Herkes hakkettiğini yaşarmış.. Ben 5 yaşında naptım da bunları hak ettim ?

Yorumunuz için teşekkür ederim, sizi de seviyorum buradan bile. Hep görürüm yorumlarınızı.
Annemin destekçisiyim merak etmeyin. Annemi hiç bırakmadım. Hep görüyorum. Yanında olmadığım günlerde, günde en az 2 kere konuşuyoruz.
Ve bana şimdi sorduklarında, anneme daha düşkünüm diyorum.
Öyle zaten, anneme daha düşkünüm artık.
Ama insanlar anlamalılar, hayatım babamın yanında geçti, bir şekilde, öyle ve ya böyle.
Babam iyi bir adam. ne olursa olsun. Biliyorum, zamanında o da çok zor şeyler atlattı.
"beni bırakma" diye ağlayan babanızı bırakabilir miydiniz ?
Yapamıyorum. Annemi de bıraktığım yok. İkisine de gelip gidiyorum. Elimde çantalarla her hafta taşınıyorum ben.
Niye annemi sevmiyormuşum da bırakmışım ,terk etmişim, tercih etmemişim gibi suçlayıp beni burada haksız yere,adaletsizce ağlatıyorlar ?
Niye anlamıyorlar ...

Bu sizin hayatınız, bu acıları siz yaşadınız; dolayısıyla kimsenin sizi yargılaya hakkı yok..

Uzaktan okuyunca insan hemen hemcinslerini koruma içgüdüsüne girer, hele aldatma varsa işin içinden.

Anne baba olarak bakamıyoruz.
Bu yüzdendir sana yüklenilmesi..Baban burada olsaydı ona yüklenirdik :)

Tabiiki anneni bırakmamışsındır, o yaşlarda ayrılmış anne baba psikolojisiyle büyümüş çocuktan, şuanki aklımızca birşeyler istemek tabiiki hata.

Fakat en azından şimdi elinizden geldiğince onunla ilgilen derim yine ben,
elbetteki ilgilisinizdir sonuçta kanınız ama siz büyüdükçe belkide daha çok ilgi bekleyecektir.

İnşaallah anne babalarıyla ömür boyu mutlu sağlıklı yaşayacak bebekleriniz, yuvanız olur. :)

Bu sizin hayatınız, bu acıları siz yaşadınız; dolayısıyla kimsenin sizi yargılaya hakkı yok..

Uzaktan okuyunca insan hemen hemcinslerini koruma içgüdüsüne girer, hele aldatma varsa işin içinden.

Anne baba olarak bakamıyoruz.
Bu yüzdendir sana yüklenilmesi..Baban burada olsaydı ona yüklenirdik :)

Tabiiki anneni bırakmamışsındır, o yaşlarda ayrılmış anne baba psikolojisiyle büyümüş çocuktan, şuanki aklımızca birşeyler istemek tabiiki hata.

Fakat en azından şimdi elinizden geldiğince onunla ilgilen derim yine ben,
elbetteki ilgilisinizdir sonuçta kanınız ama siz büyüdükçe belkide daha çok ilgi bekleyecektir.

İnşaallah anne babalarıyla ömür boyu mutlu sağlıklı yaşayacak bebekleriniz, yuvanız olur. :)

:) Aminnn... İnşallah... Belki 22 yaşında ,dana kadar olduğum için bu yüklenme.
O günkü halimle ufacıkken gelip bunları söyleyip ağlasaydım, o zaman severlerdi :)
Amin inşallah, hepimizin istediği gibi hayırlı bir hayatı olur dilerim ....

Zannedersin gerçekten sevdiğini

Neredeyse yoluna can verirsin

Düşünme vefasızın ettiğini

Kocaman bir kalbin var, seveceksin.

Böyledir aşk, vermez ki isteğini

Acını zamanla dindireceksin

Korkma, sanma her şeyin bittiğini

Dayan be, gücün var, düzeleceksin.

Gecenin belli olur biteceği

Yoğun karanlık basar, sezeceksin

Güdemiyorsan o meşhur deveyi

Durma bir an, yolun var, gideceksin.

