Herkes hakkettiğini yaşarmış.. Ben 5 yaşında naptım da bunları hak ettim ?

Benim merak ettigim aceba baban donup baktiginda neler hissettigi.
Hatalarini gorebiliyormu? Hic pismanlik yasadimi?
Yazdiklarina bakiyorum, sanki bu adam gunu birlik ani yasamis, hic aynaya bakmamis gibi..

Canim benim, cok zor gunler gecirmisn, ve kendi ayaklarinin uzerine basmaya baslayacagin kadar oyle olacak..
Kac yasindasin bilmiyorum ama ben galiba senin yerinde olsam bir an once okulumu bitirip isimi bulup ayri eve cikardim.
Ne ayse derdi olur, nede fatma derdi olur..
Ayrica su herkes hakkettigini yasar kavrami cok yanlis. Babasi kendisi dogmadan sehit olan bir cok bebekler var.
Haberlerde goruyoruz, bunlar ne yaptida yetim bir hayata adim atmayi hak etti.
O yuzden kendini senin yargilaman cok yanlis.
Hayat imtihan dunyasi, hepimiz yasadiklarimizdan ders alip guclu olmayi ogrenmeliyiz.
En onemli seyde kendi ayaklarimizin uzerinde durup Allahin izniyle kendi kendimize yetmeyi bilmeliyiz.
Yoksa Ayse, fatmadan sonra, ahmet mehmetde bizi cok yipratir..

Babam, Ayşe ile ayrıldıktan sonra annemle arkadaş oldu demiştim. Yıllarca annemi, Ayşe ile aldattığını hiç kabul etmedi. Ve ben gerçekten hiçbir zaman emin olamadım. Bir yanım anneme bir yanım babama inandı. Bana gerçekleri söyleseydi babam, onunla ve AyŞe ile öldürsen kalmazdım. Babam da vicdan azabı var, babamın söylediğine göre... Ama bazen yok oluyor o azap. Değişkenlik gösteriyr. Hep der mesela, "annene çok çektirdim, onun ahını aldım, onu terkettim, gencecik yaşta yalnız bir başına içsiz güçsüz kirada bıraktım" vs... Amaaa..... bunları söylerken iyi bir adam. Sonra unutuyor herhalde... Değişiyor.

Evet, ben de inanmıyorum. Herkes hak ettiğini yaşar lafına, bu kadar. Dediğin gibi örneklerdeki ne o zaman ? Doğru diyorsun ...

bende 13 yasindan beri calisiyorum...
Yurtdisinda dogdum buyudum 13 yasina kadar.
Haftasonlari anneme yardim icin sabahin korunde tutune kalkardik.
Sonra babamdan ve fakirlikten kurtulmak icin annem bizi turkiyeye kacirdi.

Ve kardesim de 12 yasinda,o da calisti bir muddet.
Sonra o okula ben ise...
13 yasimda lokantada mi calismadim,pizzacida mi?
Ama inan bana,bu cektigim sikintilar olmasaydi,simdiki ben olamazdim...
Bukadar guclu,hayattan korkmayan,her sikintiya bunu da aşarim buda gecer diyen...
Dustugumde kalkmayi kendim basardim.
Acikogretimden ortaokulu aldim lisedeyim simdi.
Kendimi gelistirdim.kitaplar okudum.
Kucuk yasta yillar bilirim cok sevdigim okulumu birakmak zorunda kaldigim ve gecelerce agladigim...Ve kizkardesim de bu sene doktor cikiyor ins.

Ve inan ne gezmeye doydum ne oynamaya...

Takii hayatimin aski esimle tanisana kadar.
sevdik evlendik...ailesi hic huzur gostermedi.babasizligimi hep hissettirdiler...
Ama esim hep el ustunde tutu,korudu kolladi,onemsedi deger verdi.
Gezemedigim yapamadigim icimde kalan ne varsa yaptim...esimle cocukluguma dondum...
Sonsuz ozguvenim ve yanimda duran bana simsiki sarilmis insanla simdi cok mutluyum.
Hayatimin en guzel 5 yili.2 yasindaki oglumla daga da guzel...

