suan 30 yasındayım kpps meselesı bitti diyorum benim için olmuyor çünkü
matematikte çok zayıfım ve en son 2014 kpss de matematıkten hıc bır denemede yapamadıgım kadar matematık yapmıstım ama duydunuz mu bılmem o sınavda da tarıh batırdı cok zordu yanı matematıkten yaptıklarım tarıhle battı
bu sekılde matematık olayınca olmuyor benımde kafam basmıyor yanı kapasıte yok bende işte öle
işte diyorum ya bu şekilde düşünmeye teşvik etsem hani kendimi,
bak diyorum sokaklarda yatanlar var evi olmayanlar var
hatta biz beş kurusumuz yokken bir günde ev sahıbı olduk cevreden borc benım bır mıktar altınım vardı falan bır kurus bankadan çekmeden oldu falan bunları düşüneyim diyorum tam rahatlayacakken , peki benden daha iyi durumda olanlar ? onlara neden nasip oldu da bana gelince nasşp değilmiş ? hakkımda hayırlısı değilmiş ? diyorum
kpss konusuna ve öğretmenliğe takılmış kalmışssın.
ee formasytonun da varmış neden öğretmenliğe yönelmedin ki.
içinde kalmış bu kadar.
insanlar atanabilmek için kpss kurslarına filan gidip günde bilmem kaç saat hkafa patlatıyorlar.
sen de keşke daha çok gayret etseydin hemen pes etmeseydin kapasitem bu diye.
hem kapasitem bu yapamıyorum diyorsun hem de neden atanamadım diyorsun.
ne yazık ki savunduğum bir sistem değil ama iyi bir puan almadan atanmayı beklemek hayalcilik.
açıkcası maaşının düşüklüğü dışında hayatın gayette güzel dışardan bakılınca.
evlisin çocuğun var eşin var evin var.
aslında şükredeceğin çok şeyin var.
diploman da var işin de var.
kendini bu kadar hiç yerine koymanı çok garipsedim.
insanlarla kıyas yapmak doğru değil.
zaten kaç yaşındasın bu konuda daha olgun bakman lazım.
neden onlarda var bende yok gibi yorumlar hayatın işleyişinde çok anlamsız gerçekten ve de çocukca
hayatta her istediğimiz anında bizim olmuyor ne yazık ki.
bazen gerçekten çabalasak ta olmayabiliyor.
buna takılıp ta neden neden diye sormak isyan etmek yerine insan kendine yeni bir rota çizebilmeli hayatta.
mevcut durumum da daha başka neler yapabilirim diye bir tartmalı.
öğretmenlik te memurluk ta yeri geldiğinde insanı canından bezdirecek kadar zor durumlar yaşatabiliyor insana.
her iş böyledir aslen.
geniş düşünmeye çalış.
kendine de biraz kıymet ver allah aşkına.
sen kendine benden bişey olmaz dersen herkes böyle yaklaşır ki zaten elinde var olan şeyler var.
daha fazlası için uğraşmalı yön çizmelisin kendine.
tercümanlık yap çeviri yap vs.
ama bahaneler bulmadan ve yılmadan:))