Hiç bir şeye para yettiremiyoruz

iyikiamaiyiki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
2.174
551
Aslında dert değil de sadece iç dökmek istedim. Son zamanlarda hiç birşeye para yettiremiyoruz. Ben 14 bin TL maaş alıyorum eşimde 25 bin.
Benim maaşımdan tüp bebek için kredi çektik onu ödüyoruz birde faturalar çocuğun masrafları vs
Eşimin maaşımdan da ev kredisi ödeniyor 2000 TL ve geri kalan paradan hiç birşey anlamıyoruz ve her ay ek hesaba giriyoruz
Hiç bir şekilde lüks yaşamıyoruz, kıyafet lazım oldukça alıyorum, kızım 11 yaşında küçüldükçe alıyorum kendime de lazım oldukça ama ne doğru düzgün gezebiliyoruz ne dışarıda yiyebiliyoruz. Tek lüksümüz çekirdek yemek.
Kızımızı dershaneye yazdırdık aylık 3 bin TL, birde pedagoga götürmek istiyorum oda 1200 TL. Aslında bunlar ihtiyaç olan şeyle olmadı gerekenler
Koltuk takımını değiştirmek istiyoruz 45-50 bin arası değişiyor. Önceden evi baştan aşağı düzmüştük şimdi koltuk takımı almak için kara kara düşünüyoruz. Borca girmekten korkuyorum, almayınca da bu kez fiyatlar artıyor öyle tuhaf bir dönem ki

2017 yılında evi alırken arabamızı satmıştık ve şuan almamız lazım ama nerde alıcaz para biriktiremiyoruzki
Önceden kendime bakım ürünleri alırdım. Saç için cilt için, saçlarımı boyatırdım, her gün kargo gelirdi kızıma ayrı eşime ayrı kendime ayrı. Bir kış 4 tane mont aldığımı bilirim. Yani iki kişi çalışıyoruz, bütün günümüz işte geçiyor ama karşılığında birşey yok. Çocuk büyüdükçe masrafı da artıyor demişlerdi gerçekten doğruymuş
Allah bu günümüzü aratmasın halimize çok şükür ama eskiyle çok çok fark var.
2. Çocuğu çok istedik olmadı ama bu şartlarda zor olurmuş hayırlısı diyorum artık

Son düzenleme:
Haklısın seni çok iyi anlıyorum.
Biraz bi şeylerin ekonomik anlamda pahalı olmasından dolayı maalesef böyle.
Bende önceden saçımı boyatiyor dum .
2-3 sene önce şuan pek yapamıyorum kendi ana rengime döndüm. Kıyafet alışverişini de gerektiğinde alıyoruz.
Neyseki gene kendi ailem destek bazı maddi konularda yardımcı oluyorlar.

Herkesin ayni durumda olduğunu düşünüyorum ben. Hiçbir şeyin fiyatı iki sene önceki gibi değil. Hatta arada alıveriş sitesinden aldığım bir iki yıl önceki ürünlere bakarım ve aradaki fiyat farkı beni şoke ediyor. Genelde çok bi masrafım yoktur benim kendime üstüme basıma cok harcamam eğer gerçekten ihtiyacım varsa alırım zaten.ya da bir eşarp alacağım mesela senede bir defa iyisinden alırım. Diğerini gelecek sene alırım . İki Çocuğumun birşeylerini eksik etmemeye çalışırım elimden geldiği kadar. Olduğu kadar yani. Tüp bebek tedavisi zaten çok masraflı birşey borcunu bitirdiginizde inanın bu kez de başka bir masraf çıkacak. Eksik bitmiyor çünkü.

Ben kendime kıyafet almayı da seviyorum aldıkça mutlu oluyorum, eve birşeyler almayı
Eksik hiç bitmiyor her ay biticek rahatlıcaz derken başka şey çıkıyor
Boşa çalışıyoruz gibi hissediyorum

Yanlız değilsiniz şuan ülkenin yarısından fazlası aynı durumda desek yalan olmaz. Dün ütü bakmak için eşimle bi kaç yer dolaştık. Bosch mağazasında bi çamaşır makinası fiyatı gözümüze çarptı 40 bin civarı bişeydi şok olduk. Çok değil bundan 4 sene önce b. Makinası ç.makinası buzdolabı ve ankastre set aynı mağazadan 31 bin e almıştık şuan aynı paraya bi çamaşır makinası bile alamıyorız. Arçelik e baktık çalışan bayana diyorum ki ütünün fiyatı burdan burda yazan fiyat demi evet diyor. Alım için oturuyoruz sisteme girdi diyoki fiyatı 2.300 değil 2.500 müş e dedik orda yazan fiyat demiştiniz. Kadın dedi bazen fiyat güncellendiğinde hemen görmüyoruz değişmemişiz. Eşim sinirlendi kalktık çıktık. Düşünün fiyatlar günden güne değişiyor ürünün üstündeki fiyatı değişmeye yetişmiyorlar. Ekonomi kötü ve herkes işi fırsata çeviriyor bizlerde alıştık artık zamlar her gün 1 tl 50 kuruş geliyor farkında bile değiliz

