• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her sabah kavga.. Her sabah stres!

Bencil insanla geçim zor, Allah yardımcınız olsun.
İşten çıkacağım deyip ağzını yoklasanız ne olur tepkisi?

Allah yardımcın olsun ama asla susmaa susmak kabullenmeltır.o calıssa sen evde oturup sureklı ondan bısey beklesen tamam dıycem kı oyle bıle olsa destek olması lazım bence bırak ısını hatta bu esıbırak demek gelıyor ıcımden de neyse.ama kesınlıkle alttan almamalısın.

Cocugun cantasini neden aksamdan hazirlamiyorsunuz allah askina
ve neden yedirmey3 calisiyorsunuz ckmu uzak gittiniz yer biberonla mama veriyorsaniz onu yolda veremezmisiniz bende 5 6 ay cocugu anneme biraktim 2.5 yasindayken aksamdan arabasini hazirliyordm kapinin onune koyuyordum bebegi once demis kapiya kadar cikarip donup kapiyi kitliyodjm sonra onu kaldirma koyup dis kapiyi kitleyip 15 dk yuruyemere anneme variyordum hicte sacim basim dagilmiyodu ben pijemayla goturuyodum buara battamiye sarıp

canım eşin malesef bencil bir adam :(
ben şu an ücretsiz izindeyim
sabah bebeğim çok erken uyanıyor, kahvaltı hazırlarken eşim bakıyor
yanına yatırıp gidiyorum, el mecbur uyanıyor
ama hiç sızlanma, şikayet yok

diğer konularda biraz rahatladı, bazen ben de görevime dönünce nasıl olacak, tempo hızlanacak, eşim normale dönecek mi deyip strese giriyorum

en azından bebeğin çantasını, senin ve bebeğin giyeceği kıyafetleri akşamdan hazır etsen?
biraz daha ferahlarsın sanki?

veya k.validenden rica etsen senin evinde baksa?
en azından sabah sadece kendini toparlamayı düşünürsün?

Esin madem cok biliyoslrmus , kalksin senle beraber ...

Sen bebekten önce kalk , hazirlan aksamda eksiklerini hazirla ..
Belki ozaman daha rahat edersin..

Cocugun cantasini neden aksamdan hazirlamiyorsunuz allah askina
ve neden yedirmey3 calisiyorsunuz ckmu uzak gittiniz yer biberonla mama veriyorsaniz onu yolda veremezmisiniz bende 5 6 ay cocugu anneme biraktim 2.5 yasindayken aksamdan arabasini hazirliyordm kapinin onune koyuyordum bebegi once demis kapiya kadar cikarip donup kapiyi kitliyodjm sonra onu kaldirma koyup dis kapiyi kitleyip 15 dk yuruyemere anneme variyordum hicte sacim basim dagilmiyodu ben pijemayla goturuyodum buara battamiye sarıp
Sız bunlarla mucadele ederken esınız ne yapardı pekı merak ettm

Ben daha iyi hazirlanmak istiyorsam cantayi cocugun ve kendi giyeceklerimj aksamdan hazirlarim ki suan anem geliyor yine ayni aksamda hazirlaniyorum sabah olagan ustu bi durumda gec kalmamak icin
biz erkekler gibi calissakta para kazanmak zorundada olsak kadinla erkegin her alanda esit olmasini bekleyemeyiz huzurumuz kacmasin istiyosak tabi

eşin çok bencilmiş , benim de 6 aylık bebeğim var ben hazırlanırım eşim ilgilenir eşim hazırlanır ben bebeğimle ilgilenirim erken kalksan bile hazırlanman için bebeğinin uyuması lazım

Bebeğim bizimle beraber aynı odada yatıyor hala, alarm sesiyle birlikte uyanıyor zaten.
Biraz daha geç uyansa.. ama benim sorunum zaten eşimin bu kadar vurdumduymaz oluşu.
Ona katlanamıyorum.

