• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hiçbir baltaya sap olamamak

yanlış anlamayın ama bence çok mücadele etmemişsiniz. burda kendimle ilgili detay vermeyi sevmiyorum ama örnek olsun diye vereceğim.
katsayı durumundan dolayı hakettiğim bölümlere ünilere gidemedim. yine de ham puanım çok yüksekti lisans mezunu oldum örgün olarak. ama iş imkanı azdı. ingilizce şarttı. 2. üni olarak ing okudum. ve ingilizcenin ekmeğini baya yedim hala yiyorum. bu arada hiç bırakmadım formasyonumu geçen yıl aldım. meb atamam henüz yok lisans uyumsuzluğu diyeyim kısaca. ama özelde çalışmamda sıkıntı yok. hala öğrenci olduğum bi üni var. en iyi ihtimalle 3yılda biter ,gidemiyorum çünkü yoğun çalışıyorum. garanti olsun diye açıktan ataması olan bi bölüme daha yazıldım. dersleri geçen yıl geçemedim ama olsun :) yaş 31. eşimin sağlam bir işi yok. ben ev kredisi ödüyorum. biraz da zorunluluktan hiç ipin ucunu bırakmadım. ha ben bir baltaya sap oldum mu hayır. benim çeyreğim kadar mücadele etmeyenler oldu, biraz kader kısmet.

ama sizin daha fazla yapabileceğiniz şeyler var. şirkette o maaşla kalmak zorunda değilsiniz. bende bu zamana kadar çok maaş almadım. geçen yıldan beri iyileştirildi biraz maaşım. ama ing. de kolay atanılıyor. mattan özel ders falan alabilirsiniz. yada kolejlere basvurabilirsiniz. sanırım çocuğunuz var hem onu da indirimli okutma imkanı elde etmiş olursunuz.

Son düzenleme:
Ben yorumuma alindiginizi düşünmemistim. Hayatinizi gozlemleyince baska bir yorum yapamadim. Maasinizin az olma sebebi is hayatina gec atilmaniz. Dogal olarak Kariyer ilerlemesi de yapamamissiniz. Yani hep zincirleme. Memuriyet ise tamamen ayri bir hikaye sadece sizin icin degil hepimiz icin zorlu bir calisma ve bekleme sureci. Ben siz evlendiniz cocuk yaptiniz suclusunuz gibi dusunmedim. O tercihleriniz sizi bu noktaya getirmis. Mutlu bir yuva da cok onemli bir deger bence. Is kadar hatta iste de onemli. Size bir ornek vereyim belki motivasyonunuzu arttirir. Bir arkadasim o donem imam hatip l sorunlar yuzunden tip fak puanj almasina ragmen tercih yapamadi. Basini acmak istemedi ustelik puani da kirpiliyordu. Depresyona girdi ve evlendi. 20 yasinda sonrs 2 cocuk yapti. Sonra malum ulke siyaseti baska bir yon aldi. Unv sinavina hazirlandi. Kazandi. Sonra formasyon aldi. Bunlari yasadigi ilin 3 saat otesindeki unv yapti. Her hsftasonu 6 saat yol yapti. Formasyon bitti kpss hazirlandi ayni icinde. 2 ufak cocugu var tekrar edeyim. Su an kpss den iyi bir puan aldi. Atanacak hayirlisiyla. Bir ornek. Evli cocuklu bir kadin sifirdan basladi. Siz yolun yarisindasiniz ki daha sanslisiniz. Ama sanirim sizin baska sorunlarınız var .hoc psikolog gittiniz mi ?
Çok naziksiniz
Estağfirullah alınmadım belki de doğru söylüyorsunuz
Bunları ben de düşündüm bazen diyorum evlenmeseydim çocuğum olmasaydı falan çünkü bazen ölmek de istiyorum ama çocuğum var diyorum
Aklıma çok karmaşık düşüncelerim mesela bu şekilde düşünürken de daha sonra korkuyorum ben böle isyan ederken ya eşime birşey olursa ya çocuğuma birşey olursa diyorum ya allah beni cezalandırırsa madem böle düşünüyorsun o Zaman bende onları senden alırım derse diyorum ve korkuyorum
Bazen gece kalkıp çocuğumun nefesini dinliyorum
Her zaman böle depresif değilim ama çoğu Zaman böyleyim diyebilirim ç
İnişlerim çıkışlarım oluyor bazen cok iyi oluyorum
Bazen birşey hatırlayıp yine dibe vuruyorum
Mesela dedim ya ikinci üniversite okuyorum dış ticaret bu kararı iyi olduğum bir dönemim de almıştım hani dedim bu işi beceremedim bende özelde yoluma bakayım, sadece dil bilmek yetmiyor ilanlarda çoğunlukla görüyorum dış tic mezunu yabancı dil bilen eleman aranıyor diye belki iyi olur diye düşünmüştüm
İşte böle bazen sanki bir çıkış yolu buldum iyi olacak gibi oluyor bazen de ölüversem gibi geliyor
İnsana istediği Zaman ölebilme şansı verilse sanki hemen ölmek isterim gibi geliyor
Ya da geçmişe dönme şansım olabilse 9 -10 yaşlarıma dönmek isterdim hiç üşenmeden tekrar yaşardım öle bir fırsatım olsaydı
Bir doktora da gitmeyi düşündüm hatta cok kere randevu da aldım ama gitmedim hiç
Ne yapacak ki benim için diye düşündüm
Hiç kimse anlayamaz beni
Zaten ben de doğru düzgün anlatamıyorum
Öle işte