Ben kendime kıyafet almayı da seviyorum aldıkça mutlu oluyorum, eve birşeyler almayı
Eksik hiç bitmiyor her ay biticek rahatlıcaz derken başka şey çıkıyor
Boşa çalışıyoruz gibi hissediyorum
Eve küçük şeyler almayı ben de seviyorum evet özellikle bitki almayı ama hep evde olduğum için kıyafet masrafım pek olmuyor. Kitap alırım ama her ay ve kitaplar da çok zamlandı ne yazık ki. 100 liradan asagi sadece dunya klasikleri kaldi Boşa calismiyorsunuz aslında tek maaş olsanız daha da zorlar sizi.

Evinize 39 bin tl giriyor 2 bin tl ev kredisi dediniz faturalar vs hadi 19 bin gitsin en kotu
Kalan 20 bin nereye gidiyor?
Anlayamadim tek luks cekirdek citlemek demissiniz vs
tup bebek su an yanilmiyorsam en az 100bin
Hamilelikte de muayeneler testler almis basini gidiyor 1500den asagi muayene ucreti yok
Dogum olmus 25
Bebek kiyafetlerini soylemiyorum bile
Bence oturup iyi bi hesap kitap yapmalisiniz butce ayarlamanizda hata var gibi.

Bakın şöyle yapın,maaş aldığınızda ilk önce birikiminizi kenara koyun,daha sonra borçlarınızı ödeyin öyle daha kolay birikim yaparsınız ben öyle yapıyorum.Evet yetmiyor haklısınız ama böyle yaparsanız emin olun kenarda her daim paranız olur onu yok sayın Allah kolaylık versin hepimize.Bende asgari ücretliyim az çok demeden kenara bişeyler koyuyorum çok şükür.

Ya kızmayın ama yani bu şartlarda 2. cocuk istemek garip değil mi sizce de?
Yok bence değil çünkü ben birdaha bu yaşıma gelmicem, 36 yaşındayım ileride pişman olmak istemiyorum kızım kardeşi olmasını çok istiyor, benimde kardeşim var iyikide var, gerçi zaten olmuyor

Ekonomik şartlarınız böyleyse neden 2. Çocuk? Daha lise üniversite gibi eğitim zamanlarinda masraf dahada artacak. Kardeşi olsun düsüncesi deseniz ondada zaten 12 yaş fark olacak minimum evde karsilasmayacaklar bile nerdeyse bi paylasim yok tabi sizin karariniz ama ben mantikli bulmadim. Ekonomik şartlarda hem çalıs hem yetmesin bu sefer motivasyonu düsüyor insanin inşallah daha güzel günler goruruz yoksa bundan 5-10 sene sonra insanlar evsiz barksiz kalacak nerdeyse

Mayıs ayında çektik, şuan hamile değilim zaten olmuyor
Anladım. Hayırlısı olsun hakkınızda ama belki de bu zor durumda ikinci çocuğunuzun olmaması daha iyidir. Çocuk olduğunda bir süre olsa da çalışamayacaksınız. Masraflar artacak. Maddi şartlar yüzünden çocuk fikrinden vazgeçmek üzücü olabilir ama elimizden bir şey gelmiyor.
Herkes zor zamanlar geçiriyor. Kendi hayat standartlarını düşürüyor. Herkese kolaylıklar diliyorum.

Bende bunu anlamıyorum, aslında ikimizin maaşını topladığımız zaman iyi bir para ama elimize birşey kalmıyor, bırak kalmayı ek hesaba giriyoruz
Kızıma eşofman alt üst aldım 700 TL tuttu
Hadi şuan tüp bebek için kredi ödüyoruz ama diğerlerine bakıyorum hiç bir şey yok bir eşya alsam araba alsam vs dicem ona gidiyor

Yok bence değil çünkü ben birdaha bu yaşıma gelmicem, 36 yaşındayım ileride pişman olmak istemiyorum kızım kardeşi olmasını çok istiyor, benimde kardeşim var iyikide var, gerçi zaten olmuyor
Oldu da bir çocuğunuz daha oldu diyelim, kızınız 10-15 sene sonra “kardeşim olmasaydı bana daha iyi şartlar sağlayabilirdiniz, çocuk aklıyla hareket mi edilir niye beni dinlediniz” diyecek muhtemelen. Çocuk kardeş ister, derdi bebek sevmek çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…