- 24 Aralık 2024
- 297
- 364
- 18
- 34
- Konu Sahibi Zamanmakinesi
-
Garip değil ben onu şakasına dedim. Kızlar vay kocan iş yapıyor dedi diye. Kim beni tanıyor da kıskanacak. Zaten öyle bir hayatım yok hahahayüksek ihtimalle kimse de benim hayatımı yaşamak istemeyeceği için benim de aklıma birisinin beni kıskanabileceği aklımın ucundan geçmez. çok garip.
Garip değil ben onu şakasına dedim. Kızlar vay kocan iş yapıyor dedi diye. Kim beni tanıyor da kıskanacak. Zaten öyle bir hayatım yok hahaha
Yok canım onu şakasına söyledim iş olsun diyekekeme olmuşum gibi "aklıma aklıma" diye tekrarlamışım ama bir yandan arka planda başka dilde sürekli bi şey dinlediğim için Türkçe yazarken saçmalıyorum. neyse. ben sizin yazım tarzınızda ilk başta epey ciddi olduğunuzu ama gelen tepkilerden sonra dümne kırdığınızı görüyorum. yormayın kendinizi.
Akrabalarinla daha sık gorusmelisinyüksek ihtimalle kimse de benim hayatımı yaşamak istemeyeceği için benim de aklıma birisinin beni kıskanabileceği aklımın ucundan geçmez. çok garip.
Yok canım onu şakasına söyledim iş olsun diyeAma haklı buldum. Çocuğum var bundan sonra almicam bir şey. Ha kardeşime bir kitap almışım bir hediye almışım ayda yılda olur. Ama anneme artık almicam. Çocuğumun hakkına girmem.
Akrabalarinla daha sık gorusmelisinher akraba meclisi aynı burası gibi, benim nelere sahip olduğumu bana hep yengem ve kızları hatırlatır mesela Fesatlar candır, az görüşmek kaydıyla...
Evet verdim anneme de söyledim zaten çoktan.buna zaten daha önceki konunuzda karar vermemiş miydiniz? bu karar verildi ve defter kapandı sanıyorduk.
Ben koca tarafıyla aynı şehirde olduğum halde görüşmüyorum bayramdan bayrama teşekkürlerakrabalardan 3000 km uzaktayız ve bence olması gereken yakınlık budur.
Valla maşallah sizinkilere...Diğer kardeşim de mühendislik okuyor o da derece ile gitmişti zamanında
Onu yanlış anlamışsnz 4 yıl kalan yok en fazla 5 6gün o da senede 1.O da ben çalışıyorum sıkılıyorum ben gelin diyorum en azından evde canım sıkılmıyor.Ama yol parası öderim. Zaten öğrenci yol parası yok
Doğru değilmişDoğruysa yuh artık! Ailesini itin burnuna sokup çıkardığı, arkasından yediği lokmalarini saydığı , maaşını gizli gizli kendi anasına kaçırırken seninkiler bana ev almadılar, altın almadılar, eşya almadılar, evimin b.knu temizlemediler diye bid bid kafasının etini yediği adam , bı de bu kadının essek kadar olmuş kardeslerine yıllarca evinde sesini çıkarmadan hilali ahmer gibi yağdirıp baktiysa ben hayatımda böyle bir nankörlük görmemiş olabilirim... Umarım yaniliyoruzdur...
Eşiniz kendine MüslümanKızlar eşimle 2 miz çalışıyoruz. Neyse ev borcumuz var. 1 tane de çocuk. Ben elbise vs alırım. Ama çok büyük harcamam yok. Eşim eve temizlikçi almaz müsrif görür. Eşyamız idare eder. Aldıklarımızı da bir sürü söylerim zorla aldırırım. Eşim de dişini sık borç bitsin vs. Ama yemeğe gelince kahvaltı yemez. Sade yemek yemez. Makarna yemez. Çorba içmez. Vee etsiz hiç bir şey asla yemez. Şuan eksi 15 deyiz. Her gün 500 tl ye tavuk ya da et yiyor. Tm yanında bende yiyorum ama çok az. Çünkü olmasa da olur.Arada yemiyorum. Ama o acımaz gider kilo kilo alır yer. Tm yesin tabiki yicek ama bu kadar borç varken ben her şeyde fedakarlık yaparken üstüne eksideyiz her ay. Kaşıkla et yiyor artık. Yesin tabi ama her gün her gün olur mu sizce kızlar? Ben mi yanlış düşünüyorum.?Bir de 5 dkklk yere bile araba ile gider. Ha beni de bırakır alır vs ama bunlardan kısmayıp temizlikçi gereksiz ev eşyası fuzuli der.
