Hiperaktivite bozukluğu olabilir imiş.

Gelişim testi için randevu aldım bir hafta sonra yapılacak inşallah. Aslında geçen yıl denedik ama yaşı küçük olduğu için yapılamadı. Bu sene de durup yapacağı konusunda pek emin değilim ama en azından deneyeceğiz. İnşallah geçici bir durumdur. Umudum bu yönde.
Insallah gecicidir bizide bilgilendir gelismelerden

Bu sene bagimsiz devlet okuluna basvurabilirsin ucretli ogretmen olarak devlet okullarinda 4 saat egitim oluyo oglunuda baska bir sinifa ver bence hem gozunun onunde olmus olur hem yarim gun okula gitmis olur ama hizli bir sekilde arastirma yap cunku kadrolar tamamlanmis olabilir

Benim arkadaşımın çocuğu da aynı şekilde çok hareketli bi yerde durmazdı. Bide otizm demek istedi doktorlar ama shu an çocuk kendi yaşıtları gibi normal davranıyor, okula gidiyor, ve uzun uzun cümleler kurarak konuşuyor. Arkadaşım yeme şeklini değiştirerek işe başlamıştı. Tamamen glutensiz, şekersiz, yumurtasız diyet uyguladı. Harda bütün aile bu diyete uydular ki çocuk evde ordan burdan ekmek, bisküvi gibi şeyler bulup onlar görmediği anda yemesin diye. Ve arkadaşımın dediği diyete başladıktan sonra çocuk daha sakin davranmaya başlamış. Bir yerde durmazdı. Beraber hicbir yere çıkamazdık oturmazdı bizi. Ama 2 sene uğraş sonucu gerçekten güzel sonuçlar aldi. Tabi bu 2 sene de arkadaşım çok yıprandı ama ne kdr erken o kdr iyi. Ve shu an ikinci çocuğuna hamile ve büyüğü kendi başına annesine bağımsız hareket edebiliyor artık her ihtiyacını kendisi karşılıyor. Bu çocuk shu an 4 yaşında. Arkadaşım etrafta böyle bi çocuk gördüğü zaman ilk tavsiyesi diyet ile başlamak. Tabi o bunları kafasına göre yapmadı. Çok fazla kitap okudu geceleri sabaha kadar. Çok emek verdi. Ama çok shukur artık ben bile o çocukla aynı ortadamdayken çok hoşuma gidiyor oturup büyük adamla muhabbet eder gibi konuşuyoruz. Siz de bu diyet konusunu bi araştırsanız.

Paylaşımımda bahsetmiştim: Gap diyeti

Kesin tanı konulmadı zaten. Sosyal iletişim bozukluğu kesin var lakin hiperaktivite şüpheli. Umarım dediğiniz gibidir. Sadecee yaramazdır.
Inkanin varsa birden 5 gun verme krese zaten, hani azar azar baslatmayi dene.. iste once 2 yarim gun sonra fazlalastirirsin. Cocukta alisir sanada iyi gelir. Hatta simdiden verebiliyosan vermeyi dene. Sen evdeyken yani.

Isin dogrusu o kadar cok cabuk bu taniyi koyuyolarki cocuklara bazen abartildigini dusunuyorum. Ha bi kac kisi bahsetmis cok fazla sekerli seyler icecekler vs tuketimine dikkat etmeye calis. Seker enerji verir, cocuklardada gercekten goruluyo bence

Sizde aynı okulda olacaksinız bence tam günü deneyin.
Gönül ister ki size söyleneni yapabilme imkanınız olsun ama maddi manevi yıpranmış olduğunuzu anlıyorum konularınızdan bu sebeple benim fikrim tam gün olması yönünde.
Belki çok keyifli vakit geçirip,gayet güzel sosyalleşecek oğlunuz okulda. Denemeden bilemezsiniz. Aksi olursa tekrar durum değerlendirmesi yaparsınız. Benim kızım ağlayınca susmayan,sebepsiz ağlamaları ile bezdiren bir çocuktu. 29 aylıkken yarım gün anaokuluna gönderdim ki kimseye bırakmamıştım annem dahil,ama okulda ağlayacak ve susmayacak diye ödüm kopuyordu hatta görüsmede bile söyledim,yakindayim ağlarsa susmaz hemen çağırın diye ama inanın bir kez bile aramadılar,fotograflar geldi bana arkadaşlarıyla keyifli gülerken. Yemek seçer dedim ya,fotoğraf gönderdiler bana okuldan,bulgur pilavı yiyordu ki evde yemezdi,ikinci tabağı istemiş ben şok oldum. Yani kısacası inanın sandığımızdan çok daha kolay adapte oluyorlar.Yaşı itibariyle de tam gün gidebilir diye düşünüyorum.
Hakkınızda hayırlısı.