Ama simdi diyorum iyiki babasiz buyumusum,
Iyiki bu sikintilari cekmisim...
Yoksa nasil simdiki ben olabilirdim ki...

cok sukur Yaradan a...
Herkesin bir sinavi var bu hayatta...bizimki de bu.
Bunlari sana neden mi anlattim...

Hayat hikayem sana bir isik,bir umut olsun dilerim.
Yuzunde bir gulumseme actirabilirsem,
Ne mutlu bana...

Ya , bak ... Mesela sen çalışmışsın bir de, okulundan geri kalmışsın. Sürekli kaçmış , kaçırılmış , sürüklenmiş hayatlar ...
Yüzümde bir gülümseme açtırdın, ama ilk önce ağlattın. Yazını okuyunca, bütün gün duygusaldım zaten. Süzdürdüm yaşları yanaklarımdan :)

Yaaa... O kadar çok sevindim ki, eşinin seni gerçekten sevvmesine, böyle hissettirmesine, oğluna... Allah nazarlardan saklasın. Kem gözlerden, fesat kalplerden korusun.
Hep mutlu olun.
İnşallah , benim de karşıma, sığınacağım bir liman çıkar. Ve o liman beni tüm benliğiyle korur,kollar, sahip çıkar...
Öyle insanlarız ki, ortada kala kala, sanırım sahip çıkılmayı hep bekliyoruz ...
İyi ki anlattın ... :KK16:

Canım... Aminnnnnnnnnnnnn... İnşallah, ALLAH hepimizin yari ve yardımcısı olsun dilerim bende ... saĞOL VAROL....

AMINNNN:nazar:zeynepide cok takma kafana cok biliyorsa kendisi yapsin,
hatta sen bilerek kötü yap yemekleri istemesin senden birdaha :KK1::KK1:

kuzum yani oglum var canim...
Aminn sagol.cumlemizinkini...

Ben de istiyorum oğlum olsun ! Genellikle babalar isterler, oğulları olsun diye, kendi gibi çapkın bir nesil yetiştirmek için.Kızların peşinde birlikte koşmak için.

Ben de istiyorum oğlum olsun, çünkü ona, hak eden bir kadın çıktığında onu hiç kaybetmemeyi, değerlerine sahip çıkmayı, hiçbir genç kızla ve hayalleri ile oynamamayı öğreticem. 4 Çocuk istiyorum, sağlıklı ve hayırlı inşallah. Allah nasip ederse. Aynı anne babadan kardeşim , ablam, abim olsun çok isterdim. Benimkiler öyle olcak inşallah. Ve gerçekten hayırlı erkek evladı istiyorum. Tabi kız evladı da.:)))

bencede bak böyle ufak adımlarla tavrını koy
fazla yüklenme. temızlık mı yapılcak? O evde yaşıyorsa kalkıp yardım etmek zorunda!
Yemek mı hazırlancak? Eğer kı hanımefendı yemek ısterse mutfağa yardımı gırecek!
Aslında tavrını en başta koyabılsydın sen. Senınle ıyı geçınmek zorunda olduklarını gösterseydın onlara
Bu bayan bıraz fazla genış galıba

Malesef bankamatık babalar var. Çocuğumun cebınde parası var mı?- Var.Ohh be ıyı babayım ben !!
Benım babamada sorsan vereceğı ılk cevap o olur. Kendısıde cebımıze para koyduğu ıçın ıyı bır baba olabıldığını düşünür.
Senın babanıda çözdüm galıba
belkıde annene olan hırsından öfkesınden hep başka kadınları hayatının merkezıne otuturmuş
tabı bu arada sende ortada kaynadın gıttın.....
unutmaması gereken sana olan sorumlulukları tabı bu cebıne para koymak anlamına gelmez

Aslında asla hakkını yiyemem, kendiliğinden de kalkıp yapıyor temizliği filan, ben de hemen yardıma temizliğe kalkıyorum.
Ama bişi yapıyor sonra karşılığını bekliyor ya, sinirleniyorum.
Yaptığı kadar yayıyorda bir de tabi ! Bayan evet, fazla geniş gerçekten...
Yoksa nasıl, iki çocuğu olan bir adamın evine, evlenmeden yerleşecek?
Tüm geçimini o adamın üstünden gurursuz ve beceriksizce sağlayacak ?
Ben sevgilime hesabımı bile ödetmeyecek kadar sıkıyken bunlar batıyor bana :S
Sigaramı bile sevgilime aldıracağım öyle mi? Bırakırım geçerim o sigarayı ben :S