Hem cocuk hem is zor.burada eslerw cok is düşüyor. Ben olsam asla cenemi tutamazdim.herseyin senden beklenmesi haksizlik.ama soyle bi durum da var tepkisuz kalirsan da bu durumu esin iyice kaniksar ve bu hep boyle devam eder

Ah ben de o çenemi tutabilmek için nasıl savaşıyorum bi bilsen,
Henüz ikimizinde afyonu patlamadığı için çok gergin oluyoruz bu durum çocuğa yansıyor.
Onun için sorun yok ama bebeğim uykudan uyanalı 10 dk. olmuş daha kendine gelememiş yavrucak bağırış çağırış..
Olacak iş mi? yazık değil mi çocuğa :(

cocuk olmadan önce evde yardım ediyormuydu peki size?

Yok. Çok çok nadir söylene söylene iş yaptığını bilirim.

Ben daha iyi hazirlanmak istiyorsam cantayi cocugun ve kendi giyeceklerimj aksamdan hazirlarim ki suan anem geliyor yine ayni aksamda hazirlaniyorum sabah olagan ustu bi durumda gec kalmamak icin
biz erkekler gibi calissakta para kazanmak zorundada olsak kadinla erkegin her alanda esit olmasini bekleyemeyiz huzurumuz kacmasin istiyosak tabi

Ne yani, kadin aksam bebek ve bebek çantasi ile ograssin, erkek televizyonun önünde rahat otursun. Kadins sabah 1 saat erken kalksin bebek için, erkekte fosur fosur uyusun öylemi? Bunun adi da "kadin ile erkek esit degil" olsun? :KK57:

Bu nasil bir mantiktir anlayamdim. Cocugun ile ilgilenmek ne zamandan beri tek bir cinsiyete bagli oluyor? Cocugun bezini degistirmek, onun ile ilgilenmek her anne VE BABAnin görevidir!!!

Asil sorun sabah yada aksam çoçugun çantasi yapmak degil, asil sorun böyle sorumsuz herifleri evlat sahibi yapmak. Sonuçta eminim bu adamin ilk falsosu degildir. Konu sahibini genel anlamda evdede yardim etmiyordur. Yani adamin böyle olacagi çok belliydi. Sadece o bebege aciyorum, ilgisiz bir baba ve artik enerjisi, sinirleri tükenmis bir anneye sahip :(

Bir süredir çalışıyorum, Yaklaşık 2 yıl çalışmaya ara vermiştim.
Henüz ev, iş, çocuk üçgenine tam manasıyla adapte olamadım.
Çok yoruluyorum, yetişemediğimi hissediyorum.
Her sabah kalkıp binbir stresle hem kendim hem bebeğimi hazırlamaya çalışıyorum.(kayınvalideme götürüyoruz)
Bebeğim ben hazırlanana kadar kıyametleri koparıyor haklı olarak benimle ilgilenin diye.
Babası kafasını çevirip yattığı yerden bakmıyor bile çocuğun suratına.
E doğal olarak tam hazırlanamadan mamasını hazırlıyorum, üstünü giydiyorum, altını değiştiriyorum.
Çocuğu olanlar anlar halimden, yerinde durmuyor, huysuzlanıyor, yemek giymek istemiyor.
Bütün gün göremeyeceğim için mümkün olduğunca stresimi bebeğime yansıtmamaya uğraşıyorum.
Ben bu kadar çabalarken eşim kalkıp bi işin ucundan tutmuyor.
Evden çıkmamıza 15dk. kala anca kalkıyor yataktan kendisi hazırlanıp dikiliyor başıma.
"hala hazır değil mi bu çocuk? Geç kaldık.. yarım saat erken kalksan ölür müsün?"..
Yetişemedim şu çantasına bez falan koyuver desem "zaten sadece senin hazırlanman 1 saat neden erken kalmıyorsun?" .. demeye başlıyor.
Çoğu zaman saçımı başımı apartmandan çıkana kadar yapmaya çalıyorum, çıkarken şöyle bi aynaya bakıp "heh tamam olmuşum" diyemedim bi gün bile.
Bu arada normal zamanlarda pratik hazırlanır onu kapıda ben beklerim, o dolanır durur evin içinde.
Bişey söylesem kavga çıkıyor, çocuğun yanında sabah sabah bağrışmak vicdanımı darmadağın ediyor.
Bu yüzden çoğu zaman susmayı tercih ediyorum.
Lafa geldimi çocuğunu çok sever, çok titrer, herşeyine koşar.
Ama çocuğu için bi 15dk. önce totosunu kaldırmaz yataktan.
Her sabah aynı, her sabah kavga gürültü.
Bütün enerjimi emiyor, sömürüyor artık :KK43:

