• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her sabah kavga.. Her sabah stres!

Sabah soylerseniz tamam kavga çıkabilir ( iyi sabrediyorsunuz valla) akşam iyi bir zamanda konuştunuz mu hiç? Ne diyor; ılımlı yaklaşmıyor mu?
Asla!! Asla ılımlı değil, çocuk gibi görevlendirme beni rica da etme ben yapacaksam yaparım diyor.sonra durum tartışmaya doğru yürüyor.bu cümlenin üstüne daha ne diyebilirim ki zaten 1sen?

sanırım eşiniz size karşı hiç yardımsever. mesela eşim geceden geldi sabah, çok yorgundu annemler gelecekti evin toparlanması ikram yetiştiremicektim o yatmıştı ama ben dedim aşkım hadi yardım et sonra uyursun diye kalktı salonun camını sildi toz aldı kedimizi oyaladı çamaşırları toplayıp kaldırdı. sonra da yattı canım benim bi de yatağı bozmamak için üzerine başka battaniye alıp uyumuş. bende tuvalet banyo temizliği yaptım bulaşıkları hallettim ev temizledim. tam ikram hazırlarken peynir bitti uyandırdım gitti peynir aldı geldi tekrar yattı ... acaba sizde uyandığınızda uyandırsanız tatlı dille söyleseniz yetişemedim çocuğu oyalasan kapıdan çıkarken beklemeyiz desen yapmaz mı?
Senin ağzın neler diyor bengü :) kıyametler kopar kıyametler.
Tatlı dil işliyor ama anlık.. 10 dk sonra yine bisey istesem yine tatli dil kullaniyorum.ama sabahlari rica etmeye gerek var mi? Zaten yapılacakları ve yetisebilecekleri istese göremez mi? Ki buna rağmen aşkım çocugun sütünü ısıtır mısın? Montunu giydiriversene yarim yaa gibi kuruyorum cümleleri.cevap; offf bi yarım saat önceden kalksan ölür müsün yetisemiyorsun iste oluyor :KK47:

Merak ettim çocuğuyla ilişkisi nasıl? Oyun oynar mı, kucağında gezdirir mi vs?

Konussaydin canin kaynananla sen bebekli ve calisan birisin annecim konus oglunla ben bizim icin calisiyorum bana yardim etsin falan diye
Zaten eşimi böyle yetiştiren kv degil mi ümran kime dert yanıyım.kv esim çay doldurdugunda light mi oldun sen hic yakisiyor mu sana diye misafir icinde elestren kadin..

Senin ağzın neler diyor bengü :) kıyametler kopar kıyametler.
Tatlı dil işliyor ama anlık.. 10 dk sonra yine bisey istesem yine tatli dil kullaniyorum.ama sabahlari rica etmeye gerek var mi? Zaten yapılacakları ve yetisebilecekleri istese göremez mi? Ki buna rağmen aşkım çocugun sütünü ısıtır mısın? Montunu giydiriversene yarim yaa gibi kuruyorum cümleleri.cevap; offf bi yarım saat önceden kalksan ölür müsün yetisemiyorsun iste oluyor :KK47:

bak sen beyimize bak :KK62::KK62::KK62: çok kızıyorum böylesine de ... napıyosun biliyo musun canım bırakıyosun işi oturuyosun evinde madem o benim karım bana maddi destek oluyor aman iki dakika az yorulsun bi işin ucunu tutuyum demiyosa sende bırak işi sabah pijamalarınla gönder işine sonra koy çayını al çocuğunu yanına uzat ayağını akşam gelince de kur sofrasını sonra da önüne çayı çorbası sonra uyuyun mışıl mışıl ne şiş yansın ne kebap sende iyi davran biraz azıcık kendine canım yaa bu ne hırpalıyosun kendini