Aslında babamı bankamatik konusunda çözdün. Ama geceleri öper yatarken, sabah işe giderken öper, gelince öper hep iyiliğimi ister.
Dedim ya dengesiz :S Çoğu zaman dengesiz.
Benim babamın bu durumu nerden geliyor biliyor musun?
Sen anneme olan hırsına bağlamışsın ama, benim dedem, yani babamın babasıda çok çapkın bir adammış.
Babannemi 2-3-4 kadınla hep aldatmış. Hatta, o dönemlerde pavyonda çalışan bir kadından 2 çocuğu var dedemin,evlilik dışı.
Dedem doğru düzgün eve gelmezmiş, babam küçük yaştan beri çalışıp evi geçindirmiş.
Askerdeyken ordaki değerli tabakları çalıp satarmış ki, eve para göndersin diye.
Dedem o kadına ev almış, ama bu tarafta babannem ve babamlar fakirlik içinde sürünmüşler.
Babam ilk annemle evlendiğinde "ben babam gibi olmayacağım" demişse de...
Armut dibine düşmüş ....

Son düzenleme:
seni üzmek istemezdim canim

Ama inan onlari yazarken gecmise dondum bir an,huzunlendim.
Su an gozlerim yaşli...

Ama sen de uzulme olur mu?
Biz guclu insanlariz...cunku duse kalka dusmemeyi ogrendik.
18 yasina kadar inanirmisin hep agladim.
Kardesime okul formalari alinir bende denerdim ustumde nasil duracak diye,kiskanclik degildi ama inan.
Aramizda 1 yaş vardi.ama ben ablaydim ,oyle ya...
Simdilerde en azindan onun başarisi ile gururlaniyorum cok sukur...

Evet iyiki rabbim eşimi verdi bana...
Aminn,kimselerin huzuru bozulmasin,cocuklar babasiz,annesiz,buyumesin...
Kimse onlari hor gorup,kucuk dusurmesin...

Olsun be boşver...iyiki bunlari yaşamisim...

Netin olduguna gore...
Sana talha bora öge nin
Formul siirini öneririm...
Gozunun onunde dursun,her okudugunda
Daha guclu hissedeceksin inan...

Canım okudum yazdıklarını..Çok duygusal biriyim,inan çok kötü oldum gecenin şu vaktinde..Sen çok güçlü bir kızsın,öncelikle bunun farkında ol..Ve O Sonsuz İlah-i Adalete inan...Bak görürsün o şimdiki kadında terkedecek babanı..Ben bu hikayenin sonunu görebiliyorum biliyor musun,baban yalnızlığa mahkum olacak,içinde binbir pişmanlıklar olacak ama eminim sen bu vicdanınla yine onun yanında olursun..

O kadına kullandırma kendini..Dersaneye gidiyormuşsun zaten,dersane çıkışı yemeğini ye öyle git eve..Eve gittiğinde de,yemekle ilgili sorunun olmadığı için ne yemek yapma derdin kalır,ne de onlarla beraber yeme zorunluluğun...Tatlısını da koysun,patlıcanlarını da hay YaRabbim bişey derdim de neyse...Geç odana,ders çalış,inadına çalış,herşeye inat,tüm yaşadıklarına ve yaşayamadıklarına inat ders çalış..Kendini buna ver..Bundan sonra yaşayacaklarını düşün..

Baban konusunda ise..Anlamaya çalışıyorum seni canım..Bende çok merhametliyimdir..Ama sen daha gencecik bir insansın.Bu böyle devam ederse,hiç iyi olmaz senin için,hasta olursun,buna izin verme..Babandır bişey olursa vicdan yaparım diyorsun ama o babayken sana olanlarda vicdan azabı çekmiyor mu?Bu yaşa kadar çekmediyse bundan sonra hiç çekmez..Sen yinede birşey olursa diye korkuyorsan,babanla açık açık ciddi şekilde konuş,anlat tüm içindekileri,hislerini,şikayet etmeden samimiyetinle paylaş babanla,sonunda da resti çek,dayanamadığını söyle,ya Zeynep ya ben de,birkaç gün müsade et babana..Birkaç gün içinde değişen bişey olmazsa,Zeynep hala ordaysa,dön annenin yanına canım....Belki babanın aklı başına gelir..