O konuda şöyle bir korkum var. Sürekli hareket ettiği için ve plansızca koştuğu için kaygan zeminde yaralanmasından korkuyorum. Zira kaygan olmayan zeminde bile koşar adım yürüdüğü için sıklıkla düşüyor yaralanıyor. Geçen ay kaşını yardı mesela. Hani yerler ıslak daha temkinli yürüyeyim diyecek bir çocuk değil sıpa.
Kaydırmaz çorap tarzı ürünler var marka belirtmeyeyim. Benim kızımda çok hareketli 2 senedir kullanıyorum ve inanın koşup koşup atlıyor habire havuza,düşmüyor kayıp. Bir bakın isterseniz. Rahatça gönderebilirsiniz yüzmeye.

İdrak canim,devletin belediyenin ucretsiz kurslarinda bambaşka problemler var. (Farkli milliyetli cocuklar olmasi sebebiyle asisiz olmalari,temizlik sorunu,velilerin bilincsizligi,kurs alimlarinda bulasici hastalik vs taramasi yapilmamasi gibi gibi,) Hani oyle fikir verip geciyoruz ya,veya uzman git bunu boyle yap diyor ya,olmuyor. Onun bir de uygulamasi var iste. Benzer sorunlardan sikayetciyim,dusunmekten kafam kazan oldu ama cikar yol bulamadim kaldi ki senin cocugun ozel bir cocuk benimkine ek olarak. İnsallah cozersin canim

Çok teşekkür ederim. Tam da bu yüzden işe geri dönmedim üç yıldır aslında. Okul ortamını bildiğim ve olabilecek muhtemel sıkıntıları tahmin ettiğim için oğlumun büyümesini, kısmen de olsa düzelmesini bekledim. Zira okula uyum sürecinde benim işime odaklanmam imkan dahilinde değildi. Kendime hep telkinde bulundum. İşimi bıraktım, oğluma annelik yaptım, iyi hissetmeliyim diye. Lakin bu yıl artık tükendiğimi hissediyorum. Eskisi kadar sakin kalamıyorum. Bu yüzden, aslında çoğunlukla oğlum için sakinleşmemiz için çözüm arıyorum. Başlangıçta üç yarım gün olması konusunda kesinleşiyor düşüncem. Böylesi daha iyi olacak sanki.
Oğlunuz suyla ve hamurla oynamayı sever mi?
Bildiğiniz gibi bunlarla oynamak çoçukları sakinleştirir.
Balkona şişme havuz koysanız ? İçini suyla doldursanız? En kötü lavaboda oyuncak tabak çanakları köpükleyip yıkasın ben oğluma tarhana çorbası yedirebilmek için bu ortamı çok hazırlamıştım küçükken ...(not: yaptığım doğru değildi itiraf ediyorum, içime mükemmel anne sendromu kaçmıştı bir dönem)
Bir de balonun içine un koyup ev yapımı stres topu hazırlayabilirsiniz.
Biz okulda hareketli ve/veya fiziksel şiddete eğilimli çocuklarımız için 'sakinleşme kutusu' hazırlıyoruz.
İçinde yumuşak oyuncaklar, stres topu, fısfıs şişede sevgi kolonyası, oyun hamuru, hikaye kitabı yer alıyor ve çoğu durumda işe yarıyor.
Elindekileri atmayı seviyorsa bu olumsuz hareketi meşru ortamda yapması için top havuzuna götürüp bu davranışı zamanla sadece o mekana has kılarak sınırlandırabilirsiniz.
Sanırım İstanbul'dasınız. Ümraniye BuYaka AVM'nin zemin katında çocuklar için survivor parkuru var. Oğlunuz keyifli zaman geçirecektir.
Ayda bir maddi şartları zorlayıp at binmeye götürebilirsiniz hayvanlarla etkileşim de iyi gelir.

İdrak işe başlasan bile yapacağın iş yine çoluk çocukla. Sen zaten tükenmiş vaziyettesin, bütün gün bir sürü çocukla ilgilenip evde yine senin oğlanla ilgilenmeye gücün yetecek mi?
Başka bir işin olsa en azından kafan dağılırdı sanki
En mantıklı yorumlardan birini yapmışsınız tebrik ederim benim dilimin ucuna geldi de mesleğimi düşünüp yazamadım.