Bende bi baltaya sap olamadım bi Sap a (esim) balta oldum :) üzülmeyin Herşeyden vardır bi nasip ben ev hanimiyim eşim de normal belediye de taşeron gecinip gidiyoruz. Babam memur du Türkiye kpss 1. Olmuş lakabı kirkakildi ama ben okuyamadim. ( ama elimde mesleğim var ) ihtiyaç duysam karnimi doyuracak kadar da olsa.

Çok naziksiniz
Estağfirullah alınmadım belki de doğru söylüyorsunuz
Bunları ben de düşündüm bazen diyorum evlenmeseydim çocuğum olmasaydı falan çünkü bazen ölmek de istiyorum ama çocuğum var diyorum
Aklıma çok karmaşık düşüncelerim mesela bu şekilde düşünürken de daha sonra korkuyorum ben böle isyan ederken ya eşime birşey olursa ya çocuğuma birşey olursa diyorum ya allah beni cezalandırırsa madem böle düşünüyorsun o Zaman bende onları senden alırım derse diyorum ve korkuyorum
Bazen gece kalkıp çocuğumun nefesini dinliyorum
Her zaman böle depresif değilim ama çoğu Zaman böyleyim diyebilirim ç
İnişlerim çıkışlarım oluyor bazen cok iyi oluyorum
Bazen birşey hatırlayıp yine dibe vuruyorum
Mesela dedim ya ikinci üniversite okuyorum dış ticaret bu kararı iyi olduğum bir dönemim de almıştım hani dedim bu işi beceremedim bende özelde yoluma bakayım, sadece dil bilmek yetmiyor ilanlarda çoğunlukla görüyorum dış tic mezunu yabancı dil bilen eleman aranıyor diye belki iyi olur diye düşünmüştüm
İşte böle bazen sanki bir çıkış yolu buldum iyi olacak gibi oluyor bazen de ölüversem gibi geliyor
İnsana istediği Zaman ölebilme şansı verilse sanki hemen ölmek isterim gibi geliyor
Ya da geçmişe dönme şansım olabilse 9 -10 yaşlarıma dönmek isterdim hiç üşenmeden tekrar yaşardım öle bir fırsatım olsaydı
Bir doktora da gitmeyi düşündüm hatta cok kere randevu da aldım ama gitmedim hiç
Ne yapacak ki benim için diye düşündüm
Hiç kimse anlayamaz beni
Zaten ben de doğru düzgün anlatamıyorum
Öle işte
neden anlamasın ki bir psikolog veya psikiyatr.
emin ol binlercesi aynı duygu karmaşası ile gidiyor zaten.
iş konusu dışında takıntı yaptığın başka mevzu var mı hayatında peki?
hep işin eğitimin odaklı yazdıkların.
bir de maaşın çok düşük.
sanırım seni en çok üzen nokta budur.
maaşın mesela bir 3000 tl olsa nasıl hissederdin?
yanlış anlama
derdin para demek istemiyorum asla.
ancak aldığın ücret üzerinden işine ve dolayısı ile kendine değer biçiyor olduğunu da düşünüyorum.
ya da bu da etkenlerden biri gibi.
sen ne düşünürsün?

neden anlamasın ki bir psikolog veya psikiyatr.
emin ol binlercesi aynı duygu karmaşası ile gidiyor zaten.
iş konusu dışında takıntı yaptığın başka mevzu var mı hayatında peki?
hep işin eğitimin odaklı yazdıkların.
bir de maaşın çok düşük.
sanırım seni en çok üzen nokta budur.
maaşın mesela bir 3000 tl olsa nasıl hissederdin?
yanlış anlama
derdin para demek istemiyorum asla.
ancak aldığın ücret üzerinden işine ve dolayısı ile kendine değer biçiyor olduğunu da düşünüyorum.
ya da bu da etkenlerden biri gibi.
sen ne düşünürsün?
genel olarak takıntılarım iş konusunda
ama dedıgım gıbı ben ıstedıgım bir şeyi kafamda odaklanıyorum merkeze onu koyuyorum ve her şeyi totem yapıyorum resmen, bu istediğim olursa diğer istediklerim de olacak, bu olmazsa hiçbiri olmayacak diyorum
tabi maaşım az olması kötü etkiliyor beni eşim de dahil herkes az oldugunu söylüyor
bir de şöle bir şey var çevremde mesela okumamış insanlar onlar da 1500 tl maaş alıyor ve bana bakarak sanki kendilerini rahatlatıyorlar , bakın okuyan da aynı okumayan da, okumuşta sanki ben de onunla aynı parayı alıyorum diyorlar .

