- Konu Sahibi scrolllock
-
Cok haklisin eger kasigi olsaydi evet bende kirmayi tercih ederdim :)Çalışan adamların eşleri çalışmaya başlayınca ,herşeyi bosladigini gördüm çevremden,mutlu giden evlilikler ne hikmetse erkek tarafından bozuldu,erkeklerin gergili kadına attığını gördüm.Çok kadın bıraktı işi ,kocaları düzelsin diye ,duzeldilerde.
Anneannemin cumlesi; erkegin kasiginin birini kiracaksin
Hayır canım yardım etmiyor.Aksam eve geldiginizde esiniz yardim etmiyor mu ?
Tamam bebek cantasi hazirlayamaz ama evi toplayabilir , supurebilir,camasirlari makineye atabilir.Neden herseye siz kosturuyorsunuz ki ?
Birinci sirada bebeginiz olsun ...
allah aşkına bilmediginiz konularda elestiri yapmayı, muhalefet olmayı ne kadar çok seviyorsunuz.Eşimin böyle bi adam olgunu bilseydim (maddi olarak savurganligini) birak cocugu evlenmezdim bile.evliligimin 2. Senesi gebeligimin 6. Ayinda yüklü mal aldigi bi aksam dükkanına hırsız girdi.bütün malı sermayesi gitti.sonra toparlicam derken iyice cikmaza girdi panikle yanlis kararlar aldi.ailesi dahil hicbirimizi dinlemedi bizi icinden cikilamaz durumlara soktu.. hamile halimle ev tasidim temizlik yaptim kirasi daha uygun olsun diye.hayatimin dönüm noktasi o gün.. hersey hersey degisti.hayat standardimiz, maddi imkanlarimiz, esimin tavirlari her sey.. üstüne bi de cocuk olunca (ki her kavgamiz cocuktan cikiyor) iliskimizde iyice girdaba girdi.Ve böyle bir adama bebek yaptin öyle mi? Bu bile bile lades demekti! Ne yani, bebek sihirli degnek ile gelip esini sorumlu bir insan haline mi getirecek diye düsündün? Cok sinirleniyorum böyle durumlara. O kadar çok bebek isteyen, o bebebe iyi yuva sunacak insanlar var ki öyle bebek hasreti ile yasayan. Sonrada böyle sorunlu iliskilerde pat diye bebek oluyor ya. Bu adaletsizlikten baska birsey degil
Faat bunu denedim tükürdügümü yalattı bana :) yıkamadıgım ütülemedigim bütün eşyalarını toplayıp annesine götürdü rezil etti beni kaynanam hala ara ara laf sokar bu konudaYapma yemek, temizlik, ütüsüz gömlek giysin hazırlanırken görsün nasılmış Paşa Bey..
Sinir oldum. 1 saat önce kalksan ölür müsün diyor bi de ayıp .
Ütüsüz gömlek giysen ölür müsün de sen de.
Anlatma arkadasim anlatma kiskancligimdan yarma beniInanin okuyunca icinde oldugunus duruma cok uzuldum
yani iki cocuk annesu olarak bilirim cocuk ile evden cikma telasini canta hazirlama kafanin binbir yerde olmasini
Ben calismadigim halde bu tarz durumlarda esim kendini paralar boyke bir ortamda
Bu durumu olay aninda degilde ikinizin sakin oldugu esinin de pozitif oldugu bir zamanda konusmanizi tavsiye ederim hatasini anlicaktir guzelce anlatinca
Bi zaman sonra ben de senin gibi kaniksayip takmamayı ögrenicem galiba.isim fizikende yordugu icin aksamlari ev isleri ve cocuk bakimi bana kalinca mecalim olmuyor ne yalan söyliyim.cok sey degil en azindan güler yüz ya.en azından yani.Ben her şeyi aksam oğlum uyuyunca hazirliyorum canm çünkü kocadan fayda yok.o uyuynca evi toplarim cantasini hazirlarim kendi kiyafetimi cantami hazirlarim hatta çoğu zaman kahvaltı masasini bile hazirliyrm tabaklar vs. Sabah pratik oluyor ama kocan konusunda bisey diyemicem ayni model bende de var maalesef ve çözüm bulamadm
+ 1000 arkadasim.erkektir böyledir diye kabullenmek en kötüsü.. asla bitmeyecek bu bencillikleri.. alın karşınıza konuşun.. ki aslında yataktan bi tekme ile yere yığmak daha hoş ama uygun değil.. bin parçaya bölünmeyi bilen biri olarak söylüyorum yazık size.. olay sadece şu an çanta toplamak ya da evden çıkma telaşı değil.. yarın öbürgün sorumluluklar paylaşılmadığında herşey daha zor olacak.. şimdiden değiştirmelisiniz eşinizi.. değişmez diye düşünmeyin.. siz de bi zamanlar sadece işe giden bekar biri idiniz şimdi nelerle başa çıkıyorsunuz siz değişmediniz mi mecbur kalınca? o da mecbur.. 10 yıl sonra bu enerjiniz kalmayacak.. mutlaka ona da sorumluluk verin.. o bebeğe sütünü hazırlasın siz saçınızı yapın gibi.. başta zorlanır, söylenir sonra usta olur, böbürlenir bile yaptıkları ile..
