Herkes hakkettiğini yaşarmış.. Ben 5 yaşında naptım da bunları hak ettim ?

ben de en cok annenize acidim
esi aldatmis, terk etmis
kizi terk etmis
ikinci evliliginde de mutsuz olmus
cidden cok uzuldum kendimi onun yerine koyuyorum da depresyondan cikamazdim heralde...

yanlis anlamayin sizin durumunuza da cok uzuldum ne diyecegimi bilmiyorum cok zor olmali
ben kesinlikle anneme giderdim, hatta bu kadar dayanmaniz bile ilginc - ben asla dayanamazdim
anneme gidememe durumum olsaydi calisir kendime bir studyo daire tutar evlenip yerlesik duzene gecene kadar kendi basima orada yasardim. gerci hala okuyor musunuz bilmiyorum
sizi hizmetci gibi kullanan ilkokul mezunu kadinlar, bir kadinin fiseklemesiyle gelip sizi doven capkin bir baba, nasil bu kadar baglisiniz da kendinizi bu kadar ezdiriyorsunuz anlayamiyorum mantigim almiyor beni oraya baglasaniz durmam hele dayaktan sonra ozur diletip esini geri dondurmek icin babanizin (((kardesinizi ma$a olarak kullanip))) sizin zayif noktanizdan yararlanmasi.....

ama yine de tekrar ediyorum (o sirada cocuk bile olsaniz) annenizi yalniz birakip da sizden cok hayatindaki kadinlari umursayan karakteri zayif bir babaya gitmeniz, simdi de bu kadar baglanmaniz (o kadar ki size ne yapilirsa yapilsin annenize gitmeyi aklinizdan bile geciremeyecek kadar) bence bir hata - hatta sizin tek hataniz bu, sizin kendi yolunuzu cizmeniz lazim, birakin babanizi sevgilisi/sevgilileri ile kendi hallerine.

Herkese selamlar...
Aslında benim, size her şeyi en baştan anlatmam lazım, beni tam anlamıyla anlamanız için.
Ama koskoca 17 yılı nasıl buraya sığdırayım ki ben ?
Bir de bilirsiniz, her anlattığınız da yeniden yaşarsınız sanki... Bu yüzden hep anlatmaktan kaçtım. Yoruldum ......
Ama özet geçmeye çalışacağım sanırım. Gücü kendimde bulabilirsem.
5 yaşımdayken, babamın annemi aldatması sonucu , annemle babam ayrıldı. O geceyi hala hatırlıyorum.
Hafızamda hiçbir zaman mutlu bir anne baba olmadı. Mutlu bir aile portresine sahip olmadım.
Yıllarım , haftaiçleri babama, haftasonları anneme gitmekle geçti. Sürekli çantalarla ordan oraya sürüklendim.
Annem babamdan 1,5 yıl boşanmadı inadından. Babam annemin bilezikleri ile açtığı şirketin bulunduğu yerde tanıştı o kadınla.
Sonra bir şekilde annem öğrendi. Ve aslında şurda bir şeyi de özet geçmek isterim; benim annem babama kaçarak evlendi. Büyük bir aşk evliliğiydi yani. Ailesini karşısına aldı. Ama sonuç hüsran.
Babam o kadının gazına gelerek anneme eziyet etti.
Beni alıp verirken sorun çıktı sürekli. Çünkü benim yüzümden görüşmek zorundaydılar. Ama annem, o kadına tahammül edemiyordu haliyle.
Beni iskelenin önünde alıp verirlerdi mesela, o iskeleyi her gördüğümde o anı tekrar tekrar , hala istemesem de yaşarım.
Birgün babam, o kadının gazına gelip (o kadın: ayşe olsun ismi.) Ayşenin gazına gelip, annemi o kalabalık iskelenin önünde hırpalamıştı. Onu hiç unutmuyorum mesela. Hırpalamıştı diyorum çünkü çıkmıyor ağzımdan, anlayın ....