Babam emekli ev kendimizin. Erkek kardeşim çalışıyor o baya baya harcıyor okuyan kardeşlerime. Bir de kyk bursu var. Tıp okuyan kardeşime de 1 2 kişi burs vermişti cüzi miktarda olsa. O şekilde yani.Valla maşallah sizinkilere...
Tek maaş 6 çocuk, ikisi üniversitede, hem de tıp, mühendislik filan gibi kazanması da okuması da masraflı bölümler, en az iki üç tane de ortaöğretimde okuyan var demek ki , onların da kursu dersi dershanesi üstü başı harçlığı...
Annen ev hanımı da baban ne iş yapıyordu konu sahibi? Gerçekten merak ettim...
Haklısınız aynen öyle.Konu sahibi kardeşlerine burs vermen problem değil ki bence doğru yerlere gitmiş o burslar . Ne güzel yapmışsın öğrencilere destek olarak. Sen bunu yaparken eşin yemesin icmesin diye düşünmen problem . Anne ve baban bencil insanlar bu da belli . Eşinin ailesi de öyle . Bu insanları böyle kabul edip hayata devam edeceksiniz . Tüm bunları yaparken adamın yediği içtiği gözüne büyümesin . Bence siz birbirinizin kıymetini bilin
Bir gün kardeşlerin de evlenecek ve göreceksin ki en önemli şey kendi kurduğun aile en önemli yatırım da o . Herkes çünkü kendine bakacak mutlu olmanın yolunu bulacak . Siz de eş olarak birbirinize yatırım yapın .Haklısınız aynen öyle.
Valla ne güzel, büyükler küçüklere baktikca tek emekli maasiyla 6-7 çocuk okutmak mümkün demek ki...Bı de çocuklar meslek sahibi oldukça onları da anne baba hakkı diye ömür boyu haraca bağlıyorlar sanırım.Babam emekli ev kendimizin. Erkek kardeşim çalışıyor o baya baya harcıyor okuyan kardeşlerime. Bir de kyk bursu var. Tıp okuyan kardeşime de 1 2 kişi burs vermişti cüzi miktarda olsa. O şekilde yani.
Evet annem diyor ev işi yaptırmadım çayını bile getirdim onlar da işe gidince 1 2 yıl baksın bizeValla ne güzel, büyükler küçüklere baktikca tek emekli maasiyla 6-7 çocuk okutmak mümkün demek ki...Bı de çocuklar meslek sahibi oldukça onları da anne baba hakkı diye ömür boyu haraca bağlıyorlar sanırım.
İyi yatırım diye ben buna derim....
Annene söyleyecek çok şeyim var ama terbiyem müsade etmiyorEvet annem diyor ev işi yaptırmadım çayını bile getirdim onlar da işe gidince 1 2 yıl baksın bize
Bir çocuğa maddi ve bilhassa manevi olarak ancak yetebilirim diye ikinciyi doğurmuyorum; annemler ısrar kıyamet "İkinciyi doğur, mal var mülk var, biz varız, hepimiz destek oluruz" diyorlar ve "Bir kere yaptım onu, insan yetiştirmek kolay değil, ikinciye düşmem" diyorum. :)) Millet üçer beşer doğuruyor, kim sağ kalırsa ailenin yükünü sırtlanıyor, o kadar haklısın ki. Böylesi de "Ne var çocuk büyütmekte, biz de doğurduk büyüttük" diye geziyor.Annene söyleyecek çok şeyim var ama terbiyem müsade etmiyorŞu kadarını söyleyeyim doğurup doğurup, eskaza sağ kalanları birbirine baktırmak asla analık değildir, hele bu şekilde yok yokluk içinde anca birbirine bakarak hayatta kalan evlatlarını ömür boyu kendine borçlu hissettirmek bırak analigi, insanlık bile değil.... Çok üzgünüm hepiniz için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?