• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hiçbir baltaya sap olamamak

Nasıl hiçbir şey değilsiniz? Valla size öyle geliyor. Günümüzde iş sahibisiniz bundan daha güzel ne olabilir? İnan 1500 liraya iş bulsam çalışırım.
bas baya hiç bir şey değilim işte
hani dıyorum ya ne iş yapıyorsun sen nesin sorusuna verecek net bir cevabım yok
ya işte bir şirketin ithalat bölümünde yurtdışı ilişkilerle bilmem ne de bilmem ne ...
uzuyor gidiyor
öğretmenim, memurum, net kısa bitti , yok olamadım

bas baya hiç bir şey değilim işte
hani dıyorum ya ne iş yapıyorsun sen nesin sorusuna verecek net bir cevabım yok
ya işte bir şirketin ithalat bölümünde yurtdışı ilişkilerle bilmem ne de bilmem ne ...
uzuyor gidiyor
öğretmenim, memurum, net kısa bitti , yok olamadım
uyduruk bir iş işte
geçenlerde kariyer.net sitesinde bir ilan görmüştüm neyse o ince işler müdürü diye aynen öle öle işte uyduruk

Ozellikle gecen senelerde benim de cok psikolojim bozulmustu.surekli bu tarz seyler dusunuyordum.gercekten icim parcalaniyordu.ama zamanla alistirdim kendimi.ev hanimiyim.3 bucuk yasinda oglum var ikinci de geliyor.3.cocuguda yaparim ins.ondan sonra da onlari buyuturum okul vs derken bende yaslanmis olurum sanirim.emekliligi de esim bir sekilde yapabilirse 3. Cocuk da emeklilige 6 sene veriyor.ondan sonra da Allah ne kiamet ettiyse yasarim artik.ama siz evli degilseniz bence kesinlikle dersaneye gidin gercekten calisin.butun imkanlari seferber edin.olmuyorsa olmuyordur ama deneyin denemekten vazgecmeyin.insallah bi baltaya sap olursunuz.ben olamadım

Bence yanlış düşünüyorsun. O polis olmak isteyen arkadaşın polis olsun diye Allah tarafından o yasa indirilmedi. Böyle bir düzenleme yapıldı arkadaşın da bundan yararlanmak isteyenlerden sadece birtanesi.Sen de istersen olabilirsin. Ama demek ki tercih etmiyorsun. Biraz da tercihlerimizin sonucunu yaşıyoruz. Şans ya da nasip artık dini inancına göre yorumla tabi ki etkili ama herşeyi ona bağlarsan olan inancın da kalmaz.

bence siz memuriyeti bir kenara bırakıp artık şuan yaptığınız işe yoğunlaşın, Ne güzel dyabancı diliniz var, dış ticaret işinde kendinizi geliştirip çok çok iyi yerlerde olabilirsiniz bu işte çok para var. Nasılsa elinizin altında 1 yabancı dil var ikincisini katıp üzerine bide meslek konusunda kendinizi eğittiğinizde sizden kralı olmaz.

Sizin kendinizi geliştirmeniz ve cvnizi güçlendirmek dışında yapacağınız başka bir iş yok bence bide her şeyden önce başkaları ile kendinizi kıyaslamayı bırakıp özgüven tazelemeniz gerekiyor. Bu ülkede herkes memur yada herkes öğretmen değil özel sektörde iyi şartlarda çalışıp çok güzel maaşlar alan bir sürü tanıdığım var.

Ben sizin yerinizde olsam, dış ticaret ve satış pazarlama kurslarına gider hem ortam, çevre yaratırım kendime hem de bilgilerimi güncellerim ikinci yabancı dil içinde tüm şartlarımı zorlarım sonrası güzel bi işyeri güzel bir unvan olarak size geri döner.