Unutamadığım o kadar çok şey var ki ... 6 yaşımı ananemlerin yanında okudum anaokulumu. Annem babama kızdığı için , 1 sene babama göstermedi beni. Babam gizli gizli gelirdi o şehre, anaokuluma. Sonra gizli gizli kaçardı yanımdan, çünkü ben çok ağlardım.
Sonra ,1,5 sene sonra işte annem babamdan boşandı. Babam hemen , ayşe ile evlendi.1.sınıfa geçtiğimde annem , beni babama göstermeye başladı. Babamla kalıyordum haftaiçleri. Okula gidiyordum. Ayşe hamile kaldı hemen. Ve ben 8 yaşındayken kardeşim doğdu.
Ama bir gün , babam anneme inat bir şey yaptı, "saat 7 'de leonelayı al" dedi ve beni 7 de oraya götürmedi. Annemi bekletti. Bana da, annen gelmedi dediler. Ama annem beni aradı ve geldiğini söyledi fakat benim olmadığımı.
Sonra annem bu olaya kızıp, beni bir sene daha babama göstermedi.
3.sınıfı özel bir okulda okudum , annem okuttu. Okulum değişti dolayısı ile.
Yine bir sene babamı görmedim. Cumadan cumaya görüyordum. O da öğle tatilinde 45 dakika filan. O da işi olmazsa.
Kardeşimi getiriyordu babam bana Ayşe ile.
Kardeşimi çok seviyordum. Zaten onu çok istemiştim. O zamanlar bilmiyordum ki ben , hiçbir şeyin farkında değildim. Ayşe'yi seviyordum bile.
Sonra anneme, "kardeşim orada, ben orada yaşamak istiyorum" dedim ve annem ağlayıp, velayetimi babama verdi. Ve o da, babamla ayrılığından 5 sene sonra başka biriyle evlendi. O adamda annemi aldattı, onu hep dövdü... Sabahları annemin sesiyle uyandığımı, ağzı yüzü kan içinde gördüğümü biliyorum.
Neyse, ben babamlarla yaşadım. Yıllar geçti, babam ev aldı,ayşe ile. Kardeşim büyüyordu, ama annesi yüzünden hep bana soğuktu. Ayşe sayesinde resmen kısıtlı bir hayatım vardı, lisedeyken filan hiç arkadaşlarımla gezmeye gittiğimi bilmiyorum. Arkadaşlarım bize gelmezdi, ben gidemezdim. 11 yaşındayken halı sildiğimi biliyorum. Herşeyime karışırdı Ayşe, 12-13 yaşlarındayken 4 yaşındaki kardeşime evde bakardım. Sürekli bir iş... Bir kısıtlama. Her şey hep benden bilinirdi... Bir kere yüz felci geçirdim sıkıntıdan da, onu bile , ben ona surat asmışım da ondan olmuş. Ona bağladı. O derece vicdansızdı. Lisedeyken, annemi hiç görmedim gibi bir şey. Ayda 4-5 saat görüyordum. Anneme göndermiyordu beni .Ayşe evet, kim ki o değil mi? Ama göndermiyordu. Babamı da beni de, resmen elinde oynatıyordu. Ben gizli gizli, dershane çıkışı anneme gidip görüyordum. Sonra dönüyordum. Bu arada annem, 2005te o adamdan ayrıldı.
Ayşe'nin eziyeti hep artıyordu. Bir gün kndimi tutamadım, ilk ve son... Açtım ağzımı yumdum gözümü, ertesi gün sınavım vardı ve bana emrivaki yapıp iş yığmıştı. Burdan çıktı kavga, ben dayanamadım itiraz ettim. O gün, o kadın ordayken, babamdan dayak yedim. 17 yaşımdaydım. Ve işte her şey, o dayaktan sonra başladı, tutamadım kendimi ve içimde ne varsa kustum. Haklıydım! Ama , babam bana vurduğu için pişman oldu, ve o günden beri bana vurduğu o eli pek tutmaz. Babam bana dayak attıktan sonra, Ayşe terketti evi. Beni dövmesine engel bile olmamıştı.Sonra babamla yalnız kaldık,Birkaç saat geçti,Sinirimden,başımı masaya koyup uyumuşum,uykumda sürekli sıçradığımı hatırlıyorum.Uyandığımda babam rahatsızdı ve bana rica etti, "benim için özür diler misin?" dedi. Asla dilemezdim ! Babam bana vurmuştu ya bir kere, bana kıyamaz dediğim babam. Onun için bir şey yapmazdım. Babam ekledi "peki kardeşin için ?" İşte orası, koptuğum noktaydı. Kardeşim beni sevmezdi biliyorum, ama onun benim gibi olmasını hiç istemedim. Haklı yere bile olsa hiç istemedim. "Tamam , gidip özür dileyeyim" dedim. Ve ben, %100 haklı olduğum halde, ki babamda hak vermişti zaten sonradan, ben o kadından ... Tüm gururumu, kalbimi, ruhumu kendi ayaklarımın altına alıp, babamın kardeşimin yoluna serip o kadına kuzu kuzu gidip, özür dileyip yalvardım. Ve onu eve geri döndürdüm. Ama sonra sonra Ayşe eziyetleri daha da ilerletip beni evde istemedi. Ve 2008 de, babamla ayrıldılar. 18 yaşımdaydım. Allahıma şükürler olsun ki... Benim yaşamaya başladığım yaşımdır o yaş. Çünkü inanın, zindan hayatı sürmekle eş değerdi. Çocukluğum gitti, ergenliğimin en deli dolu yılları gitti,şimdiki okul hayatım bile etkilendi.
Ama babam ayşeden ayrıldığından beri hayatına hep kadınlar oldu, yıllarca annemle kanlı bıçaklı olan babam, ayseden ayrılınca annemle arkadaş oldu,arkadaşça barıştı. Ama babam kadınlara olan düşkünlüğünden beni bıktırdı, 2008 den beri. Yoruldum....
Sıkıntının biri gitti, diğeri geldi... Sürekli hayatımızda 3.kişi. 4 senedir böyle !! Ve şuan da da hayatında biri var. Babamdan 15 yaş küçük 33 yaşında. Evlenmediler, ama kız o kadar yüzsüz ki, bizimle yaşıyor aylardır. Ve küçümsemekten değil inanın ama, her şey dengi dengine. Kız (kızın ismi zeynep olsun), Zeynep, ilkokul mezunu. Nasıl derler ki, varoş kesimde büyümüş,astığım astık kestiğim kestik, çıkarcı, menfaatçi annesi babası ilgilenmemiş bir kız.(varoş dediğim için gerçekten bin kere özür dilerim, başka söz bulamadım, ben o kesimdeki insanları da çok severim ama o kesimin kötü insanı bu,nolur affedin) Zeynep işi bıraktı, aylardır bbamın üstünden geçinip, bize ne alınırsa aldırır, eksik kalmaz. Sürekli bir laf sokma, iğneleme. Benim annem bir aracı ile öğrenmiş,bu zeyneple ortak arkadaşından, Zeynep, "para olduktan sonra gerisi mühim değil" demiş birine. Annemde bana söyledi. Yani böyle. Mesela, gazoz içecek, "ayyy biri bana keşke gazoz katsa" der. "Eeee kim tatlı servisi yapcak" der. Mesela arkadaşına gidip kalcak, o gün yemek yapmaz, kendi varsa yapar, canı isterse... Öğlen 1-2-3 te kalkar... Hani biz olmasak akşama kadar yatar herhalde.
Ve bugün olan olay hakkında sizden fikir istiyorum... Ben dün okuldan gelip, gelir gelmez, Köpeğimi dışarı çıkardım. Çıkarmadan önce, Zeynep bana, "ben yokum, dolapta patlıcan var" dedi. Ben de yaptı sandım, hatta düşünmesine olumlu tepki verdim içimden. Ama bir baktım, çiğ. "Ben yapmadım, sen yap diye söylüyorum , ben yokum akşam çünkü" dedi. Neyse, köpeğimi çıkardım, 2 saat sonra geldim yemeği yaptım ettim, sONra bu Zeynep eve geldi, aksilik çıktı kalamadı arkadaşında. Sofraya iki*üç tabak koydu. İnanın sonra kaldırdı, bulaşıklara elini sürmedi. Ha bu aarada, bulaşıklara pek elini sürmez, Bulaşık makinesi yerleştirmesini bilmiyormuş. Bu işi annesinin karnında öğrenen var mı ? Yorgun bir şekilde yaptım. Patlıcanı çiğden yaptım. Beğenmediğini anladım, olabilir, beğenmek zorunda değil. Ben de öyle çok beğenmedim. 2.yapışım. İnternetten yptım. Ama bugün, bir yere gidiyorduk yemek için arabadaydık, Aç olduğunu söyledi. "Evde bir patlıcan yemeği vardı kıyamadık, çok güzeldi yiyemedik, yeme yanında yat" dedi. BaBam da, "nasıl yani?" dedi. Zeynep "Saman gibi yaaaaaa" dedi bir de böyle ağdalı ağdalı ! Ben o annn.... Var ya... Sinirlendim. İnanın kilitlenip kaldım, bişi diyemedim. Kendisi 33 yaşında daha pilavı tutturamıyor mesela ya... O da olabilir ama insan kendisine bakmadan nasıl laf söyler? Ve şimdi saatlerdir ağlamaklıyım. Ben neden laf söyleyemedim? Neden insanlar gibi laf sokamıyorum. Neden AYŞENİN yarattığı ezikliği üstümden atıp, kendimi savunamıyorum ? Ben o an neden sustum ? Ve o lafını ona nasıl yedireceğim fikir istiyorum Allah Aşkına. O kadar laf sokuyor ki... Sıkıldım artık, aynı evde tahammülü gerçekten zor.

