Hiç bir şeye para yettiremiyoruz

Ben de kurutmayı alacagım kudra bosch kampanya yapmış kurutmayı alana 6 çekmeceli derin dondurucu 850 tl idi.
Maalesef ben de bazı ihtiyaçlarımı ertelemek zorunda kalacagım
Hay allah geçen ay anneme derin dondurucu aldık. Benim ihtiyacım yok da onlara verirdim.

Bakayım ihtiyacı olan bir tanıdık falan bulabilir miyim acaba

Bu devirde 50 de 100 de kazansanız geçinmek zor. Ha tabii ki airfryer alın ama çok mu zaruriydi mesela ben evdekini ayda 1 anca kullanıyorum, 3-4 bin ona gitse, dikey süpürge de en az 5'tir ki kaldı mı bilmiyorum ben seneler önce 3'e almıştım çünkü yine de minimum düşüneyim. Bana biraz gereksiz geldi harcamalarınız. Bana arada "ulen benim yaşıtlarımdan neyim eksik, ben de alıcam" perileri geliyor ama ben çocuksuz insanım, zaten giderimiz az. Siz biraz daha genel düşünmelisiniz üzülerek

Mesajlarınıza anladığım kadarıyla bütçe planlamanız yok.

Mesela elektronik eşyaların hepsini peşin almışsınız. Sebebi taksit sevmiyorum.

Bu enflasyonda yapılacak şeylerden bir tanesi bi kere aldığınız şeyleri mümkün olduğunca taksitlendirmek çünkü TL değeri gittikçe düşüyor. Bugün ödeyeceğiniz 5000 TL taksit ile 9 ay sonraki aynı değil.

Mesela ben oğlumu geçtiğimiz martta kreşe yazdırdım. Peşin sordum sadece yüzde 5 indirim dedi ödemedim. Ta 15 ay sonra bitecek taksitli ödeme için o anki nakitimi kaybetmeye değmezdi.

Bir de şuna takıldım, ev alınca eşyaları yenilemişsiniz zaten. Şimdi tekrar koltuk yenilemek istiyorsunuz. 5-6 senede yenilenmesi gerekecek kadar eskimiş olabilir mi koltuklarınız?
Aaa ben de okudum o mesajını yazacaktım da yazamadım
Valla bu para yetiremiyorum diye daha çoook ağlar haha
her 5 senede bir koltuk değişeceksek ohoooo
Bu abla biraz fazla harcamayı seviyor

Aaa ben de okudum o mesajını yazacaktım da yazamadım
Valla bu para yetiremiyorum diye daha çoook ağlar haha
her 5 senede bir koltuk değişeceksek ohoooo
Bu abla biraz fazla harcamayı seviyor
Kendi demiş zaten kendime ve eve bişeyler almak beni mutlu ediyor diye. Normal, buna söyleyecek bişey yok. Kimi eşyaya harcayınca mutlu olur, kimi gezip tozunca, kimi biriktirince. Ama bu gelir gider dengesiyle biriktiremiyorum diye üzülmesi saçma. Herşey aynı anda olmuyor.

Yok yani hem karnım doysun hem pastam dursun diyeceksek ohooooo

En azından şu zamlardan sonra olmuyor her istediğimi alıyım durumu zor

Hanımefendi daha neye para yetsin istiyorsunuz ki ben anlamadım. Sizden fazla kazanıyoruz eşimle çocuğumuz yok üstelik, borcumuz da 2000 tl kredi borcu buna rağmen bu ay arabanın sigortası, muayenesi vs bayağı masrafı olacak diye robot almayı erteledim. Siz bu halde hem robot hem dik süpürge hem akıllı saat alırsanız tabi borç olur. Aylık gelir gider tablosu yapın bu şekilde birikim zaten zor ama geçiminiz rahatlar biraz.

Ama bence siz kredi çekip koltuk takımını da aralıkta alır sonra geçinemedik dersiniz gibi geliyor.

Gerçekten bir planlama yok. Gerçi bizimde yokta. Bizim şuan kazancımız 50 binin üstünde hemen hemen. Ev bize ait, çocuk yok kedi var. Evde olmadığımız için tüm faturalar Max bin geliyor.
Ancak, aylık toplamda nerdeyse 4 bin sigara var, hadi eşimin iş yeri yemek veriyor ancak benim vermiyor günlük nerdeyse 100 150 yemek param var. Aylık 12 bin kredi ödüyoruz. Aracımız var eşim araca harcama yapmaya bayılıyor aylık en az 10 bin arabanın masrafı var benzin hariç. Ki gezmeyi yemeyi içmeyi çok sevip asla esirgemeyen insanlarız. Geçen akşam dsu dan yemek yedik hesap 600 geldi. Aynı akşam midyeci Ahmet'e midye yemeye gittik, 70 midyeye 900 verdik çıktık. Evet ekonomi iyi değil. Ancak ben bu şekilde gezip tozup harcarken, başka şeylerden kısıyorum. Evde yemek yeme huyumuz olmadığı için son 1 yıldır sadece haftada bir kez kahvaltılık alırız oda 1 gün için. Bakliyat yağım hep vardır ama evde yemek pişmez haliyle mutfak masrafı yok. Ancak deterjan vs ihtiyaçlarım oluyor. Ama siz hiç biyerden kısmayıp elime param kalsın istiyorsunuz. Öyle her ay bişey beğenip almakla olmaz. Mesela bu ay yemek ve arabaya çok harcama yaptık. Önümüzdeki ay belli bir süre için arabamız otoparkta yatacak. Başka ihtimal yok çünkü.

