- 2 Kasım 2013
- 7.797
- 37.031
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Merhaba, hiperatif çocuk annesiyim. Sizinki çok zor bir durum..Bende mecburen çalışma hayatımı yarıda bırakmıştım zamanında...Çalışıp yorgun halde gelince, nasıl bakacaksınız o çocuğa...evdeyken dayanamıyorsunuz, yorgun halde gelince nasıl dayanacaksınız...Sizi çooook iyi anlıyorum fakat şunu şöyle bilinki, bir ömür öyle bir çocukla yaşamaya alışacaksınız...İlerde ilaç tedavisinine başlansa bile 3-5 yıl rahat edeceksiniz, hiperaktivite ilaçları tedavi etmez, sadece sakinleştirir. Ben hiç ilaç kullanmadım mesela, ama kardeş yapamadım..Tek çocuk olarak büyüttüm ama, sanki 5 çocuk büyütmüşüm kadar yorgunum...Ergenlikte aşırı hareketleri azalıyor fakat, başka uyum sorunları çıkıyor, bu çocuklarda..İlaç tedavisi ise tartışmalı bir durum...Örneğin yurt dışında pek önerilmiyor ilaç tedavisi...
Uzman bugün bu konuda kalıcı ya da geçici diyemem. Bunu ancak 5-6 yaşlarında anlayabiliriz dedi. Gelişimsel, dönemsel bir bozukluk olabilir, kalıcı da olabilir dedi. Yani kesin bir tanı yok henüz aslında. Kreş sürecinden sonra düzelme var mı yok mu gözlemleyip ona göre takibe devam edeceğiz.
Allah sizin de yardımcınız olsun.