Ozellikle gecen senelerde benim de cok psikolojim bozulmustu.surekli bu tarz seyler dusunuyordum.gercekten icim parcalaniyordu.ama zamanla alistirdim kendimi.ev hanimiyim.3 bucuk yasinda oglum var ikinci de geliyor.3.cocuguda yaparim ins.ondan sonra da onlari buyuturum okul vs derken bende yaslanmis olurum sanirim.emekliligi de esim bir sekilde yapabilirse 3. Cocuk da emeklilige 6 sene veriyor.ondan sonra da Allah ne kiamet ettiyse yasarim artik.ama siz evli degilseniz bence kesinlikle dersaneye gidin gercekten calisin.butun imkanlari seferber edin.olmuyorsa olmuyordur ama deneyin denemekten vazgecmeyin.insallah bi baltaya sap olursunuz.ben olamadım
evliyim 6 yasında cocugum var
ikinci çocugu isterdim ama yapamam bu durumda
yapsam belkide işten cıkmak zorunda kalırım özelde
cıksam dıyorum ya iş bulabilecegıme de ınanmıyorum
ıkı cocoga da ıstedıgım sekılde bakabılcegıme de ınanmıyorum
tek maasla da olmaz
ole yanı bu umutsuzluka ıkıncı cocugu bıle yapamıyorum

aklımdan bir sürü düşünceler geçiyor , parça parça gayet güzel ama bir araya getirmeye çalıştığımda ya da yazıya dökmeye çalıştığımda beceremiyorum, nasıl anlatacağımı bilemiyorum
30 yaşındayım, üniversite yabancı dil mezunuyum, şuan çalışıyorum 1500 tl maaş alıyorum
elimden gelen bu
babam, cevrem hep öğretmen olmamı isterdi, ama olamadım, olamıyorum , başka memurluk için uğraştım o da olmadı , ben de bu işi buldum 2 senedir çalışıyorum
babam, annem bana hiç bir şey demezler ama laf arasında geçince '' lafancanın kızı da öğretmen olmuş vay be '' dediğinde babamın iç geçirişini anlayabiliyorum
kabul edemiyorum, ben neden hiç bir şey olamadım? bir mesleğim yok , hani soruyorlar ya ne iş yapıyorsunuz diye sanki bana sorsalar cevap veremiyorum, eee işte ithalat yapan bir şirketin( çalıştıgım yer çok bilindik bir yer değil ) yurtdışı ile ilişkilerini sağlıyorum da bilmem ne , halbuki ne iş yapıyorsun ; öğretmenim, memurum , mühendisim,.
ne kadar net ve güzel ben bunu yapamadım.

hayır öğretmenliği örnek veriyorum , diyorum ya başka memurlukları da denedim ama olmadı benim derdim hiçbir şey olamamak bu hayatta.
kendime de güvenim yok bu iş yerinden çıksam daha iyisini ya da en azından bunun gibi başka bir yerde iş bulabileceğimi sanmıyorum.

dini inancım çok fazladır. buna rağmen çoğu kez umutsuzluğa kapılıp isyan ediyorum. Çok defa ilahi sebeplere dayandırmak istedim, mesela bir yere başvurdum olmadı, heralde hakkımda hayırlısı buydu belkı karşıma bundan daha iyisi çıkacak ki o yüzden olmadı diye düşünmeye çalıştım, eee bir daha ki sefere bir öncekinden daha iyi denilebilecek bir yere başvurum yine olmadı , olmadi, olmadı.
peki ne o zaman benim hakkımda hayırlısı ? hiç bir baltaya sap olamamanın benim için ne gibi bir hayrı var ?
diğer arkadaşlarım için hayırlı olan şeyler benim için neden hayırlı olmadı ?

mesela bir arkadasım vardı polis olmak istiyor, kendi isteği ile tesettüre girdi, hani böle polis olamam diye düşünüyordu şimdi yeni çıkan düzenlemede kadın polisler tesettürlü olabilecek,
geçenlerde sosyal medya hesabında bir yazı paylaşmış işte polis olamam diye düşünürken böle bir kapı açıldı, Allah bana nasip edecek inşallah falan gibilerinden yazmış, işte bende sırlar dünyası gibi çoook ilahi sebeplere dayandırdığım şeyler oldu ama hiç biri gerçekleşmedi
kabul edemiyorum ama durum tam da bu, tek bir acıklaması var heralde bu benim nasibim değilmiş , basbaya bu yani bu benim imtihanım herhalde
bunca sene girdim sınavlara bu sene girmedim onda da bu darbe girişimi falan bir sürü boşalan kadro herkes yine umutlandı ben yine kaldım
yani senin yiyeceğin ekmeğin yokmuş , senin hakkında hayırlısı değilmiş laflarını anlayamıyorum
düşünüyorum ne gibi bir hayır olabilir bulamıyorum

