her aile evi dışarıdan daha mı iyidir gerçekten?

Bence halandan rica et . Babanla konuş tamam derse rica et mutlaka
ama halam sonra başımıza kakıyor yaptığı her şeyi. bir keresinde 10k para vermişti babama ama babam istememiş halam da sen yeni iş kurdun al al demiş. sonra biz TV almıştık yeni bize dedi ki sizin borcunuz var neden öyle harcama yapıyorsunuz dedi. şoke olmuştuk. ben şimdi halamın evinde kalırsam annem ve ablalarım başımın etini yer ki ben de halamın başımıza kakmasından korkmuyor değilim.

Çok güçlü bir insanmışsınız gerçekten ama ben gerçekten bu kadar güçlü değilim... Ne diyebilirim ki bu şartlar da yaşam denen şeylerden bahsedilemez, bunları çekmek zorunda değildiniz bir çocuk olarak bir birey olarak. Buna sebebiyet verenlerin acısı umarım ikimiz içinde çıkar. Aileme kinlenmiyorum ama nefret etmeye başladım, üzülüyorum ve öfkeleniyorum. Maalesef benim bu şartlar altında 1. 2. veya 3. olacak kadar bir zekam da yok. Okutmak bir teşekkür meselesi olmamalı madem yaptılar bizi, bakacaklar kardeşim, okul parasını verecekler, düzgün kılık kıyafet alacaklar, gerekli ortamı sağlayacaklar, sağlayamıyorlarsa kul hakkına zaten giriyorlar. Ben bıktım sabrın da bir sınırı var Allah size çok sabır vermiş. Başınız sağ olsun.

Annene hakaret etme. Cidden ileride bin pişman olursun. Babana da üzüldüm. Sen haklısın aslında ama haklıyken haksız duruma düşmüşsün. Başta babanla güzelce konuşup çözüm yolu bulmalıydınız. Hayat herkese adil değil. Biz 1+1 evde yıllarca 5 kişi yaşadık. Bir tane gardolap vardı tüm ailemizde . Onu bile kıyafetlerimiz dolmazdı. Annemler yer yatağında yatardı. Bir kez bile ailemi suçlamadım.

Ben tüm konuyu okudum. Cidden hak da verdim. Kocaman kızlarsınız. 1 oda size yetmez hak verebilirim ama bunu annene aptal salak diyerek dile getirme hakkın yok. Mesela ben senin yerinde olsam gece gündüz kütüphanelerde sürünürdüm yine ortalamamı yüksek tutmaya çalışırdım. Parttime işlere gider harçlığımı çıkarıp kenara atar biriktirirdim . ( döviz,altın , borsa , tl ) seçenek neyse işte. Babama da destek olmaya çalışırdım. Parası olsa da olmasa da.

Zaten babanız sizi yurt dışına çıkarma hayali kurmuş adam sizi tamamen boşlamamış. Zamanında ev almaya kalkmış eviniz küçük diye. Ama onu bişe suçlayıcı konuşmuşsunuz.