mesela eşimin ailesi ile de sorunlarım oldu zamanında şimdi biraz daha hafifledi diyebilirim
ve her şeyin sonucunu buna bağlıyorum bir mesleğim yani bir baltaya sap olmuş olsaydım güçlü olmuş olsadım bana bunları yapamazlardı, ben bunlara layık değildim , bu kadar basitleşip kaynana kavgalarına karışmamalıydım.
düşünebiliyor musunuz , bir öğretmen bir mühendis ya da bir avukat kaynanası ile sorun yaşıyor
yanı ben bir şey olup da bir ağırlığımı koyamadım sebebi benim bu yüzden de özgüvenim gelişmedi bunları yaşamama sebep hep benim diye düşündüm

ya çok karışık mesela benim eşim amerikan vatandaşı aynı zamanda
aslında gidelim orda yaşayalım diyorum bazen ama sonra diyorum orda ben ne yapabilirm ?
burda bile hiçbir şey değilken orda ne olabilirim ? çalışmak istesem ne gibi bir işte çalışabilirm
evde kalırım amerikanın orta yerinde ingilizceyi bile unuturum belki de diyorum
sırf bu sebeple oraya gıtmek de ıstemıyorum

ne kadar para alsam da statü sahibi olmadıgımı düşünüyorum
dolayısıyla sizin sorduugnuz soruda 3000 tl alsam da mutlu olamam heralde
yanı o parayı bizim burda fabrika da calısan işçiler de alıyor zaten ben onlardan da az alıyorum

genel olarak takıntılarım iş konusunda
ama dedıgım gıbı ben ıstedıgım bir şeyi kafamda odaklanıyorum merkeze onu koyuyorum ve her şeyi totem yapıyorum resmen, bu istediğim olursa diğer istediklerim de olacak, bu olmazsa hiçbiri olmayacak diyorum
tabi maaşım az olması kötü etkiliyor beni eşim de dahil herkes az oldugunu söylüyor
bir de şöle bir şey var çevremde mesela okumamış insanlar onlar da 1500 tl maaş alıyor ve bana bakarak sanki kendilerini rahatlatıyorlar , bakın okuyan da aynı okumayan da, okumuşta sanki ben de onunla aynı parayı alıyorum diyorlar .

mesela eşimin ailesi ile de sorunlarım oldu zamanında şimdi biraz daha hafifledi diyebilirim
ve her şeyin sonucunu buna bağlıyorum bir mesleğim yani bir baltaya sap olmuş olsaydım güçlü olmuş olsadım bana bunları yapamazlardı, ben bunlara layık değildim , bu kadar basitleşip kaynana kavgalarına karışmamalıydım.
düşünebiliyor musunuz , bir öğretmen bir mühendis ya da bir avukat kaynanası ile sorun yaşıyor
yanı ben bir şey olup da bir ağırlığımı koyamadım sebebi benim bu yüzden de özgüvenim gelişmedi bunları yaşamama sebep hep benim diye düşündüm

ya çok karışık mesela benim eşim amerikan vatandaşı aynı zamanda
aslında gidelim orda yaşayalım diyorum bazen ama sonra diyorum orda ben ne yapabilirm ?
burda bile hiçbir şey değilken orda ne olabilirim ? çalışmak istesem ne gibi bir işte çalışabilirm
evde kalırım amerikanın orta yerinde ingilizceyi bile unuturum belki de diyorum
sırf bu sebeple oraya gıtmek de ıstemıyorum

ne kadar para alsam da statü sahibi olmadıgımı düşünüyorum
dolayısıyla sizin sorduugnuz soruda 3000 tl alsam da mutlu olamam heralde
yanı o parayı bizim burda fabrika da calısan işçiler de alıyor zaten ben onlardan da az alıyorum
ama senin de bir mesleğin bir diploman var.
mütercim tercümanlık mı başka bir yabancı dil bölümü mü tam anlayamadım ama
sonuçta bir dilin bir eğitimin var.
keşke yabancı dilini kullanabileceğin başkaca alanlar bulabilsen.
bulunduğun iş yerinde yükselme şansın yok mu?
bir de amerika yı da düşünebilirsiniz pekala.
açıkcası herşeye bir bahane buluyorsun canım sen.
kendi ellerini ayaklarını kendin prangalıyorsun farkındamısın?
bu yaşta bitmiş bezmiş benden bişey olmaz moduna girmişssin
ki okumuş yabancı dili olan değerli bir insan olduğun halde.
ben mesela yabancı dili ana dili gibi konuşan insanlara çok hayranımdır:))
güzel bir başarı bu benim gözümde.
bahaneler bulmadan kafanı bulandırmadan neler yapabilirm kendim için diye bir düşün tart.
sen çabalamaz isen senin için kimse çabalamaz.