Hatam varsa affola... Uzun oldu, ama hikayemin daha 4'te 1'i değil, nolur okuyun.

okurken okadar kötü oldumki anlatamam :KK5::KK5::KK5:

sakin kendi ezdirme ayse yeterince yapcani yapmis aynilarini zeynebe yaptirtma,babanla aralarimi bozuluyor bozulsun para icin duruyor zaten babanin yaninda menfati icin,hatta sen bu zeynebi postalama planlari yap bence yoksa elinizde avucunuzda ne varsa alir ayni ayse gibi artik sade kendini ve anneni düsün

ALLAH yardimcin olsun

bende 13 yasindan beri calisiyorum...
Yurtdisinda dogdum buyudum 13 yasina kadar.
Haftasonlari anneme yardim icin sabahin korunde tutune kalkardik.
Sonra babamdan ve fakirlikten kurtulmak icin annem bizi turkiyeye kacirdi.

Ve kardesim de 12 yasinda,o da calisti bir muddet.
Sonra o okula ben ise...
13 yasimda lokantada mi calismadim,pizzacida mi?
Ama inan bana,bu cektigim sikintilar olmasaydi,simdiki ben olamazdim...
Bukadar guclu,hayattan korkmayan,her sikintiya bunu da aşarim buda gecer diyen...
Dustugumde kalkmayi kendim basardim.
Acikogretimden ortaokulu aldim lisedeyim simdi.
Kendimi gelistirdim.kitaplar okudum.
Kucuk yasta yillar bilirim cok sevdigim okulumu birakmak zorunda kaldigim ve gecelerce agladigim...Ve kizkardesim de bu sene doktor cikiyor ins.

Ve inan ne gezmeye doydum ne oynamaya...

Takii hayatimin aski esimle tanisana kadar.
sevdik evlendik...ailesi hic huzur gostermedi.babasizligimi hep hissettirdiler...
Ama esim hep el ustunde tutu,korudu kolladi,onemsedi deger verdi.
Gezemedigim yapamadigim icimde kalan ne varsa yaptim...esimle cocukluguma dondum...
Sonsuz ozguvenim ve yanimda duran bana simsiki sarilmis insanla simdi cok mutluyum.
Hayatimin en guzel 5 yili.2 yasindaki oglumla daga da guzel...

Ama simdi diyorum iyiki babasiz buyumusum,
Iyiki bu sikintilari cekmisim...
Yoksa nasil simdiki ben olabilirdim ki...

cok sukur Yaradan a...
Herkesin bir sinavi var bu hayatta...bizimki de bu.
Bunlari sana neden mi anlattim...

Hayat hikayem sana bir isik,bir umut olsun dilerim.
Yuzunde bir gulumseme actirabilirsem,
Ne mutlu bana...

senin yazini okuyuncada cok kötü oldum ama mutlulu bulmussun sonunda cok sevindim INSALLAH bundan sonra hep yüzün güler

esi aldatmis, terk etmis
kizi terk etmis
cidden cok uzuldum kendimi onun yerine koyuyorum da depresyondan cikamazdim heralde...

yanlis anlamayin sizin durumunuza da cok uzuldum ne diyecegimi bilmiyorum cok zor olmali
ben kesinlikle anneme giderdim, hatta bu kadar dayanmaniz bile ilginc - ben asla dayanamazdim
anneme gidememe durumum olsaydi calisir kendime bir studyo daire tutar evlenip yerlesik duzene gecene kadar kendi basima orada yasardim. gerci hala okuyor musunuz bilmiyorum
sizi hizmetci gibi kullanan ilkokul mezunu kadinlar, bir kadinin fiseklemesiyle gelip sizi doven capkin bir baba, nasil bu kadar baglisiniz da kendinizi bu kadar ezdiriyorsunuz anlayamiyorum mantigim almiyor beni oraya baglasaniz durmam hele dayaktan sonra ozur diletip esini geri dondurmek icin babanizin (((kardesinizi ma$a olarak kullanip))) sizin zayif noktanizdan yararlanmasi.....

ama yine de tekrar ediyorum (o sirada cocuk bile olsaniz) annenizi yalniz birakip da sizden cok hayatindaki kadinlari umursayan karakteri zayif bir babaya gitmeniz, simdi de bu kadar baglanmaniz (o kadar ki size ne yapilirsa yapilsin annenize gitmeyi aklinizdan bile geciremeyecek kadar) bence bir hata - hatta sizin tek hataniz bu, sizin kendi yolunuzu cizmeniz lazim, birakin babanizi sevgilisi/sevgilileri ile kendi hallerine.