Gerçekten güçlü bir kızsın sen..İnanıyorum,Rabbim bundan sonra hayatına çok güzellikler getirecek,bundan sonra güldürecek yüzünü Rabbim..O'na sığın,O'ndan iste..İlah-i Adalet mutlaka tecelli edecek,öyle yada böyle..Rabbim yar ve yardımcın olsun canım benim..Dualarım seninle..Ne zaman birine ihtiyaç duyarsan,bizlerde burdayız canım unutma..Sevgilerimle...

AMINNNN:nazar:zeynepide cok takma kafana cok biliyorsa kendisi yapsin,
hatta sen bilerek kötü yap yemekleri istemesin senden birdaha :KK1::KK1:

Hehe, onu ben de düşünmedim değil ya.. TUzu basayım bari bir gün.
Kötü biri olsam, o patlıcanı yastığına döküp yorganı üstüne örterdim ki, gece yatmak için gittiğinde onu temizlemek zorunda kalınca anlasın :)

Aslında asla hakkını yiyemem, kendiliğinden de kalkıp yapıyor temizliği filan, ben de hemen yardıma temizliğe kalkıyorum.
Ama bişi yapıyor sonra karşılığını bekliyor ya, sinirleniyorum.
Yaptığı kadar yayıyorda bir de tabi ! Bayan evet, fazla geniş gerçekten...
Yoksa nasıl, iki çocuğu olan bir adamın evine, evlenmeden yerleşecek?
Tüm geçimini o adamın üstünden gurursuz ve beceriksizce sağlayacak ?
Ben sevgilime hesabımı bile ödetmeyecek kadar sıkıyken bunlar batıyor bana :S
Sigaramı bile sevgilime aldıracağım öyle mi? Bırakırım geçerim o sigarayı ben :S

Aslında babamı bankamatik konusunda çözdün. Ama geceleri öper yatarken, sabah işe giderken öper, gelince öper hep iyiliğimi ister.
Dedim ya dengesiz :S Çoğu zaman dengesiz.
Benim babamın bu durumu nerden geliyor biliyor musun?
Sen anneme olan hırsına bağlamışsın ama, benim dedem, yani babamın babasıda çok çapkın bir adammış.
Babannemi 2-3-4 kadınla hep aldatmış. Hatta, o dönemlerde pavyonda çalışan bir kadından 2 çocuğu var dedemin,evlilik dışı.
Dedem doğru düzgün eve gelmezmiş, babam küçük yaştan beri çalışıp evi geçindirmiş.
Askerdeyken ordaki değerli tabakları çalıp satarmış ki, eve para göndersin diye.
Dedem o kadına ev almış, ama bu tarafta babannem ve babamlar fakirlik içinde sürünmüşler.
Babam ilk annemle evlendiğinde "ben babam gibi olmayacağım" demişse de...
Armut dibine düşmüş ....

Canım sen çok ıyı nıyetlısın bılıyo musun :) bunu anladım bu son yazdığınla hep böyle ol

Bende bayanın sızın evınızde bu kadar rahat kalabılmesını anlayamadım
hatta kaç kere o soruyu yazdım ..sıldım.
Bunu yargılamak asla bana yada bır başkasına düşmez fakat bayanın nasıl mıdesız olduğu ortada
maddı açıdan da pek destek olan bırı değıl sanırım?

Armut dıbıne düşermışş... malesef baban dedene benzemış sanırım
bıraz yazdığın yorumları okudum da babanda annenı üzdüğü ıçın pışman ama dedığın gıbı bıraz dengesız :)
bı öyle bı böyle. ama oda zorlu günler geçırmış kendı aılesınde görmüş. senı anlaması gerekır bazı konularda.