Bir süredir çalışıyorum, Yaklaşık 2 yıl çalışmaya ara vermiştim.
Henüz ev, iş, çocuk üçgenine tam manasıyla adapte olamadım.
Çok yoruluyorum, yetişemediğimi hissediyorum.
Her sabah kalkıp binbir stresle hem kendim hem bebeğimi hazırlamaya çalışıyorum.(kayınvalideme götürüyoruz)
Bebeğim ben hazırlanana kadar kıyametleri koparıyor haklı olarak benimle ilgilenin diye.
Babası kafasını çevirip yattığı yerden bakmıyor bile çocuğun suratına.
E doğal olarak tam hazırlanamadan mamasını hazırlıyorum, üstünü giydiyorum, altını değiştiriyorum.
Çocuğu olanlar anlar halimden, yerinde durmuyor, huysuzlanıyor, yemek giymek istemiyor.
Bütün gün göremeyeceğim için mümkün olduğunca stresimi bebeğime yansıtmamaya uğraşıyorum.
Ben bu kadar çabalarken eşim kalkıp bi işin ucundan tutmuyor.
Evden çıkmamıza 15dk. kala anca kalkıyor yataktan kendisi hazırlanıp dikiliyor başıma.
"hala hazır değil mi bu çocuk? Geç kaldık.. yarım saat erken kalksan ölür müsün?"..
Yetişemedim şu çantasına bez falan koyuver desem "zaten sadece senin hazırlanman 1 saat neden erken kalmıyorsun?" .. demeye başlıyor.
Çoğu zaman saçımı başımı apartmandan çıkana kadar yapmaya çalıyorum, çıkarken şöyle bi aynaya bakıp "heh tamam olmuşum" diyemedim bi gün bile.
Bu arada normal zamanlarda pratik hazırlanır onu kapıda ben beklerim, o dolanır durur evin içinde.
Bişey söylesem kavga çıkıyor, çocuğun yanında sabah sabah bağrışmak vicdanımı darmadağın ediyor.
Bu yüzden çoğu zaman susmayı tercih ediyorum.
Lafa geldimi çocuğunu çok sever, çok titrer, herşeyine koşar.
Ama çocuğu için bi 15dk. önce totosunu kaldırmaz yataktan.
Her sabah aynı, her sabah kavga gürültü.