Bitmez ki türlüdür çektireceği

Kahretmeyip, yine sevineceksin

Ah sonsuzdur onların öğrettiği

İyi ki derdin var, şükredeceksin.

Bazı şeyler vardır sır çözülmesi

Anlayacaksın ki formülü sensin

Değiştiremiyor musun gerçeği

Tek bir çaren var, kabulleneceksin.

Görmeyim gün gelip de yittiğini

İnanıp kendine, direneceksin

Aman deyim, kaybetme ümidini

Daha iyi günler var, göreceksin.

Sana bağlı sürüp sürmeyeceği

Hayat çok kısadır öğreneceksin

Yoksa da çilelerin biteceği

Senin sonun mutlak var, öleceksin!

Kendinizi kötü hissettiğinizde okumalısınız ... Askitom_85'in sayesinde okudum ve kendimi iyi hissettim . :)

Begendigine sevindim canim...

Gercekten her okudugumda kendimi iyi hissederim.

Hatta ezberledim bile okuya okuya...

Ben de çok şaşırdım. Sadece bir kişinin yorumu özellikle, beni sarstı ...
O kişi de belli zaten.
Bakış açısı sırf suçlama.

Haha, tansiyonunu fırlatıyım da görsün. Bugün gitti, dün kalamadı ya bugün kalacak arkadaşında. Yemek yapıyorum bende. Pırasa nasıl yapılıyor bilmediği için, internetten araştırıp yapmaya üşenip yapmadı, ben yapıyorum valla hıh.:)

iyi bari bugun kafan rahat etsin :KK1::KK1:
kendine bi guzel ziyafet cek,pirasada bol limonlu guzel gider haaa tabi benimki tuzsuz olsun,zeynepe tuzlu:KK56::KK56::KK56::KK9:

Son düzenleme:
Begendigine sevindim canim...

Gercekten her okudugumda kendimi iyi hissederim.

Hatta ezberledim bile okuya okuya...

Gerçekten beğendim... :) Bunu çıkartıp, odamdaki mantar panoma asıcam :)

iyi bari bugun kafan rahat etsin :KK1::KK1:
kendine bi guzel ziyafet cek,pirasada bol limonlu guzel gider haaa tabi benimki tuzsuz olsun,zeynepe tuzlu:KK56::KK56::KK56::KK9:

Ohhh aynennnn.... 3.kişiler yokken gerçekten daha iyiyiz :)

Gerçekten içler acısı artık kendini savunma vakti geldi o yapmıyorsa sen de yapma yemek iş ne varsa bunları yaptığın için cook pişman olursun ileride keşke karşılık verseydim dersin lütfen kendini topla kendine güven bu hayatta senden başka kimse önemli değil bak ayşe bile gitmiş sadece izleri sende kalmıs kendine gel güveniyorum yapabilirsin arkadaşım:)

:) Teşekkür ederim, sağol... İnşallah güzel olacak her şeyyy :)

canım tum yorumları okuyamadım .
dırek okudugum konuya gore yorum yapacagım.
oncelıkle yasadıklarına cok uzuldugumu belırtmek ısterım.
malesef kı anne babaların hatalarını bızler cekıyoruz .
senın gıbı aynı kaderı yasayan cok var bu toplum da.
benım sana verebılecegım tavsıye ,eger ımkanınız var ıse
ayrı eve cıkın.ne annenın yanın da ne babanın yanın da
gercekten saglıklı bır hayat suremezsın .
babanın hayatına gıren cıkan kadınlar senı pıskolojık olarak cok yıpratacaktır .
suan nıkahısz sevgılısı ıle aynı evde yasıyor .
bunu yadırgadıgımdan degıl elbette,cok var bırlıkte yasayan cıftler ancak,
o evde bır evlat da yanı sen de varsın .hıc ama hıc hos durum degıl .
herseyden once cok kotu bır ornek .
babanın aslın da daha olgunca dusunmesı gerekırdı .sevgılı ıle kızıyla aynı evde yasaması hıc hos degıl .
madem baban olgunca dusunemıyor saglıklı kararlar alamıyor kendı yaptıklarıyla senı yıpratıyor ,
o halde artık sen bır adımat ve ayrı eve cık derım .

