• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün et ya da tavuk yemek??

Bu döngünün kültür olduğu çok yer var. Arkadaşım 5 kız kardeş. Doğulular. Enbüyük okuyup bir öncekini destekliyor. 4numara mesleğe atılıp 3 numarayı falan falan . Bu böyle gidiyor. Bendeilk yadırgamıştım ama bunu benimseyen azımsanamayacak çok aile var ve bu onların normali.
Bu döngüyü surduren ailelerin cok çok azı böyle kendi çabasıyla okuyup topluma uyum sağlayabilen üyeler çıkarıyor maalesef ....

Şuursuzca doğuranlar genelde ya suçlu, ya psikopat ya da kendileri gibi yobaz ve cahil ettikleri bireyleri salıyor toplum içine , biz uğraşıyoruz.

Evet hatta kışın ortasına kadar kardeşim ince montla gitmek zorunda kaldı alamadı.
Ya bişey soyliycem ama keşke sen de evlenmeseymişsin... Bu koşullarda kendi çocuğuna haksızlık etmeden vicdanın rahat etmeyecek, kocanın da günahına gireceksin, anladım ben seni biraz ama senin yerinde olsam evlenmezdim, evlensem de çocuk yapmazdım asla yani net...

Babamın kimsenin kirasını ödediği yok yeter çok baktım size der durur. Önümüze kuru ekmek verip büyüttü. Bakma biz bu şartlarda zorluk görüp okuduk yoksa sonumuz ne olurdu Allah bilir.
Valla konu sahibine yüklenilmiş de evet böyle aileler çok yani bizim ailelerimiz sizin gibi aman sinemasını tiyatrosunu düşüneyim değildi,küçük yaslardan çalıştik ben ortaokulda boyum kadar mecrefe deniliyordu öyle bir aletle çapa yaptım,Ailelerimize çocuklar bir olup ev almamızı,kredi kartlarımdan birini onlara verip mutfak masrafını bu şekil karşıladığımı söylemiyorum bile gerçekten başka çaremiz de yok anne baba sonuçta ne diyelim,bunları demediğimiz halde bunları yaptığımız halde en ufak bir şeyde hayırsız evlat oluyoruz,ki beni okutan da olmadı liseden atandım yani ceket satıp üni okutma durumu yok..Sonradan lisans tamamlama yaptım tabi

Bu arada benim de 1 abim 1 ablam 1 kız kardeşim 1 erkek kardeşim var😂 ben de kalabalık kardeşli ailedeyim. Ama böyle kuru ekmekle vs büyümedik ve ailemin gerçekten tek derdi çocukları oldu. Hala öyle evliyim hem annem hem babam benim derdimde

Sorsan onlar senden benden daha fedakar, sırf doğurup önlerine bı kaç yil kuru ekmek attıkları için ömür boyu bu çocukların maddi manevi kanlarını emmeyi kendilerini hak görüyorlar...

Bak konu sahibi uşenmemiş "bir insan niye et yer,ne gerek var, aklım almıyor" diye konu açmış, öyle özensiz,saçma sapan bir ortamda büyümüş çünkü, ama bu "anneyi" yere göğe sigdiramiyor, kendi bebeginin rizkindan, kocasının cebinden çalıp hala bu "ana" ya borcunu ödemeye çalışıyor... Çok yazık gerçekten

Benim esim kabataş erkek lisesini tuttumus istanbulun iyi liselerinden biri mesafe uzak para veremeyiz diye yollamamislar. Yakindaki bi liseye kaydini yaptirivermisler ona fikrini bile sormadan. Univesite zamani zaten hem calisip hem okumaya calismis bi arada derede bi sekilde kendini kurtarip biyere gelmiş universitesi de yine bilindik bir universite istedigi meslegi yapiyor suan ama bir insan ne kadar baltalanabilirse o kadar baltalamislar hayatini. Her sey çok baska olabilirdi daha kolay olabilirdi.

O ailenin suratina bile bakmazdim ben esimin yerinde olsam yine iyi bakiyor yüzlerine ben nefret ediyorum bu insanlardan. Asla utanmadan cekinmeden para isteyebiliyolar evlatsin bakacaksin diyebiliyorlar. Esim yuzlerine baksa da para yedirmiyor diger dogurduklari cocuklarin sirtina biniyorlar ozellikle 1 tanesinin ustunde yükleri. Bu nasil anne babalik bilmiyorum.