canım bence akşamdan naz niyaz "hayatım sabah zor oluyo, nöbetleşe hazırlansak" de...
olmaz demez heralde...derse bebek ağlarken koy dibine uyyamasın..
ya bencillik yapmıcak, ya da afedersin eşşek gibi yardım edecek..
erkekler bizim bebeklere karşı zaafımızdan faydalanmak istiyolar..
Yani ağlarken dayanamayacağımızı biliyolar,ondan rahatlar..
bence gerekirse çocuk ağlasın uyandırsın eşini, hiç iyi niyetini suistimal etmesine fırsat verme...

Bir saat erken kalkması gereken neden sensin onu anlamadım. Bu ne bencil bir laf. Senin çalışmanı isteyen bir adama ters olmalı bu cümle!

Sessizce kalkıp önce sen hazırlansan çantasını akşamdan hazırlasan ve en son bebeğini hazırlasan nasıl olur?. Eşin kısmına hiç girmiyorum çünkü söylemesi kolay yaptırması zor.
Bebeğim alarmın sesiyle uyanıyor.
Zaten çıt desen duyar.
Akşamdan çantasını hazırladığımda çok rahat ediyorum evet ama akşam eve geldiğimde o kadar yorgun oluyorum o kadar ordan oraya koşturup herşeye yetişmeye çalışıyorum ki ne tv ne bişey işlerimi bitirip kendimi nasıl yatağa atıyorum bilemezsin.çanta hazırlamak bana taşınmak için ev toplamak kadar zor geliyor inan :(

çalışmayın? o sadece çalışıp eve gelsin. siz hem iş hem ev hem çocuk. bir de yarım saat erken kalk diyor üstüne? ondan 3 kat fazla yorulmanıza yazık değil mi? kadın erkek eşitliği bu mu? kadınlara eşitliği değil adaleti savunuyorum ben. beyefendi ikinci bir işe girsin gerekiyorsa, akşam birkaç saat geç gelse o da ölmez değil mi? siz annesiniz, bebeğinizle ilgilenin. evin geçiminden erkek sorumlu.
Yorumun beni çok güldürdü.
Buruk bi gülümseme tabiki.daha önceki konularımda eşimin borçlarından, geçmişte yaptığı yanlışların maddi ceremesini bana ve çocuğuma çektirdiğinden dem vurmuştum.2 yıl yeter artık çalışıyorum ödüyorum bitmiyor biraz akıllansın diye çocugumunda dogmasiyla işten ayrıldım.noldu? Borçlarım dağ şimdi.4 yıllık evliyim ne evim ne arabam var, 4 yıldır üstüme basima bile harcama yapmadan borç ödüyorum.sonuç? Şuan 25binlira borcum var.nasıl çalışmıyım?

Diyecek bir sey bulamıyorum sana hak veriyorum gercekten bebekleri giydirmek bile başlı baslina bir eziyet. Biz birimiz tutuyoruz digerimiz giydiriyoruz, yoksa kaçıyor hemen. Allah yardimcin olsun arkadasim. Kendi kiyafetlerini, bebegin kiyafetlerini ve cantasini aksamdan hazir edersen belki rahat edersin bi nebze.
Akşam eve geldiğimde o kadar yoruluyorum ki ordan oraya koşturmaktan çocugumla bile ilgilenemiyorum :( zaten konu nasıl rahat edebilirim degil, bu adamın vurdumduymazlığı.

Benim beynim baska turlumu çalışıyor acaba
erkek bebek cantasi nasl hazirlasin yahu
aksam otururken cek cantayi dok esyalari ayarla koy bunun nesi kulfet ben aksamdan cocugun cantasini hazirliyorum okul icin giyeceklerini ayarliyorum ben karar veriyorjm
sabah kendi giyecegim giysileri kupeden makyaj malz kadar salona koyup yatiyorum acikcasi hicte gocunmuyorum ben bundan

bencede çalışmayında değerinizi bilsin bitarafı sıkışsın biraz ! nankör benciller
Çalışmadığım 2 sene boyunca maddi olarak başıma neler geldigini eski konularımda anlattım canım.hem vurdumduymaz hemde maddi açıdan beceriksiz bi eşim var.

Back