Hamileyken sürekli hareket halindeydi. Hatta ben doğum kasılmalarını fark etmedim yine hareket ediyordur diye. Suyum gelince gittim hastaneye. Ağlama huyu yoktu bebekken. Şimdi bile çok ağlamaz aslında. Uyku konusunda hep sıkıntı vardı. Çok geç dalıyor, sık sık uyanıyordu ki hala öyle. Saatler sürüyor uykuya geçişi. Yaşıtlarına zarar vermez ama bana karşı saldırgandı. Isırır tırmalardı sürekli. Şimdilerde azaldı. Oyuncaklara asla çok ilgili olmadı. Ev eşyalarına hala ilgili :) hala her şeyi fırlatıyor sinirlenince.
Hamileyken sürekli hareket halindeydi diyince cöktüm resmen :KK43:

Hamileyken sürekli hareket halindeydi. Hatta ben doğum kasılmalarını fark etmedim yine hareket ediyordur diye. Suyum gelince gittim hastaneye. Ağlama huyu yoktu bebekken. Şimdi bile çok ağlamaz aslında. Uyku konusunda hep sıkıntı vardı. Çok geç dalıyor, sık sık uyanıyordu ki hala öyle. Saatler sürüyor uykuya geçişi. Yaşıtlarına zarar vermez ama bana karşı saldırgandı. Isırır tırmalardı sürekli. Şimdilerde azaldı. Oyuncaklara asla çok ilgili olmadı. Ev eşyalarına hala ilgili :) hala her şeyi fırlatıyor sinirlenince.
Bak simdi uzmanlara daha cok hak verdim. Yazdim ya sekerli tatlandiricili seyler asiri enerji veriyo cocuklarda diye.. ultrasona giderken ozellikle cikolata yerdimki hareketlensin bebek. Gercekten ole olurdu.

3 yaş alan devlet okulları var. Bağımsız anaokulları 3 yaş grubu açıyor. Araştırın derim. Hangi ilçedesiniz bilmiyorum ama Kadıköy’de bağımsız anaokulları 3 yaş grubu açıyor yarım gün seçeneğiyle.
Tam gün anaokullarında devlete ait olanlar var , aynı kurum içinde yarım gün eğitim yarım gün spor oluyor tam size göre

benim suyumda yolda gelmişti, gittik acil hastaneye...ayrıca hiperaktifler genel olarak sinirli oluyorlar...içerinde tarifsiz iç sıkıntısı oluyor...

Anne karnında hareketli bebek doğunca da hareketli oluyor. Ben kızımı 15 haftalıkken hissetmeye başlamıştım. Son haftalarda karnım patlayacak gibiydi hareketinden. 5 yaşına geldi, kıpır kıpır hala:))
Benimki de 15te başladı, artik sabahlari hareketine uyanıyorum. Son aylari dusunemiyorum belki durulur:KK70:

Once kendini toparla .Ayni ucaktaki komutlar gibi .
Bazı kresler tam gun olsada at binme yuzme vs aktiviteleri var .Eminim cocuga iyi gelir .Sen bi imkanlarin dahilinde işe girip ver çocugu tam gün .Bakarsin önce sana ,sonrada onun davranıslarina iyi gelir.
Bazen hayatin seni zorladıgi yonde ilerlemek gerekir .Akışına bırak .
Oldugu kadar olmadığı kader.

Asla kimyasal kullanmak istemiyorum ki uzmana da belirttim bunu. Ben kırıp dökmesine de ses etmiyorum. Evde sağlam eşya kalmadı zaten. Benim derdim kendine ve bana zarar vermesi. Birazcık nefes alacak vaktimin olması.

İnşallah oğlumun da sonu kardeşiniz gibi olur :)
kreş değilde, özel eğitim birimleri var. otizm, hiperaktivite, öğrenme güçlüğü gibi kişilerin gittiği, devlete bağlı olan...ayrıca bende küçükken spora, halk oyunlarına, futbola gönderdim fakat hiçbirine devam etmedi...kısa sürede bıraktı...böyle çocuklar disipline gelmiyor, sıkılıyorlar...belki yüzme olabilir onu denemedim hiç...ayrıca kreşlerde hiperaktiflere pek bakamıyorlar..çünkü sürekli eşyalara, diğer çoculara zarar veriyorlar...ilk okul 1 e başladığında bariz hissedersin zaten...yazı yazmak istemiyorlar...okuma yazmayı okul bitmesine doğru geç öğreniyorlar...okuduklarını anlamıyorlar...ayrıca okumaktan nefret ediyorlar...

X