canım tum yorumları okuyamadım .
dırek okudugum konuya gore yorum yapacagım.
oncelıkle yasadıklarına cok uzuldugumu belırtmek ısterım.
malesef kı anne babaların hatalarını bızler cekıyoruz .
senın gıbı aynı kaderı yasayan cok var bu toplum da.
benım sana verebılecegım tavsıye ,eger ımkanınız var ıse
ayrı eve cıkın.ne annenın yanın da ne babanın yanın da
gercekten saglıklı bır hayat suremezsın .
babanın hayatına gıren cıkan kadınlar senı pıskolojık olarak cok yıpratacaktır .
suan nıkahısz sevgılısı ıle aynı evde yasıyor .
bunu yadırgadıgımdan degıl elbette,cok var bırlıkte yasayan cıftler ancak,
o evde bır evlat da yanı sen de varsın .hıc ama hıc hos durum degıl .
herseyden once cok kotu bır ornek .
babanın aslın da daha olgunca dusunmesı gerekırdı .sevgılı ıle kızıyla aynı evde yasaması hıc hos degıl .
madem baban olgunca dusunemıyor saglıklı kararlar alamıyor kendı yaptıklarıyla senı yıpratıyor ,
o halde artık sen bır adımat ve ayrı eve cık derım .

Yorumun için teşekkür ederim öncelikle.
Ayrı evi hiç düşünmedim.
Eğer babamın ynından ayrılırsam , sanırım annemle yaşarım.
Ya da evlenirim zaten.
Ne bileyim ayrı ev deyince böyle bir korkuyorum :KK43:
Ama tabi, yaşım ilerleyince ayrı ev şart canım, doğru söylüyorsun.

boğazımda bi yumruyla yazıyorum şuan.
yaşadıklarına rağmen bu kadar iyi niyetli olman, seni üzmelerine rağmen hala anneni, babanı hatta babanın birlikte olduğu kadınları düşünmen... ne kadar iyi bi kalbe sahipsin farkında mısın?
inşallah bundan sonraki yaşayacakların o iyi kalbinin hakettikleri olur.
babanın hastalığı olmasaymış çok şeyler yapabilirmişsin.
ama babanın hasta olması elini kolunu bağlıyodur.
senin yüzünden birşey olsa çok daha fazla üzülürsün.
ama içine atman da çok kötü birgün patlaman fena olabilir.
sen kendin için varsın ayşeye ezdirmişsin ama zeynebe ezdirme kendini.
yada babanla konuş anlat.
anlarmı bilmiyorum çünkü zaten hatanın çoğu hatta hepsi babanda.

boğazımda bi yumruyla yazıyorum şuan.
yaşadıklarına rağmen bu kadar iyi niyetli olman, seni üzmelerine rağmen hala anneni, babanı hatta babanın birlikte olduğu kadınları düşünmen... ne kadar iyi bi kalbe sahipsin farkında mısın?
inşallah bundan sonraki yaşayacakların o iyi kalbinin hakettikleri olur.
babanın hastalığı olmasaymış çok şeyler yapabilirmişsin.
ama babanın hasta olması elini kolunu bağlıyodur.
senin yüzünden birşey olsa çok daha fazla üzülürsün.
ama içine atman da çok kötü birgün patlaman fena olabilir.
sen kendin için varsın ayşeye ezdirmişsin ama zeynebe ezdirme kendini.
yada babanla konuş anlat.
anlarmı bilmiyorum çünkü zaten hatanın çoğu hatta hepsi babanda.

Canım ya unutmuşum ben bu yorumu :KK43:
Çok teşekkür ederim canım. Maalesef çevremdeki çoğu insan söyler; "iyiniyetinden kaybediyorsun" diye.
Amin canımmmm...
Babam hasta değil. Ama hep bununla duygu sömürüsü yapıyor. O da farkında değil duygu sömürüsü yaptığının aslında.
Benim yüzümden bir şey olsa, kahrolurum.
Evet hatanın çoğu babamda, ilk hatayı o yaptı.
Ama buraya yazmadığım ve annemin yaptığı hatalarda çok.

