• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her sabah kavga.. Her sabah stres!

Zaten eşimi böyle yetiştiren kv degil mi ümran kime dert yanıyım.kv esim çay doldurdugunda light mi oldun sen hic yakisiyor mu sana diye misafir icinde elestren kadin..​
ohooo o zaman tüm suç annenin.Ne lightlığı ya?Aksine onun demesi lazım "Oğlum ne güzel yardım ediyor eşine"diye.Ne gıcıkmış kayınvalide.Eşiniz de inşallah yardımcı olmayı öğrenir size ne diyetim bilemedim, gözümde canlandı anlattığınız tablo da çok kızdım eşinize.

malesef kimi eşler böyle canım
sen kendi kendine kurup kendini şişirmemeye bak
ben bişey soracağım kv evi çok mu uzak?
çocuğun çok mu küçük canım
sabah sabah hemen yemeğe zorlamasan diyorum
çocuk ondan da huysuzlanıyordur...

Bence iyi yapıyorsun bu erkeklerin değişimi kadınlarla olacak yada kadın cinayetleri gelecektede çoğalacak ,gücümüzün farkına varalım , varmayanlarıda vardıralım , kp yanlış kodlar verilmiş bunları değiştirmek mümkün değil şuanki kadınlarımız bunu değiştirmek zorunda yoksa bu boşanmalarda çoğalacak
benim kp tam tersi okumuş kültürlü falan bir adamdır biliyor musun,o böyle diyorsa diğerleri ne desin..
mesela kendi kız da var...dedim ki kendi damadın yapsa maşallah dersin ama..yoookk dedi kızım yapsın niye damat yapıyor...
oğluma evşi yaptırıyorum valla ben..4 yaşında..yardım etsin öğrensin..kzııyor bana bazıları,öğretme diye..neden dedim ,evlenmesini geç;ilerde kendi evi olunca bir toz almak ,çay demlemek,bir yemek yapmaktan aciz mi olsun..kendi hayatını idare edecek kadar bile olsa bilsin diyorum..ilerde gelinim olursa dus alırım heralde:)

Önceki konularını da biliyorum iyi dayanıyorsun bu adama verdiğin mücadelenin yarısını verse bu durumda olmazdınız.Bencil ve çok rahat insanla ömür zor geçer Allah sabır versin...

• Beğen
Reactions: anu
Yorumun beni çok güldürdü.
Buruk bi gülümseme tabiki.daha önceki konularımda eşimin borçlarından, geçmişte yaptığı yanlışların maddi ceremesini bana ve çocuğuma çektirdiğinden dem vurmuştum.2 yıl yeter artık çalışıyorum ödüyorum bitmiyor biraz akıllansın diye çocugumunda dogmasiyla işten ayrıldım.noldu? Borçlarım dağ şimdi.4 yıllık evliyim ne evim ne arabam var, 4 yıldır üstüme basima bile harcama yapmadan borç ödüyorum.sonuç? Şuan 25binlira borcum var.nasıl çalışmıyım?
mecbur durumdaysanız ayrı. önceki konularınızı bilmiyorum. ama eşinizin yaptığı her halükarda yanlış. onun borçları için çalışıyorsunuz bir de üstüne yarım saat erken kalksan ölür müsün diyor. sırtını size yaslamış resmen..

boyle adama calisip parami kazanicam.yazik bebege ya. bir kac yil ara verin .kusura bakmayin ama cok anlayamiyorum durumu.bende calisan bir anneydim .ikinci covuktan sonra evdeyim.kariyer kariyer nereye kadar.elin oglunu adam adam edicem diye ne kendimi ne cocuklarimi ekstra hirpalayamam.erkek madem evini gecindirsin."beyefendi " kalkip yardim etmiyorsa bedelini oder:KK62:

önceki konunu biliyorum scroll eşin herşeye rağmen yanında olmana ona yardımcı olmaya çalışmana şükredip seni başüstüne taşıyacakken birde köstek mi oluyor ..Eşinde ego tavan yapmış Allah yardımcın olsun canım ama bunları bizlerle paylaştığın gibi eşinlede konuşsan hiç değilse akşam koşuşturduğun işlerin bir kısmını devralsada sende bebeğin ihtiyaçlarıyla ilgilensen

• Beğen
Reactions: anu
Eşiniz uyansa bile bbeeğinizin altını değiştiremez, hadi değiştirse mama yapamaz vs. Yani sizin erken uyanmanız lazım yine de her halukarda yetişemiyorsanız. Önce kendinizi hazırlayın bebeğiniz uyanmadan, kıyafetlerini akşamdan hazır edin giydirin. Eşinizi de uyandırın siz hazırlandıktan sonra ve en azından kıyafetinin giydirilmesinde çanta hazırlamasında yardım isteyin ama erken kalkın ki laf diyemesin. Her kadın aynı durumda çalışınca ve bebek olunca böyle işyerimden de biliyorum hiçbirinin eşi yardım etmiyor pek maalesef. Hanş kavga etmek emir vermek yerine güzellikle söyleyin etkili olabilir.

Off o ne öyle ya! Nasıl bir bencillik, nasıl bir rahatlık... O size bunları söylerken siz hiçbir şey demiyor musunuz, merak ettim? Vallahi ben olsam dünyayı dar ederim ona. Bir de akıl mı veriyor 1 saat erken kalk diye. Bunu söyleyene kadar 15 dakika erken kalkıp bir işin ucundan tutmayı akıl edememesi ne korkunç. Makine değil insansınız, sizin de gücünüzün yetmeyeceği şeyler var, bunu o beyefendinin kafasına sokmazsanız, işiniz çok zor. Allah kolaylık versin.

Bir süredir çalışıyorum, Yaklaşık 2 yıl çalışmaya ara vermiştim.
Henüz ev, iş, çocuk üçgenine tam manasıyla adapte olamadım.
Çok yoruluyorum, yetişemediğimi hissediyorum.
Her sabah kalkıp binbir stresle hem kendim hem bebeğimi hazırlamaya çalışıyorum.(kayınvalideme götürüyoruz)
Bebeğim ben hazırlanana kadar kıyametleri koparıyor haklı olarak benimle ilgilenin diye.
Babası kafasını çevirip yattığı yerden bakmıyor bile çocuğun suratına.
E doğal olarak tam hazırlanamadan mamasını hazırlıyorum, üstünü giydiyorum, altını değiştiriyorum.
Çocuğu olanlar anlar halimden, yerinde durmuyor, huysuzlanıyor, yemek giymek istemiyor.
Bütün gün göremeyeceğim için mümkün olduğunca stresimi bebeğime yansıtmamaya uğraşıyorum.
Ben bu kadar çabalarken eşim kalkıp bi işin ucundan tutmuyor.
Evden çıkmamıza 15dk. kala anca kalkıyor yataktan kendisi hazırlanıp dikiliyor başıma.
"hala hazır değil mi bu çocuk? Geç kaldık.. yarım saat erken kalksan ölür müsün?"..
Yetişemedim şu çantasına bez falan koyuver desem "zaten sadece senin hazırlanman 1 saat neden erken kalmıyorsun?" .. demeye başlıyor.
Çoğu zaman saçımı başımı apartmandan çıkana kadar yapmaya çalıyorum, çıkarken şöyle bi aynaya bakıp "heh tamam olmuşum" diyemedim bi gün bile.
Bu arada normal zamanlarda pratik hazırlanır onu kapıda ben beklerim, o dolanır durur evin içinde.
Bişey söylesem kavga çıkıyor, çocuğun yanında sabah sabah bağrışmak vicdanımı darmadağın ediyor.
Bu yüzden çoğu zaman susmayı tercih ediyorum.
Lafa geldimi çocuğunu çok sever, çok titrer, herşeyine koşar.
Ama çocuğu için bi 15dk. önce totosunu kaldırmaz yataktan.
Her sabah aynı, her sabah kavga gürültü.
Bütün enerjimi emiyor, sömürüyor artık :KK43:

Zaten bu adamin sorumsuzluluklariyla yaptigi borclari odemek icin calismiyormuydunuz siz ?
Bir de hic yardim etmiyor demek.
Mese odununun tadina bakmasi lazim boylelerinin.

