- 24 Aralık 2024
- 262
- 360
- 18
- 34
- Konu Sahibi Zamanmakinesi
-
Yani lise şu bu tabiki okuttu lar ama o yoksullukta çat pat. 2 yıl üniversitesi için para verdiler bursum yoktu. Evet anneme göre o erkek onun yapması lazım. Ama ben bayan olarak yapıyormuş. Zaten 2 maaşımla her şey alınırmş. Sen yeterince yaptın biz yapsak ne yapmasak ne. Erkek ailesi yapmamış ama.Kendin yazmışsın diğer konuda "annemler bana sadece bir yıl harçlık yolladı ama şimdi biz seni okutup memur ettik, bize borçlusun diyorlar, sürekli para istiyorlar " diye...
Sonuçta senin ailen de eşinin ailesi de size okurken de evlenirken de destek olmamış, evlendikten sonra ikinizin ailesi de sizden para istemiş, bu durumda niye sadece eşinin ailesi kötü aile oluyor?
Aynen canım sıkılıyor burda sallıyorum elime ne geçecek :))ben sizin hiçbir konunuzun gerçek olduğuna inanmıyorum ki.
Sen de bu kadının lafına bakıp eş ailesine tavır aldın, hatta eşinin lokmalarini saymaya basladin , öyle mi ? Bravo kızim...Yani lise şu bu tabiki okuttu lar ama o yoksullukta çat pat. 2 yıl üniversitesi için para verdiler bursum yoktu. Evet anneme göre o erkek onun yapması lazım. Ama ben bayan olarak yapıyormuş. Zaten 2 maaşımla her şey alınırmş. Sen yeterince yaptın biz yapsak ne yapmasak ne. Erkek ailesi yapmamış ama.
Aynen canım sıkılıyor burda sallıyorum elime ne geçecek :))
Ne alaka eş ailesi meselesi çok önceden vardı. Kaynanam annem onlara gidince bile evde yoktu. O kendi yaptı bize. Et konusu da bu ara çok sıkışığız ondan. Annem nerden bilsin ne yiyoruz içiyoruz uzaktayız zaten.Sen de bu kadının lafına bakıp eş ailesine tavır aldın, hatta eşinin lokmalarini saymaya basladin , öyle mi ? Bravo kızim...
Ne geçiyor gerçekten?Aynen canım sıkılıyor burda sallıyorum elime ne geçecek :))
Mesela ne çelişiyor dr hanımNe geçiyor gerçekten?
Eski konularınız ile çelişen bir sürü şey eklemişsiniz sonradan ama cıks olmamış yani.
En basidi eşimin bana hiçbir faydası yok demişsiniz ama ev işlerinin ve yemeğin çoğunu o yapıyor ve maddi olarak eve tüm maaşını harcıyor.Mesela ne çelişiyor dr hanım
Bende tüm maaşımı harcıyorum bir bayan olarak hadi 5 bini çıkar verdiğim gerisini ne yapıyorumEn basidi eşimin bana hiçbir faydası yok demişsiniz ama ev işlerinin ve yemeğin çoğunu o yapıyor ve maddi olarak eve tüm maaşını harcıyor.
Ha yapmalı tabii evli sonuçta,baba sonuçta ama bana faydası yok demek yalandır yani
Bir bayan olarak diye belirtip cinsiyetçi yorumlara girmeyin bence.Bende tüm maaşımı harcıyorum bir bayan olarak hadi 5 bini çıkar verdiğim gerisini ne yapıyorumbende işe gidiyorum çocuk bakıyorum tatile çıkmıyorum. Ev eşyası ve temizlikçi vs fuzuli buluyor ben ona kızdım.
Zaten aynen böyle oldu dr hanım.Bir bayan olarak diye belirtip cinsiyetçi yorumlara girmeyin bence.
Ben sevmem öyle yorumları ama bir bayan olarak diye bakacaksanız bu ülkede ev işi,çocuk bakımı benimdir zaten diye bakıyorsunuzdur.
Ama o iş öyle değilmiş olması gerektiği gibi belki de fazlasıymış.
Ev almışsınız haliyle ilk 2-3 yıl ne varsa ortaya koymalısınız zaten borca girmişsiniz çünkü ev,araba vs öyle alınıyor.
Hatta o işin iki yıl öncesi de birikim yapılıyor kim ne birikim yaptıysa ortaya koyuyor.
İki taraf da para kazanıyorsa öyle oluyor yani yatırım yaparken.
yani konunun geldiği yerden anladığım kadarıylaKendin yazmışsın diğer konuda "annemler bana sadece bir yıl harçlık yolladı ama şimdi biz seni okutup memur ettik, bize borçlusun diyorlar, sürekli para istiyorlar " diye...
Sonuçta senin ailen de eşinin ailesi de size okurken de evlenirken de destek olmamış, evlendikten sonra ikinizin ailesi de sizden para istemiş, bu durumda niye sadece eşinin ailesi kötü aile oluyor? Üstelik eşinin ailesine zaten zırnık koklatmamissinız ama sizinkilere el altından gizli gizli her ay para yollanıyor.... Pes gerçekten
Yani sonuç neyani konunun geldiği yerden anladığım kadarıyla
"ben kadınım zaten çalışıyorum daha ne?
ben paramı anneme, eve, eşyaya vs. harcarken düşünmemeliyim
son kuruşumun hesabını yapmamalıyım. eksi görüp sinirlerim bozulmamalı, bu nasıl iş, çalışmayan eltilerim benden rahat yaşıyor!
çünkü eşim erkek, aslında evi geçindirmek onun işi, zaten bol bol yetmiyorken bir de o et yiyecek diye ben koltuk alamazsam arıza çıkar, çıkarırım! onun ailesi erkek ailesi olarak bize destek olmalıydı, (hala da olsalar iyi olurdu aslında) çünkü bu erkek ailesi vazifesi, zaten tek başına büyümüş yetişmiş daha da bir de hala bişeylerini gördüğümüz yok, benim kocam üvey mi?
kızın ailesi zaten destek olmak gibi bi sorumluluk taşımaz, benim ailem zaten çalışan kadın olarak beni vermiş evlenmişim, daha ne olsun."
diye düşünüyor.
böyle düşündüğü için de sinirleri bozuluyor adam ne yapsa kadına batıyor.
Yaptığınızın sorumluluğunu almamak şimdi bu da. Anneniz mi öyle düşünüyor, siz mi?Yani lise şu bu tabiki okuttu lar ama o yoksullukta çat pat. 2 yıl üniversitesi için para verdiler bursum yoktu. Evet anneme göre o erkek onun yapması lazım. Ama ben bayan olarak yapıyormuş. Zaten 2 maaşımla her şey alınırmş. Sen yeterince yaptın biz yapsak ne yapmasak ne. Erkek ailesi yapmamış ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?