Kizlar yurtdisinda kamusal alanlarda erkek tuvaletlerinde de bebek bezi değiştirme unitesi var. Ve erkekler gercekten de evlatlarinin bezlerini degistiriyorlar gocunmadan. Banyolarini yaptiriyorlar, bezlerini degistiriyorlar, mama yediriyorlar, hafta sonlari parka goturuyorlar, uyumadan kitap okuyorlar. :) Hele su bez degistirme olayi cok yaygin. En sorumsuz, cocuguyla ilgisiz tembel babalar dahi arada sirada da olsa,ya da is basa dusunce degistiriyor. Eee bu adamlarin pipisi yok mu? Esey kromozomlari XY degil mi? Turk erkeklerinin ne gibi bir ozellikleri, fazlaliklari var da bunlardan muaf tutuluyorlar?
Kimi yorumlari gorunce yazmak istedim. Erkekler dogalari geregi degil, kadinlar izin verdigi icin bencillik yapma hakkini kendinde buluyor. Konu sahibesi belli ki cok iyi niyetli ve yumusak basli ben olsam acik konusayim agzina tukurmustum kocamin.

Son düzenleme:
Ah bu erkekler.
Bizler onlara hizmet etmek için geldik dünyaya sanıyorlar.
Çocuğu sen babanın evinden mi getirdin de sen yalnız ilgilenmek zorundasın?
Boyle dusunen erkekler degil kadinlar bence. Erkekler de etraflarinda boyle pasif, itaatkar kadinlari gorerek yetistikleri icin karilarindan da aynisini bekliyorlar. Kadinlar da evliligim bozulmasin, kocam elden gitmesin korkusuyla itaat ediyor. Bu adam da %90 ezik buzuk, itaatkar, kocis meraklisi kadinlarla cevrili olarak buyudu. :)

Erkeklerin çoğu öyle bizde böyle büyüttük , fedakarlık hep kadından ve halende böyle olacaktır , farklı şeyler olmayacaktır çalışanlar veya çocuk sahibi olmak isteyenler için , binde bir anlayışlı eş çıkar ,herkes aynı yoldan geçiyor
Valla bu soylediginize katilmiyorum hem de hic. Gelismis ulkelerde de tamam bebekle ilgilenen 1 numarali kisi kadin ama erkekler de cok yardimci. Her turlu isini yaparlar, hatta bazen kadinlarin cani sIkIlır arkadaslariyla disari cikarlar, bebege evde erkek bakar. Yukarida da belirttim erkek tuvaletlerinde dahi bebek bezi degistirme uniteleri var yurtdisinda. Bez de degistiriyorlar, mama da yediriyorlar, gazini da cikariyorlar. Sabahlari mesela parklarda bebek arabasinda cocugu kosan, yuruyen babalar oluyor. Ya da kanguruyla cocugunu tasiyan erkekler... Yani bu dedikleriniz 100 sene oncesinden kalma. Biz millet olarak geriden geliyoruz sanirim bircok seyde oldugu gibi modern/demokratik anne babalikta da.

Erkekten erkege degisir bu durumlar biz kadin oldugumuz icin ana rahmine ana olatak dusup 2 yasinda bebek sallaiyorhz ayaklarimizda kahb3 yapiyoruz kek cirpiyoruz bacak kadarken.
O yuzden ben emaya katiliyorum esim bana ne kadar destek oluyorsa ben isleri o kadar seriyorum mesela :) sonra bi kavga herez ceki duzen veriyor sonra gene ayni kisir döngü

Siz de evet yetisemiyorum ve cok yorgunum bir saat erken de kalkamam deyin. Kavga yerone evet ben yalniz halledemiyorum deyin bagiracak sebep kalmaz:-)

