Hiperaktivite bozukluğu olabilir imiş.

Idrakyollariiltihabi

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
7.797
37.031
Merhaba hatunlar
Beni ve oğlumu bazılarınız bilir. Özellikle anne olmak isteyenler oğlumla ilgili yazdıklarımda dehşete kapılıyor. Velhasılı nihayet 36 aya geldik ve ben uzmana götürdüm oğlumu bugün. Görüşme esnasında asla durmadığı için çok verimli bir görüşme olamadı lakin aksini beklemiyordum zaten.

Odadaki damacanayı devirme, klavyeye rastgele basıp sistemi çökertme, sürekli kapıyı açma eylemlerinden fırsat buldukça dinlemeye çalıştı uzmanımız. Gelişim testi istedi onu yaptıracağız.

Gelelim benim tıkandığım noktaya. O kadar yoruldum ki yazmaya takatim yok. Umarım toparlayabilirim cümleleri. Uzman, kesin tanının 5-6 yaştan önce konulamadığını, gelişimsel hiperaktivite bozukluğundan şüphelendiğini, buna ek olarak sosyal iletişim probleminin olduğunu söyledi. Mutlaka üç yarım gün kreşe gitmesi gerektiğini, eğer mümkünse bir de spor dalıyla uğraşması gerektiğini söyledi.

Tam da bu noktada tıkanıyoruz. Ben okul öncesi öğretmeniyim. Devlet memuru değilim, özelde çalıştım yıllarca. Bu yıl çalışmaya başlayacaktım. Planım böyleydi. Oğlumu da tam gün çalıştığım kuruma götürecektim. Lakin uzman, beş tam günün böyle bir çocuğa faydadan çok zarar vereceğini, yarım gün gitmesi gerektiğini söyledi. Oğluma kalan yarım günde bakacak kimse yok, dolayısıyla benim işe başlama hayallerim suya düşüyor ki zaten depresyonun dibindeydim, hepten batacağım... Eşimin maaşı ile oğlumu hem kreşe hem spora göndermem imkansız. Benim çalışmam lazım.

Sabahtan beri ne yapacağımı düşünüyorum. Oğlumun gelişim göstermesi için bu söylenenleri yapmam gerek. Bunlar için, çalışmam gerek. Çalışsam oğluma bakacak kimse yok. Hadi bir şekilde dişimizi sıkalım, mutfak masrafından kısalım gerekirse, yine de oğlumu kreşe göndereyim desem.... Dostlar ben çok yıprandım. Üç yıldır tükendim tam manasıyla. Evden çıkmak istiyorum artık. Çalışmak istiyorum.

Öyle bir durumdayım ki, ya bir sene daha oğlum için fedakarlık yapıp evde olacak ve epey maddi sıkıntı çekeceğim. Ya da bu konuda uzmanı dinlemeyip oğlumu tam gün kreşe götüreceğim. Ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim bana bir fikir verin. Belki aranızda bu sorunu yaşayanlar ya da bu konuda uzman olanlar vardır. Yönlendirirseniz çok sevinirim.

Ek olarak, İstanbul'da devletin sağladığı 3 yaş aktiviteleri varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Edit: şu an oğlum yine çıldırmış durumda. Konuyu zor açtım. Hemen cevap veremeyebilirim. Fırsat bulunca cevap yazacağım.

Tam gün krese götür, her zaman uzmanların öngörüsü doğru çıkmayabiliyor....

Benzer nedenlerden tam is hayatına geri dönme planları yaparken vazgeçmek durumunda kaldım. Is konusunu hep ertelemek durumunda kaldım. Bakiciya da birakamadim durumundan ötürü. Kreşe bir başlasın durumuna bir bak olmazsa ileride tam gün gider sen de is hayatına dönersin. Okul öncesi öğretmeni isen kendi başlayacağın kuruma alırsın oğlunu.

Kadıköy'e yakınım aslında ama şöyle bir sorunumuz var. Minibüs ya da otobüse bindiğimizde saatlerce kriz yaşanıyor inmemek için. Yürüme mesafesi olan bir yer olması daha iyi ruh sağlığımı korumak adına. Lakin yine de araştıracağım bunu.

Bence cocugu tahammulun onemli olmadigi, insanlarin konusarak degil bedensel sekilde antrenman yaptigi bir spora verin. Misal futbol, basketbol, eskrim, yuzme. En iyisi yuzme hic ses seda yok herkes suda cunku.

Siz calisin yoksa kafayi yiyecek gibi duruyorsunuz. Bence doktora bunu acikca soyleyin, ben calisicam ama cocuga bakacak kimse de yok tam gun versem olur mu diyin.

Bildiğin korkuyorum evden çıkmaya, çalışmaya. Hem deli gibi istiyor, hem yaşayacaklarımı bildiğimden cesaret edemiyorum. Bugün doktora gidip geldim sinir hastası oldum resmen. Minibüste durmaz, yolda yürümez. Doktorun odasını savaş alanına çevirir. Bezdum :)

Kardeşim de okul öncesi öğretmeni onun okulunda 3-4-5 yaş grubu sınıflar var ve ikili ogretim yapılıyor. devlette çalışıyor arastirsaniz aslında devlet okullarında 3 yaş grubu sınıf olan okullar bulabilirsiniz

İşte beni biraz da bu korkutuyor. Oğluma ne bakıcı sabreder ne bir akraba. İnşallah bu bir senede delirmem iyice.

Ben işe girer tam gün yanıma alırdım çocuğumu, burdan hissediliyo ne kadar bezdiğin o sebeple 1 sene daha dur evde diyemiyorum, para olacak ki ekstra imkanlar sunulsun yavruya

Demeyin öyle ya çok mu belli oluyor:) beyin falan hep yandı çünkü. Elimden geleni yapıyorum inanın, hatta fazlasını. Lakin dediğiniz gibi para lazım bu imkanlar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…