- 13 Ağustos 2022
- 8.621
- 4.397
- 31
-
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
Çocuk kısmeti ile gelir.Siz önce bir evlenip çocuk doğurun masrafını görün sonra konuşun bence. Bilginizin olmadığı konuda fikriniz de olmasın. E konu sahibi kendisi diyor her ay ek hesaba giriyoruz, dışarıda yemek bile yiyemiyoruz diye. Konuyu okumadınız mı? Suriyeliler 5-6 çocukla çok mu iyi şartlarda yaşıyorlar. Verdiğiniz örneğin alakasızlığı… Çocuğun aç açıkta kalmaması yeterli mi? Sadece hayatta kalmaları yetiyor madem herkes düşünmeden doğursun doğurabildiği kadar
Nurcum, onlara devlet bakıyor. Sen suriyeliyle bizim hayat şartlarımız bir mi sandın?40 bin lira maaş ile neden zor olsun ? Abartmayın. Çin mi burası herkeste tek çocuk olsun. Suriyeliler bile 5 6 çocukla açta açıkta kalıyor mu ?
Çocuk kısmeti ile gelir.
Ya Allah aşkınaaa ajfkajehsşahaşahspsnalaşmsÇocuk kısmeti ile gelir.
Hayırlısı olsun ,tüp bebek için nekadar odeme yaptınız?Çünkü eşim bana daha önce çocuk deneyelim demişti ve hiç istemedim sonra istemeye başladım bu kez olmadı dış gebelil oldu
Eşim birde tüp bebek deneyelim elimizden geleni yapalım dedi, daha önce onu dinlemediğim için pişman olmuştum bunda da pişman olmak için tüp bebek denedim yine olmadı
Para ödeniyor ama tüp bebekten öncede böyleydi yani pandemi den beri maaşımdan birşey anlamıyorum
Tüp bebekten önce de kızımın özel okul parası vardı ona ödeme yapıyordum
Şakaysa komik40 bin lira maaş ile neden zor olsun ? Abartmayın. Çin mi burası herkeste tek çocuk olsun. Suriyeliler bile 5 6 çocukla açta açıkta kalıyor mu ?
İnci cikmazsa icinden kavga cikaririm ben o kadar para verip midye yiyosamBurda da midye fiyatına takıldımBiz kilosunu 120-140 liraya falan alıyoruz burda
Kriterimiz, standardimiz Suriyeliler mi olsun? Mülteci miyiz biz40 bin lira maaş ile neden zor olsun ? Abartmayın. Çin mi burası herkeste tek çocuk olsun. Suriyeliler bile 5 6 çocukla açta açıkta kalıyor mu ?
Yok anlatamadınız. Hala hayatta kalmayı yaşamak zannediyorsunuz.Etarafimda birçok insan 2 veya 3 çocuklu ortalama 30 35 bin gelirleri var.Cocuklarina istediği oyuncağı alıyorlar.İstedikleri zaman tatile yemeğe gezmeye gidebiliyorlar.Siz çok fazla abartiyorsunuz.Kurslar dershaneler vs
Bilmem anlatabildim mi ?
Kenin barbişkosu evlilikte de keramet vardır derler ama senin ki pek kerametsiz çıktı ne edecük şimci ?Çocuk kısmeti ile gelir.
Size ilk defa cevap yazıyorum sanırım. Gördüğüm şey şu ki bilginiz olmayan her konuda fikriniz var.Etarafimda birçok insan 2 veya 3 çocuklu ortalama 30 35 bin gelirleri var.Cocuklarina istediği oyuncağı alıyorlar.İstedikleri zaman tatile yemeğe gezmeye gidebiliyorlar.Siz çok fazla abartiyorsunuz.Kurslar dershaneler vs
Bilmem anlatabildim mi ?
Cocuk kismetiyle geliro kızcağızın bir sürü isteği oalcak bir ped bile en az 60 tl. makyaj malezemeleri var, kıyafeti var telefonu var saç maşası düzleştiricisi var, kılı tüyü ağdası lazeri var.
okulu var kitapları var dershaneye giderken cep harçlığı var, otobüs dolmuş parası var, arkadaşlarıyla konsere yemeğe içmeye gidecek parası var, kız kıza tatile gitmek isteyecek parası var. o kadar çok isteği ve harcaması olacak ki o kızın yazık günah değil mi bu kıza şimdi
Biz o konuda çok abartıyormuşuz zaten dediğine göre, kurslar, dershaneler, sosyal ve sanatsal faaliyetler falan. Ne gerek var bunlara ver çocuğun eline 3 bin liralık bir tablet bütün kış zombi gibi onun başında otursun. Ordan arttırdığın parayla yazın üç gün apart tutarsın elalem tatile gitmiş der. Hiç eğonomi bilmiyürsünüz.Yari aç yari tok, duzenli bir sanat, spor faaliyetine katilamadan, sinema, tiyatro, kültür gezisi falan nedir bilmeden salcali ekmekle sal sokaga buyusun. Aclar, issizler ya da 3 kurusa surunenler kervanina dogur dogur katkida bulun. Hic sorgulama, hic dusunme yasamak boyle bisey mi diye.
aynı sekilde bizde oyleydik 2014 de 7 bin 500 tl maaş aliyordu 1.300 tl kredi odeyip ustune birde bol bol yiyip icip geziyorduk.Alım gücü için şöyle diyim; 3500 o 3000 ben alıyorken ve sene 2019’ken onun 32.000 aldığı bu seneden daha iyiydik. Şaka gibi.
Şöyle söyliyeyim
Eşimin öğle arası yemeği için yatıyor ancak eşim parayla yiyor biz o kartla market alışverişi yapıyoruz
Markete para gitmiyor
Eşimim öğle arasında yemesi için aylık 1500 TL kadar para gidiyor, ev kredisi 2000 TL,yatak almıştık 16 bin TL ye onun taksidi yeni bitti
Benim maaşımdan tüp bebek için 4500 TL gidiyor, birde geçmişten gelen kredim var 3 sene önce çekmiştim 1300 TL. Faturalar vs maaşım öyle gidiyor
Ama her ay birşey çıkıyor. Geçen ayda dik süpürge aldık, airfer aldık, birde kızıma akıllı saat aldık. Ben taksitte yapmayı sevmiyorum peşin ödemek istiyorum
Bu ayda mesela kızımı dershaneye yazdırdık aylık 3 bin oraya ödeme yapıcaz
Ekstradan kıyafet yada eve eşya alırsak hiç kalmıyor. Doktora gidiyoruz bazen muayene ücreti vs yani bir şekilde birşeyler çıkıyor
Ya bu Gazze Filistin savasinda gorunen yasanan kiyim yetmez gibj bir de korkunc bi ekonomik krizi tetikliycek diyolar ekonomistler falan tartisma programlarinda. Milletin nefes almaya hali kalmadi daha beterini dusunemiyorum.