her aile evi dışarıdan daha mı iyidir gerçekten?

Çözüm odaklı olman çok güzel. Ancak çamaşır suyu, tutkal olayına biraz güldüm. Bende yurtta kaldım. Çekişmeler illaki olurda çamaşır suyu, tutkal olayı, ne bileyim çok fantastik geldi bana Yurtta da sorunlar olacaktır ama idare etmeyi öğreneceksin. İyi etmişsin yurda geçmekle. Ev ortamınız biraz sıkıntılı.

Benım evım kucuk ,salon boydan boyaydı.Kıradayız.Ama kızım 3 yasında ve oda lazımdı artık.Staforla odayı ortadan bolduk salonu,kıza oda yaptık.Bıde duvar kagıdı kapladık.Yenı bır odamız oldu.Dogurduysak sartları zorlayacaz yanı.Kendıne o da ıste.Bolsunler bı oda,cekyatta yatmak ne?
Eğer ayrı eve vs cıkamayacaksanız oda ısteyın.O babada gece yarılaına kadar calısıyomus, kızına bı yatak bı masa alsın bı zahmet!

Burda gördüğüm en dangalakça yorumlardan biri. Kız yatağım yok kanepede orda burda yatıyorum diyor yahu aklınız yerinde mi sizin? Siz de yataksız takılın 3 gün perişan oluyor musun olmuyor musunuz bakın.

Mesele yatağının olmaması değil ki. Körün gözü açılınca ilk yaptığı şey bastonunu kırmakmış derler. Az ders çalışıp bir bölüm kazanınca ailem cahil, ben bu aileyi hak etmiyorum tarzı düşüncelerin olması çekyatta yatmasıyla değil, kişilik karakterle alakalı bir şey. Ona kalırsa ne şartlarda yaşayan insanlar var.

Hmm. Gene mi şükürcülük oyunu oynayalım yani ? Bu arada cahil aile nefretlik bir durumdur. İnsanı bezdirir.

Hmm. Gene mi şükürcülük oyunu oynayalım yani ? Bu arada cahil aile nefretlik bir durumdur. İnsanı bezdirir.
Şükür insanın kendisinin bileceği iş, ona bir şey diyemem. Ailesinin yanında büyüyüp onların emeklerini inkar eden, başıboş büyüdüğünü zannedip ailesinden kendini soyutlamış gençlerle o kadar çok karşılaşıyorum ki şaşırmıyorum artık.

Allahım bakıs acısına bakk bayılaaazam.
Kız sıgıntı olmus evde ?Sız neresınden tutuyıorsunuz konuyu ya pesss.

Böyle aileler pek emek vermiyor zaten. Emek veren bir ailede büyüdüm şükür ondan biliyorum. Çocuğa sığıntı muamelesi göstermişler.

Siz size çalışacak bir masa, yatacak bir yatak vermeyen bir ailenin evinden çıkıp, sizin paranızla araba alıp okey arkadaşlarına hava atacak, bütün ev işlerini sizin sırtınıza yükleyip size eşşek muamelesi yapacak bir insanla evlenebilirsiniz. Ve bunun için yatıp kalkıp şükredebilirsiniz. Ama bazı insanlar daha iyilerini hakediyor ve bunun bilincindeler. İnsanların yaşam enerjisini sömürmeyin.

Benim ailem 2000 yılındaki krizde iflas edip her şeylerini kaybetti. Aynı evde babannem ve dedemle yaşıyorduk. Ben liseye hazırlanıyorum diye odalardan birini alçıpan duvarla ikiye ayırıp bana çalışma odası yaptılar. Annem ev hanımıyken ve o güne kadar rahatı yerindeyken otuzundan sonra işe girdi dershaneye gidebileyim diye. Bunların hiçbir bahanesi yok. İsteyen yapar. Benim ailem dört dörtlük mü, hayır asla değiller. Ben de değilim. Ama çocuğunun yediğini içtiğini yattığı yeri derslerini umursamayan aileye de buna da şükür diyip güzelleme yapamayız burda. Gençleri şaşırtmayın.

yaşadıklarım insanlara senaryo tadında gelince daha çok üzülüyorum demek ki bu yaşadıklarım gerçekten normal değil ama aynı anda kendimle gurur da duyuyorum demek ki bunları ve daha yazmadığım birçok şeyin üstesinden gelmeyi başaracak kadar güçlüyüm. Bana yardımcı olmak isteyenler özel mesajdan ne yapabileceğimi söylüyorlar, sağ olsunlar. Sanırım size senaryo tadında gelen ve dalga geçtiğiniz bu yaşama dair bilgiler eksik kalınca üzüldünüz. Kendi kimliğini ifşa edecek bilgileri herkes açık yazmak istemem neden bu kadar anormal geldi?