Umarım herşey ıstedığın gıbı olur canımm benım
ıstedığın gıbı boy boy hayırlı evlatların senı sayan seven bı eşın olur
Kendı aılen huzurlu yuvan olsun ınşallah :KK54:

Dedıklerımı unutma tatlım bırak babanın hayatına gıren kadınları takma kafana
Onların senınle ıı anlaşması gerektığını bellı et tavrını koy
Sen hıç kımsenın hızmetçısı değılsın o evın kızısın :)

Herşey düzelır ınşallah :KK54:

herkes hak ettiğini yaşarmış sözü senin için soylenmıs bır soz olamaz canım, Allah taşıyabıleceği kuluna dert yuklermıs sozu senın ıçın daha uygun ,sen gercekten cok guclu bır kıszın babanı asla bırakma annenide tabıkı ama her işide ustune alıp zevk-ü sefa surdurtme o kadına canınıda oyle herseye sıkma psıkolojık destek alabılıyorsanda al tabıkı bu sana gecmıste yasadıgın sıkıntıları daha kolay atlatmanda yardımcı olur sevgıyle kal

seni üzmek istemezdim canim

Ama inan onlari yazarken gecmise dondum bir an,huzunlendim.
Su an gozlerim yaşli...

Ama sen de uzulme olur mu?
Biz guclu insanlariz...cunku duse kalka dusmemeyi ogrendik.
18 yasina kadar inanirmisin hep agladim.
Kardesime okul formalari alinir bende denerdim ustumde nasil duracak diye,kiskanclik degildi ama inan.
Aramizda 1 yaş vardi.ama ben ablaydim ,oyle ya...
Simdilerde en azindan onun başarisi ile gururlaniyorum cok sukur...

Evet iyiki rabbim eşimi verdi bana...
Aminn,kimselerin huzuru bozulmasin,cocuklar babasiz,annesiz,buyumesin...
Kimse onlari hor gorup,kucuk dusurmesin...

Olsun be boşver...iyiki bunlari yaşamisim...

Netin olduguna gore...
Sana talha bora öge nin
Formul siirini öneririm...
Gozunun onunde dursun,her okudugunda
Daha guclu hissedeceksin inan...

Yok , ben zaten üzgündüm, sen üzmedin. Saayende rahatladım sadece. :)
Benim bugün ki duygusallığımın nedeni, içimde boşluklar oluşturmuş birinin doğum günü bugün.
Ona sığınırım sanmıştım, beni alır kollarının arasına sanmıştım hep, beklemiştim.
Ama bana sevgisizlikten başka hiçbir şey vermediği halde , bir yanımın hala çok sevdiği ve içinin titrediği birinin doğum günü.
Ve ben bildiğim halde kutlamadım. Nedeni, o da benimkini kutlamamıştı. Ama ben sevmiyorum böyle kısasa kısas. Ben o değilim.
Yediremiyordum kendime.
Üstüne bu konular olunca sanırım patlayış yaptı.
Bu zeynep e sinirlendim ya mesela, hemen o şahısa msj atasım geldi. Ah dedim... Yanımda olsaydın nolurdu ?
Sığınmak...
Ne mutlu ... Sana.
Kıskanmadığına inanıyorum.
Mesela, benim babam AYşe ileyken ev almıştı, Ayşele ayrılırken o ev ona kaldı, güzelim ev. Bir ev , bir araba o kadına kaldı. Biz şimdi kiradayız.
O kadın o evi kiralık yapıp annesinin evine yerleşti, o evin kirasıyla yeni ev de aldı !
Şuan iki evi arabası var.
Yine babamla evliyken, kendi annesine ev aldı. Çünkü eve hiç parası girmezdi bizim. Yük babmdaydı.
Yani şuan maddi olarak süper durumda. Ondan olan kardeşimin geleceği garanti.Evi var vs...
Ama benim? Şimdi babamla anneme bir şey olsa, ortadayım.
Kardeşim, liseye geçince özel okula gidecekmiş , o evin kirası ile...
Ben onun annesi yüzünden bir başarıya imza atamadım, benim annem başarılarımdan mahrum kaldı...
Ama... onlar ?
Böyle düşünmekten hep kaçıyorum ama bazen yakalanıyorum !

O şiiri bulamadım desem? Baktım hemen ama , özelden atabilir misin mümkünse?

