- 11 Aralık 2018
- 39.651
- 245.680
-
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
Hay allah geçen ay anneme derin dondurucu aldık. Benim ihtiyacım yok da onlara verirdim.Ben de kurutmayı alacagım kudra bosch kampanya yapmış kurutmayı alana 6 çekmeceli derin dondurucu 850 tl idi.
Maalesef ben de bazı ihtiyaçlarımı ertelemek zorunda kalacagım
İhtiyacın yoksa bile satarsın yaw hshsHay allah geçen ay anneme derin dondurucu aldık. Benim ihtiyacım yok da onlara verirdim.
Bakayım ihtiyacı olan bir tanıdık falan bulabilir miyim acaba
Aaa ben de okudum o mesajını yazacaktım da yazamadımBir de şuna takıldım, ev alınca eşyaları yenilemişsiniz zaten. Şimdi tekrar koltuk yenilemek istiyorsunuz. 5-6 senede yenilenmesi gerekecek kadar eskimiş olabilir mi koltuklarınız?
Kendi demiş zaten kendime ve eve bişeyler almak beni mutlu ediyor diye. Normal, buna söyleyecek bişey yok. Kimi eşyaya harcayınca mutlu olur, kimi gezip tozunca, kimi biriktirince. Ama bu gelir gider dengesiyle biriktiremiyorum diye üzülmesi saçma. Herşey aynı anda olmuyor.Aaa ben de okudum o mesajını yazacaktım da yazamadım
Valla bu para yetiremiyorum diye daha çoook ağlar haha
her 5 senede bir koltuk değişeceksek ohoooo
Bu abla biraz fazla harcamayı seviyor
Yok yani hem karnım doysun hem pastam dursun diyeceksek ohoooooKendi demiş zaten kendime ve eve bişeyler almak beni mutlu ediyor diye. Normal, buna söyleyecek bişey yok. Kimi eşyaya harcayınca mutlu olur, kimi gezip tozunca, kimi biriktirince. Ama bu gelir gider dengesiyle biriktiremiyorum diye üzülmesi saçma. Herşey aynı anda olmuyor.
En azından şu zamlardan sonra olmuyor her istediğimi alıyım durumu zorKendi demiş zaten kendime ve eve bişeyler almak beni mutlu ediyor diye. Normal, buna söyleyecek bişey yok. Kimi eşyaya harcayınca mutlu olur, kimi gezip tozunca, kimi biriktirince. Ama bu gelir gider dengesiyle biriktiremiyorum diye üzülmesi saçma. Herşey aynı anda olmuyor.
Bütçe yapmayı bilmiyorsunuz bence ya da kredi kartı borcunuz var gelen kartlara gidiyor elinizde nakit kalmadığı için de ne harcadığınızı fark etmiyor olmalısınız.Bende bunu anlamıyorum, aslında ikimizin maaşını topladığımız zaman iyi bir para ama elimize birşey kalmıyor, bırak kalmayı ek hesaba giriyoruz
Kızıma eşofman alt üst aldım 700 TL tuttu
Hadi şuan tüp bebek için kredi ödüyoruz ama diğerlerine bakıyorum hiç bir şey yok bir eşya alsam araba alsam vs dicem ona gidiyor
Burda da midye fiyatına takıldımGerçekten bir planlama yok. Gerçi bizimde yokta. Bizim şuan kazancımız 50 binin üstünde hemen hemen. Ev bize ait, çocuk yok kedi var. Evde olmadığımız için tüm faturalar Max bin geliyor.
Ancak, aylık toplamda nerdeyse 4 bin sigara var, hadi eşimin iş yeri yemek veriyor ancak benim vermiyor günlük nerdeyse 100 150 yemek param var. Aylık 12 bin kredi ödüyoruz. Aracımız var eşim araca harcama yapmaya bayılıyor aylık en az 10 bin arabanın masrafı var benzin hariç. Ki gezmeyi yemeyi içmeyi çok sevip asla esirgemeyen insanlarız. Geçen akşam dsu dan yemek yedik hesap 600 geldi. Aynı akşam midyeci Ahmet'e midye yemeye gittik, 70 midyeye 900 verdik çıktık. Evet ekonomi iyi değil. Ancak ben bu şekilde gezip tozup harcarken, başka şeylerden kısıyorum. Evde yemek yeme huyumuz olmadığı için son 1 yıldır sadece haftada bir kez kahvaltılık alırız oda 1 gün için. Bakliyat yağım hep vardır ama evde yemek pişmez haliyle mutfak masrafı yok. Ancak deterjan vs ihtiyaçlarım oluyor. Ama siz hiç biyerden kısmayıp elime param kalsın istiyorsunuz. Öyle her ay bişey beğenip almakla olmaz. Mesela bu ay yemek ve arabaya çok harcama yaptık. Önümüzdeki ay belli bir süre için arabamız otoparkta yatacak. Başka ihtimal yok çünkü.