Bir kere 7 yaşındayım. Anneme bir şeyi karman çorman anlatmışım, annem de yalan söylüyorum sanıp. "Git bir daha gelme bana, yalancı seni. Annen değilim artık senin"
demişti. Ve ben ağlaya ağlaya çok üzülmüştüm. O mesela hiç unutmadım o günü.

Canım ya unutmuşum ben bu yorumu :KK43:
Çok teşekkür ederim canım. Maalesef çevremdeki çoğu insan söyler; "iyiniyetinden kaybediyorsun" diye.
Amin canımmmm...
Babam hasta değil. Ama hep bununla duygu sömürüsü yapıyor. O da farkında değil duygu sömürüsü yaptığının aslında.
Benim yüzümden bir şey olsa, kahrolurum.
Evet hatanın çoğu babamda, ilk hatayı o yaptı.
Ama buraya yazmadığım ve annemin yaptığı hatalarda çok.

Bir kere 7 yaşındayım. Anneme bir şeyi karman çorman anlatmışım, annem de yalan söylüyorum sanıp. "Git bir daha gelme bana, yalancı seni. Annen değilim artık senin"
demişti. Ve ben ağlaya ağlaya çok üzülmüştüm. O mesela hiç unutmadım o günü.

aslında en büyük sorun annen ve babanın senin daha çocuk olduğunu unutarak davranmaları olmuş.

Aynen canım maalesef... Öyle oldu.

canım çok üzüldüm. çok iyi niyetli birisin belli ki. canım bence seni düşünmeden birlikte yaşadığı kadınlara seni ezdiren sonra da sevdiğini söyleyen bir babaya bu kadar iyi niyetle yaklaşma. hayatındaki en değerli varlık sensin ve bunu hatırlat ona. bence annenle yaşamalısın. belki babanda sen gittikten sonra hatasını anlayıp abuk subuk insanlarla hayatını paylaşmamayı öğrenir.

o kadar içten anlatmışsın ki,kendim yaşamış kadar üzüldüm,canım yandı..allah yardımcın olsun.sen çok iyi yüreklisin.inşallah eşinden gülersin senin mutlu bir yuvan olur..sanırım liseye gidiyorsun şuan,kafana takmamaya çalış,derslerne odaklan(ve hatta içinde bulunduğun durum seni iyi şeyler yapmaya tetiklesin,tetiklesin ki ancak o şekilde kurtulursun),ve güzel bir bölüm kazanıp orayı terketmeye bak..çünkü baban artık 50li yaşlara dayanmış,huylu huyundan vazgeçmez,biri gider öteki gelir...şuan içinse;evinizdeki bayana gelince,o evin sahibi sensin,kadın nikahlı bile değil,para yemeye gelmiş size,o korksun senden niye bu kadar üstüne gitmesine izin veriyorsun..madem evinde yaşıyor ,belli bi kaide var evinizde bunlara uymak zorunda kalmalı.sen o adamın kızısın,o kadın ise metresi yani,ortada vazgeçilecek bir durum varsa o da o kadındır!ezdirme kendini,hem laf söyletme kendine hem de sallama dediklerini..o kim ya?

canım çok üzüldüm. çok iyi niyetli birisin belli ki. canım bence seni düşünmeden birlikte yaşadığı kadınlara seni ezdiren sonra da sevdiğini söyleyen bir babaya bu kadar iyi niyetle yaklaşma. hayatındaki en değerli varlık sensin ve bunu hatırlat ona. bence annenle yaşamalısın. belki babanda sen gittikten sonra hatasını anlayıp abuk subuk insanlarla hayatını paylaşmamayı öğrenir.

