- Konu Sahibi Zamanmakinesi
-
Zeytinyağlı yemeklere gitmiyor işte ben yakıştırmıyorum bi kere arkadaşım da dolma yapmıştı bana koyun etli yağlı korkunç bir şey sırf ayıp olmasın diye yedim. Sarma dolma taze fasulye bamya börülce vs bunlar etsiz daha güzel. Ki ne kadar et giriyor bir yemeğe bence hesabı yanlış yapıyorsun girse girse bol etli dediğin 250 gram ettir. Hadi olsa yarım kilo.Canım taze fasulye yi eşim bol etli seviyor kendime sade yaparım o etli yer
Şu an eşinizin yediğini bu kadar fazla bulmanız da belki o zamanlar çok zor sartlarda kalmanizdan ötürüdür. Ama bunun sorumlusu eşiniz değil anne ve babaniz..Babamın kimsenin kirasını ödediği yok yeter çok baktım size der durur. Önümüze kuru ekmek verip büyüttü. Bakma biz bu şartlarda zorluk görüp okuduk yoksa sonumuz ne olurdu Allah bilir.
Mümkün değil zaten, ben de o yüzden yazdım, hatta aslında tek emekli maasiyla kyk da cocuk okutmak bile mümkün değil, tek emekli maaşıyla KYK da 2 çocuk okutup aynı zaman evde de 4 çocuk bakmak hiç hiç hiç mümkün değil... Biz de o yüzden sasiriyoruz.Babamın kimsenin kirasını ödediği yok yeter çok baktım size der durur. Önümüze kuru ekmek verip büyüttü. Bakma biz bu şartlarda zorluk görüp okuduk yoksa sonumuz ne olurdu Allah bilir.
Barbunyayı ben de havuç patates etli yapıyorum ama taze fasulyede sevemedim hele bazen görüyorum patates et taze fasulye. Bence olmuyor ya en lezzetli hali bol domatesli zeytinyağlıKime göre olmaz meselabiz rizeliyiz bizde de zeytin yağlı tazefasulye olmaz nerdeyse barbunyalı patatesli hatta etli olur
Tm 2 kardeşim kyk da kalıyor bursları var. Erkek kardeşim de çalışıyor ben gibi. O neredeyse tüm maaşını harcıyor ben de 3 5.Lise sona gidende dershaneye gitmiyor youtu.be den video izleyerek hazırlanıyor. Kirada kalan yok yani bu durumda. Zaten çat pat yaşıyorlar. Bir yere gitmezler. Annem elbise almaz kendine. Yemeğe bile doydum der kalkar.Mümkün değil zaten, ben de o yüzden yazdım, hatta aslında tek emekli maasiyla kyk da cocuk okutmak bile mümkün değil, tek emekli maaşıyla KYK da 2 çocuk okutup aynı zaman evde de 4 çocuk bakmak hiç hiç hiç mümkün değil... Biz de o yüzden sasiriyoruz.
İlk seneler okunur ya kız kardeşim de tıp okuyor 2 senedir yazın çalıştı ama onun işi rahattı kuzenim de tıp okudu haftasonu garsonluk yapan özel ders veren dershanede çalışan arkadaşlarım var demişti diş mesela çok masraflı ailede yoksa mecburen... İstanbul ankara gibi şehirlerde bu çocuklara yurt bile çıkmıyor. Tek maaş ama babası memur bu çocuğa o kyk yurdu çıkmıyor. Ennnn büyük dert barınma. Ben okurken kyk kredim kirama yetebiliyorduHayatım yazın otelde çalışarak tıp okunmaz ki? Hem bunlar 6 kardeş baba hangi birinin dershanesini odeyecek, kirasını yollayacak tek emekli maasiyla?
Bacım basliycam sizin barbunyaniza, fasulyenize amaBarbunyayı ben de havuç patates etli yapıyorum ama taze fasulyede sevemedim hele bazen görüyorum patates et taze fasulye. Bence olmuyor ya en lezzetli hali bol domatesli zeytinyağlı
Ya işte 2sinin yeri ayrı yöre damak tadından kaynaklı biz o tazefasülyeyi içyağlı (dana) yaparızBarbunyayı ben de havuç patates etli yapıyorum ama taze fasulyede sevemedim hele bazen görüyorum patates et taze fasulye. Bence olmuyor ya en lezzetli hali bol domatesli zeytinyağlı
Vermiyorlar para bu kadar basit kyk ile yettiği kadar okuyorlar işte yapacak bir şey yok. Tek lüksü arada yediği zurna dürüm. 1 mont 1 botMümkün değil zaten, ben de o yüzden yazdım, hatta aslında tek emekli maasiyla kyk da cocuk okutmak bile mümkün değil, tek emekli maaşıyla KYK da 2 çocuk okutup aynı zaman evde de 4 çocuk bakmak hiç hiç hiç mümkün değil... Biz de o yüzden sasiriyoruz.
Ya konu benim için bitti çoktan kıskanıp zirvede biraktım yemek tarifi veriyorum o yüzdenBacım basliycam sizin barbunyaniza, fasulyenize amaBak millet tek emekli maaşıyla legal yollardan biri tıp fakültesinde biri muhendislikte 6 çocuk okutuyoruz diyor aloo, siz bu bombayı bırakıp nelere takiliyorsunuz...