Canım okudum yazdıklarını..Çok duygusal biriyim,inan çok kötü oldum gecenin şu vaktinde..Sen çok güçlü bir kızsın,öncelikle bunun farkında ol..Ve O Sonsuz İlah-i Adalete inan...Bak görürsün o şimdiki kadında terkedecek babanı..Ben bu hikayenin sonunu görebiliyorum biliyor musun,baban yalnızlığa mahkum olacak,içinde binbir pişmanlıklar olacak ama eminim sen bu vicdanınla yine onun yanında olursun..

O kadına kullandırma kendini..Dersaneye gidiyormuşsun zaten,dersane çıkışı yemeğini ye öyle git eve..Eve gittiğinde de,yemekle ilgili sorunun olmadığı için ne yemek yapma derdin kalır,ne de onlarla beraber yeme zorunluluğun...Tatlısını da koysun,patlıcanlarını da hay YaRabbim bişey derdim de neyse...Geç odana,ders çalış,inadına çalış,herşeye inat,tüm yaşadıklarına ve yaşayamadıklarına inat ders çalış..Kendini buna ver..Bundan sonra yaşayacaklarını düşün..

Baban konusunda ise..Anlamaya çalışıyorum seni canım..Bende çok merhametliyimdir..Ama sen daha gencecik bir insansın.Bu böyle devam ederse,hiç iyi olmaz senin için,hasta olursun,buna izin verme..Babandır bişey olursa vicdan yaparım diyorsun ama o babayken sana olanlarda vicdan azabı çekmiyor mu?Bu yaşa kadar çekmediyse bundan sonra hiç çekmez..Sen yinede birşey olursa diye korkuyorsan,babanla açık açık ciddi şekilde konuş,anlat tüm içindekileri,hislerini,şikayet etmeden samimiyetinle paylaş babanla,sonunda da resti çek,dayanamadığını söyle,ya Zeynep ya ben de,birkaç gün müsade et babana..Birkaç gün içinde değişen bişey olmazsa,Zeynep hala ordaysa,dön annenin yanına canım....Belki babanın aklı başına gelir..

Gerçekten güçlü bir kızsın sen..İnanıyorum,Rabbim bundan sonra hayatına çok güzellikler getirecek,bundan sonra güldürecek yüzünü Rabbim..O'na sığın,O'ndan iste..İlah-i Adalet mutlaka tecelli edecek,öyle yada böyle..Rabbim yar ve yardımcın olsun canım benim..Dualarım seninle..Ne zaman birine ihtiyaç duyarsan,bizlerde burdayız canım unutma..Sevgilerimle...

Üzülmeyinnn.... Çk teşekkür ederimmmmm.... SAğolun güzel kalbiniz için. Evet... Benim ve annemin ve bir çok kişinin tahmin ettiği şey bu, ya anneme geri gelip affet beni diyecek , ya da yalnız kalacak. Ama dediğin gibi ben o durumda bile onu düşüneceğim.
Dedim zaten, "sen şimdi hayatıma karışmayın diyorsun ama, yrın bir gün bu kadınlar gidince, sen yalnız kalınca kim bakacak sana? ben bakacağım ve sen belki de benim kendi ailem içinde sorun olacaksın benim için" dedim. O da "beni huzur evine verirsin , ben yük olmam" dedi. De olur mu öyle şey? Gönlüm razı olmaz ki. Ben istiyorum, iyi biriyle evlensin barklansın. Huzurlu bir yaşlılık geçirsin...

Teşekkür ederimmm... Yazılarınız daha çok güç verdi... Amiiin inşallah Rabbim, tüm darda olanlara yardım eder. İnşallah ALLAHIM size iyi dileklerinizi aynen iletir. Çok sağolun. çok .................

Son düzenleme:
insallah boy boy cocuklarin olur,hem kiz hem erkek.
Saglikli hayirli evlat olsunlarda...
Ama her erkek bir degil benm esim hep ilk kizimiz olsun istemisti...

Nasibimize oglumuz oldu...cok da ii oldu.

Babanla kayinpederimin benzer durumlari var,
Ondada ayseler,zeynepler hic eksik olmaz ...
Ama esim nefret ediyor ondan,kaynim da huylari ayni babasi,...

Neyse konunu cok dagittim farkindayim...

Senin icin dua edecegim,bir sikintin derdin olursa klavyen kadar yakinim...

