- 25 Mart 2014
- 927
- 841
-
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Iki tarafın ailesinden de zerre destek beklemiyorum. Ne maddi ne de manevi. Zira ben bitik vaziyette olduğum halde, herkes inanılmaz bencil. Yardım etmedikleri gibi, beni bencillikle suçlayıp beklenti içine giriyorlar. Ben banyo yaparken bile zaman planlanması yaparken, neden sıkıntıları ile ilgilenmediğimi soruyorlar mesela. Falan akrabanın yardıma ihtiyacı varmış da neden aramamışım mesela. Sanırım artık insanlardan da nefret ediyorum.
Normal gelişim gösteren çocuklarda bile 36 ay için kreşe yarım günle veya 3 tam günle başlamak daha uygun.Konunun uzmanı sizsiniz, 3 gün göndermek mantıklı mı?
Sınıf için devamlılığı olmayan çocuk olmayacak mı sizinki?
Diğer konular için inşallah bir yol bulursunuz.
dil gelisimi nasil??Göz doktoruna götürdüm bir problem yok. Zerre kadar hoşlanmıyor boyama hamur işlerinden. Asla yapmıyor. Çünkü niye otursun ki.
Bence krese gotur duruma bak.. denemeden nerden bileceksinki? Belkide cocuk gayet akranlarina bakarak uslanacak..belki hiperaktivite bile yoktur, sadece yaramazdir. Olamaz mi?
İdrak bence de önce yarım günle başlatıp bir durumuna bak uyum sağlayıp arkadaş ediniyor mu,ögretmenleriyle arası nasıl,etkinliklere katılıyo mu vs.vs. bu çocuğu bir anda tüm gün okula başlatmak olmaz gibi
O okuldayken sende kendine zaman ayırırsın biraz dinlenirsin hem sana hem de ona iyi gelir umarım bu okul işi
Eve kapanıp çocuk odaklı yaşamak kolay bir şeyse, eşiniz evde oturup çocuğunuza baksın, siz çalışın. Bakalım aynı şeyleri söyleyebiliyor mu?
Yani part time işlerin çoğu ya satış, ya çağrı merkezi... Elinizde güzel bir meslek var, böyle işlere girmek elbette bir kayıp ama en zararla nasıl bu işin içinden çıkılır diye düşününce, bunlar geliyor aklıma.
Psikolog en ideal çözümü sunuyor size ama bir de hayatın gerçekleri, yapılabilecek ve yapılamayacak şeyler var. O yüzden harfiyen uygulamaya geçmek yerine, hem size hem oğlunuza iyi gelecek bir orta çare bulmak daha mantıklı geliyor bana.
Bazı Avrupa ülkelerinde aylık çocuk yardımı parası var biliyorsunuz. İnsan imreniyor ya.
Maalesef okulu da rahatlamak gerekiyor . Bazı empatiden yoksun veliler ill gün şikayete geliyor bu çocuğu istemiyoruz diyeözelde daha çok baskı kuruyorlar devlette en azindan almak zorundayız diyoruz biraz sakinlesiyorlar . Evet zor bir süreç ama üstesinden geleceksiniz ınsallah
Idrakyollariiltihabi sanırım önceki konunuza da yorum yapmıştım.
Lisansı okul öncesi öğretmenliği yüksek lisansı PDR olan bir egitimciyim.
Ben de daha önce anlattıklarınıza bugünkü yorumlarınızı ekleyince Oglunuzun DEHB tanısı almasına şaşırmadım. Ne yazık ki tipik belirtiler sergiliyor.
Hiperaktivite bozukluğu olan bir çocuğa ebeveynlik yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum.
Evde ne kadar bunaldığınızı da tahmin edebiliyorum.
Bununla birlikte şu anda önceliğimiz çocuğunuzun teşhis ve tedavi sürecini sağlıklı yürütmek olmalı.
Çocuğunuzu muayene eden uzmanın 3 yarım gün okul tavsiyesi baslangic icin gayet yerinde.
Bu teşhisi almış çocukların okula uyum süreci normal çocuklara göre daha zor gerçekleşiyor meslektas olarak siz de bilirsiniz.
Bir müddet delikanlıya okulda refakat etmeniz gerekeçek. Durumu Oglunuzun sınıf arkadaşları ve öğretmeni açısından da düşünmek zorundasınız.
Siz bu kadar zorlanırken Oglunuzu hiç tanımayan ve aynı zamanda diğer çocuklarla da ilgilenmek zorunda olan öğretmen süreçte çok zorlanip yipranacaktir. Özel kurumlar ne yazık ki bu tip durumlarda diğer cocuklarin yipranmasini ve veli şikayeti almak istemiyorlar.
Oglunuzu yarı zamanlı olarak kreşe başlatın bu arada enerjisini bosaltacagi faaliyetler bulun.
Belediyelerin yüzme havuzlari uygun fiyatlarla hizmet veriyor.
Siz de Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetine başvurup kendiniz için profesyonel destek alın. Sizin için yapabileceğim bir şey olursa bana yazın.
Benimkiler de çok zor cocuklar,hayatımın sınavını veriyorum.Cevremde sabir dileyen,hayret eden çok.
Yarım gün anaokulu neden düşünmüyorsun? Bağımsız devlet okullari varmış,yaşı tutuyordur bir araştır. Farkli bir durumu yoksa cocuklar anne dışındaki insanlara şımarıp arıza çıkaramıyorlar genelde.
Bize yakın spor as.nin yüzme kursu var ama 4 yaş alıyor ücretsiz. Yine kültür merkezinde ücretsiz kreş var günlük 2 saat sanırım(kaç yaş alıyor bilgim yok malesef) Ayni yerde cumartesileri ücretsiz tiyatrolar da oluyor. Araştırmaya calis,milyon tane aktivite bulursun. Ben iki küçük canavarla başedip kendimi atabiliyorsam sen de yaparsın.
oglunuza anneniz ya a kayinvalidebiz bakamaz mi.
Konularınızı biliyorum, takip ediyordum hep. Hiperaktivite olduğu belliydi.
En güzeli yüzme onun için bu arada spor olarak.