• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hiçbir baltaya sap olamamak

Bu umutsuzluğunun sebebini anlayamadım. Girişi de sırf senin konum için yaptım sana motivasyon sağlarım belki diye. Nickin de tanıdık geldi.
Kendimle ilgili bi durumu paylaşacağım sen almak istediğini oradan al.
2004 mezunuyum hemde yıllarca 0 kontenjan verilmiş bi öğretmenlik bölümünden.
34 yaşındayım, evliyim, 4 yaşında da oğlum var Allah tüm evlatlarımızı bağışlasın.
Yıllarca o şu kadar öğretmen alınıyor sende atanırsın dediler, niye olmuyor dediler, insanlara bize kontenjan verilmediğini Anlatamadım.
Her yıl yinede girdim KPSS ye.
Sonra 2013 de bize de 200 er civarı kadro vermeye başladılar. Düşünsene 10 yıl olmuş neredeyse mezun olalı.
Geçen yıl yapacağım artık dedim, dershaneye gittim sabah 5.30 larda yola çıkıp, oğluma bakmaya annem geldi. Ders haneden çıkıp işe gittim 12 de.
Elimde kitaplarla gören dalga geçti. Abim bile KPSS den emekli olacaksın dedi güldü.
Ama ben 12 yıl sonra hedefime kavuşacağım inşallah. Darısı başına canım
Eğer gerçekten istersen hedefine ulaşırsın. Ama er ya da geç.
ben de anlatamıyorum işte haberlerde bangır bangır bagırıyor kpss den memur alınacak dıye
sonra herkes başlıyor aramaya senın sansın yok mu bak sende basvur falan dıye

Bence sorun ne senin atanamayışında, ne öğretmen olamayışında... Sorun senin kendinle alakalı hiç bir fikrin olmayışında.
Babanın hayalini yaşayamadığın için üzgünsün tamamen. Anlaman lazım ki yaşadığın hayat senin ve kurman gereken hayaller tamamen seninle alakalı olmalı. Sen emin ol öğretmen olup atansaydın da bu mutsuzlukları yaşardın. O zamanda evlenemiyorum diye üzülürdün ya da şu arabam olmadı diye üzülürdün mesela. Çünkü o zaman senden ailen başka bir şey beklerdi. Mesela derlerdi ki "falancaların kızı iyi kısmet bulmuş bizim kız kaldı" .. anlıyor musun?

Bir de bu kader kısmet meselesini yanlış yorumluyoruz toplum olarak. Deprem oldu ev yıkıldı binlerce kişi öldü ee kader. Yok canım o kader değil afedersin senin mallığın. Gerekli önlemleri alma, sağlam ev yapma "Allah bunu bize verdi" .. Böyle değil. Yaşarken ilahi şeyler bekleme, mantığınla hareket et. İslamda böyle boş beleş romantizm yok. Çünkü senin peygamberin de cennete girmek için sabahlara kadar ibadet edip başına gelenlere, acılara sabretmiş. Onun kolay bir hayatı olmamış ve o çalışmış olanlar için şükretmiş olmayana tevekkül.

Bak ben inan hiç bir baltaya sap olamamanın en önde gideni bayrak sallayanıyım. Aldatıldım, boşandım bir de üstüne. Yine de bu hayat benimdi ve ben istediğim gibi yaşadım. Severek evlendim, keyfimden çalıştım. Şimdi boşlukta kaldım iş bulamıyorum gerçekten her şey bir şekilde tersine dönüyor ama umudumu yitirmiyorum çünkü ben tekrardan hayaller kuruyorum.

Sana tavsiyem hayal kur, kendin için olan hayaller.

Ps. bu mallığın kelimesini sana demedim he yanlış anlama genel olarak hepimize dedim :D Topluma dedim :D

Bence sorun ne senin atanamayışında, ne öğretmen olamayışında... Sorun senin kendinle alakalı hiç bir fikrin olmayışında.
Babanın hayalini yaşayamadığın için üzgünsün tamamen. Anlaman lazım ki yaşadığın hayat senin ve kurman gereken hayaller tamamen seninle alakalı olmalı. Sen emin ol öğretmen olup atansaydın da bu mutsuzlukları yaşardın. O zamanda evlenemiyorum diye üzülürdün ya da şu arabam olmadı diye üzülürdün mesela. Çünkü o zaman senden ailen başka bir şey beklerdi. Mesela derlerdi ki "falancaların kızı iyi kısmet bulmuş bizim kız kaldı" .. anlıyor musun?