Dilerim cok cokk mutlu bir hayatin olur canimcim...

Canım sen çok ıyı nıyetlısın bılıyo musun :) bunu anladım bu son yazdığınla hep böyle ol

Bende bayanın sızın evınızde bu kadar rahat kalabılmesını anlayamadım
hatta kaç kere o soruyu yazdım ..sıldım.
Bunu yargılamak asla bana yada bır başkasına düşmez fakat bayanın nasıl mıdesız olduğu ortada
maddı açıdan da pek destek olan bırı değıl sanırım?

Armut dıbıne düşermışş... malesef baban dedene benzemış sanırım
bıraz yazdığın yorumları okudum da babanda annenı üzdüğü ıçın pışman ama dedığın gıbı bıraz dengesız :)
bı öyle bı böyle. ama oda zorlu günler geçırmış kendı aılesınde görmüş. senı anlaması gerekır bazı konularda.

Umarım herşey ıstedığın gıbı olur canımm benım
ıstedığın gıbı boy boy hayırlı evlatların senı sayan seven bı eşın olur
Kendı aılen huzurlu yuvan olsun ınşallah :KK54:

Dedıklerımı unutma tatlım bırak babanın hayatına gıren kadınları takma kafana
Onların senınle ıı anlaşması gerektığını bellı et tavrını koy
Sen hıç kımsenın hızmetçısı değılsın o evın kızısın :)

Herşey düzelır ınşallah :KK54:

:) Teşekkür ederimmmmm.... Sen çok iyi tespitler yapan birisin. Ben kendim için demiyorum ama cidden çevremden sürekli "saf" tepkisi alan biriyim.
Nerede iyilik, nerede yardım koşmayı seviyorum. Sonra da kazık yemek ayrı bir şey tabi.

Zeynep, maddi açıdan hiç bir desteği yok canım. İşi bıraktı. Babamın harçlıkları ile yaşıyor.
Evet, ben babamı anlıyorum. Gerçekten zor şeyler yaşamış. Ama neden kendi yapmış ?
Sanırım olumsuz psikoloji .....

Çok teşekkür ederim... Senin de , en az dileklerindeki kadar güzel bir hayatın olsun inşallah. Hep dersem yalan olur, ama eşsiz mutlulukların olsun dilerim... Sağol,sağol ,sağol :)

gercekten cok uzucu. Allah yardımcın olsun keşke ayseyıde zeynebınde agzını burnunu kırsaydın dovseydın Allahım ya delırcem. Allah kahretsın onları. annende kalabılme ımkanın yokmu kı canım?

herkes hak ettiğini yaşarmış sözü senin için soylenmıs bır soz olamaz canım, Allah taşıyabıleceği kuluna dert yuklermıs sozu senın ıçın daha uygun ,sen gercekten cok guclu bır kıszın babanı asla bırakma annenide tabıkı ama her işide ustune alıp zevk-ü sefa surdurtme o kadına canınıda oyle herseye sıkma psıkolojık destek alabılıyorsanda al tabıkı bu sana gecmıste yasadıgın sıkıntıları daha kolay atlatmanda yardımcı olur sevgıyle kal

Ah ... Allahım da olmasa... İnanın onun varlığı ile güç kazanıyorum. Hep burada, yanımda,arkamda,içimde, hep benimle. Çok teşekkür ederim çok sağolun .....

insallah boy boy cocuklarin olur,hem kiz hem erkek.
Saglikli hayirli evlat olsunlarda...
Ama her erkek bir degil benm esim hep ilk kizimiz olsun istemisti...

Nasibimize oglumuz oldu...cok da ii oldu.

Babanla kayinpederimin benzer durumlari var,
Ondada ayseler,zeynepler hic eksik olmaz ...
Ama esim nefret ediyor ondan,kaynim da huylari ayni babasi,...

Neyse konunu cok dagittim farkindayim...

Senin icin dua edecegim,bir sikintin derdin olursa klavyen kadar yakinim...

Dilerim cok cokk mutlu bir hayatin olur canimcim...

Benim babam da, kız çocuğu hastası. 3. olsa o da kız olsun diyor ya...