Aslında...söylemek isteyipte sadece bir cümleyle yetindiğim düşüncemi siz ifade etmişsiniz...teşekkürler.

Ayşey i, Zeynep i..binbir eziyeti çekerken..kadın düşkünü babasını düşündüğü kadar...o aldatılan anneciğinin yanında olmayı hiç düşünmemesi çok çok ilginç...

Üstelikte bir kız evladı olarak!

Acaba...Ayşe nin Zeynep in ve babanın hayatına giren pekçok kadınla aynı çıkarlar için mi diye de aklına geliyor insanın!

.

Ben seni anladım canın duygusal dünyan çok karışık artık kendine güven ve kendini sev ,başka kadınların seni üzmesine izin verme

TrulyScrumptious arkadaşımızın dediğini katılıyorum ; şimdiden sonra annenizin en büyük destekçisi olmalısınız..
Öylesinizdir belki ama daha çok olmalı sanki.

Bu arada zor çok zor anlar yaşamışsınız ama çok güçlüsünüz yazdıklarınızla tanıdığım kadarıyla.

Bundan sonra çok çok mutlu olursunuz inşaallah. :KK16:

hıkayende tek agladıgım yer
annenı babana tercıh ettıgın yerdır
benımde dogumdan hemen sonra terk edılmıs ve benımle kalan bır oglum var
neden annenı bıraktın ?
Neden annın yanında olmadınkı?
oglumu cok sevıyorum dunyada tek sahıp olduugm sey oglum
aldatma sonucu ayrıldım
oglum tedavıyle oldu ben evlenıyorum 6 ay sonra
onsuz bı hayat dusunemıyorum kendıme
olakı oglumu kaybetme ıhtımalım olsun evlenıyorum dıye evlenmem omur boyu oglumla kalırım
ama bır gun babasını tercıh ederse kı 24 aylık bebegı ayrılıktan sonra dogumdan hemen sonra ayrıldık 2 kez gormus bır baba bu
ınankı ne ölüsüne ne ölüme kesinlikle reddederim
sizi üzmek yada üzmemek değil
içimde tutamadım tutamazdımda
oglumun benı babasına tercıh etmesınden sonra kı ınsallah olmaz bır oglum var keısnlıkle demem ölür benım için :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Çok üzüldüm canım bende, Allah yardımcın olsun.

Kadınlar çektirmiyormu yine kadınlara.. Nasıl bir döngü bu..

arada da olsa annenize gidin. psikolojik açıdan büyük destek olacağı düşüncesindeyim.

Sevgiler..

bazı arkadaşlar gibi takıldığım nokta, annenizi bırakma sebebiniz maddi gibi geldi. babanız istediği yaşamı size verebileceği için... diğer kadınların düşüncesi gibi... (sadece anlattığınız kadardan tabiki). baban rahatsız olabilir, ama seni hiç kurumamış. üvey annelere ezdirmiş. arkanda durmamış. buna rağmen onunlasın. inş. daha sonraki yaşamında mutlu olursun.

zeynepe davranışlarını değiştirmelisin. ama konuşurkende yanında baban olmalı. laf sokmayıda öğren, hak edenlere.. tabiki masum insanları kırmaktan korkacağız. ancak hak edenlerede hak ettiği gibi davranmak lazım. bile bile lades dememek için...

ben yanlıs yazmısım
babanızı annenıze tercıh ettıgınız annenızınde aglayarak sızı vermesı

birde babamı bırakamam onunlayım bu yolda demişssiniz ya orası benım sızınde duygularınızın ne denlı hıssızlestıgını gosterır

Hikayemiz aynı değil. Benim ailemde sorunları olan bir aile öyle ki aynı evin içinde on senedir birbiriyle konuşmayan bir aile. Ayrı masalarda yemek yiyen bir aile. Bütün olarak görünen ama içinde paramparça olan bir aile. Sende kendimi gördüm sabırlısın,şikayet etmiyorsun,yargılamıyorsun; anlamaya çalışıyorsun. Yani güçlüsün;suçu ailene atıp kaçmıyorsun.

Yaşamamız gerekenler var.Kimimiz iyi kimimiz kötü.Her insanın yaptığı bir hata bir başka insanı etkilemek zorunda.Derler ya 'kim ne yapıyorsa kendine yapar' yanlış bu mantık.Senin babanın yaptığı bir hata anneni ve seni etkilemiş ve ya senin yapacağın bir hata onları etkileyecektir.Sonuçta kimse kendine değil sadece;başkalarına da aynı şekilde zarar verebiliyor.Çoğu insan düşüncesizlik etmese bu kadar sorunlu yapıda olan aileler olmazdı.

Bazı durumlar da boşanmak en doğru seçenek,anne ve baba ömrü yalnız geçirmek istememeleri de en doğal şey. Keşke her şeyi en başa alıp yaşayabilsek ama olmuyor işte. Allah sana sabrını vermiş benim gözlemlediğim kadarıyla ve kalbin de temiz. O kadar kötü olayın arasında kalbini temiz tutmuşsun. Yazarken bile bunu görebiliyoruz. Kalbini kirletme. O'na inan ve dua et. O'ndan sakın vazgeçme. Emin ol karşılığını alırsın.

Ben de çok üzüldüm. Ben de çok ağladım. Ne zaman ki rabbime el açmaya başladım o zaman çoğu şeyi daha sükünetle anlamaya başladım.

