Her gün et ya da tavuk yemek??

Sorsan onlar senden benden daha fedakar, sırf doğurup önlerine bı kaç yil kuru ekmek attıkları için ömür boyu bu çocukların maddi manevi kanlarını emmeyi kendilerini hak görüyorlar...

Bak konu sahibi uşenmemiş "bir insan niye et yer,ne gerek var, aklım almıyor" diye konu açmış, öyle özensiz,saçma sapan bir ortamda büyümüş çünkü, ama bu "anneyi" yere göğe sigdiramiyor, kendi bebeginin rizkindan, kocasının cebinden çalıp hala bu "ana" ya borcunu ödemeye çalışıyor... Çok yazık gerçekten

Ay nerden bildiniz 2 tane kardeşim doğumda ölmüş. Ayrıca 3 tane düşük 1 tane de kürtaj olmuş annem

aynı anda eşimin annesi ve babası, evde çalışan bir tane yetişkin oğulları olmasına karşın iki maaşla üç kişi geçinemiyorlar. üstelik kendilerine ait bahçelerinde yetiştirdikleri meyve ve sebzeyi ya da kendilerinin yetiştirip kestikleri hayvanları tüm yıl yemelerine ve ayrıca kira dertleri olmamasına rağmen

Çok yazık...
Bir çocuk neler istemez ki? Bir kere iyi beslenmek hakkı, etinden sütüne, balığından yumurtasına... Bir de öyle denk gele marketlerden de alıp çıkmıyor, köy yumurtası, organik tavuğu bulup getirtiyoruz. Bilmiyorum, abartı bulanlar olabilir ancak benim içim öbür türlüsüne elvermiyor. Sadece yemesi içmesi değil, çocuğun ortam görmesi de lazım bence. "Sokağa saldım oynadı bitti" de olmuyor; sineması, tiyatrosu, tatili, denizi, gezmesi, lokantada yemeği bilmesi-görmesi, eğitim, sağlık masrafları... Bunlar lüks değil benim için, bir insan yetiştirmeye asgari gerekenler. Öyle çorbasını kardım bitti denmiyor.

Aynen sigrid, ülkenin durumu ortada, ben iki maaşla tek bir çocuğu zor okutuyorum, annem babam ikisi de emekli , bolca ek gelirleri de var yine de öyle çocuk okutacak durumda değiller .

Bunlar maşallah tek emekli maaşıyla 6 çocuğu besleyip giydirip dershaneye falan yollayıp bı de tıp mühendislik gibi bölümlerde okutuyorlar...

Bugün KYK yurdunda kalan bir tıp öğrencisinin bile minimum masrafı asgari ucretin çok üzerinde, bir de mühendislik okuyan kardeş var, 2 de ortaöğretimde okuyan cocuk? Anne ev hanımı, baba emekli?...

Bu işte başka bir iş var ama bilemedim...

ben tahmin ediyorum ama sitede son getirilen kural gereği burada anamıyoruz.

Konu sahibi, ben anne babaya beni okuttular diye minnettar kalmayı anlamsız buluyorum.
Çocuk doğurmayı bilen yedirecek de içirecek de okutacak da. Ve hatta geleceğine de yatırım yapacak.
Hiçbir çocuk Ben X'in çocuğu olayım deyip gelmiyor. Kararı veren anne babalar, o zaman sorumluluğu da onlar alacak. Kimse de olması gerekeni yaptılar diye madalya vermeyecek.
Okusunlar diye iş yaptırmadım demiş, annelik101 yani bu. Benim annem de yaptırmadı bana hiç, tek kızıyım hem de. Yapmak zorundaydı ve yaptı, çünkü o beni doğurdu ben onu değil.
Milyonlarca annenin yaptığı bir şeyi temcit pilavı gibi ortaya getirip aferin beklenmez.
Doğurduysan uykusuz da kalacaksın, zorluk da çekeceksin. Bu işin kuralı bu yani, dünyada ilk doğuran kadın değilsen az çok başına geleceği biliyor olman gerekiyor, kimse de kusura bakmasın.

Bile derken,taze fasulye bizde etsiz olmaz asla,nohut kuru fasulyeyi söylemiyorum bile
Taze fasülyeye et yakışmıyor zeytinyağlı olur. Benim damak tadıma uygun değil. Evimde yine nohut kuru hiç pişmez. Sadece barbunya havuçlu bir de bulmuşsam bombay kuru fasulye o da sucuklu. Sadece patates bezelye kıymalı ya da etli yapıyorum bir de türlü patlıcan vs

Çalışıyor tanıdıklarımın çocukları tüm yaz otellerde. O parayı kullanıyorlar okurken. Baba sadece kira ve belli şeyleri gönderiyor aylık.

Ne işi olacak erkek kardeşim çalışıyor o ödüyor babam da emekli maaşı. Ev de kira değil. Ayrıca gezmesi yok annem gilin. Evde ful. Çat pat geçinmeye çalışıyorlr işte kız kardeşim geçen gün ağlamoştı taş mı yiyeyim diye ne yapalım bu kadar oluyor. Anneme her gün kızıyorum neden bu kadar çocuk. O da pişman zaten sen 2 yi geçme diyor.

ben tahmin ediyorum ama sitede son getirilen kural gereği burada anamıyoruz.
Neymiş tahmin çok merak ettim. Garip bir aile işte. Çat pat hayat mücadelesi veriyorlar. Annemi çektim kenara söyledim yazık bunlara yazın çalış gençsin dedim. Diyor ki çalışmam lazım iş bakacam yaz olsun ama inşallah öyle yapar

Çalışıyor tanıdıklarımın çocukları tüm yaz otellerde. O parayı kullanıyorlar okurken. Baba sadece kira ve belli şeyleri gönderiyor aylık.
Hayatım yazın otelde çalışarak tıp okunmaz ki? Hem bunlar 6 kardeş baba hangi birinin dershanesini odeyecek, kirasını yollayacak tek emekli maasiyla?

Canım taze fasulye yi eşim bol etli seviyor kendime sade yaparım o etli yer

Sen ikiyi geçersen kardeşlerine kim bakacak, değil mi

Hayatım yazın otelde çalışarak tıp okunmaz ki? Hem bunlar 6 kardeş baba hangi birinin dershanesini odeyecek, kirasını yollayacak tek emekli maasiyla?
Kira yok ki kyk da kalıyor 2 kardeşim. 1 kardeşim de lise son. Erkek olan da bende çalışıyoruz. Lise sona giden de dershaneye gitmiyor. Evde netten çalışıyor.

Kime göre olmaz mesela biz rizeliyiz bizde de zeytin yağlı tazefasulye olmaz nerdeyse barbunyalı patatesli hatta etli olur

Babamın kimsenin kirasını ödediği yok yeter çok baktım size der durur. Önümüze kuru ekmek verip büyüttü. Bakma biz bu şartlarda zorluk görüp okuduk yoksa sonumuz ne olurdu Allah bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…