Canım aklı olan kimse bir forumda biri ekonomik sıkıntı yaşıyorum dedi diye çıkarıp para vermez. İş bulmana yardımcı olabilirler. Aklına gelmeyen bir çözüm yolu önerebilirler. Seni aşağı çekmeye çalışan insanları bir unut. Yaşadıkların normal de değil, doğal da değil. Hayatın gerçeklerinden nasıl kopuk insanlar var ki hiç öyle bir evde bulunmamışlar. Kızamıyorum çünkü ben de gözümle böyle evler, böyle insanlar görmesem anlamakta zorlanırım. Sen iyiye güzele odaklan.

Teşekkür ederim, bugün yurtla konuşup belgeleri nereye teslim etmem gerektiğini soracağım. Babamla konuştum, yurda git dedi. Çok teşekkür ederim, kalbi de aldım kabul ettim. Bu da benden

Teşekkür ederim, bugün yurtla konuşup belgeleri nereye teslim etmem gerektiğini soracağım. Babamla konuştum, yurda git dedi. Çok teşekkür ederim, kalbi de aldım kabul ettim. Bu da benden
Maddi anlamda destek olacak mı baban yurt işine?

Teşekkür ederim... Büyük bir şeyler başardığımda buraya yazacağım.

Geçmişte yaşamıyorum sadece içim doldu derdimi döktüm. Bunları yazmandan önce de annemle tartıştım büyük bir duygu patlamasıyla konuyu açtım. Ajitasyonun kelime anlamını bile bilmediğin o kadar belli ki. Senin pencerenden öyle gözüküyorsam yapacak bir şey yok.

Beni anladığınız için teşekkür ederim. Ailemin bana yaptıklarını ve yapamadıklarının farkındayım. En büyük hayallerimden birisi annemle-babama Bahçeli 3 katlı bir ev almak. Çünkü benim annem de böyle değildi gençken muhtemelen hayat onu değiştirdi ben sadece onun yanlış zamanına denk geldim. Babam da elinden geleni yapmaya çalışıyor, hayatta “arkamda babam var” diyebiliyorum şu anlık. Hatta bazen ölecekler diye çok üzülüyorum çünkü onlarla doğru dürüst vakit göremedim. Sadece böyle bir sıkıntım var ve yazmak istedim. Gelen bazı tepkileri anlayamadım bile... Beni anlamaya çalıştığınız için teşekkür ederim.

Kıyafetlerim çekyatın üzerindeyken salonda yatıyordum, şimdi hepsini sıkıştırdım soğanlığa ve 5-6 askılığa sığdırdım. Şimdi çekyatın üzerinde elbise kalmadı ben de annemle babamın odasında yatıyorum.
Evet bunu bizi tanıyan herkes ama herkes söylüyor. “Ayıptır çıkın bu evden” “helal olsun o çocuklar orada kalıyorlar” ve daha niceleri... evdeki kavgaların çoğu da evden çıkıyor. Annem eve artık misafir gelsin istemiyor, sinirleniyor. Ben ise evdekilerin tam tersiyim, arkadaşımı da çağırdım oturdum da yemek de yedim. Ben buyum sonuçta. Beni anlamaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Sağ olun.

bununadi zorbalık degil taciz... resmen tacize uğramişsin külodunu indirmek nedir ya.. keşke annene söyleseydin.. belki okula gidip şikayet edebilirdin... bu çocukluk travma resmen.
Ben o yaşta nereden bileyim taciz falan bir de iki kız yapınca aklıma öyle şey gelmedi. Çok utandığımı hatırlıyorum ve boğuştuğumu hatırlıyorum. Anneme söylesem bana Kızar diye korktum.

Okurken içim şişti umarım en kısa sürede okulunu bitirir eline mesleğini alır be kendi hayatını mümkünse başka şehirde kurarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…