Zaten çat pat yaşıyorlar. Bir yere gitmezler. Annem elbise almaz kendine. Yemeğe bile doydum der kalkar.
Aynı ben ve tanıdığım diğer yüzlerce kadın...

Bunlar çok üstün meziyetler veya bu ülkede yaşayanlar için acayip büyük fedakarlıklar değil ki, bizim senin annenden tek farkımız ömür boyu it gibi çalışıp yine de 1-2 çocuğa bile zor bakıyor, ihtiyaçlarına yetişemiyor oluşumuz....

Son düzenleme:
Benim esim kabataş erkek lisesini tuttumus istanbulun iyi liselerinden biri mesafe uzak para veremeyiz diye yollamamislar. Yakindaki bi liseye kaydini yaptirivermisler ona fikrini bile sormadan. Univesite zamani zaten hem calisip hem okumaya calismis bi arada derede bi sekilde kendini kurtarip biyere gelmiş universitesi de yine bilindik bir universite istedigi meslegi yapiyor suan ama bir insan ne kadar baltalanabilirse o kadar baltalamislar hayatini. Her sey çok baska olabilirdi daha kolay olabilirdi.

O ailenin suratina bile bakmazdim ben esimin yerinde olsam yine iyi bakiyor yüzlerine ben nefret ediyorum bu insanlardan. Asla utanmadan cekinmeden para isteyebiliyolar evlatsin bakacaksin diyebiliyorlar. Esim yuzlerine baksa da para yedirmiyor diger dogurduklari cocuklarin sirtina biniyorlar ozellikle 1 tanesinin ustunde yükleri. Bu nasil anne babalik bilmiyorum.
Benim de kayınvalidem böyle ikiz çocukları var kocamdan büyük kendi memur ama sürekli drama queen takılır eşimin abisine yük olmuş oturmuş sömürmüş adamı senelerce. Uzman çavuş olmuş suriyede ırakta orada burada çadırda kalıp kazandığı parayı çatır çatır yemiş saçma sapan insanlara yedirmiş. Bir evi bile yok. İşte ee kız kardeşin okuyo draması yapılmış. Saçma sapan bir fen edebiyat bölümü. Sorsan en fakiri o. Kadın neredeyse 60 yaşında görsen 40 dersin o derece umursamaz kokoş ama sürekli eee ben ne olacağım 🥺🥺🥺 ablan ne olacak ona bakmak görevin 🥺🥺 ilk oğlu gibi enayi sanıyor kocamı da. Vermeyince ennn kötü evlat sensin gelin de yılan

Bu döngünün kültür olduğu çok yer var. Arkadaşım 5 kız kardeş. Doğulular. Enbüyük okuyup bir öncekini destekliyor. 4numara mesleğe atılıp 3 numarayı falan falan . Bu böyle gidiyor. Bendeilk yadırgamıştım ama bunu benimseyen azımsanamayacak çok aile var ve bu onların normali.
Bizim de komşumuz böyleydi.
Şimdi de arkadaşımın kayınailesinde görüyorum. Anne en küçüğü 40 yaşındaki hiçbir evladının maddi anlamda ayrılmasına izin vermiyor. Bizim paramız bir diyor açıklama olarak. Ama biri borç içinde, diğerinin porchesi var. Tüm evler en büyük abinin üstüne. Amaç mal kaçırma sadece. Hepsi evli koca koca adamlar. Ödeye ödeye bitirememişler o anneye de abiye de borcu.

Valla maşallah sizinkilere...

Tek maaş 6 çocuk, ikisi üniversitede, hem de tıp, mühendislik gibi kazanması da okuması da masraflı bölümler, en az iki üç tane de ortaöğretimde okuyan var demek ki , onların da kursu dersi dershanesi üstü başı harçlığı 😳...

Annen ev hanımı da baban ne iş yapıyordu konu sahibi? Gerçekten merak ettim...
Ben inanmadım, kardeşim iyi bölümde okuyor o yüzden 4 sene evimde kalmasına izin verdim demek için. Bir de okul bitmeden neden evden çıkmış ki?

