• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her sabah kavga.. Her sabah stres!

utuleri vs kayınvalıdene goturdugunu yazmıssın bırak gotursun hatta kayınvalıdene de kı ıddaya gırdık bır konuda lutfen utuleme gerı cevır falan dıye konus gerı elıne tutustursun kayınvalıden.. zaten cocuga bakıyorum utu yapamam desın..

sonra el mahkum elıne dusecek senın.. o zaman paylasırsın kozlarını

o kadar tahammulsuzumki bu tiplere.
gamsız ol.
sen kalk birgünde yarım saate vvel bu cocuk benım se senın de de.
otur konuş çok bunaldım patlıcam de uyar.
eşine çok kızdım canım kusura bakma lütfen :(

Eşiniz uyansa bile bbeeğinizin altını değiştiremez, hadi değiştirse mama yapamaz vs. Yani sizin erken uyanmanız lazım yine de her halukarda yetişemiyorsanız. Önce kendinizi hazırlayın bebeğiniz uyanmadan, kıyafetlerini akşamdan hazır edin giydirin. Eşinizi de uyandırın siz hazırlandıktan sonra ve en azından kıyafetinin giydirilmesinde çanta hazırlamasında yardım isteyin ama erken kalkın ki laf diyemesin. Her kadın aynı durumda çalışınca ve bebek olunca böyle işyerimden de biliyorum hiçbirinin eşi yardım etmiyor pek maalesef. Hanş kavga etmek emir vermek yerine güzellikle söyleyin etkili olabilir.

Valla benim esim cok da guzel yapiyor. Hatta kaka yaptiginda bana soylemeden alir sagolsun.. hamileyim, surekli hastayim.. sagolsun esim buyuk destekci.. hamilelikten once de yapiyordu ama.. sut isitir, mama yapar yedirir, ust bas degistirip giydirir..

Bir süredir çalışıyorum, Yaklaşık 2 yıl çalışmaya ara vermiştim.
Henüz ev, iş, çocuk üçgenine tam manasıyla adapte olamadım.
Çok yoruluyorum, yetişemediğimi hissediyorum.
Her sabah kalkıp binbir stresle hem kendim hem bebeğimi hazırlamaya çalışıyorum.(kayınvalideme götürüyoruz)
Bebeğim ben hazırlanana kadar kıyametleri koparıyor haklı olarak benimle ilgilenin diye.
Babası kafasını çevirip yattığı yerden bakmıyor bile çocuğun suratına.
E doğal olarak tam hazırlanamadan mamasını hazırlıyorum, üstünü giydiyorum, altını değiştiriyorum.
Çocuğu olanlar anlar halimden, yerinde durmuyor, huysuzlanıyor, yemek giymek istemiyor.
Bütün gün göremeyeceğim için mümkün olduğunca stresimi bebeğime yansıtmamaya uğraşıyorum.
Ben bu kadar çabalarken eşim kalkıp bi işin ucundan tutmuyor.
Evden çıkmamıza 15dk. kala anca kalkıyor yataktan kendisi hazırlanıp dikiliyor başıma.
"hala hazır değil mi bu çocuk? Geç kaldık.. yarım saat erken kalksan ölür müsün?"..
Yetişemedim şu çantasına bez falan koyuver desem "zaten sadece senin hazırlanman 1 saat neden erken kalmıyorsun?" .. demeye başlıyor.
Çoğu zaman saçımı başımı apartmandan çıkana kadar yapmaya çalıyorum, çıkarken şöyle bi aynaya bakıp "heh tamam olmuşum" diyemedim bi gün bile.
Bu arada normal zamanlarda pratik hazırlanır onu kapıda ben beklerim, o dolanır durur evin içinde.
Bişey söylesem kavga çıkıyor, çocuğun yanında sabah sabah bağrışmak vicdanımı darmadağın ediyor.
Bu yüzden çoğu zaman susmayı tercih ediyorum.
Lafa geldimi çocuğunu çok sever, çok titrer, herşeyine koşar.
Ama çocuğu için bi 15dk. önce totosunu kaldırmaz yataktan.
Her sabah aynı, her sabah kavga gürültü.
Bütün enerjimi emiyor, sömürüyor artık :KK43:
Çok bencilsin erken uyan çocuğa bak bende hazırlanayim diyebilirsin eşine ben calisiyorum ama her sabah eşim yarım saat veya 1 saat abakar ben uyurum ise gideceği zaman beni uyandirir bebeğe bak ben gidiyorum der

Erkekleri bu kadar pamuklara sarıp sarmalamayın, alıştırmayın rahata, altta değiştirsin mama da hazırlasın, hazır bezi bebeğin poposuna bağlamak için profesör olmaya gerek yok, mama desen zaten herşeyi ölçüyle.

Bu da yetmez, çalışan kadın veya evkadını olun fark etmez, haftasonları bebeklerinizi hazırlayın verin babasının kucağına dışarı yollayın, artık parkta temiz hava mı aldırır, ne yapar orası babanın bileceği iş, bu hem bebekle babanın arasındaki bağları güçlendirir, hem beraber bebek büyütmenin ne demek olduğunu öğrenip sorumluluk sahibi olmalarını sağlar, hemde size soluk alma imkanı verir, sizde o size özel anlarınızda ne yapacaksanız onu yaparsınız, evde temizlik yapacağınızda da babanın kucağına verip dışarı yollayın bebeleri.

Yok öyle akşamları yarım saat aman paşa oğlum, aman minnoş kızım diyerek uzaktan sevmek.

Back