her aile evi dışarıdan daha mı iyidir gerçekten?

Üzüldüm cahil bir aile belli ki. Mesele benim de babamdan hiç beklentim yoktur hayatta maddi manevi. Sen de beklentini sıfırla ve hedeflerine odaklan.
cahil değil de babam... pasif. eve sadece uyumaya gelen bir baba düşün. yaşadığın zorlukları anlatınca da biz bir odada 6 kardeş yattık diyor. annem cahil. ablam pasif+deneyimsiz+saygısız

inşallah, teşekkür ederim.

Ben sizin ortamınızı çok iyi anladım.Benimde hiç ders çalışacak ortamım olmadı.Hiç çalışma masam olmadı.Yatak odası karanlıktı. Ev 1 art 1 di. Tvli odada çalıştım hep.
Bence çalışmaya başlayıp yurtda çıkın.Okumanız ailenizin umrunda olsa dikkat ederlerdi

Allah size de sabır vermiş. Nasılsınız şimdi? İstediğiniz yerde misiniz? Okumam babamın umrunda, gerçekten Allah var adam diyor hep benim için çalıştığını... Gerçi böyle de suçluluk hissediyorum...

Evet üniversite bitti meslegimi yapıyorum. Şükür daha rahatım.
Peki evden taşınma şansınız yok mu? Babanla bu durumu konuşsan.

Evet üniversite bitti meslegimi yapıyorum. Şükür daha rahatım.
Peki evden taşınma şansınız yok mu? Babanla bu durumu konuşsan.
çok şükür adınıza sevindim. konuştum... kiraya çıksak annem istemiyor rezil olacağız(!) diye, ben de ev değişse bile içindekiler aynı diyorum. çıksalar iyi olur, en azından onlar da rahat eder ama çile çekmeyi daha çok seviyorlar sanırım

Bence yurda çıkın, okul bitince de mutlaka ayrı eve çıkın. Bu şekilde ömür geçmez

kyk çıkmıyor evde 4 maaş+araba.
Siz genede başvurun yedeklerden girersiniz belki. Bizim evde de 2 maaş+ev+araba vardı ama çıktı. Bir süre özel yurtta kaldım o arada. Yeni bir kyk yapıldı bir sürü kişi alındı. Evdekiler kamu çalışanı değilse asgari ücret bile gösterebilirsiniz geliri arastirmiyorlar. Veya sigortasız çalışıyorlarsa/ekstra iş varsa bildirmek zorunda değilsiniz

Çocuksun anlarigim kadarıyla
Taktigin şeylere bakacak olursak
Okumaya devam edemedim başları yetti.
Çoluk çocuğun derdini okuyup napcam amaaan

Sanki bana biraz evdeki sıkıntılardan kurtulmak, kafanı dağıtmak için üniversite okuyormuşsun gibi geldi. Bilmiyorum hangi bölümü okuyorsun ama umarım mezun olduğunda bu sıkıntılara değecek, hemen işe başlayabileceğin bir bölüm okuyorsundur. Aileni biraz küçümsüyorsun gibi geldi. Sonuçta hala ailene muhtaçsın, olduğun yere de olumsuzluklara rağmen ailenle geldin. Kyk bursu çıkmamış muhtemelen, kredi al faiz de yok rahatlatır seni. 30 bin yurt ücreti, 10 ayda ödenir ayda 3 bin eder, part time işte sana kimse bu kadar para vermez haberin olsun.

Bende bu sebeplerden dolayı erken evlendim diyebilirim. Bu kadar olmasa da bende benzer şeyler yaşadım. 3 çocuklu evde salonu misafir için ayırdılar odanın biri oturma odası oldu biri yatak odası. Ben ve erkek kardeşlerime de küçücük bir oda kaldı. Eşyalar tıklım tıklım. Küçük kardeşim yaramazdi. Ders çalışmama izin vermezdi. Böyle böyle 4 yılı bitirdim. Kpss ye çalışacak ortamim yok diye okul bitince 3 ay sonra evlendim. Eşim çok iyi ama erken yaşta evlenmesem daha iyi olurdu. Genç yaşta böyle ani kararlar alınabiliyor.

O sıra imkanım olsa ya da akıl edip yurda falan geçebilirdim aslında.
Sende part time çalışıp yurda ya da apart gibi evlere geçebilirsin. Seni çok iyi anliyorum

çok zor dediler çıkması o yüzden başvurmamıştım teşekkür ederim bilgilendirdiğin için bu sene başvuracağım

Üniversiteyi okumak demeyelim de benim kariyer hedefim için üniversite bir Adım sadece :) Okul benim evim, evden daha fazla vakit geçirmişimdir. Okuduğum bölüm sürekli okumamı gerektiren bir bölüm. Benim de amacım 4.000 lira maaşa evet demek değil bu kadar çileden sonra. Başlangıç için evet karın tokluğuna da tamamım ama geri kalan hayatım için hayır. Memur zihniyetli bir insan olmadım hiç. Amacım var ve bu büyük. Evet babamın sayesinde geldim, diğer aile üyelerinin kafasıyla gitseydim şu an sevmediğim bir bölümü okuyup depresyon hapları alıyor olurdum. Akademik hayatım tam istediğim verimde değil sebebi bu şartlar ama inanın kötü de değil, orta da değil, iyi diyelim :) KYK evet yeni yeni öğreniyorum, bilgileniyorum, teşekkür ederim başvuracağım

Bu tip yorumlar bana umut veriyor biliyor musunuz? Bu günlerin bir gün mutlaka son bulacağını ve benim de mutlu olacağımı hatırlıyorum sizlerin sayesinde. Sizin durumunuz çok zormuş... evliliğinizin mutlu ilerlemesine çok sevindim. Allah daha iyi yapsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…