Bir de devlet teşviki mevzusu var ama 36 ayı kapsıyor mu bir araştırın isterseniz
 
Ben tam anlamadım ise başlarsanız sizin başladığınız okula mi gidecek.sizin işiniz tam gün mu .sanırım ise başlaya baya ihtiyacınız var ama eğer başlamayıp onu okula gönderirseniz en azından devlet anaokuluna gonderin.cok fazla değil ücreti.hiperaktif öğrencim vardı eğer hiperaktifse tüm gün okulda durması baya zor biliyorum.ama şöyle bir seçenek de var.anne farkında değildi ben öğrencinin hiperaktif olduğunu anlayıp rama gönderdim.hiperaktif olduğu tespit edilince sabah bendeydi öğlen ramda eğitim görüyordu.gerci 3 yaşında olunca hiperaktif denemez kesin olarak ama yine de ramda özel eğitime alırlar mı acaba
 
Zamane çocukları hep hiperaktif.
Merak etmeyin sadece sizin çocugunuz değil.
2 yaşında kızım onada aynısını söylediler.
Kreş okul zamanları aktiviteleri başlayınca normale döner merak etmeyin.
Şöyleki biz gece uykusu bile uyumuyoruz.
Hemde doğduğundan beri.
Abartısız söylüyorum gece boyunca 20-30kere kalkıyorum.sürekli kalkıp hareket halinde olmak istiyo.bittim tükendim ama yapcak bişey yok.
 
İdrak bence de önce yarım günle başlatıp bir durumuna bak uyum sağlayıp arkadaş ediniyor mu,ögretmenleriyle arası nasıl,etkinliklere katılıyo mu vs.vs. bu çocuğu bir anda tüm gün okula başlatmak olmaz gibi

O okuldayken sende kendine zaman ayırırsın biraz dinlenirsin hem sana hem de ona iyi gelir umarım bu okul işi

Çalışmadan okula başlatırsam sigarayı bırakmam gerek masraftan kısmak için. O da öyle zor geliyor ki şu anda :/
 
Eve kapanıp çocuk odaklı yaşamak kolay bir şeyse, eşiniz evde oturup çocuğunuza baksın, siz çalışın. Bakalım aynı şeyleri söyleyebiliyor mu?

Yani part time işlerin çoğu ya satış, ya çağrı merkezi... Elinizde güzel bir meslek var, böyle işlere girmek elbette bir kayıp ama en zararla nasıl bu işin içinden çıkılır diye düşününce, bunlar geliyor aklıma.

Psikolog en ideal çözümü sunuyor size ama bir de hayatın gerçekleri, yapılabilecek ve yapılamayacak şeyler var. O yüzden harfiyen uygulamaya geçmek yerine, hem size hem oğlunuza iyi gelecek bir orta çare bulmak daha mantıklı geliyor bana.

Bazı Avrupa ülkelerinde aylık çocuk yardımı parası var biliyorsunuz. İnsan imreniyor ya.

İnsan nelere imreniyor bizim eğitim sistemimize bakınca...

Eşim çok güzel akıl verir. Direktif konusunda pek başarılıdır. Pek düşünür oğlunu. Pimpiriklidir. Lakin kendşdkke taviz verme noktasında sorunlu. Sadece bana akıl verir sağolsun.
 
Maalesef okulu da rahatlamak gerekiyor . Bazı empatiden yoksun veliler ill gün şikayete geliyor bu çocuğu istemiyoruz diye :KK43: özelde daha çok baskı kuruyorlar devlette en azindan almak zorundayız diyoruz biraz sakinlesiyorlar . Evet zor bir süreç ama üstesinden geleceksiniz ınsallah

Maalesef bu durum çok can sıkıcı. Benim iki kaynaştırma öğrencim vardı. Normal (!) çocuklara sahip velilerin şikayetleri, çocuklardan daha çok yoruyordu beni. Oğlum akranlarina zarar vermez aslında ama sınıf düzenini bozabilir. Faaliyet sırasında sıkıntı çıkarabilir.
 
Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi sanırım önceki konunuza da yorum yapmıştım.
Lisansı okul öncesi öğretmenliği yüksek lisansı PDR olan bir egitimciyim.
Ben de daha önce anlattıklarınıza bugünkü yorumlarınızı ekleyince Oglunuzun DEHB tanısı almasına şaşırmadım. Ne yazık ki tipik belirtiler sergiliyor.
Hiperaktivite bozukluğu olan bir çocuğa ebeveynlik yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum.
Evde ne kadar bunaldığınızı da tahmin edebiliyorum.
Bununla birlikte şu anda önceliğimiz çocuğunuzun teşhis ve tedavi sürecini sağlıklı yürütmek olmalı.
Çocuğunuzu muayene eden uzmanın 3 yarım gün okul tavsiyesi baslangic icin gayet yerinde.
Bu teşhisi almış çocukların okula uyum süreci normal çocuklara göre daha zor gerçekleşiyor meslektas olarak siz de bilirsiniz.
Bir müddet delikanlıya okulda refakat etmeniz gerekeçek. Durumu Oglunuzun sınıf arkadaşları ve öğretmeni açısından da düşünmek zorundasınız.
Siz bu kadar zorlanırken Oglunuzu hiç tanımayan ve aynı zamanda diğer çocuklarla da ilgilenmek zorunda olan öğretmen süreçte çok zorlanip yipranacaktir. Özel kurumlar ne yazık ki bu tip durumlarda diğer cocuklarin yipranmasini ve veli şikayeti almak istemiyorlar.
Oglunuzu yarı zamanlı olarak kreşe başlatın bu arada enerjisini bosaltacagi faaliyetler bulun.
Belediyelerin yüzme havuzlari uygun fiyatlarla hizmet veriyor.
Siz de Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetine başvurup kendiniz için profesyonel destek alın. Sizin için yapabileceğim bir şey olursa bana yazın.

Çok teşekkür ederim. Tam da bu yüzden işe geri dönmedim üç yıldır aslında. Okul ortamını bildiğim ve olabilecek muhtemel sıkıntıları tahmin ettiğim için oğlumun büyümesini, kısmen de olsa düzelmesini bekledim. Zira okula uyum sürecinde benim işime odaklanmam imkan dahilinde değildi. Kendime hep telkinde bulundum. İşimi bıraktım, oğluma annelik yaptım, iyi hissetmeliyim diye. Lakin bu yıl artık tükendiğimi hissediyorum. Eskisi kadar sakin kalamıyorum. Bu yüzden, aslında çoğunlukla oğlum için sakinleşmemiz için çözüm arıyorum. Başlangıçta üç yarım gün olması konusunda kesinleşiyor düşüncem. Böylesi daha iyi olacak sanki.
 
Benimkiler de çok zor cocuklar,hayatımın sınavını veriyorum.Cevremde sabir dileyen,hayret eden çok. :KK43:
Yarım gün anaokulu neden düşünmüyorsun? Bağımsız devlet okullari varmış,yaşı tutuyordur bir araştır. Farkli bir durumu yoksa cocuklar anne dışındaki insanlara şımarıp arıza çıkaramıyorlar genelde.
Bize yakın spor as.nin yüzme kursu var ama 4 yaş alıyor ücretsiz. Yine kültür merkezinde ücretsiz kreş var günlük 2 saat sanırım(kaç yaş alıyor bilgim yok malesef) Ayni yerde cumartesileri ücretsiz tiyatrolar da oluyor. Araştırmaya calis,milyon tane aktivite bulursun. Ben iki küçük canavarla başedip kendimi atabiliyorsam sen de yaparsın.

Aslında bir ara epey araştırdım ama benim sıpa ya uygun yer bulamadım. Sonra bıraktım peşini ama belki vardır bir şeyler. Ya öyle bir bezginlik var ki şu an üzerimde, faydası olacak etkinlikleri araştırmaya bile mecalim yok.
 
Konularınızı biliyorum, takip ediyordum hep. Hiperaktivite olduğu belliydi.
En güzeli yüzme onun için bu arada spor olarak.

O konuda şöyle bir korkum var. Sürekli hareket ettiği için ve plansızca koştuğu için kaygan zeminde yaralanmasından korkuyorum. Zira kaygan olmayan zeminde bile koşar adım yürüdüğü için sıklıkla düşüyor yaralanıyor. Geçen ay kaşını yardı mesela. Hani yerler ıslak daha temkinli yürüyeyim diyecek bir çocuk değil sıpa.
 
X