Üzgünüm size haklı gördüğüm konular olsa bile anne babanıza çok üzüldüm

İnsanların da bir sınır noktası var artık. Gidip boşu boşuna neden evde huzursuzluk çıkarıyor benim annem? Evet, haklısınız, anneme hakaret etmemem gerekiyor bunun için de üzgünüm. Maalesef ben de artık dayanamıyorum. Lütfen gelin ve benim psikolojimle yaşayın bu evde, delirmemek sinirlenmemek elde bile değil. Geçen sırf arka bahçedeki kedilere yem koymak istediğim için annem bana türlü hakaretler sayıp vurmaya kalktı bana, ben o zaman bile bir şey demedim gittim sessizce ağladım. ama artık bıktım ve o an çok sinirliydim. Kimseyi suçlamak istemiyorum ama bu evin bu halde olmasına kimler sebebiyet verdi ve vermeye devam ediyorlar? Her gün küfür tarzında kötü sözler duymak nasıl bir duygu çocukluktan beri hiç hayal edebiliyor musunuz? Her yaz babanızın size yatak alacağım diye yalan söyleyip asla almaması bir çocuk için nasıl bir travma haberiniz var mı? Hayalini kurduğun yatak ve takımını başka bir arkadaşının evinde görmek nasıl ağır bir yük çocuk için anlatabiliyor muyum? Artık onları da geçtim. Kendi evinizde bir değerinizin olmadığını bilerek yaşamak, emeğinizin, çalışmanızın bir değere binmediğini görmek nasıl bir duygudur? Sürekli kavga duymak, kütüphaneye davet ettiğiniz arkadaşlarınızın “ben evde devam edebilirim fazla geçe kalmayayım” cümlelerini duyup ağlamak nasıl bir işkence anlayabilir misiniz? Anne ve babam olacaklar ailem olacaklar peki. Bebekliğimden beri bana yaptıkları tüm kul haklarını düşünüyorum da çıldırmamak elde değil. Ben demişim 1-2 kelime sinirlenerek bu mu tüm mesele? Konudan cımbız etmek... Ben biriktirdiğim paraları yeri geldi babama da verdim. Kızım gücümüz yok dediği hiçbir şeye ısrar da etmedim. Ben sırf ilkokulda yapılacak bir gösteride ek kıyafet alınacak diye çocuk aklımla para gider diye düşünüp o gösteride olmadım ki içimde hale uktedir benim, çok özenmiştim. Şimdi ise paramız var ama bereketimiz yok. Babama da yardım etmişimdir zamanı geldiği zaman ama hiçbir anne-baba benim çocuklarım var zaten diye kafasına göre iş kuramaz. Liseye giden çocuğunuz sizin yerinize mesaiye gitsin bakalım. Yardım etmek buysa. Ortaokulda kasadaydım birisi sahte 200 TL vermiş, ben fark etmedim, bilmiyordum. Babam geldi gördü parayı, tüm kazancımız gitti işte bugün hiç çalışmadık sanki dedi. Nasıl suçluluk duygusu hissettim ben haberiniz var mı? Her gece kasada beklerken uyuşturucu içeni ile uğraşmak, sarhoşu ile uğraşmak... Ben bunlara da eyvallah dedim. Tüm tozları almıştım il yerinde o gün bileklerim bez sıkmaktan şişmişti ki o kadar pisti. 3 gün sonra bir gittim yine her yer pislenmiş, yerler çöp. Ben de dedim ki babama, benim emeğimin bir değeri yok sanırım sende. Yani ben bazı şeyleri düşünerek sinirleniyorum artık. Annem bana sokağın ortasında herkesin duyacağı şekilde Or*spu derken bile ona bir küfür etmedim ki o benim kolumu morarttı. Ben eğer söylediysem artık dayanamadığımdandır.

1+1 evde 5 kişi yaşamışsınız evet ama kimlerle nasıl yaşadınız? O beş kişi sorun çıkaran tipler miydi, kavgacı, ağzı bozuk tipler miydi? Yoksa siz o beş kişi sınırlarını bilen, aile içerisinde saygıyı öğrenmiş insanlar mı? Birisi uyurken sessiz olmayı bilen insanlar mı, birisinin sınavına bir gün kala evde büyük tartışma çıkaran tipler miydi? Nasıldı...

Aile büyüğünüz var mı ? Dede anane babannr vs kim olursa onlarla konuşup insanlık dersi verecek birileri yok mu ?

Bak yavrum, ne zamandır konunu biliyorum ama yazmıyorum, içim almıyor.
O kadar haklısın ki, diyecek söz de yok zaten.
Ama insan maalesef ailesini seçemiyor.
Her konuda yüzde bir milyon haklı olsan dahi biraz daha sabırla ancak kurtulabilirsin oradan.
Bunca sene nasıl dayandıysan ha gayret, son düzlüktesin.
Belli ki azimli, çalışkan ve ufku açıksın.
Her gece her gündüz lütfen 5 sene sonrasını hayal et, kendi evinde kendi yatağında uyandığın, odanı zevkinle döşedeğin bir evden kalkıp, tamamiyle tatmin olduğun işine giderken, mutfaktan kahveni alırken ortamdaki sessizliği, huzuru hayal et.
Tek başına yaptıklarının geleceğin olduğunu, şuanın ise seni oraya götürecek bağlantı köprüsü olduğunu düşün.

Ailene söylenecek çok şey var da, gerekirse yerde yatarım odam olmaz çocuğuma odamı veririm ‘kendi evinde’ rahat etsin diye. Amacı bu evden kaçmak olmasın, dünyanın neresine giderse gitsin yuva sıcaklığını burada bulsun diye kendimi paralarım yahu. Ne biçim insanlar onlar, annen ayrı abla ayrı, baban da ne yardan ne serden geçici, herkes yolunu bulmuş da bir sana yol çizememişler!