Bir de bu kader kısmet meselesini yanlış yorumluyoruz toplum olarak. Deprem oldu ev yıkıldı binlerce kişi öldü ee kader. Yok canım o kader değil afedersin senin mallığın. Gerekli önlemleri alma, sağlam ev yapma "Allah bunu bize verdi" .. Böyle değil. Yaşarken ilahi şeyler bekleme, mantığınla hareket et. İslamda böyle boş beleş romantizm yok. Çünkü senin peygamberin de cennete girmek için sabahlara kadar ibadet edip başına gelenlere, acılara sabretmiş. Onun kolay bir hayatı olmamış ve o çalışmış olanlar için şükretmiş olmayana tevekkül.

Bak ben inan hiç bir baltaya sap olamamanın en önde gideni bayrak sallayanıyım. Aldatıldım, boşandım bir de üstüne. Yine de bu hayat benimdi ve ben istediğim gibi yaşadım. Severek evlendim, keyfimden çalıştım. Şimdi boşlukta kaldım iş bulamıyorum gerçekten her şey bir şekilde tersine dönüyor ama umudumu yitirmiyorum çünkü ben tekrardan hayaller kuruyorum.

Sana tavsiyem hayal kur, kendin için olan hayaller.

Ps. bu mallığın kelimesini sana demedim he yanlış anlama genel olarak hepimize dedim :KK70: Topluma dedim :KK70:
hiç hayal kurmuyorum biliyor musunz
hem de hiç
olmayacak seyleri ne dıye kurayım kı
eşim hayal kurar hatta ona kızarım

güzel bir arabanın hayalını kurar mustakıl ev merakı vardır hayalını kurar
bunlar olmayacak seyler yanı bızım ıcın mesela
bes kurus para yok bız nasıl arsa alıp bırde ev yaptırabılırz kı sittin sene olmayacak bir hayal
ama esım kurar durur

hayatımda kurdugum hiçbir hayalım yok
olmuyor zaten

hiç hayal kurmuyorum biliyor musunz
hem de hiç
olmayacak seyleri ne dıye kurayım kı
eşim hayal kurar hatta ona kızarım

güzel bir arabanın hayalını kurar mustakıl ev merakı vardır hayalını kurar
bunlar olmayacak seyler yanı bızım ıcın mesela
bes kurus para yok bız nasıl arsa alıp bırde ev yaptırabılırz kı sittin sene olmayacak bir hayal
ama esım kurar durur

hayatımda kurdugum hiçbir hayalım yok
olmuyor zaten

Böyle yaşanmaz ama, insan böyle mutlu olmaz. Sen mutlu olmanın yollarını kapatıyorsun kendine sürekli.
Evet belki sittin sene olmaz ama bilemezsin. Hayatın size ne getireceğini asla bilemezsin.
Hem olmayacaksa bile hayali güzel dersin, beraber hayal kurduğum biri var dersin mutlu olursun.

Böyle yaşanmaz ama, insan böyle mutlu olmaz. Sen mutlu olmanın yollarını kapatıyorsun kendine sürekli.
Evet belki sittin sene olmaz ama bilemezsin. Hayatın size ne getireceğini asla bilemezsin.
Hem olmayacaksa bile hayali güzel dersin, beraber hayal kurduğum biri var dersin mutlu olursun.
yaşayamıyorum ki zaten mutlu da olmaıyorum
son zamanlarda iyice kötü oldum
evde yalnız kalamıyorum
kaldıgımda ağlıyorum sürekli hiçbir iş yapamıyorum daralıyorum nefesım daralıyor

İngilizce öğretmenleri Subat ta 65 ya da 64 le atandı

Surekli mat yok diyorsunuz ama sizin öabt sınavınız var mat olmasa da o puanı alırsınız

P 10 67 aldım.oabt den 75 78 arası bekliyorm ki yeni mezunum.calısamadım

Ya kusura bakmayın ama az gayret etseniz depresyona gireceğinizi.cok kolay atanırsınız

Edebiyatçı coğrafyacı mühendis olsanız amenna. Ama en parlak bolumlerden biri bu.

evde yalnız kalamıyorum
kaldıgımda ağlıyorum sürekli hiçbir iş yapamıyorum daralıyorum nefesım daralıyor

Depresyondasın anlaşılan, sana tavsiyem bir pskologa gözükmen. Öyle dönemlerim oldu inan giderek çoook faydasını gördüm. Şiddetle öneririm.