Bir ayet vardır tam hatırlayamadığım şöyle----Sizin için hayır olan bir şey aslında sizin için şer olabilir.Sizin için şer görünen bir şey de sizin için hayırdır.---

Umudunu yitirme.Emin ol senin gibi iyi yürekli birisi hak ettiğini yaşayacak.

yapılan yorumları okumadım ama konunu okudum
canım niçin annenle yasamayı tercıh etmedın?
ayrıca o ayşe ye kendını ezdırme kotu olmak pahasına hakkını savun...
babanın senı ayşeye ezdırecegını dusunmuyorum dagdan gelıp bagdakını kovduramaz herhalde deilmi

Ayrıca aaah bu erkekler dıye dusunmeden edemedım kadınlara ne buyuk acılar yasatıyorlar offf:KK50:

Annemle yaşıyordum zaten, ama kardeşim olunca çocukluk aklıyla kardeşimin yanında olmak istedim. Bebekleri çok severim çünkü. Ta o zamandan vardı bu sevgim, hele bi de kardeş kardeş diye aklımı karıştırdılar, tabi ben bunu sonradan fark ediyorum ... Ondan sonra da bir daha anneme temelli dönemedim. Ama haftasonları cuma gidip salı geliyorum geri babama. Hayır dağdaki artık bağdakini kovamaz :/

Canım tüm yazdıklarını okudum,aslında söyleyecek çok söz bulamadım ama yazmadan çıkmak istemedim.
Ne çok şey yaşamışsın,ne ağır yükler almışsın sırtına ama cümlelerinden ne kadar güçlü ve olgun bir genç kız olduğunu anlamamak mümkün değil..

Eminim bundan sonra da hayatta hep dik duracaksın,hassasiyetlerin insanları kırmaktan çekinmen ne kadar güzel bir insan olduğunu gösterse de artık senin de ''bencil'' olma vaktin gelmiş,ilk önce kendini ve geleceğini düşünmeye çalış.

Her ne kadar geçmişinin izlerini taşıyacak olsan da,umarım dünü hatırlatmayacak güzel günler yaşar,güzel insanlarla karşılaşır,mutlu bir aile kurarsın.

Sevgilerimle...

Çok çok teşekkür ederim. Sizin de dediğiniz gibi, artık bencil olma zamanı diye düşünüyorum. Zaten ben şuan kendi kafama göre yaşıyorum. Kendimi düşünmek zorundayım ister istemez. Amiiin... İnşallah hepimizin mutlu bir ailesi olur ve yaa vardır :) Sağolun iyi niyetli yorumunuz için...

--------------------------------------------------------------------------------

Ama anneni yarı yolda bırakabildin!

.

Annemi yarı yolda bıraktım mı ? Ne zaman annemi yarı yolda bıraktım ? :) 9 yaşındaki düşüncemle , kardeşimin yanına gitmek istiyorum dememle mi ? Siz 9 yaşında hiç oldunuz mu bilmiyorum ama olmamış gibi konuşuyorsunuz . Kimseyi yarı yolda bırakmışlığım yok. Yarı yolda bırakmak demek, şuan annemi hiç görmemem ve onunla konuşmamam demek olurdu ki, bu mümkün değil. Bu yorum biraz değişik bir bakış açısı, ben ne diyorum ,siz ne diyorsunuz.

esi aldatmis, terk etmis
kizi terk etmis

sizi hizmetci gibi kullanan ilkokul mezunu kadinlar,bir kadinin fiseklemesiyle gelip sizi doven capkin bir baba, nasil bu kadar baglisiniz da kendinizi bu kadar ezdiriyorsunuz anlayamiyorum mantigim almiyor beni oraya baglasaniz durmam hele dayaktan sonra ozur diletip esini geri dondurmek icin babanizin (((kardesinizi ma$a olarak kullanip))) sizin zayif noktanizdan yararlanmasi.....

Kırmızı ile işaretledim yazdığınız cümleyi. İlk öncelikle yorumunuz için, teşekkür ederim. Biraz yanlış bir bakış açısı olsa da, saygılı cümlelerle güzel iğnelediğiniz için teşekkür ediyorum. Sonuçta bir bakış açısı.
9 yaşındayken, ne TERK ETMENİN NE DEMEK OLDUĞUNU, NE BABAMIN HATALARININ FARKINDAYDIM. Hoş görürsünüz ki, 9 yaşındaki bir çocuk'un en büyük hatası, o gün terli terli soğuk su içmesi, ya da annesinin babasının dediğinden çıkmasıdır. Daha büyük hatalar yapmamıştır ki, büyüklerinin hatalarını görebilsin. Daha ergenliğe bile girmemiş , bir kız çocuğu için babası aşktır... Eminim siz de bilirsiniz, psikolojiden anlarsınız, Psikolojide de bu açık ve nettir, kız çocukları babayı aşk,sevgili olarak görür ve düşkündürler. Ben 3-4 yaşındayken, babamla evlencem ben diyen bir bebekmişim. Kaldı ki, babasına bu kadar düşkün bir kız çocuğu , babasının hatalarını o yaşta görebilir mi ? Yahu, 9 yaşındaki bir çocuğa yüklediğiniz hata, o kadar yazımdaki görebildiğiniz hata bu mu ?
Ve bir şeyi de kırmızı ile çizdim, babam beni kadının fişeklemesinden çok o gün ne için hırpaladı biliyor musunuz ?
Belki sizin suçlamalarınıza iyi bir savunma olur ve anlarsınız, ben o gün "annemle yaşamak istiyorum" dedim.
Ve babam , benden vazgeçemediği için, bir anda o düşünceyi kabullenemedi, ve ilk önce elindeki bir şeyi fırlattı, ondan sonra cinnet anı mı derler başka bir şey mi bilmiyorum, ama gözü döndü.
Çünkü ben , ne zaman annemle yaşayacağım konusunu açsam, babam bu denli üzülür , sinirlenir , kendini kaybeder.
Babam için o kadınlardan duygu olarak daha yüksekteyim. Kesinlikle onları daha çok düşündüğü yok.
Ama onu idare eden, en çok seven taraf ben olduğum için eziyeti, nazı, sözü hep bana geçiyor.
Bu her şeyde böyle değil midir ?
Yani anlarsınız ki, ben o günden sonra anneme gitmek lafını hiç açamadım çünkü korkuyorum.
Babamı kaybetmekten, ölmesinden, ve belki de bir daha sinirlenip bana vurmasından.
Ama canımın acımasından değil, vurmasından korkmam... Ondan nefret etmekten korkuyorum. Anlatabildim mi ?
Babamı kaybetmekten korkuyorum dedm ya, şuan bile düşününce nasıl ağladığımı göremediğiniz için beni anlayamazsınız aslında.
Ben babama AŞIK büyüdüm bebekliğimden, çocukluğuma.
Evet , diyeceksin ki, anneni kaybetmekten korkmuyorsun.
Annem bana hep derdi ki," ben güçlüyüm , ben aşarım sen beni düşünme kızım, kendi hayatına duygularına bak, kendini kötü hissetme"
Annemin bana hiçbir zaman "ben ölcem, ah hastayım" gibi yaklaşımları olmadı. Sanırım şimdi şimdi anladığım kadarıyla, benim babamı bırakamam, onu kaybetme korkumun daha yüksek olmasının sebebi, babamı annemden daha çok sevişim filan değil,böyle bişey söz knusu değil çünkü. Sadece babamın üstüme yüklediği psikolojik baskılardır.
Ama ben bunların hepsini yeni yeni adlandırdım. Çevremdeki büyüklerimin yardımlarıyla.
Yorumunuz için Sağolun.