Tüp Bebek'ten ötürü bunlar masraf olabilir.Bizde şuan emekli ayligiyla geçiniyoruz.Aslında dert değil de sadece iç dökmek istedim. Son zamanlarda hiç birşeye para yettiremiyoruz. Ben 14 bin TL maaş alıyorum eşimde 25 bin.
Benim maaşımdan tüp bebek için kredi çektik onu ödüyoruz birde faturalar çocuğun masrafları vs
Eşimin maaşımdan da ev kredisi ödeniyor 2000 TL ve geri kalan paradan hiç birşey anlamıyoruz ve her ay ek hesaba giriyoruz
Hiç bir şekilde lüks yaşamıyoruz, kıyafet lazım oldukça alıyorum, kızım 11 yaşında küçüldükçe alıyorum kendime de lazım oldukça ama ne doğru düzgün gezebiliyoruz ne dışarıda yiyebiliyoruz. Tek lüksümüz çekirdek yemek.
Kızımızı dershaneye yazdırdık aylık 3 bin TL, birde pedagoga götürmek istiyorum oda 1200 TL. Aslında bunlar ihtiyaç olan şeyle olmadı gerekenler
Koltuk takımını değiştirmek istiyoruz 45-50 bin arası değişiyor. Önceden evi baştan aşağı düzmüştük şimdi koltuk takımı almak için kara kara düşünüyoruz. Borca girmekten korkuyorum, almayınca da bu kez fiyatlar artıyor öyle tuhaf bir dönem ki
2017 yılında evi alırken arabamızı satmıştık ve şuan almamız lazım ama nerde alıcaz para biriktiremiyoruzki
Önceden kendime bakım ürünleri alırdım. Saç için cilt için, saçlarımı boyatırdım, her gün kargo gelirdi kızıma ayrı eşime ayrı kendime ayrı. Bir kış 4 tane mont aldığımı bilirim. Yani iki kişi çalışıyoruz, bütün günümüz işte geçiyor ama karşılığında birşey yok. Çocuk büyüdükçe masrafı da artıyor demişlerdi gerçekten doğruymuş
Allah bu günümüzü aratmasın halimize çok şükür ama eskiyle çok çok fark var.
2. Çocuğu çok istedik olmadı ama bu şartlarda zor olurmuş hayırlısı diyorum artık
40 bin lira maaş ile neden zor olsun ? Abartmayın. Çin mi burası herkeste tek çocuk olsun. Suriyeliler bile 5 6 çocukla açta açıkta kalıyor mu ?İkinci çocuk şart mıydı? Allah bağışlasın bir çocuğunuz zaten varmış. Bu ekonomide ikinci çocuk lüks. Hoş bu ekonomide olmasak bile lüks, kişi çocuğu olsun ister anlarım ama çocuğunuz varken ikinci bir çocuk lükse girer. Her ay ek hesaba girerken ikinci bir çocuğa nasıl bakmayı düşündünüz, siz bir süre çalışamayacaksınız üstelik hamile olsaydınız doğumdan sonra maaş teke düşecektiniz. Büyük çocuğunuzdan kısacaksınız mecbur ona yazık değil mi? Aşırı saçma davranmışsınız tüp bebeğe para yatırarak.
Midyeci Ahmet kazıkçı ne yazık ki. Eşim bayağıdır ordan yemeyince ordan yemek istedi. Normalde dışardan 3te 1i fiyatına yiyoruzBurda da midye fiyatına takıldımBiz kilosunu 120-140 liraya falan alıyoruz burda
Keşke çin olsa da şu çocuk meselesine bi kısıtlama gelse. Hayatta kalmakla yaşamayı aynı şey sanıyorsunuz.40 bin lira maaş ile neden zor olsun ? Abartmayın. Çin mi burası herkeste tek çocuk olsun. Suriyeliler bile 5 6 çocukla açta açıkta kalıyor mu ?
40 bin lira maaş ile neden zor olsun ? Abartmayın. Çin mi burası herkeste tek çocuk olsun. Suriyeliler bile 5 6 çocukla açta açıkta kalıyor mu ?
Etarafimda birçok insan 2 veya 3 çocuklu ortalama 30 35 bin gelirleri var.Cocuklarina istediği oyuncağı alıyorlar.İstedikleri zaman tatile yemeğe gezmeye gidebiliyorlar.Siz çok fazla abartiyorsunuz.Kurslar dershaneler vsKeşke çin olsa da şu çocuk meselesine bi kısıtlama gelse. Hayatta kalmakla yaşamayı aynı şey sanıyorsunuz.