suan 30 yasındayım kpps meselesı bitti diyorum benim için olmuyor çünkü
matematikte çok zayıfım ve en son 2014 kpss de matematıkten hıc bır denemede yapamadıgım kadar matematık yapmıstım ama duydunuz mu bılmem o sınavda da tarıh batırdı cok zordu yanı matematıkten yaptıklarım tarıhle battı
bu sekılde matematık olayınca olmuyor benımde kafam basmıyor yanı kapasıte yok bende işte öle

işte diyorum ya bu şekilde düşünmeye teşvik etsem hani kendimi,
bak diyorum sokaklarda yatanlar var evi olmayanlar var
hatta biz beş kurusumuz yokken bir günde ev sahıbı olduk cevreden borc benım bır mıktar altınım vardı falan bır kurus bankadan çekmeden oldu falan bunları düşüneyim diyorum tam rahatlayacakken , peki benden daha iyi durumda olanlar ? onlara neden nasip oldu da bana gelince nasşp değilmiş ? hakkımda hayırlısı değilmiş ? diyorum
kpss konusuna ve öğretmenliğe takılmış kalmışssın.
ee formasytonun da varmış neden öğretmenliğe yönelmedin ki.
içinde kalmış bu kadar.
insanlar atanabilmek için kpss kurslarına filan gidip günde bilmem kaç saat hkafa patlatıyorlar.
sen de keşke daha çok gayret etseydin hemen pes etmeseydin kapasitem bu diye.
hem kapasitem bu yapamıyorum diyorsun hem de neden atanamadım diyorsun.
ne yazık ki savunduğum bir sistem değil ama iyi bir puan almadan atanmayı beklemek hayalcilik.
açıkcası maaşının düşüklüğü dışında hayatın gayette güzel dışardan bakılınca.
evlisin çocuğun var eşin var evin var.
aslında şükredeceğin çok şeyin var.
diploman da var işin de var.
kendini bu kadar hiç yerine koymanı çok garipsedim.
insanlarla kıyas yapmak doğru değil.
zaten kaç yaşındasın bu konuda daha olgun bakman lazım.
neden onlarda var bende yok gibi yorumlar hayatın işleyişinde çok anlamsız gerçekten ve de çocukca
hayatta her istediğimiz anında bizim olmuyor ne yazık ki.
bazen gerçekten çabalasak ta olmayabiliyor.
buna takılıp ta neden neden diye sormak isyan etmek yerine insan kendine yeni bir rota çizebilmeli hayatta.
mevcut durumum da daha başka neler yapabilirim diye bir tartmalı.
öğretmenlik te memurluk ta yeri geldiğinde insanı canından bezdirecek kadar zor durumlar yaşatabiliyor insana.
her iş böyledir aslen.
geniş düşünmeye çalış.
kendine de biraz kıymet ver allah aşkına.
sen kendine benden bişey olmaz dersen herkes böyle yaklaşır ki zaten elinde var olan şeyler var.
daha fazlası için uğraşmalı yön çizmelisin kendine.
tercümanlık yap çeviri yap vs.
ama bahaneler bulmadan ve yılmadan:))

evde yalnız kalamıyorum

Sadece olması muhtemel şeylerin mi hayali kurulur? Ben bir hayalimde şarkıcıyım mesela, diğerinde İngiltere kraliçesi.
Hayattan keyif alabilmenin yolu öğretmen olmaktan geçmiyor. Herkesin ailesi çocuğunu iyi bir yerlerde görmek ister. Ama istediği yerde olmadığı için kendinden böyle nefret etmesini istemez. Öğretmen olsan daha cok sevmeyeceklerdi seni. Ailen seni olduğun gibi seviyordur, sen de kendini olduğun gibi, olduğun yerdeyken sev.
Bir idealin varsa gercekleştirmek için bir seyler yap. Bak bu yıl sınava bile girmemişsin cunku pes etmişsin.
Şuan içine girdiğin psikoloji hiç iyi değil. Hayat kendine zehir edeceğin kadar kötü de değil. Hep negatif yönlerini görürsen sürekli ağlaman, mutsuz olman kaçınılmaz zaten.

