Hepsi gitti ve tek kaldım

Evet bi din kardeşin hata yapıyorsa uyarmak gerekir fakat böyle çirkince değil. Eğer bana böyle denmiş olsa ben ortalığı yıkardım onlar yine az yapmış. Onlar kurbanlarını belki vekaletle vermiştir ama sen direk iftira atmışsın farkındamısın?
Ayrıca iki arkadaşın birlikte tatile gidiyor diye kıskanmışsın yoksa niye sinirlenesin,
Bence daha fazla tepki almamak için konunu kapattır

Anlattıklarınızı empati kurarak okumaya çalıştım; ama gerçekten nereden tutsam elimde kaldı.
Kendinizi kötü niyetli görmeyebilirsiniz; zaten kimse "Ben kötüyüm" demez; ancak maalesef ağzınızdan çıkanları duyan kişi ben olsaydım sizin kötü olduğunuzu düşünürdüm.
bana da sizin arkadaşlarınıza karıştığınız gibi karışanlar oluyor. "Kurbanı bağış yapın, tatile çıktın" söylemi beni inanılmaz rahatsız ediyor. bunu da yapan benim ailem üstelik. bu konuda insanlar karışma hakkını nasıl kendilerinde buluyor anlamıyorum. dini konularda kimse kimseye karışmamalı, bu çok hassas bir konu. yarın öbür günü sizin inanç biçiminizi birisi eleştirse sinirlenmez misiniz? Allah ile kul arasına girmek kimsenin haddi değil, ailenizin, arkadaşınızın, eşinizin bile.
kardeş gibiydik demişsiniz de dini konular özel hayattır, biri size sormadan yorum yapma hakkı size düşmez. biri size sorsa bile kelimeleri 40 kere düşünüp 1 kere konuşmak lazım. özel hayat mefhumunu sizin gibi bazı kişilerin bilmemesi bilen insanları çileden çıkarır; sizin gibiler de "ne var şimdi bunda?" diye şok olursunuz.
2 arkadaş tatili belki size tuhaf gelmiştir; bu kişiden kişiye değişir. inşallah bu konuda da yorum yapıp iyice hayatlarına burnunuzu sokmamışsınızdır.
arkadaşınızın sadece "sence doğru mu tatile gitmen" lafına istinaden bu kadar ağır konuştuğunu düşünmüyorum. kardeş gibiyseniz "benim kararım" der, biraz bozulduğunu belli ederdi. belli ki başka şeyler de söylediniz ama burada yazmıyorsunuz.
o son derece haklıyken ve sizin alttan almanız gerekirken dedikodusunu yapıp bir de üstüne namusuna kadar dil uzatmışsınız. üstelik bu kardeş dediğiniz bir insan! maazallah sevmediğiniz birisi olsa...
son zamanlarda belki yaşadıklarınızın siniriyle etrafa tahamüllünüz kalmamıştır ama sinirle söylense de sineye çekilecek laf var çekilmeyecek laf var. sizin söyledikleriniz karşısında ne dese bence haklıdır.
arkadaşlığınız bitmiş artık. özür de dilemişsiniz. ama içinize sinmiyorsa mesaj atarak son zamanlarda yaşadıklarınıza istinaden sinirlerinizin yıprandığını, söylememeniz gereken laflar söylediğinizi, ne söylese haklı olduğunu, onu kırdığınız için ondan çok üzüldüğünüzü vs belirten duygusal bir mesaj atarsanız en azından artık size beddua etmez.
son olarak ben yılbaşı-akrep konunuzu burada gördüm. insan sinirle bir şeyler söyler, ağzından çıkanı kulağı duymaz ama yazarken düşünerek yazar. buna rağmen böyle ayarsız söylemleriniz varsa bu sizin lafın sonunun nereye gideceğini bilmediğinizi gösterir. en azından hayatınızın bundan sonraki döneminde çok düşünür az konuşursanız sonra kendinizi ifade etmek için 40 takla atmak zorunda kalmazsınız.