yaptığım işi begenmıyorum, yaşadığım hayatı begenmıyorum...
ama onu da biliyorum '' benim verdiğim kaderi beğenmeyen kendine başka bir rab arasın''
bunu da biliyorum ama kendimi tutamıyorum, ya benım kaderim niye böle oldu ?
eski işi gücü tıkırında olan arkadaslarımla görüşmüyorum, sanki bana hepsi nispet yapıyor gibi geliyor ama aslında yapmıyorlar bana oyle geliyor
benım nıye işlerim tıkırında değil? , arkadasım öğretmen oldu peki ben ? ben hiçbir şey olamadım, içinden geçirmiyor mudur sanki ben oldum o hiçbir şey olamadı diye ?

çok karışık yazdım ve güzel ifade edemedim düşüncelerimi ama beynımden cok hızlı geciyor hep karışık bu yüzden yetiştiremiyorum yazmaya
yazım konusunda eleştiri alacağım muhtemelen sizlerden
belki benim gibi olanlar varsa konusuruz dıye olesine yazdım
Kaç yıllık mezunsun merak ettim? Aynı sözleri yıllarca bende duydum ama ben pes etmedim. Bu sene kısmetse atanacağım inşallah.
Bi de yaşınız kaç? Bekar mısınız?

benim verdiğim kaderi beğenmeyen kendine başka bir rab arasın''
bu çok yanlış bir düşünce herkes kendi kaderini kendisi yazar önce bu kafadan çıkman lazım. düşünce yapından dolayı bir çok şey olmamış bence düşünce yapını değiştirmelisin. Kuran-ı Kerimi anlayarak tekrar okumalısın naçizane fikrim

bence siz memuriyeti bir kenara bırakıp artık şuan yaptığınız işe yoğunlaşın, Ne güzel dyabancı diliniz var, dış ticaret işinde kendinizi geliştirip çok çok iyi yerlerde olabilirsiniz bu işte çok para var. Nasılsa elinizin altında 1 yabancı dil var ikincisini katıp üzerine bide meslek konusunda kendinizi eğittiğinizde sizden kralı olmaz.

Sizin kendinizi geliştirmeniz ve cvnizi güçlendirmek dışında yapacağınız başka bir iş yok bence bide her şeyden önce başkaları ile kendinizi kıyaslamayı bırakıp özgüven tazelemeniz gerekiyor. Bu ülkede herkes memur yada herkes öğretmen değil özel sektörde iyi şartlarda çalışıp çok güzel maaşlar alan bir sürü tanıdığım var.

Ben sizin yerinizde olsam, dış ticaret ve satış pazarlama kurslarına gider hem ortam, çevre yaratırım kendime hem de bilgilerimi güncellerim ikinci yabancı dil içinde tüm şartlarımı zorlarım sonrası güzel bi işyeri güzel bir unvan olarak size geri döner.
dış ticaret önlisans bölümü açık öğretim anadolu üniv ikinci sınafa gectım bu sene
bunu da sırf bi ara bu sizin söylediklerinizle kendimi telkin etmeye çalışırken yaptım basvurumu
ama sonra yine dibe vuruyorum
diyorum ya kendimi telkin edeyim bak kızım senden daha kötüleri var falan diyeyim kendime diyorum yok olmuyor benden iyileri var peki o ne olacak onlara nasip olanlar bana niye olmadı diyorum