kpss konusuna ve öğretmenliğe takılmış kalmışssın.
ee formasytonun da varmış neden öğretmenliğe yönelmedin ki.
içinde kalmış bu kadar.
insanlar atanabilmek için kpss kurslarına filan gidip günde bilmem kaç saat hkafa patlatıyorlar.
sen de keşke daha çok gayret etseydin hemen pes etmeseydin kapasitem bu diye.
hem kapasitem bu yapamıyorum diyorsun hem de neden atanamadım diyorsun.
ne yazık ki savunduğum bir sistem değil ama iyi bir puan almadan atanmayı beklemek hayalcilik.
açıkcası maaşının düşüklüğü dışında hayatın gayette güzel dışardan bakılınca.
evlisin çocuğun var eşin var evin var.
aslında şükredeceğin çok şeyin var.
diploman da var işin de var.
kendini bu kadar hiç yerine koymanı çok garipsedim.
insanlarla kıyas yapmak doğru değil.
zaten kaç yaşındasın bu konuda daha olgun bakman lazım.
neden onlarda var bende yok gibi yorumlar hayatın işleyişinde çok anlamsız gerçekten ve de çocukca
hayatta her istediğimiz anında bizim olmuyor ne yazık ki.
bazen gerçekten çabalasak ta olmayabiliyor.
buna takılıp ta neden neden diye sormak isyan etmek yerine insan kendine yeni bir rota çizebilmeli hayatta.
mevcut durumum da daha başka neler yapabilirim diye bir tartmalı.
öğretmenlik te memurluk ta yeri geldiğinde insanı canından bezdirecek kadar zor durumlar yaşatabiliyor insana.
her iş böyledir aslen.
geniş düşünmeye çalış.
kendine de biraz kıymet ver allah aşkına.
sen kendine benden bişey olmaz dersen herkes böyle yaklaşır ki zaten elinde var olan şeyler var.
daha fazlası için uğraşmalı yön çizmelisin kendine.
tercümanlık yap çeviri yap vs.
ama bahaneler bulmadan ve yılmadan:))
bir de bu var açıkcası annem de böle teselli etmeye calısıyor
bak ne güzel eşin var çocugun var falan dıye
tamam bunlar ıcın allaha şükür ama
bir kocam var dıye artık ömür boyu bununla mutlu olamam ki
bunlar bence benim gibi bu hayatta hiçbir şey olamamışların kendilerine ve cevreye karsı yaptıkları bır avuntu bir savunma
hiçbir şey olamadım ama mutlu bır evlılıgım var cocugum var falan dıye
koca nedır allah askına yanı sankı evlenıp koca bulmak çok mu büyük meziyet? koca herkeste var işte

Depresyondasın anlaşılan, sana tavsiyem bir pskologa gözükmen. Öyle dönemlerim oldu inan giderek çoook faydasını gördüm. Şiddetle öneririm.
kaç kere randevu aldım ama gıtmedım
ya hani ne bileyim iç hastalıkları falan olunca bir rontgen falan cekıyorlar anlıyorlar ya sorun ne dıye
keske pisikolg pisikyatr larda öle bakınca anlayabilse
buraya bıle yazdıklarım aslında içimde olanların sadece bir kısmı hepsini anlatamıyorum
anlatacak sey bulamıyorum kelımeye dokemıyorum

İngilizce öğretmenleri Subat ta 65 ya da 64 le atandı

Surekli mat yok diyorsunuz ama sizin öabt sınavınız var mat olmasa da o puanı alırsınız

P 10 67 aldım.oabt den 75 78 arası bekliyorm ki yeni mezunum.calısamadım

Ya kusura bakmayın ama az gayret etseniz depresyona gireceğinizi.cok kolay atanırsınız

Edebiyatçı coğrafyacı mühendis olsanız amenna. Ama en parlak bolumlerden biri bu.
ing ogretmenlıgı degıl bolumum
desıfre olmkatan korktugum ıcın yazmadım
yabancı dılım var ama bolum o degıl

bir de bu var açıkcası annem de böle teselli etmeye calısıyor
bak ne güzel eşin var çocugun var falan dıye
tamam bunlar ıcın allaha şükür ama
bir kocam var dıye artık ömür boyu bununla mutlu olamam ki
bunlar bence benim gibi bu hayatta hiçbir şey olamamışların kendilerine ve cevreye karsı yaptıkları bır avuntu bir savunma
hiçbir şey olamadım ama mutlu bır evlılıgım var cocugum var falan dıye
koca nedır allah askına yanı sankı evlenıp koca bulmak çok mu büyük meziyet? koca herkeste var işte
yanlış yerden aldın dediklerimi:))
kocan var mutlu ol mu dedim ki ben.
eğer bunlar eksik olsaydı bunlar için üzülecektin bu seferde.
duygu ve düşünce biçimin bunu gösteriyor.
okuduğun üzere işin var diploman var formasyonun var dedim.
açıkcası çok depresif moddasın.
önce bu ruh durumunu bir toparla isterse.
sonra da diğer mesajda yazdığım gibi bahanelere sığınmadan gayret et.
mesela çeviri dedim tercümanlık dedim.
dikkatini çekmedi sanırım.
sonra kpss kursu dedim:))