Siz de abartmayın artık, babanız daha ne desin elinden gelen bu demekki ben yatayım çekyatta demiş orta yol bulmaya çalışıyor daha ne yapsın sorun bence ailenin diğer kalanlarında ? Sabret belli ki çalışkan ve akıllı bir kızsın ver kendini derslerine kurtar kendini o evden

Canım kardeşim bak ne guzel demiş arkadaş yukarıda. Bu bir geçiş köprüsü gibi düşün. Geçici.... geçecek ve bunu kendi kendine sesli söyle.
Babana ağır söz söyleme.. babanin hatası yapamayacağı sözleri vermek olmuş. Sen bir ebeveyn olduğunda bu hataları yapmazsın. Sakin ol. Kendi kendini gaza getirme. Hayatin daha başındasın. Öyle saçma sapan insanlar var ki. Neler göreceksin. Belki cok kavgacı bir müdürün ya da kayinvaliden olacak. Hayat seni nelere hazırlıyor bilemezsin. Onlarla geçinmeyi öğreniyorsun belki şimdi. Beterin beteri var. Simdi sana örnekler versem öfken artacak. Onlar o durumda diye ben bunu çekmek zorunda değilim diyeceksin. Tamam ama hayatta başımıza neler gelecek bilemezsin. Ayrıca sen kütüphanede en geç çıkan arkadaşım olsan ben seni ancak tebrik eder gıpta ile bakarım. Ve arkdaşlarında ancak boyle dusunuyordur. Yani aaa gidecek yeri mi yok haha gibisinden goygoy yaptıklarıni düşünüyorsan yanılıyorsun. Annem gençliğinde çok kavgacıydı hala da biraz öyledir. Ama annem yani annnn-neeemm.. beni doguran büyüten kişi.. sirf bu fıtratta diye ona sirt dönemem. Idare etmek zorundayim. Kimse kimse ile ayni kisilikte değil. Herkesle bir şekilde geçınmeyi hergün biraz daha öğreniyoruz. Kendi geleceğine odaklan. Güzel bir işin mutlu bir yuvan olur umarım. Öfke nefret en cok sahibine zarar verir. Ben sana hic kıyamam aslında seni çooook iyi anlıyorum ama belki sen beni anlamıyorsun... ben 33 yaşındayim ve sanki 20 yaşımdaki halimle konuşuyor gibiyim.. garipp

İnşallah canım ablam çok teşekkür ederim. Bazen sadece ağlayacak bir sırt istiyorum ama olmuyor. Dün gece çok geç uyudum ağlamaktan, sabah başım çatlıyordu. Yoruluyorum mental olarak. Yurt buldum bana 4 kişilik 44bin lira diyor... Yani babamı zorlamak istemiyorum... Kimseye söyleme ben seni gizlice halana götüreyim diyor, bilmiyorum ki. Dediğin gibi ben kendi huzurlu ailemi hayal ediyorum hep ama sevgilim bile olmadı. Allah inşallah güzelleştiriyordur ama çok da gecikmesin... Evimi, yuvamı bileyim bir an önce. Sağ olasın ablam. Tüm yüreğimle söylüyorum, Allah razı olsun.

Geçici olduğunun ben de farkındayım ama bazen hiç çıkmaz yokmuş gibi hissediyorum. Karamsar oluyorum. Farkındalığa varıyorum bazı şeyler için o zaman daha çok sinirleniyorum. Tebrik edilmedim şu ana kadar hiç tersine niye kütüphaneye gidiyorsun diyor annem işte beni de bu üzüyor, kırıyor. Demek ki kimse benim ne çektiğimin farkında değil... Ben de idare etmeye çalışıyorum ailemi ama yoruluyorum artık... Kendi sağlığımdan gidiyor, kolumda kocaman egzama çıkmış mesela. Geleceğime odaklanıyorum, bütün performansımı veremiyorum, üzülüyorum. Kimse iş görüşmesinde benim ne zorluklar çektiğimi dinlemeyecek ki. Puanlarıma bakacaklar sadece... Bu da ben de kaygı oluşturuyor, aileme sinirleniyorum...

Ablacım hangi güçle dayanacağım artık bilmiyorum gerçekten. Yani genelde aileden şanssız olanların aşk işleri güzel olur bir güç kaynağına sahip oluyorlar. Bende o da yok. Çok isterdim hayırlı bir insanlar tanışıp söz takmayı en azından gelceğe dair pembe hayallerim olurdu bütün yükü tek başıma taşımazdım...