Eşiniz uyansa bile bbeeğinizin altını değiştiremez, hadi değiştirse mama yapamaz vs. Yani sizin erken uyanmanız lazım yine de her halukarda yetişemiyorsanız. Önce kendinizi hazırlayın bebeğiniz uyanmadan, kıyafetlerini akşamdan hazır edin giydirin. Eşinizi de uyandırın siz hazırlandıktan sonra ve en azından kıyafetinin giydirilmesinde çanta hazırlamasında yardım isteyin ama erken kalkın ki laf diyemesin. Her kadın aynı durumda çalışınca ve bebek olunca böyle işyerimden de biliyorum hiçbirinin eşi yardım etmiyor pek maalesef. Hanş kavga etmek emir vermek yerine güzellikle söyleyin etkili olabilir.

İstedi mi bence çok güzel altını da değiştirir mama da yapar. Neden yapamasın ki?

neden yapamıyormuş erkek bunları,istedikten sonra öyle güzel yapar ki...
alt da değiştirir mama da hazırlar..atla deve değil ki...1 değiştiri altını eğtir olur,2. olur,3.de yapar yaniii..olmadı su ısıtıp arkada yazan ölçüde biberona koymakta ne var ki?
kadınların mantığı erkekler beceremez yapamaz,yapma olduğu için adamlar da yapmıyor zaten...
o kadar beceriksizse eğer adam da,en azından eşi hazırlanırken giyiniip saçını düzeltirken,bebekle ilgilenebilir değil mi? baba yani sonuçta bebeği de 10 dk oyalayabilr? yoksa onu da mı beceremez size göre?