Teşekkür ederim çok ... Evet babam her zaman beni ve kardeşimi sevdiğini söyler ama ezilmemize izin verdi, kendi de ezildi gerçi. Hep onun bu sessiz huyu yüzünden oldu.

o kadar içten anlatmışsın ki,kendim yaşamış kadar üzüldüm,canım yandı..allah yardımcın olsun.sen çok iyi yüreklisin.inşallah eşinden gülersin senin mutlu bir yuvan olur..sanırım liseye gidiyorsun şuan,kafana takmamaya çalış,derslerne odaklan(ve hatta içinde bulunduğun durum seni iyi şeyler yapmaya tetiklesin,tetiklesin ki ancak o şekilde kurtulursun),ve güzel bir bölüm kazanıp orayı terketmeye bak..çünkü baban artık 50li yaşlara dayanmış,huylu huyundan vazgeçmez,biri gider öteki gelir...şuan içinse;evinizdeki bayana gelince,o evin sahibi sensin,kadın nikahlı bile değil,para yemeye gelmiş size,o korksun senden niye bu kadar üstüne gitmesine izin veriyorsun..madem evinde yaşıyor ,belli bi kaide var evinizde bunlara uymak zorunda kalmalı.sen o adamın kızısın,o kadın ise metresi yani,ortada vazgeçilecek bir durum varsa o da o kadındır!ezdirme kendini,hem laf söyletme kendine hem de sallama dediklerini..o kim ya?

Çok teşekkür ederim amin, Allah hepimizin yardımcısı olur dilerim. Aminnn ben de onu istiyorum , eşimden yana çok mutlu huzurlu olmak istiyorum. Zaten şuanda anneme gitmeme sebebimde bu. Yani nasılsa ilerleyen yıllarda evlenirim fikri. Ama eğer belli bir yaşa gelip hala bekar olursam ayrı eve çıkacağım. Huylu huyundan vazgeçmiyor, aynen. Babam gençliğinden beri böyleymiş. Ben biraz fazla sabırlı olduğum için tepeme biniyorlar.

Teşekkür ederim çok ... Evet babam her zaman beni ve kardeşimi sevdiğini söyler ama ezilmemize izin verdi, kendi de ezildi gerçi. Hep onun bu sessiz huyu yüzünden oldu.

Çok teşekkür ederim amin, Allah hepimizin yardımcısı olur dilerim. Aminnn ben de onu istiyorum , eşimden yana çok mutlu huzurlu olmak istiyorum. Zaten şuanda anneme gitmeme sebebimde bu. Yani nasılsa ilerleyen yıllarda evlenirim fikri. Ama eğer belli bir yaşa gelip hala bekar olursam ayrı eve çıkacağım. Huylu huyundan vazgeçmiyor, aynen. Babam gençliğinden beri böyleymiş. Ben biraz fazla sabırlı olduğum için tepeme biniyorlar.

hep içinde seni aydınlatan bi mum ışığı olsun leonelacım,hep içinden "hayır bu hep böyle gitmeyecek" diye tekrarla..güzel hayaller kur,en başta güzel bir iş dile kendine,kendi evin olsun,sağlığın yerine gelsin..çünkü doğru karar verebilmek için de doğru bir psikoloji gerekir.sakın şu durumdayken birisinden etkilenip evlenme sakınnnn..çünkü öyle bir durumdasın ki sende olmayan aile huzurunu bir başkasında görünce gözün o insanın bütün diğer kötü huylarını göremez,çünkü sen kendinde olmayan şeyi arıyor durumdasın.o yüzden önce kendin için kendin çalış.okulunu oku işini bul,tek başına kendi evinde kafa dinleee,gerçek huzur bu olmalı bence..evlenmeden önce kesinlikle bu dediklerimi dikkate al..benden sana abla tavsiyesi...inşallah her şey gönlünce olur..

baban kaç yaşında sen kaç yaşındasın ki ? ama anladığım kadarıyla 50civarında baban koskoca adam sana bişey yapıcak değil ezikliği at üstünden hakkını savu. yorumları okumadım bu sinirle ama sende iyi sabır var ben olsam patlatırdım iki tane zeynep 'e. beğenmiyosan zıkkım ye derdim evimize çöreklendiğin yetmiyo mu bide sana yemek mi yapıcam derdim :KK47: çok sinirlendim kusura bakma lütfen.. ama susup oturma olur mu bu tip insanlar kibarlıktan anlamaz :26:

X