Bütçe yapmayı bilmiyorsunuz bence ya da kredi kartı borcunuz var gelen kartlara gidiyor elinizde nakit kalmadığı için de ne harcadığınızı fark etmiyor olmalısınız.

İlk hedefiniz arabadan önce kredi kartınızı kapatmak ve onu kullanma alışkanlığınızı bırakmak olmalı.

Kardeş duygusu odaklı olaya bakmanızı anlıyorum ama bu devirde insanların başına ne geliyorsa değişime ayak uyduramadiklari ya da inadına inadına direttikleri için geliyor.

Sizin çağınızla çocuğunuzun çağı aynı değil, devir maalesef Türkiye'de çok zorlayıcı bir halde. O nedenle eski duygular ile yeni durum degerlendirmemeleri yapmamak yeni duruma hızlıca adapte olabilmek ve bu durum içinde kendinizi nasıl koruyabilirsiniz onu bulabilmek gerekiyor.

Burda da midye fiyatına takıldım Biz kilosunu 120-140 liraya falan alıyoruz burda

İkinci çocuk şart mıydı? Allah bağışlasın bir çocuğunuz zaten varmış. Bu ekonomide ikinci çocuk lüks. Hoş bu ekonomide olmasak bile lüks, kişi çocuğu olsun ister anlarım ama çocuğunuz varken ikinci bir çocuk lükse girer. Her ay ek hesaba girerken ikinci bir çocuğa nasıl bakmayı düşündünüz, siz bir süre çalışamayacaksınız üstelik hamile olsaydınız doğumdan sonra maaş teke düşecektiniz. Büyük çocuğunuzdan kısacaksınız mecbur ona yazık değil mi? Asıl bencillik bu. Aşırı saçma davranmışsınız tüp bebeğe para yatırarak. Planlamanız kötü bu yüzden ekstra olarak sıkıntı yaşıyorsunuz geçinmekte. 1 ayda 3 elektronik alet almışsınız zorlanmanız çok normal. Hiçbiri de zaruri değil üstelik. Koltuk takımı değiştirmek istiyorum diyorsunuz oturulmayacak halde mi 5-6 sene önce alınan takım anlamadım.

Son düzenleme:
Tüp Bebek'ten ötürü bunlar masraf olabilir.Bizde şuan emekli ayligiyla geçiniyoruz.

40 bin lira maaş ile neden zor olsun ? Abartmayın. Çin mi burası herkeste tek çocuk olsun. Suriyeliler bile 5 6 çocukla açta açıkta kalıyor mu ?

40 bin lira maaş ile neden zor olsun ? Abartmayın. Çin mi burası herkeste tek çocuk olsun. Suriyeliler bile 5 6 çocukla açta açıkta kalıyor mu ?
Keşke çin olsa da şu çocuk meselesine bi kısıtlama gelse. Hayatta kalmakla yaşamayı aynı şey sanıyorsunuz.

Siz önce bir evlenip çocuk doğurun masrafını görün sonra konuşun bence. Bilginizin olmadığı konuda fikriniz de olmasın. E konu sahibi kendisi diyor her ay ek hesaba giriyoruz, dışarıda yemek bile yiyemiyoruz diye. Konuyu okumadınız mı? Suriyeliler 5-6 çocukla çok mu iyi şartlarda yaşıyorlar. Verdiğiniz örneğin alakasızlığı… Çocuğun aç açıkta kalmaması yeterli mi? Sadece hayatta kalmaları yetiyor madem herkes düşünmeden doğursun doğurabildiği kadar

Keşke çin olsa da şu çocuk meselesine bi kısıtlama gelse. Hayatta kalmakla yaşamayı aynı şey sanıyorsunuz.
Etarafimda birçok insan 2 veya 3 çocuklu ortalama 30 35 bin gelirleri var.Cocuklarina istediği oyuncağı alıyorlar.İstedikleri zaman tatile yemeğe gezmeye gidebiliyorlar.Siz çok fazla abartiyorsunuz.Kurslar dershaneler vs
Bilmem anlatabildim mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…