Bir süredir çalışıyorum, Yaklaşık 2 yıl çalışmaya ara vermiştim.
Henüz ev, iş, çocuk üçgenine tam manasıyla adapte olamadım.
Çok yoruluyorum, yetişemediğimi hissediyorum.
Her sabah kalkıp binbir stresle hem kendim hem bebeğimi hazırlamaya çalışıyorum.(kayınvalideme götürüyoruz)
Bebeğim ben hazırlanana kadar kıyametleri koparıyor haklı olarak benimle ilgilenin diye.
Babası kafasını çevirip yattığı yerden bakmıyor bile çocuğun suratına.
E doğal olarak tam hazırlanamadan mamasını hazırlıyorum, üstünü giydiyorum, altını değiştiriyorum.
Çocuğu olanlar anlar halimden, yerinde durmuyor, huysuzlanıyor, yemek giymek istemiyor.
Bütün gün göremeyeceğim için mümkün olduğunca stresimi bebeğime yansıtmamaya uğraşıyorum.
Ben bu kadar çabalarken eşim kalkıp bi işin ucundan tutmuyor.
Evden çıkmamıza 15dk. kala anca kalkıyor yataktan kendisi hazırlanıp dikiliyor başıma.
"hala hazır değil mi bu çocuk? Geç kaldık.. yarım saat erken kalksan ölür müsün?"..
Yetişemedim şu çantasına bez falan koyuver desem "zaten sadece senin hazırlanman 1 saat neden erken kalmıyorsun?" .. demeye başlıyor.
Çoğu zaman saçımı başımı apartmandan çıkana kadar yapmaya çalıyorum, çıkarken şöyle bi aynaya bakıp "heh tamam olmuşum" diyemedim bi gün bile.
Bu arada normal zamanlarda pratik hazırlanır onu kapıda ben beklerim, o dolanır durur evin içinde.
Bişey söylesem kavga çıkıyor, çocuğun yanında sabah sabah bağrışmak vicdanımı darmadağın ediyor.
Bu yüzden çoğu zaman susmayı tercih ediyorum.
Lafa geldimi çocuğunu çok sever, çok titrer, herşeyine koşar.
Ama çocuğu için bi 15dk. önce totosunu kaldırmaz yataktan.
Her sabah aynı, her sabah kavga gürültü.
Bütün enerjimi emiyor, sömürüyor artık :KK43:

ben calismiyorum ama benim ki de huysuz biyere giderken giyinirken hazirlanirken hep mizmiz lik yapar
ama kusura bakma esin bencil bugun tatildir ikinize de oturun konusun is bolumu yapin boyle sinir harbiyle olmaz
hem sana fikir veriyim canim kv ye bi paket bez islak mendil yedek kiyafet biberon gibi seyler birakin kolaylin olur
bebis kac aylik Allah bagislasin

Her zaman yazdığım gibi kadınlarımız erkeği yetiştiremiyor apaçık belli sadece şımartıyor, sonra yanlışı düzelt düzelte bilirsen
Zaten eşimi böyle yetiştiren kv degil mi ümran kime dert yanıyım.kv esim çay doldurdugunda light mi oldun sen hic yakisiyor mu sana diye misafir icinde elestren kadin..

Ben bir saat önce kalkacağıma aynı anda kalksak sorun çözülür deyin. En son çözüm de tek başıma her şeyi yapamam çalışmıyorum deyin, o zaman tutuşur belki. Bencil.

Her zaman yazdığım gibi kadınlarımız erkeği yetiştiremiyor apaçık belli sadece şımartıyor, sonra yanlışı düzelt düzelte bilirsen
geçenlerde misafirimiz vardı yemekli,kalabalıktık..aileler kardeşler vss...eşim eskiden yardım etmezdi pek bilir de yapmazdı,aynen deidğiniz gibi anne böyle yetiştiriyor erkek çocukları..çabalarla sağolsun ayrdımcı hale geldi eşim.
neyse kp falan mutfakta sigara içiyor,eşim de sağolsun taşıdığımız tabakları sudan geçirip tezgahı yerleştiriyomuş,tezgah küçük diye..kp de dalga geçiyor,nası erkeksin sen kestirdin mi yoksa diye,gırgır şamata mutfakta..gittim.kp bana naptın oğlana diyor..dedim ki gurur duyman lazım oğlunla eşine yardımcı oluyor diye..neyiyle gurur duyucam kılıbık dedi..sen duymazsan benim annem damadıyla gurur duyar o zaman dedim :)

konu sahibi arkadaşım bir de erkekte azıcık vicdan oalcak..sen o halinle koiturup duruken totosunu dönüp yatmak da iyi vicdan gerektirir..
bu kadar vurdumduymazsa sen yol getirmeyi bilrsin..
önce bebeğinle ilgilen beyefndiylew ilgineme yemeğini temizliğini ütüsünü ihmal et bakalım ne olacak?
ben tek başıma bu kadraına yetişiyorum dersin..
yoksa sen ne kadr mükemmel olsan da adam görmez yetemzsin onlara...
herşeyi ihmal et,arada bir güzel bir yemek yap bakalım nasıl hoşuna gidecek..göstermeden sabretmeden yol gelmiyor ne yaızk ki oduncuklar..