Senin eşin, babasından dersler çıkarmış bir adam anladığım kadarıyla...
Buna çok sevindim :)
Konumu dağıtmak mı ? Asla.
Zevk aldım ...
Sanki böyle kalbimden , gökkuşağı gibi bir bağ çıktı ve senin kalbinle köprü oluşturdu :)
Aminnn hepimizin mutlu bir hayatı olsun inşallahhh....

tesadüf eseri yazını okudum inan çok üzüldüm sana. şimdi değil ama yarın uzun uzun yazarım.sadece kendini düşün.seni düşünmeyenleri sen hiç düşünme

canim benim.

Yuva yikanin hic yuvasi olmazmis.
Bunu unutma...
Varsin rahat icinde yaşasin hic dert etme...
Bunlari sagladigi icin babana kizmalisin ama
Olanla ölene care yok...

Uzuldugun dogumgunu konusuna gelince...
Ahh ben o okonuda ne yaralar aldim ama...
Sevgi aradim hep...icim bicok kez acidi...
Hernekadar kabul etmesekte,sevgisiz buyuyoruz biz ve bizim gibileri....

Umarim icinin yanmasi gecer bir zaman sonra.
Ne gecmediki oyle degilmi?

Canim benim bunlari sana klavyeli telefondan yaziyorum.
Pcde degilim.siiri atamayacagim uzgunum.

Ama kitabin adi...
Tesadüf degil...siirin adi...formül...

Yazari Talha bora Öge...nette arayinca cikiyor canim...

Hadi artik o guzel yureginden at su bugunku uzuntuyu...gulsun gene az önceki gibi gozlerin...

gercekten cok uzucu. Allah yardımcın olsun keşke ayseyıde zeynebınde agzını burnunu kırsaydın dovseydın Allahım ya delırcem. Allah kahretsın onları. annende kalabılme ımkanın yokmu kı canım?

Ya o ayşe, geçen babannemin vefatında, gelipppppppp beni öptü ! Düşünebiliyor musun? "başın sağolsun canım" dedi bir de... Hani görseniz, beni çok seviyor, cici anne o, kötü üvey kız ben sanırsınız :) Şok geçirdim. Öyle bir dalavereci :S Keşke kırabilsem valla ...
Annem de kalamam canım :KK43: Babamı bırakamam. Bu yolda hep birlikte ilerledik.

yapılan yorumları okumadım ama konunu okudum
canım niçin annenle yasamayı tercıh etmedın?
ayrıca o ayşe ye kendını ezdırme kotu olmak pahasına hakkını savun...
babanın senı ayşeye ezdırecegını dusunmuyorum dagdan gelıp bagdakını kovduramaz herhalde deilmi

Ayrıca aaah bu erkekler dıye dusunmeden edemedım kadınlara ne buyuk acılar yasatıyorlar offf:KK50:

Canım tüm yazdıklarını okudum,aslında söyleyecek çok söz bulamadım ama yazmadan çıkmak istemedim.
Ne çok şey yaşamışsın,ne ağır yükler almışsın sırtına ama cümlelerinden ne kadar güçlü ve olgun bir genç kız olduğunu anlamamak mümkün değil..

Eminim bundan sonra da hayatta hep dik duracaksın,hassasiyetlerin insanları kırmaktan çekinmen ne kadar güzel bir insan olduğunu gösterse de artık senin de ''bencil'' olma vaktin gelmiş,ilk önce kendini ve geleceğini düşünmeye çalış.

Her ne kadar geçmişinin izlerini taşıyacak olsan da,umarım dünü hatırlatmayacak güzel günler yaşar,güzel insanlarla karşılaşır,mutlu bir aile kurarsın.

Sevgilerimle...

Ya o ayşe, geçen babannemin vefatında, gelipppppppp beni öptü ! Düşünebiliyor musun? "başın sağolsun canım" dedi bir de... Hani görseniz, beni çok seviyor, cici anne o, kötü üvey kız ben sanırsınız :) Şok geçirdim. Öyle bir dalavereci :S Keşke kırabilsem valla ...
Annem de kalamam canım :KK43: Babamı bırakamam. Bu yolda hep birlikte ilerledik.
--------------------------------------------------------------------------------

Ama anneni yarı yolda bırakabildin!

.

X