okurken okadar kötü oldumki anlatamam :KK5::KK5::KK5:

sakin kendi ezdirme ayse yeterince yapcani yapmis aynilarini zeynebe yaptirtma,babanla aralarimi bozuluyor bozulsun para icin duruyor zaten babanin yaninda menfati icin,hatta sen bu zeynebi postalama planlari yap bence yoksa elinizde avucunuzda ne varsa alir ayni ayse gibi artik sade kendini ve anneni düsün

ALLAH yardimcin olsun

Evet, merak etmeyin artık yalnızca kendimi ve annemi düşünüyorum. SAĞolun , ALLAH hepimizin yardımcısı olur inşallah...

Ben seni anladım canın duygusal dünyan çok karışık artık kendine güven ve kendini sev ,başka kadınların seni üzmesine izin verme

Evet, çok karışık , o yüzden bana mantıksız kararlar aldırdı çoğu zaman... SAĞOLUN... Teşekkür ederim.

Çok üzüldüm canım bende, Allah yardımcın olsun.

Kadınlar çektirmiyormu yine kadınlara.. Nasıl bir döngü bu..

arada da olsa annenize gidin. psikolojik açıdan büyük destek olacağı düşüncesindeyim.

Sevgiler..

Aynen, kadın , kadının en büyük düşmanıdır.
Ben bir erkek düşmanı oldum bir kadın.
Sanırım insan düşmanıyım. Böyle insan oluncaksa olunmasın bence ...

ANNEME GİDİYORUM ZATEN... :) HAFTANIN 3 GÜNÜ KESİN ORDAYIM. AYRIYETTEN HER TÜRLÜ EKSTRA, HASTALIK, İHTİYAC VS. DURUMUNDA DA ANINDA ONUN YANINDA BİTİYORUM.

Aslında...söylemek isteyipte sadece bir cümleyle yetindiğim düşüncemi siz ifade etmişsiniz...teşekkürler.

Ayşey i, Zeynep i..binbir eziyeti çekerken..kadın düşkünü babasını düşündüğü kadar...o aldatılan anneciğinin yanında olmayı hiç düşünmemesi çok çok ilginç...

Üstelikte bir kız evladı olarak!

Acaba...Ayşe nin Zeynep in ve babanın hayatına giren pekçok kadınla aynı çıkarlar için mi diye de aklına geliyor insanın!

.

Merhaba, yine karşılaştık. Ya , dikkatimi çekti, öyle bir bahsediyorsunuz ki şey gibi, "işteee bu lanet aşağılık kız ! o kadın düşkünü bilmemne babasını düşündüğü gibi annesini düşünmediiii ! Vurun bu kıza !" tarzı böyle hınçlı bir yaklaşımınız var, hayatınız hakkında en ufak bir fikrim yok. Bende sizi bu kadar nefrete büründüren ne ?