Tek kelimeyle çok kıskancsın!!!

ne kadar kötü niyetli birisisin!
hala da yanlış anlaşıldım falan diyorsun ama laf arasında yine bana göre arkadaşlarla tatile gitmek yanlış diyorsun. yanlış anlaşılma yok. içindekileri karşındakiler bildiği için kendini kötü hissediyorsun. şimdi bu konu geçse yine bana göre arkadaşla tatile gitmek kötü bir şey der eleştirirsin.
hala aklanma halindesin ama kendine bir dön bak. sen kendini bildiğin gibi masum iyi yürekli falan değilsin. kıskançsın kötü niyetlisin!

Savunulacak insan değilsin ki zaten..

Hadsizliğine ayrı
Fesatlığına ayrı şaşırdım.

Hayır birde yanlış anlaşıldım demişsin güldüm.
Gayet doğru anlayip geregini yapmislar.

Sen ve zihniyetin tek başına daha güzelsiniz.
Takılın siz..

Onlar iki arkadas gidiyor sizi de davet etmediler diye kiskandiniz siz. Degil mi? Ondan boyle hasetlendiniz. O laflar kavgada soylenmez yahu. Bu laf dalasindan siz galip geleceksiniz sandinjz ama olmayinca da pismanim ozur dilerim ayaklarina yatiyorsunuz. Lutfen uzak durun o insanlardan artik.

Milletin kurbanından arkadaşından size ne ?
Ne kardeşler gördük götüren lafına karşılık biri de bir gün sorar ne gördün diye aklında bulunsun
Az bile tepki vermişler, ben olsam bu lafın üzerine kapında bitmiştim
İlişkiler eski şekline dönmez, hatalı olan sizsiniz, bir daha arkadaşlık ilişkilerinizde bu hatalara düşmeyin

Çok ayıp etmişsiniz bundan sonra aranızın düzelmesi çok zor. Ne var tatile gitseler her tatile giden birbirini mi götürüyor ne ayıp bir laf yazarken ben utandım.

Ya ben ciddi ciddi anlamadım "ne kardeşler var götüren" cümlesini.

Dönüp dönüp okuyorum anlamak için.

Baştan sona hatalısınız oncelikle onu belirteyim. Cok yanlış laflar düşünceler bunlar.
Ben sadece o attiginiz ilk mesajdan dolayi hemen o tepkiyi verdiklerini zannetmiyorum muhtemeln oncesinde de bu insanlarin canini sıkacak seyler soylediniz ve son yaptiginiz da bardagi taşırdı.
Kimsenin hayatina ysam tarzina karisamazsiniz mudahale etmeye kalkamazsiniz. Sinirle dhai olsa namusuna laf edemezsiniz. Size yanlış geliyorsa o insanlardan uzak durursunuz.
Bence daha fazla insanlari kiskirtmayin. Ben olsam sizinle bir daha asla görüşmezdim

Valla bu kadar laftan sonra hala sizle arkadaş olsalardı gariplik var derdim normal yani yalnız kalmanız.

Ayrıca bir açıklar mısınız " götüren" ne demek?

Bu arkadaşlarımızın iki tanesi tatile çıkıyor eşleriyle beraber ve bana çok yanlış geldi. Akrabalar çıkabilirsin ama arkadaşlarla garip geldi.

Bunu da yeni gördüm.

Nesi yanlış geldi?
Bende ilk kez böyle bir bakış açısıyla karşılaşıyorum.

Tersi diye bilirdim daha çok.

Davet edilmediğiniz için b*k atmak istemişsiniz resmen.

Son düzenleme:
şimdi siz "biz ne kardeşler gördük götüren" dediyseniz ağzınızı açmaya hakkınız yok, ben de aynısını yapardım size.

hadi her şeyi kızgınlıkla söylemiş ol.

"Kardeşim kardeşim diyor ama biz ne kardeşler gördük götüren dedim."

bana biri bu lafı söylese ağzını burnunu dağıtırım, net. kocasını da üstüne salarım.

bu ne terbiyesizlik.

sen dost değil, aralarındaki yılanmışsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…