sanırım bırde su aralar hanı herkes de aynı düşünce işte bu boşalan kadrolara bir sürü memur alınacak devlette adam kalmadı bir sürü yer boşaldı falan söylentılerındnen bunaldım bırazda
bu sene sınava gırmedım
ve cevremde bana ordan burdan duydugu kpss haberını getırenler cok var akrabalarım hatta annem babam sürekli alım olacakmış basvursan falan dıye
ya ben bu sene gırmedım sınava 2014 kpss de gecerlılıgını yıtırdı bitti artık benim işim benden olmaz desemde anlamıyorlar sen bi başvur ne olacak dıyorlar hala
hayır kötü niyetle degil de bilgileri yok o yüzden ama bunaldım daynamaıyorum

evliyim 6 yasında cocugum var
ikinci çocugu isterdim ama yapamam bu durumda
yapsam belkide işten cıkmak zorunda kalırım özelde
cıksam dıyorum ya iş bulabilecegıme de ınanmıyorum
ıkı cocoga da ıstedıgım sekılde bakabılcegıme de ınanmıyorum
tek maasla da olmaz
ole yanı bu umutsuzluka ıkıncı cocugu bıle yapamıyorum
Mütercim tercümanlık mezunu musun? Yoksa FEF mi?

dershaneler suan aldıgım maastan daha azını verır belkı de ınsanı sömürüp beş kurus para vermemek ıcın ugrasıyorlar
emnım su an aldıgından daha fazlasını alırsın ustelık saat hesabı çalısarak.Kaç saat derse gırdıysenız o kadar ucret alırsınız gerı kalan zamanlardada çevirmenlik yada tercümanlık yapabılırsınız yabancı dılı olan bırının yapabılecegı cok ıs sahası var bence.

Kaç yıllık mezunsun merak ettim? Aynı sözleri yıllarca bende duydum ama ben pes etmedim. Bu sene kısmetse atanacağım inşallah.
Bi de yaşınız kaç? Bekar mısınız?
evliyim çocougm var 6 yasında
2009 mezunuyum bitik yani işim bu saate kadar hiç bir şey olamadım
daha once calısmadım 2 senedır calısıyourm

evliyim çocougm var 6 yasında
2009 mezunuyum bitik yani işim bu saate kadar hiç bir şey olamadım
daha once calısmadım 2 senedır calısıyourm
Bu umutsuzluğunun sebebini anlayamadım. Girişi de sırf senin konum için yaptım sana motivasyon sağlarım belki diye. Nickin de tanıdık geldi.
Kendimle ilgili bi durumu paylaşacağım sen almak istediğini oradan al.
2004 mezunuyum hemde yıllarca 0 kontenjan verilmiş bi öğretmenlik bölümünden.
34 yaşındayım, evliyim, 4 yaşında da oğlum var Allah tüm evlatlarımızı bağışlasın.
Yıllarca o şu kadar öğretmen alınıyor sende atanırsın dediler, niye olmuyor dediler, insanlara bize kontenjan verilmediğini Anlatamadım.
Her yıl yinede girdim KPSS ye.
Sonra 2013 de bize de 200 er civarı kadro vermeye başladılar. Düşünsene 10 yıl olmuş neredeyse mezun olalı.
Geçen yıl yapacağım artık dedim, dershaneye gittim sabah 5.30 larda yola çıkıp, oğluma bakmaya annem geldi. Ders haneden çıkıp işe gittim 12 de.
Elimde kitaplarla gören dalga geçti. Abim bile KPSS den emekli olacaksın dedi güldü.
Ama ben 12 yıl sonra hedefime kavuşacağım inşallah. Darısı başına canım
Eğer gerçekten istersen hedefine ulaşırsın. Ama er ya da geç.

Kendinizi bu kadar yıpratmayın, gerçek meslek ne demek ki, doktorluk mühendislik vs mi. Aileler dokorluk öğretmenlik vs diyip çocuklarını sıkıntıya sokuyor.
Ama yine de öğretmenlik derseniz, işinizi bırakmadan bir özel okullara başvurun, gidip görüşün. Kuzenim biyoloji mezunuydu, onun alanında çok az atama olduğu için bir türlü atanamadı, en sonunda gitti bir kaç özel okulla görüştü ve bir tanesinde işe başladı, yani öğretmenlik yaptı. Bu yolu deneyebilirsiniz.

Back