Ben 18 yaşıma kadar annemin aldatıldığına emin olamadım hanımefendi ! Babam, ayşeden ayrıldığında itiraf etti ! Ve emin olamadığım için kimsenin günahına giremedim. Arada kaldım ! 18 yaşına kadar hiç söz hakkım olmadı, kimse beni dinlemedi ? Anlatabiliyor muyum ? Herkes kendi savruldu durdu anlatabiliyor muyum ? Ben arada kaynadım, anlatabiliyor muyum ?
Üstelik bir kız evladı olarak demişsiniz, kız ve ya erkek evlat evlattır. Bu olaya evlat olarak yaklaşıp durmayın. Ben annemi hep düşündüm, ne alaka düşünmemekle ALLAH aşkına ?
O dönemde annemin eşi de beni sevmiyordu ! Ve gidecek doğru düzgün huzur bulduğum bir yer yoktu. ANLIYOR MUSUNUZ ? BU yüzden babam beni bırakmadığı için onun yanında kalmaya razı geldim.Tercih etmedim yani. Tercih etme gibi bir durumum yoktu.
9 yaşında anneme söylediğim cümlenin ne kadar tercih olduğu tartışılır ? Ne tercihi ya? Siz neden bahsediyorsunuz ALLAHINIZIN AŞKINA ?
Kafam, duygularım, içim o kadar karışıktı ki, büyüklerin bana yaşattığı hayata boyun eğdim hepsi bu... Tek hatam buydu.
Kırmızı ile çizdiğim noktaya gelince, en son oraya bişeyler demek istedim,
Yazıklar olsun sizin kalbinize ... Sadece bu cümleyi söyleyebilirim.
Onca şeyden,17 yıldan, bunu çıkardıysanız yazıklar olsun.
Belki, burdakilerde anlar ki, işte böylesine kendi önyargıları, suçlamaları olan insanlarla büyüdüm.Böyle iğrenç yanlış anlaşılmalarla, ithamlarla büyüdüm.
Hasta oldum , hastalığıma bile iğrenç bir kılıf uydurdular, hasta olmaktan bile korkar hale gelmiştim ki, öylesine mantıksız davranmış insanların arasında mantığımı zar zor kurtarabildim ve şimdi büyüdükçe her şeyi daha iyi anladım.
Ağlamaktan başka hiçbir şekilde tepki veremeyen biri olarak, ben sizin gibi, asıp kesemedim hanımefendi kusura bakmayın.
Çünkü sevgiye açtım. Biri annem ve biri babamdı. Genç kızlığımda, anneme çok ihtiyacım varken onu göremedim, izin vermediler.
1 TANE alınması gereken sakinleştiricilerden, doktor kontrolü olmadan 4 tane alıp ruh gibi dolaşırdım.
Kaçsaydım, anneme gitseydim, herkes yine kavga edip, annem babama, babam anneme dalsaydı,kötü sözler söyleseydi, ve ya dışarıda herhangi bir yere sığınıp, tecavüze uğrasaydım, okulumu bıraksaydım, nasıl şuanda elime alabilirdim gücümü ?
Tek bir gün için sabrettim, maddi - manevi her şeyimi elime alabilmek için .
Maddiyat için mi babasında diye ima ettiniz ya, evet maddiyat için.
Ama kimin maddiyatı biliyor musunuz ? Annemin.
Çünkü annem, kendi zor geçiniyordu. Ben ona gidip kalıyor ve asla harçlık bile almıyordum, zaten veremiyordu.
Anneme yük olmamak için yalnızlığı seçtim ve babamın yanında kaldım hanımefendi.
Belki daha iyi aydınlanmışsınızdır.
Yazıklar olsun.

TrulyScrumptious arkadaşımızın dediğini katılıyorum ; şimdiden sonra annenizin en büyük destekçisi olmalısınız..
Öylesinizdir belki ama daha çok olmalı sanki.

Bu arada zor çok zor anlar yaşamışsınız ama çok güçlüsünüz yazdıklarınızla tanıdığım kadarıyla.

Bundan sonra çok çok mutlu olursunuz inşaallah. :KK16:

Yorumunuz için teşekkür ederim, sizi de seviyorum buradan bile. Hep görürüm yorumlarınızı.
Annemin destekçisiyim merak etmeyin. Annemi hiç bırakmadım. Hep görüyorum. Yanında olmadığım günlerde, günde en az 2 kere konuşuyoruz.
Ve bana şimdi sorduklarında, anneme daha düşkünüm diyorum.
Öyle zaten, anneme daha düşkünüm artık.
Ama insanlar anlamalılar, hayatım babamın yanında geçti, bir şekilde, öyle ve ya böyle.
Babam iyi bir adam. ne olursa olsun. Biliyorum, zamanında o da çok zor şeyler atlattı.
"beni bırakma" diye ağlayan babanızı bırakabilir miydiniz ?
Yapamıyorum. Annemi de bıraktığım yok. İkisine de gelip gidiyorum. Elimde çantalarla her hafta taşınıyorum ben.
Niye annemi sevmiyormuşum da bırakmışım ,terk etmişim, tercih etmemişim gibi suçlayıp beni burada haksız yere,adaletsizce ağlatıyorlar ?
Niye anlamıyorlar ...

hıkayende tek agladıgım yer
annenı babana tercıh ettıgın yerdır
benımde dogumdan hemen sonra terk edılmıs ve benımle kalan bır oglum var
neden annenı bıraktın ?
Neden annın yanında olmadınkı?
oglumu cok sevıyorum dunyada tek sahıp olduugm sey oglum
aldatma sonucu ayrıldım
oglum tedavıyle oldu ben evlenıyorum 6 ay sonra
onsuz bı hayat dusunemıyorum kendıme
olakı oglumu kaybetme ıhtımalım olsun evlenıyorum dıye evlenmem omur boyu oglumla kalırım
ama bır gun babasını tercıh ederse kı 24 aylık bebegı ayrılıktan sonra dogumdan hemen sonra ayrıldık 2 kez gormus bır baba bu
ınankı ne ölüsüne ne ölüme kesinlikle reddederim
sizi üzmek yada üzmemek değil
içimde tutamadım tutamazdımda
oglumun benı babasına tercıh etmesınden sonra kı ınsallah olmaz bır oglum var keısnlıkle demem ölür benım için :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Anne olduğunuz için o yerde ağladınız.
Eğer oğlunuz biraz daha büyük olsaydı ve oğlunuza okutsaydınız bu yazıyı, o da benim ağladığım yerlerde ağlardı...
Herkes içindeki acıyı daha iyi daha net hissediyor sanırım.
Oğlunuz için gerçekten çok üzüldüm.
Benim kuzenim de öyle, babası hiç sahip çıkmadı bıraktı gitti.
Oğlunuzun çok ilgiye ihtiyacı olacak, Allah yardım etsin ilk öncelikle bunu demek isterim.
Annemi bırakmadım inanın.
İnsan annesinden vazgeçer mi ?
Nolur öyle demeyin. Ama anlıyorum sizi duygusallığınızdan öyle söylediniz.
Şöyle düşünün, bebeğinizi şimdi alıp babasına verseniz, o sizi bırakmış mı oluyor ?
Hayır, bunu ona yapan siz oluyorsunuz.
Benimki de öyle bir şeydi.
Birileri bi işler çevirdi kandım, şaşırdım.
Annemin hep yanındayım zaten.
Sizin ki farklı bir durum.
Babası hiç babalık yapmamış.
Oğlunuz sadece sizi seçecektir emin olun.
Ama benim durumumda babam beni hiç bırakmadı.
Ne olursa olsun, ezdirdi belki, kızdı bağırdı gürledi ama bırakmadı işte.
Ben de sıyrılamadım. Ben de o beni bırakmayınca bırakamadım.
Ama annemi de bırakamadım.
Arada kaldım. Anlayın...

nasilsin tatlimmm

Yaşamayan bilemez

Anlamalarini bekleme...