ama senin de bir mesleğin bir diploman var.
mütercim tercümanlık mı başka bir yabancı dil bölümü mü tam anlayamadım ama
sonuçta bir dilin bir eğitimin var.
keşke yabancı dilini kullanabileceğin başkaca alanlar bulabilsen.
bulunduğun iş yerinde yükselme şansın yok mu?
bir de amerika yı da düşünebilirsiniz pekala.
açıkcası herşeye bir bahane buluyorsun canım sen.
kendi ellerini ayaklarını kendin prangalıyorsun farkındamısın?
bu yaşta bitmiş bezmiş benden bişey olmaz moduna girmişssin
ki okumuş yabancı dili olan değerli bir insan olduğun halde.
ben mesela yabancı dili ana dili gibi konuşan insanlara çok hayranımdır:))
güzel bir başarı bu benim gözümde.
bahaneler bulmadan kafanı bulandırmadan neler yapabilirm kendim için diye bir düşün tart.
sen çabalamaz isen senin için kimse çabalamaz.
şu anda diyorum ya inişlerim çıkışlarım var dibe vurmuş hallerim var şuan o dönemdeyim konuyu da buhran geçirdim öle açtım
her zaman böle olmuyorum, bazen umutlu oluyorum, bazen de düşünceler hızla geliyor ve çıldıracak gibi oluyorum
şuan bir çıkmazdayım sanki bitmiş tükenmiş çaresi kalmamış hissediyorum
açıkcası 2014 kpss benim için sondu umudum vardı o da bitti
tekrar çalışmaya takatim yok her şey uçtu gitti aklımdan
başarı hikayeleri var bir sürü bunları okusam bir harekete geçsem diyorum ama sanki hayatımda herşey ağır çekim film gibi gidiyor kafamda her şey böle

dusunce yapınız cok yanlıs. onecelıkle belırteyım..
ne demek uyduruk ıs? ya da muhendısım dr um dıyememek.. yanı sırf bunları tek hamlede soyleyeceksınız dıye kendı psıkolojık durumunuzu alt ust etmıssınız. o 1bucuk maası bulamayanlar var bılıyorsunuz degıl mı? o yaptıgınız ıse de uyduruk demenız ayrıca etık degıl.
kısacası; sorun uretıyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yabancı dil mezunuyum demişsiniz ama dil edebiyat mı mütercim tercümanlık mı dememişsin.Tercümanlıktansa düşük maaş dil edebiyatsa bu işi bulmanız iyi gene bence.Kendinizi geliştirmemişseniz bir şey diyemem başka dil biliyor musunuz mesela?İkinci üniversiteden bir bölüm bitirdiniz mi?

Anladığım inan şimdi kendimde seni gördüm. Yaş, hayat tarzı veya kültürümüz farklı belli. Ama ben de sen gibi kendimi sorgulayıp ağlıyorum. Ve cevapları hiç bir yerde ve kimsede bulamiyorum.

İlla memur olacam diye diretmek sadece siZe zarar verir.formasyon alıp özel okulda falan çalışşanız hem hayaliniz gerçek olur hem de deneyim arttıkça maaşınız da artar.

dünyanın sonu da değil, senden de önemli değil, kimin ne düşündükleri.

1500 lira tercümanlik için az değil mi ya asgari ücret + yemek gibi bişey daha iyi maaş alabirlirsiniz bence

Hanımefendi insanlar hep memnuniyetsizdir babanız iç geçiriyormuş ya öğretmenlere onu olsaydınız başka bir şeye iç geçirirdi emin olun. Kapasitem bu olaylarını geçin zamanla kendinize acırsınız çünkü kötü olur. Siz ne istiyorsanız meslek olarak denemeye devam edin.önlisans kazanın mesela sonra dgs ile lisansa geçiş kolay

Formasyon alın, dil mezunuysanız.

Çift anadal yapmış, hem psikolog hem de öğretmen olarak mezun oldum

Ve işsizim. Yani öğretmen olunca da KPSS istiyor, mülakat istiyor, sözleşme sizi 6 yıl bir şehre zorunda tutuyor.

Emin olun, olmayınca olmuyor.

Back