Bu umutsuzluğunun sebebini anlayamadım. Girişi de sırf senin konum için yaptım sana motivasyon sağlarım belki diye. Nickin de tanıdık geldi.
Kendimle ilgili bi durumu paylaşacağım sen almak istediğini oradan al.
2004 mezunuyum hemde yıllarca 0 kontenjan verilmiş bi öğretmenlik bölümünden.
34 yaşındayım, evliyim, 4 yaşında da oğlum var Allah tüm evlatlarımızı bağışlasın.
Yıllarca o şu kadar öğretmen alınıyor sende atanırsın dediler, niye olmuyor dediler, insanlara bize kontenjan verilmediğini Anlatamadım.
Her yıl yinede girdim KPSS ye.
Sonra 2013 de bize de 200 er civarı kadro vermeye başladılar. Düşünsene 10 yıl olmuş neredeyse mezun olalı.
Geçen yıl yapacağım artık dedim, dershaneye gittim sabah 5.30 larda yola çıkıp, oğluma bakmaya annem geldi. Ders haneden çıkıp işe gittim 12 de.
Elimde kitaplarla gören dalga geçti. Abim bile KPSS den emekli olacaksın dedi güldü.
Ama ben 12 yıl sonra hedefime kavuşacağım inşallah. Darısı başına canım
Eğer gerçekten istersen hedefine ulaşırsın. Ama er ya da geç.
Sizin için çok sevindim. Bende 2005 mezunuyum. 1 1.5 senedir devlet isinde çalışıyorum. Rabbim utandirmasin inşallah

ben de anlatamıyorum işte haberlerde bangır bangır bagırıyor kpss den memur alınacak dıye
sonra herkes başlıyor aramaya senın sansın yok mu bak sende basvur falan dıye
12 yıldır çekiyorum aynı şeyi, anlayabiliyorum seni.
Yalnız o insanların artık bunları bile isteye sırf mutsuz etmek için söylediklerini düşünür oldum. Çünkü bende işler ciddiye bindi, atanacak gibiyim. Bunu duyan herkes şimdi böyle ayrı ayrı evlilik mi olur, ne gönderiririm ne giderim falan demeye başladı :KK47::KK47:. O yüzden kimsenin dediklerini takmamaya çalış. Sen nasıl mutlu olacaksan onu yap.

yanlış yerden aldın dediklerimi:))
kocan var mutlu ol mu dedim ki ben.
eğer bunlar eksik olsaydı bunlar için üzülecektin bu seferde.
duygu ve düşünce biçimin bunu gösteriyor.
okuduğun üzere işin var diploman var formasyonun var dedim.
açıkcası çok depresif moddasın.
önce bu ruh durumunu bir toparla isterse.
sonra da diğer mesajda yazdığım gibi bahanelere sığınmadan gayret et.
mesela çeviri dedim tercümanlık dedim.
dikkatini çekmedi sanırım.
sonra kpss kursu dedim:))
2009 dan beri uğraşıyorum millet artık gülüyor bana
kpss kursuna gıtmeye vaktım yok mı belkı de kocam da bu durumdan hoslanmaz yüzüme bir şey demıyor ama bu bezınlık onda da var hıssedıyorum
artık bu ıslerı bırakıp olmyorsa olmuyor desem ve ya evımın kadını ya da normal ısıne guzune gıden bır ınsan olmamı ıstıyor
ben ole hıssedıyorum

dini inancım sağlamdır ve işe giremediğimi kadere bağladım demişsin ya.
İsra Suresi diyor ki '' biz, her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık... ''
Çabaladın mı gerçekten? Elimden gelenin tamamını yaptım diyebiliyor musun? Memurluk dediğin için bu örneği veriyorum. Kpss'ye GERÇEKTEN çalıştın mı? Yoksa çalıştığına mı inandırdın kendini. Eğer çalıştım elimden geleni yaptım diyorsan tevekkül et.
Duha Suresi söz veriyor. " Rabbin sana kabindekini verecek ve sende hoşnut olacaksın"
Bende aynı şeyleri düşünüyordum.söyledikleriniz bana iyi geldi fakat yaşarken malesef bunların farkına varamiyoruz.

Haberiniz yok sanırım.Ama öğretmenlik de doğuda 8 yıl mecburi görev geldi veya yakın zamanda gelecek.Üstelik ilk 5 yıl sözleşmeli.Artık hiç kimse ömür boyu memur olamayacak.Performansına göre puan verilecek vs.O yüzden üzülmeyin.Yabancı diliniz varmış.Çevirmenlik yapabilirsiniz.Her ne kadar meşakkatli bir iş olsa da parası iyi oluyor.Üstelik evinizde rahat rahat çeviri yapabilirsiniz.Bunu bir düşünün derim.

Back