Ve her yoruma acik ol...

Cunku buradaki gibi gercek hayatta da bzn bizden farkli pencereden bakanlar vardir olaya...
Onlar kotu degildir,sadece kelimelerini secemezler.

Hic uzulme artik,olan oldu...
Geriye donemedigimize gore...

Dununu dusunup,bugununu zehir etme canimcim...
Mutlu olmak istiyorsan,tavsiyeme kulak ver...

bazı arkadaşlar gibi takıldığım nokta, annenizi bırakma sebebiniz maddi gibi geldi. babanız istediği yaşamı size verebileceği için... diğer kadınların düşüncesi gibi... (sadece anlattığınız kadardan tabiki). baban rahatsız olabilir, ama seni hiç kurumamış. üvey annelere ezdirmiş. arkanda durmamış. buna rağmen onunlasın. inş. daha sonraki yaşamında mutlu olursun.

zeynepe davranışlarını değiştirmelisin. ama konuşurkende yanında baban olmalı. laf sokmayıda öğren, hak edenlere.. tabiki masum insanları kırmaktan korkacağız. ancak hak edenlerede hak ettiği gibi davranmak lazım. bile bile lades dememek için...

Ben babamı maddiyat içn seçmedim.İlk kardeşim doğdu diye gitmek istedim gittim. 4.sınıfta babama geçtim. Sonra annem ben 5.sınıftayken evlendi. Ortaokuldayken, annemle eşi gayet iyi durumdaydılar baya iyi durumdaydılar. Maddiyat için olsa anneme geçmez miydim sizce ?
O zaman da, eşi çok huzursuzluk yapıyordu, ben varken anneme hep sorun çıkartıyordu. Maddi hiçbir şey yok emin olun. Maddiyat nedir ki ?
Allah aşkına. O zamanlar maddiyat benim için sadece abur cubur, çikolata,şekerdi.
Doğru diyorsunuz, hak edenlere hak ettiği gibi davranmalı...

nasilsin tatlimmm

Yaşamayan bilemez

Anlamalarini bekleme...

Ve her yoruma acik ol...

Cunku buradaki gibi gercek hayatta da bzn bizden farkli pencereden bakanlar vardir olaya...
Onlar kotu degildir,sadece kelimelerini secemezler.

Hic uzulme artik,olan oldu...
Geriye donemedigimize gore...

Dununu dusunup,bugununu zehir etme canimcim...
Mutlu olmak istiyorsan,tavsiyeme kulak ver...

İyiyim, sen nasılsınnnn :)
Sen gelmeseydin ben sana mesaj atacaktımmm ... Zaten dün gece çıkmadan sana mesaj attım. Gördün mü? :)

Doğru diyorsun, her telden yorum var... Ama az biraz iyi yorum yapsalar olmuyor mu ? :/
Zaten geçmiş geçmişte kaldı, sadece anlatıp içimi dökmek. Ve babamın şimdi ki hayatındaki kadına nasıl davranmam gerektiğini sormak istedim.
O kitabı alacağım bu arada :)

Son düzenleme:
Anne olduğunuz için o yerde ağladınız.
Eğer oğlunuz biraz daha büyük olsaydı ve oğlunuza okutsaydınız bu yazıyı, o da benim ağladığım yerlerde ağlardı...
Herkes içindeki acıyı daha iyi daha net hissediyor sanırım.
Oğlunuz için gerçekten çok üzüldüm.
Benim kuzenim de öyle, babası hiç sahip çıkmadı bıraktı gitti.
Oğlunuzun çok ilgiye ihtiyacı olacak, Allah yardım etsin ilk öncelikle bunu demek isterim.
Annemi bırakmadım inanın.
İnsan annesinden vazgeçer mi ?
Nolur öyle demeyin. Ama anlıyorum sizi duygusallığınızdan öyle söylediniz.
Şöyle düşünün, bebeğinizi şimdi alıp babasına verseniz, o sizi bırakmış mı oluyor ?
Hayır, bunu ona yapan siz oluyorsunuz.
Benimki de öyle bir şeydi.
Birileri bi işler çevirdi kandım, şaşırdım.
Annemin hep yanındayım zaten.
Sizin ki farklı bir durum.
Babası hiç babalık yapmamış.
Oğlunuz sadece sizi seçecektir emin olun.
Ama benim durumumda babam beni hiç bırakmadı.
Ne olursa olsun, ezdirdi belki, kızdı bağırdı gürledi ama bırakmadı işte.
Ben de sıyrılamadım. Ben de o beni bırakmayınca bırakamadım.
Ama annemi de bırakamadım.
Arada kaldım. Anlayın...

bu yorumla bın kez daha uzuldum
elınden tutmak ıstedım hernedense
bı tek bu konularda cok duygusalım gerı kalan duvar gıbı bı kızım bende
ustelık bende kucugum 24 yasındayım
oglumu babasına vermek ısteyen cok oldu
bu yasta kucagında bebekle kalmaz verın gıtsın dıyenler
ben asla bırakmadım hatta oylekı oglumu 20 gun iş yerıme goturdum hem bırakıcak kımsem yok hemde bıraktıgım ınsanlar benden habersız verırler dıye
ama kımse kıyamadı bıze ben bebegım ıcın oyle cok emek gosterdımkı o kadar acı cektımkı onun ıcın
ben bebegımı vermem zaten her sabah kalkıp yerınde mı dıye kontrol edıyorum
keske sızıde annenız vermeseydı
ama ıste ne dıyım
annenızı anne gıbı hıssedıyormsuunuz sıcacık gelıyormu sıze

X