Benim de kayınvalidem böyle ikiz çocukları var kocamdan büyük kendi memur ama sürekli drama queen takılır eşimin abisine yük olmuş oturmuş sömürmüş adamı senelerce. Uzman çavuş olmuş suriyede ırakta orada burada çadırda kalıp kazandığı parayı çatır çatır yemiş saçma sapan insanlara yedirmiş. Bir evi bile yok. İşte ee kız kardeşin okuyo draması yapılmış. Saçma sapan bir fen edebiyat bölümü. Sorsan en fakiri o. Kadın neredeyse 60 yaşında görsen 40 dersin o derece umursamaz kokoş ama sürekli eee ben ne olacağım 🥺🥺🥺 ablan ne olacak ona bakmak görevin 🥺🥺 ilk oğlu gibi enayi sanıyor kocamı da. Vermeyince ennn kötü evlat sensin gelin de yılan

Arsizlik utanmamak işte.
Bazilari der ya aileleri bu kadar kotu olan adamlar nasil iyi olacak aile neyse cocuk odur diye gayette çok farkli oluyorlar.
Alimden zalim doğar, zalimden alim doğar diye bir söz var.
Öyle bir ailede yuzune bakilcak insanlar degiller normalde.

Evet hatta kışın ortasına kadar kardeşim ince montla gitmek zorunda kaldı alamadı.
Buna rağmen anneniz , lütfedip hayatında ilk kez çalismak için yaz olmasını bekleyebiliyor hâlâ...

Yemin ediyorum, yedi kat elken bizim bile içimiz parçalandı şurda şunu okurken, bu nasıl annelik ya, çildiricam artık...

Arsizlik utanmamak işte.
Bazilari der ya aileleri bu kadar kotu olan adamlar nasil iyi olacak aile neyse cocuk odur diye gayette çok farkli oluyorlar.
Alimden zalim doğar, zalimden alim doğar diye bir söz var.
Öyle bir ailede yuzune bakilcak insanlar degiller normalde.
Benim bildiğim anne baba çocuğuna bakar umursar hayata hazırlar fedakarlık yapar. Artık roller değişti. Çocuklar hrm maddi hem manevi anne babaya anne baba oluyor geride binbir travmayla. Öyle büyütürken de aman aman uğraşan yok. Ama annelik hakkı tabii

Kızlar koşun hava sıcak diye eşim balkonda kirli olan halıyı yıkıyor 😂😂
2 kişi çalışıp bide halı yıkıyorsunuz öylemi :) gerçekten kıskandım bak şimdi en son halıyı 15 20 yıl önce yıkadım galiba annemle boşuna su israfı ve temiz olmuyor makinanın yıkadığı gibi

2 kişi çalışıp bide halı yıkıyorsunuz öylemi :) gerçekten kıskandım bak şimdi en son halıyı 15 20 yıl önce yıkadım galiba annemle boşuna su israfı ve temiz olmuyor makinanın yıkadığı gibi
Onla ne alakası var bizde yıkatıyoruz. Eve yeni geçtik balkonu var halı temizdi küçük leke vardı eşim seviyor öyle şeyleri bir yıkıyayım dedi parası için mi yıkıyoruz 😂😂

Onla ne alakası var bizde yıkatıyoruz. Eve yeni geçtik balkonu var halı temizdi küçük leke vardı eşim seviyor öyle şeyleri bir yıkıyayım dedi parası için mi yıkıyoruz 😂😂
Konunun başiyla sonunun anlatılanların hiç uymaması neyse size kolay gelsin çok sıkıcı pardon mükemmel hayatınızı uzaktan kıskanmaya devam edicem 🙋🏼‍♀️

Su ile oynamayı seven koca gerçeğini de görmezden gelmeyelim rica ediyorum. 2 sene önce miydi, bizimkiler baba-oğul halı yıkamaya karar verdilerdi terasta, birlikte seçtikleri bir etkinlikti. :D Bir süre izledikten sonra kocamın ruh eşinin halı yıkama makinesi olduğuna karar vermiştim. (Başak burcu erkeği)

Back
X