Ağzına sağlık ,cevabı kv ve kp yapıştıracaksın eskiden kızları ayıp diye okutmayan nesilin babaların çocukları, şükür onlardan çok az kaldı ama var yine özellikle köy ve ilçelerde
geçenlerde misafirimiz vardı yemekli,kalabalıktık..aileler kardeşler vss...eşim eskiden yardım etmezdi pek bilir de yapmazdı,aynen deidğiniz gibi anne böyle yetiştiriyor erkek çocukları..çabalarla sağolsun ayrdımcı hale geldi eşim.
neyse kp falan mutfakta sigara içiyor,eşim de sağolsun taşıdığımız tabakları sudan geçirip tezgahı yerleştiriyomuş,tezgah küçük diye..kp de dalga geçiyor,nası erkeksin sen kestirdin mi yoksa diye,gırgır şamata mutfakta..gittim.kp bana naptın oğlana diyor..dedim ki gurur duyman lazım oğlunla eşine yardımcı oluyor diye..neyiyle gurur duyucam kılıbık dedi..sen duymazsan benim annem damadıyla gurur duyar o zaman dedim :)

Benim aklim mantigim almiyor boyle seyleri.
4 abim var. Ikisi bekar ve annemle beraber yasiyorlar. Anneme gittigimizde, caylari bir abim, meyveyi falan da digeri getirir.
Evli olanlarin birinin esi calisiyor. Digerinin ev hanımı. Fakat her ikisi de eslerine yardim eder. Sofrayi toplama, kurma, yemekten sonra ortaliga süpürge vurma falan yaparlar.
Mesela bizim bu taraflarda haremlik selamlik oturuldugu zaman, bayanlarin oldugu tarafa evin hanimi, erkeklerin oldugu tarafa evin erkegi hizmet eder. Cani beraber oturmak istemeyen bu sekilde yapar.
Oysa esimin memleketinde resmen saskina dondum. Erkekler sadece oturuyor yaw.
Ula vicdansiz madem haremlik selamlik oturuyosun bari kendi tarafina sen cay doldur.
Kadin gelip caylarini kontrol etmese misafir bir bardak cayla yetinmek zorunda :KK45:

eşinden bişey beklemek zor
içinden gelse bagırmak yerine kalkar yardım ederdi beyfendi
akşamdan çocugun çantasını hazırla
araya koy
sabah hem kendi giyenecegini hemde çocugunkinide hazırla bir kenarda beklesin
kalkınca kendin hazırla
sonra kendin hazır olunca çocugu öyle uyandır

Ağzına sağlık ,cevabı kv ve kp yapıştıracaksın eskiden kızları ayıp diye okutmayan nesilin babaların çocukları, şükür onlardan çok az kaldı ama var yine özellikle köy ve ilçelerde
benim kp tam tersi okumuş kültürlü falan bir adamdır biliyor musun,o böyle diyorsa diğerleri ne desin..
mesela kendi kız da var...dedim ki kendi damadın yapsa maşallah dersin ama..yoookk dedi kızım yapsın niye damat yapıyor...
oğluma evşi yaptırıyorum valla ben..4 yaşında..yardım etsin öğrensin..kzııyor bana bazıları,öğretme diye..neden dedim ,evlenmesini geç;ilerde kendi evi olunca bir toz almak ,çay demlemek,bir yemek yapmaktan aciz mi olsun..kendi hayatını idare edecek kadar bile olsa bilsin diyorum..ilerde gelinim olursa dus alırım heralde:)

Back