her aile evi dışarıdan daha mı iyidir gerçekten?

Üst katta boş dediğiniz dairede yaşayın madem işe gireceksiniz. Daire ne ile ısınıyor kombi var mı ? Yoksa soba kurun tek odasında gayet hayatınızı idame ettirebilirsiniz.
Üst kat boş evet, ne kadar harabe olduğunu da yazdım. Bina çok eski olduğu için (50 yıl var) doğalgaz ısıtmıyor evi. Yalıtım olmadığı için bizim evin gürültüsü de tartışması da duyuluyordu ben yine etkileniyordum. Hasta olduğumu da yazdım o evde çalışıp. Soba yerleri kapatılmış. O daireye tek oda yapmayı düşündüm hatta babamla da konuştum sonra baktım olacak gibi değil ev. Babam da istemedi zaten sonra.

Ev ısınmadığı için hasta olmuşsunuz. Bende ısınmanız için alternatif sundum.

Evdeki herkes pasif ve en iyisini kendilerinin bildiklerini zannettikleri için böyleyiz. 3 yıl önce çok güzel bir yerde dubleks bir ev buldu babam, taşınalım dedi. Annem de mutfağını beğenmedi küçük diye hanımefendi. Ben ona o kadar çok dil döktüm ki... dedim bak iki tane mutfak var evde, kapanmalı masa yaparız... yok da yok... şimdi o evi almadıkları için ah vah ediyorlar ev 3 trilyon olmuş bizim de o kadar gücümüz yok. Kira da annem diyor ki babama “sen o kadar yıl çalıştın demezler mi bi b*k sahibi olamadı da kiraya çıktı” falan... gereksiz ve akılsız söylemler. Bana düzgün bir dille söylense ben zaten nereye gideceğimi söylerim ama bana bağırıyor. Benim de kendime saygım var.

Ailenizi degıstıremeyız. Fakat sende de iletişim sıkıntısı var bence. Sinirlenip hasta olacağına sen söyle onlar bıksın yapmasın
Hep içime attım, ailenin en küçüğü oldum için kimse ne söylediğime değer vermedi ki. Söylüyorum ben diyorum ki ben uyuyorum lütfen sessiz olun, “bu saatte uyunur mu” diyen var, gecenin birinde birden kavga eden var, “sen de evi iyicene askeriyeye çevirdin” diyen var. Artık uğraşmak istemiyorum cidden

Benim ailemin hepsi cahil değil ama annem cahil. Bunu kabul ediyorum. Ben mezuniyet fotoğrafı için takma kirpik takdırdım diye tüm sokağın ortasında bana “sen nasıl or*spu oldun” diyen birisi. Çok değiştirmek istedik ama değişmedi, değişmek de istemiyor ne yapayım. Babamdan Allah bin kere razı olsun, ona cenneti versin ben bugünlere gelip hala dayanabiliyorsam onun ve bir kişinin daha sayesinde. Ama yanlışlarını da söylüyorum. Kimseyi de küçümsemem bu hayatta ben anneme cahil diyerek onu küçümsemiyorum. Her zaman daha kötüsü ve daha iyisi vardır. Ben daha kötüsünü istemiyorum. Sanırım siz celladına aşık olanlardansınız.

Teşekkür ederim, her zaman pozitif olmak önemli gerçekten. Güzel bir şeyler başardığımda buraya yazacağım ya da sizlerin haberi olur zaten :)

Çözümün ayrı ev evlat yada yurt

Maddi anlamda destek olacak mı baban yurt iş paranı yurda vermek yerine birikti
yurda para vermek yerine biriktirelim dedi ben de burada kalırsam akıl sağlığım elden gidecek fiziksel sağlığım zaten sinyal veriyor dedim. yani demek ki yardım edecek ama ben yine de çalışacağım. okulumda da baktım kütüphanede çalışırsam yemekhane bedvaya geliyor. o işi konuşacağım bir de

Olsun demek ki ılımlı kısmen karşılasa bile senin için iyi bişey bu

Ailen malesef çok düşüncesiz . Değişeceklerini sanmıyorum. Yurt çözümü ve part time çalışma fikri mantıklı. Sigortan da daha erken yaşlarda yapılmış olur.
Kızlar yurtlarda birbiriyle anlaşamayabilir ama başkalarının eşyalarına zarar verecek kadar ileriye gidemezler. Sonuçta bu bir suç ve orada görevliler müdahale ederler.

ben de değişmeyeceklerini bildiğim için kendimi kurtarmaya çalışıyorum. Yurtla konuştum, adli sicil kaydı+disiplin suç kaydına bakıyorlar. En azından bu düzgün insanlarla olma ihtimalini yükseltiyor. Teşekkür ederim

Ben sizi cok akli basinda buldum, Allah yardimciniz olsun. Benim zamanimda bazi vakiflar belli bolumleri okuyan öğrencilere not ortalamasi yuksek ise burs veriyordu. Mesela yazilim mühendisliğı okuyup, ortalamasi 3.00sa burs alabiliyorlardi. Bu tip yerleri araştırmanızı oneririm. Ayni zamanda okurken part time calisan arkadaslarim vardi. Penti, gratis gibi yerlerde 3 tam gun calisiyorlardi, asgari ucretin yarisi+yemek parasi+yol aliyorlardi, hocalariyla gorusup ikinci ogretim ya da diger grubun derslerine girerek derslerinden de geri kalmamis oluyorlardi.

Ah yavrum, ne desem bilemedim. Devlet yurduna başvurma şansın yok mu, orada fiyatlar daha makuldür belki. Mutlu eğilsen kurtulmalısın o evden. Yurtta da kimse kolay kolay korktuğun iğrençlikleri yapmaz, ablanla zorlandığın kadar zorlanmazsın emin ol. Mülteci hayatı yaşıyorsun şu an sen.

Çok teşekkür ederim benim hiç öyle programlardan haberim yoktu. Ganom 3,50’ye yakın o halde inşallah bir burs veren bulurum. Ben de gazeteyi aldık elime part-time iş bakıyorum, internetten de online destek hattı dedi birisi bana onu da araştırıyorum. Teşekkür ederim inşallah dersleri kaydederler de bir şey olursa açıp izlerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…