Babamla aramızda bir espri vardı o geldi aklıma yazdıklarını okuyunca; babam "O kadar okuttuk, emek verdik artık maaşından bi şeyler görürüz" demiş takılmıştı ve ben de "Aslında hayırlı bir evladım, emeklerinizi boşa çıkarmadım, bana hayırlı evlat olma bedeli ödemeniz lazım baba" demiştim. :)) Tabii bu bizim babamla aramızda güldüğümüz bir muhabbettir, böyle bir beklentileri olmadığı gibi içimden gelerek ilk maaşımla hep beraber yemeğe çıkmıştık ki işe başlarken de babam "İşinde giymeye uygun kıyafet bak benden" demiş cebime üç beş sıkıştırmıştı.Konu sahibi, ben anne babaya beni okuttular diye minnettar kalmayı anlamsız buluyorum.
Çocuk doğurmayı bilen yedirecek de içirecek de okutacak da. Ve hatta geleceğine de yatırım yapacak.
Hiçbir çocuk Ben X'in çocuğu olayım deyip gelmiyor. Kararı veren anne babalar, o zaman sorumluluğu da onlar alacak. Kimse de olması gerekeni yaptılar diye madalya vermeyecek.
Okusunlar diye iş yaptırmadım demiş, annelik101 yani bu. Benim annem de yaptırmadı bana hiç, tek kızıyım hem de. Yapmak zorundaydı ve yaptı, çünkü o beni doğurdu ben onu değil.
Milyonlarca annenin yaptığı bir şeyi temcit pilavı gibi ortaya getirip aferin beklenmez.
Doğurduysan uykusuz da kalacaksın, zorluk da çekeceksin. Bu işin kuralı bu yani, dünyada ilk doğuran kadın değilsen az çok başına geleceği biliyor olman gerekiyor, kimse de kusura bakmasın.
Legal derken iftira atmayın hanfendi. Bizimkiler ekmeğini ağzından al tipler. Herkes daha bize kazık atıyor. Biz kimden ne alcaz. Saçmalamayın bence. Mübarek ramazan ayında. Kimsenin 1 kuruş haramı geçmez boğazımızdan canını sıkmayın. Faiz var diye kredi bile çekmeyiz. Her şeye tm da bu iftira oluyor ve hiç komik değil.Bacım basliycam sizin barbunyaniza, fasulyenize amaBak millet tek emekli maaşıyla legal yollardan biri tıp fakültesinde biri muhendislikte 6 çocuk okutuyoruz diyor aloo, siz bu bombayı bırakıp nelere takiliyorsunuz...
Legal= Yasal, normal demek biliyorsun değil mi?Legal derken iftira atmayın hanfendi. Bizimkiler ekmeğini ağzından al tipler. Herkes daha bize kazık atıyor. Biz kimden ne alcaz. Saçmalamayın bence. Mübarek ramazan ayında. Kimsenin 1 kuruş haramı geçmez boğazımızdan canını sıkmayın. Faiz var diye kredi bile çekmeyiz. Her şeye tm da bu iftira oluyor ve hiç komik değil.
Evet hatta kışın ortasına kadar kardeşim ince montla gitmek zorunda kaldı alamadı.Vermiyorlar para bu kadar basit kyk ile yettiği kadar okuyorlar işte yapacak bir şey yok. Tek lüksü arada yediği zurna dürüm. 1 mont 1 bot
Ay pardon beynim yandıLegal= Yasal, normal demek biliyorsun değil mi?
Veee o kız nasıl kızları görüyor okulda yurtta prenses gibi. Allah korusun aklı çelinse yanlış adamlarla olsa ne olacak. Yazık değil mi. Bu kızın günahı suçu ne.Evet hatta kışın ortasına kadar kardeşim ince montla gitmek zorunda kaldı alamadı.
Bu döngünün kültür olduğu çok yer var. Arkadaşım 5 kız kardeş. Doğulular. Enbüyük okuyup bir öncekini destekliyor. 4numara mesleğe atılıp 3 numarayı falan falan . Bu böyle gidiyor. Bendeilk yadırgamıştım ama bunu benimseyen azımsanamayacak çok aile var ve bu onların normali.Annene söyleyecek çok şeyim var ama terbiyem müsade etmiyorŞu kadarını söyleyeyim doğurup doğurup, eskaza sağ kalanları birbirine baktırmak asla analık değildir, hele bu şekilde yok yokluk içinde anca birbirine bakarak hayatta kalan evlatlarını ömür boyu kendine borçlu hissettirmek bırak analigi, insanlık bile değil.... Çok üzgünüm hepiniz için.
Ben de aynısını söylüyorum ama ne yapabilirim ki. O yüzden çalışıyoruz evladımız zorluk çekmesin diyeVeee o kız nasıl kızları görüyor okulda yurtta prenses gibi. Allah korusun aklı çelinse yanlış adamlarla olsa ne olacak. Yazık değil mi. Bu kızın günahı suçu ne.
kız kardeşin yazın vs çalışmadı mı bir mont bile lüks mü geliyorBen de aynısını söylüyorum ama ne yapabilirim ki. O yüzden çalışıyoruz evladımız zorluk çekmesin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?