Bütün enerjimi emiyor, sömürüyor artık
Konussaydin canin kaynananla sen bebekli ve calisan birisin annecim konus oglunla ben bizim icin calisiyorum bana yardim etsin falan diyeFaat bunu denedim tükürdügümü yalattı bana :) yıkamadıgım ütülemedigim bütün eşyalarını toplayıp annesine götürdü rezil etti beni kaynanam hala ara ara laf sokar bu konuda
Cute sen daha neyin havasini atiyosun arkadasim o zaman :) yok cantasini hazirliyorum bilmem napiyorum diye.mwlek gibi esin varmis ne mutlu sana.en azindan sorumluluklarini biliyor yorgunluguna saygi duyuyor.tamam bende istemitorum canta falan hazirlamasin tuvalet yikasin yeter :) ki ben sifonu çekmesine şükreden insanim tabiri caizse.Aslinda ben bunu sik sik yazarim ben sadece yemek yaparkm ama asla sofra kurmam esim hzirlar ben isten eve geldimi hazir olur yeriz bende bulasklari toplarim evi beraber temizleriz ama asla bebekcantasi hazirltmam ha buna hevesli adamla4 vardir ama ben guvenmem beklemem gocunmam
erkeklerin bu yuzden totusu kalkiyor demis bir arkadas bana suanda ben cocugu uyuttum esim tuvalet yikiyor. Kadin erkek her alanda esit olamaz diyorum benim fikrim gibi soylemiyorum cunku zaten dogrusu bu
Faat bunu denedim tükürdügümü yalattı bana :) yıkamadıgım ütülemedigim bütün eşyalarını toplayıp annesine götürdü rezil etti beni kaynanam hala ara ara laf sokar bu konuda
Aslinda verdigin taktikler cok akılcı ve zekice ama şöyle bi durumum var haftanin bi kac günü annemde bi kaç günüde kv de kaliyor oglum.bezleri mamalari var her ikisinde de ama kiyafeti sınırlı oldugu icin hem oraya hem oraya bırakamıyorum.zaten benim hazirlanmam 15 dk... ya erkende kalkarim bütün isi ben yaparim hic sorun degil.ama eşimi buna alıstirdikca hic biseye elini sürmez oldu iyice sömürüyor artik.düsün banyo havlusunu kirliye attim bu sabah yenisi koymayi unutmusum.bi baktim banyodan cikti ellerini ustune siliyoe.napiyosun dedim havlu yokmus ellerimi islak kaldi dedi.arkadas banyo dolabinin gözünden bi havlu cikarmak bu kardami zor :/ gercekten anlayamiyorum aetik.Cantasini doldur ver babaanneye fazlaca hetgun goturme bezini mamasini paketiyle ver kaynanan iyiyse rica et bebegin kiyafetini o yikasin makinaya aticak zaten getir gotur yapma bebege giydirecegini ve kendin giyecegini aksamdan hazirla dusunu aksamdan al sabaha giyinip makyaj yapmak kalsin eget kucukse onu kanguruya koyup yap makyajini bende 2 aylikti bakiciya verdim hala veriyorum temiz kiyafeti bezi mamasi hafta sonu verir aksam kirlisini alirim sabah sadece bezini alir sut icirir veririm ust katta bakicim giydirmeklede ugrasmiyorun oyuzden
+ 1000 arkadasim.
Derdimi cok iyi anlamissin konu canta hazirlama falan degil.konu sorumluluktan kacmasi vurdumduymazligi, beni evdeki herseyden tek basima sorumlu turup yalniz birakmasi.yemin ederim konusurken hep lütfen diye basliyorum cümleye ama öyle savunmalar yapıyorki lanet olsun deyip kapatiyorum konuyu.
Yok arkadaş ben çocuk falan bakamam ya. Oh beyefendi uyurken siz bütün işleri hallediyorsunuz ne güzel.
Allah sabır versin
Ben olsam sanırım çocuk ağlarken hemen koşup babasının yanına koyarım
Haklisin adami yontman lazim ben sadece sana pratik olur duye dusundum ama esinin sen giyinirken bebegi oyalamasi bezini almasi lazim sen emzirir veya mama yedirirken onun hazirlanmasi lazim biz birlikte cikiyorsak boyle yapariz ben erken cikiyirsam o hazirlar ben bisey yapmam o erken cikiyosa ben yaparim o gidet bisey yapmaz ben ogrenciyum saatlerim hergun farkli oluyoAslinda verdigin taktikler cok akılcı ve zekice ama şöyle bi durumum var haftanin bi kac günü annemde bi kaç günüde kv de kaliyor oglum.bezleri mamalari var her ikisinde de ama kiyafeti sınırlı oldugu icin hem oraya hem oraya bırakamıyorum.zaten benim hazirlanmam 15 dk... ya erkende kalkarim bütün isi ben yaparim hic sorun degil.ama eşimi buna alıstirdikca hic biseye elini sürmez oldu iyice sömürüyor artik.düsün banyo havlusunu kirliye attim bu sabah yenisi koymayi unutmusum.bi baktim banyodan cikti ellerini ustune siliyoe.napiyosun dedim havlu yokmus ellerimi islak kaldi dedi.arkadas banyo dolabinin gözünden bi havlu cikarmak bu kardami zor :/ gercekten anlayamiyorum aetik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?