Bak sen o kadar emek harcıyorsun ki Allah bu emekleri heba etmez. Emin ol bir yerlerde karşılığını alacaksın. Herşey puan değil. Is hayatında hic ummadığın şeyler olabiliyor. Hayatını guzelce kuruyorsun ama bir anda hersey alt üst oluyor. O yüzden cok takılma. Rabbine sığın tevekkul et. Sen şu misaldeki adama benziyorsun. Iki adam düşün otobusteler. Birisi yükünü almış sırtına yahut kucağına. Biri de bagaja koymus.simdi hangisi daha akıllıca davranıyor? O otobüs zaten gidecek ve o yükleri taşıyacak. Senin kucakta taşımanın bir artısi olmadığı gibi sana yorgunluk bezginlik olarak döner. Ve varacagin yere vardigiinda sadece bezgin ve yorgun olmus olursun. O otobüs senin hayatından bir kesit. Ve o otobüsü yuruten şöför oldugu gibi seni goren gözeten bir Allah var. Bu alemde hic birsey basibos olmadığı gibi sen de basibos degislin.otbuse yükünü birakan adam gibi yükünü Rabbine teslim et.Rabbine dayan. O yolculuk belki 4 yıl. Ama o otobüsten indiginde zinde olmalısın belki yetismen gereken bir uçak olacak. Yani belki başka başka yollar açacak Allah. Hayat her zaman gül gülistan değil. Neler uğraşıyorum bir bilsen. Keşke ders çalıştığım o günlere dönebilsem diyorum bazen. Hayattaki problemler kitaplardakinden çok daha zor hee bu arada annem arada kitapla kafama vururdu yeter kalk sofrayi kur diye bunu da belirteyim.

Oda olacak Allahın izniyle , sen dua et Allaha sığın emeklerini heba etmez. Tez zamanda hayırlısıyla kurtulursun o evden inşallah

Otobüs örneğinizden etkilendiğimi söylemden edemeyeceğim... Dediğiniz gibi her şey olacağına varır kısacası. Adalet umarım bana da işleyecek. Tekrardan tüm kalbimle teşekkür ederim. Hayattaki problemler için de Allah size güç versin, sabır versin

Allah her daim yardımcın olsun güzel kız❤
Hayatının başında yaşadığın bu zorlukların meyvesini hayatın kalan zamanında alacaksın inşAllah... çooook güzel bir hayatın olsun... bunu tüm kalbimle isterim ❤❤❤❤❤

çok teşekkür ederim umarım sizin de daha güzel bir hayatınız oljurr

İçim çürüdü yaşadıklarını okudukça. Bir çok tavsiyede bulunan iyi niyetli insanlar da olmuş. Benim de keşke yan yana olsak da sana anlatabilsem diye içimden geçirdiğim şeyler var. Benim de seninkine benzer bir ergenlik-ilk gençlik hayatım oldu. Bizim evimiz çok daha kalabalıktı, çok daha farklı konularda olumsuzluk yaşadım.
Sonra ne oldu biliyor musun?
Üzüntüden kalıtımsal hastalıklar sahibi oldum.
Şimdi hayatıma uzaktan bakmayı öğrendim ama yaşım 41 oldu.
Kelimelerle izah etmem belki zor ama, düşünce eyleme dönüşür. Ne olur iyi düşün. Kendini şu an olduğun halinle değil, olmak istediğin halinle düşle.
Bir gün kazanan sen olacaksın ve hepsi bitecek.

İnanması zor ama inan bana, bitecek.
Seni hiç tanımıyorum ama bağrıma basıp saçlarını öpesim geldi.
"Nereye gideceğini bilen insana, dünya kenara çekilip yol verirmiş." diyordu Üstün Dökmen.
Bu da aklının bir köşesinde dursun.
Karanlıkta kaybolduğunu düşündüğümde, başka bir ışık arama ve kendi ışığınla aydınlat yolunu.
Yoluna hep iyi insanlar çıksın.
Sevgiler, selamlar.

Annenlerin odasına katlanabilir bir çalışma masası alıp koysan, çalışmalarını orada yapsan olmaz mı? Anladığım kadarıyla ablanlar ve ailen yatana kadar salondalar...
Bir de katlanabilir rahat döşekler var onlardan alıp annenlerin odasına veya ablanların odasındaki yere koysan? Biliyorum çok zor ama biraz daha dayan lütfen...
30-40 bin yurt ücreti çok fazla, taksit ödeyecem diye derslerinden olursun işlerde çalışarak...
Evi olup, eşyalı odasını kiraya veren öğrenciler var. Onları araştır en kötü, kiraya ve faturalara ortak olursun en azından bir yatağın masan olur...
Ailen çok düşüncesiz... Umarım en yakın zamanda istediğin hayata sahip olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…