Bir süredir çalışıyorum, Yaklaşık 2 yıl çalışmaya ara vermiştim.
Henüz ev, iş, çocuk üçgenine tam manasıyla adapte olamadım.
Çok yoruluyorum, yetişemediğimi hissediyorum.
Her sabah kalkıp binbir stresle hem kendim hem bebeğimi hazırlamaya çalışıyorum.(kayınvalideme götürüyoruz)
Bebeğim ben hazırlanana kadar kıyametleri koparıyor haklı olarak benimle ilgilenin diye.
Babası kafasını çevirip yattığı yerden bakmıyor bile çocuğun suratına.
E doğal olarak tam hazırlanamadan mamasını hazırlıyorum, üstünü giydiyorum, altını değiştiriyorum.
Çocuğu olanlar anlar halimden, yerinde durmuyor, huysuzlanıyor, yemek giymek istemiyor.
Bütün gün göremeyeceğim için mümkün olduğunca stresimi bebeğime yansıtmamaya uğraşıyorum.
Ben bu kadar çabalarken eşim kalkıp bi işin ucundan tutmuyor.
Evden çıkmamıza 15dk. kala anca kalkıyor yataktan kendisi hazırlanıp dikiliyor başıma.
"hala hazır değil mi bu çocuk? Geç kaldık.. yarım saat erken kalksan ölür müsün?"..
Yetişemedim şu çantasına bez falan koyuver desem "zaten sadece senin hazırlanman 1 saat neden erken kalmıyorsun?" .. demeye başlıyor.
Çoğu zaman saçımı başımı apartmandan çıkana kadar yapmaya çalıyorum, çıkarken şöyle bi aynaya bakıp "heh tamam olmuşum" diyemedim bi gün bile.
Bu arada normal zamanlarda pratik hazırlanır onu kapıda ben beklerim, o dolanır durur evin içinde.
Bişey söylesem kavga çıkıyor, çocuğun yanında sabah sabah bağrışmak vicdanımı darmadağın ediyor.
Bu yüzden çoğu zaman susmayı tercih ediyorum.
Lafa geldimi çocuğunu çok sever, çok titrer, herşeyine koşar.
Ama çocuğu için bi 15dk. önce totosunu kaldırmaz yataktan.
Her sabah aynı, her sabah kavga gürültü.
Bütün enerjimi emiyor, sömürüyor artık :KK43:
önce kendini disipline sok. mesela çocuğun çantasını akşamdan hazırla. sabah yarım saat önce kalk bebeğinin mamasını yap. sonra kendin hazırlan. bebeğini gülerek ve mıncıklayarak uyandır. uyanıksa aynı oyunları yap. kucağına alıp havalara uçur. kahkaların onu sakinleştirir. mamasını yedir. üzerini giydr ve onunla sürekli konuş. erkeklerin eğitimi tuvaleti öğrenene kadar. bir erkek asla ve asla yardım etmez. ondan böyle birşey bekleme. benim üç tane var. sabah kalkıp önce ortanca kızı hazırlayıp kreşe gönderiyorum. o arada market alışverişi yapıp eve dönüyorum. sabah kahvaltısını hazırlarken de o ğün ki yiyecek yemeği ocağa koyuyorum. büyük kızı kaldırıp kreşe hazırlıyorum. o sırada bakıcı geliyor. oğlanın altını üstünü değiştiriyor. bende hazırlanıyorum ve kahvaltıya oturuyoruz. sonra eşim kalkıyor ve kahvaltı bile yapamadan çıkıyor. bende tüm bu atraksiyondan sonra işe gidiyorum. bu hal her gün aynı. akşama kadar tüm iş stresinden sonra eve dönüyorum. çocuklarla oyunlar oynuyoruz. saat 8-9 arası yatırıyorum. bundan sonra tv izliyor, kitap okuyor veya ders çalışıyorum. eşim geliyor geç bir saat ve tavuk gibi erkenden yatıyorsun, tüm işi bakıcı yapıyor sen ne yapıyorsun, sürekli yatıyorsun, sürekli telefon elinde face takılıyorsun gibi beğenmeme sözleri söylüyor. haa bu arada yemek hazırla, çay demle, pasta yap gibi de istekleri oluyor arada.

Allah erkeğede kadına verdiği gibi iki el iki ayak ve bir de beyin vermiş.
bez de değişir,mama da hazırlar erkekler .Biz onlardan atomu parçalamasını istemiyoruz ki.Bir biberon su üzerine mama koyacak.Kendi canı çocuğu için hazır değil mi bu çocuk gibi konuşuyorsa zaten içte tam sevgisini sorgulatıyor bana.
Yardım etmeyen erkek çocuğuna ve eşine yeterli sevgi ve saygıyı duymuyor gibi geliyor . Bu sebeple erkeğim ben beceremem ki bahanesiyle tembelliklerinin arkasına sığınıyorlar.
Bizim gibi kadınlarda padişah gibi davrandığımız kocalarımızdan sonra şikayetçi oluyoruz.

Siz istemezseniz erkek ırkı yapmaz.

Ben simdiden alıştırıyorum. Bir yere gideceksek cocuğu giydiriyorum, pusetini hazırlamayı, montunu vs giydirmeyi ona bırakıyorum. Altını ona değiştirtiyorum. İşe başladığımda o benden erken gidecek ama yine de onunla aynı saatte kalkıp birkaç şey istemeyi planlıyorum.

Herşeyi tek başımıza halletmeyi düşünmeyelim, bu cocukları beraber yaptık, sorumluluklarını da beraber alalım

İstedi mi bence çok güzel altını da değiştirir mama da yapar. Neden yapamasın ki?​
Özel kurs alması lazim galiba. 4 yil da mama hazirlama ve alt değiştirme fakultesi okumasi lazim. O kadar beyinsizmis ki erkekler. Ben de burda ogrendim.

Back