- 17 Kasım 2016
- 8.475
- 1
- 28.688
- 548
- 41
Oturmadiklari evi napsinlar? İnsanlar 2 ev almasa alamayanlar ev mi alacak ?Tek bir kişi piyasayı domine etmiyor ama sermaye sahipleri hep birlikte ediyorlar. Herkes oturmadığı evleri alıp kiraya verme peşinde koştuğu için insanlar ev alamıyor sonuç olarak. Yatırım isteyen borsaya girsin. Ama insanları sokağa atmakla tehdit etmek daha tatlı geliyor tabi. El mahkum ödeyecekler ya! Kar payı veren hisse senedi alma neden yok mesela yatırımsa?
Kiraya verip yatırım yapmış oluyorlar güya.Oturmadiklari evi napsinlar? İnsanlar 2 ev almasa alamayanlar ev mi alacak ?
Evet şu an kiralar ev kredilerinde pahalı, devlet biz fakirden alıp zengine veriyor. Keşke şu krediler de enflasyon oranına göre atsaydı da böyle saçma sapan konuşan insanları görmeseydik.Kiraya verip yatırım yapmış oluyorlar güya.
Evet öyle olacak. Benim sermayem yok, ev alamıyorum, kredi çekemiyorum ama sermayesinin üzerine ucuz kredi çekip bir sürü gayrimenkulü olan tiplerin kredilerini de ben kiralarımla finanse ediyorum. Sonuç olarak ben hala evsiz oluyorum, başkasını da ev sahibi yapmış oluyorum mecburen
Bana daha ziyade komedi geldi.. bir karışmadıkları insanların yatırım aracı kalmıştı ki konuyu nereden nereye getirdiler ülkedeki emlak balonunun sebebi konu sahibi sankiYok artık. Bu yorum çok ağır değil mi?
1 tane 2 tane kiralık evi olan insanları baron gibi mi görüyorsunuz anlamadım. Bu insanlar bir yerde toplanıp karar almıyorsa kimse piyasayı domine etmiyordur. Piyasa kendi kurallarıyla işliyor sadece.Tek bir kişi piyasayı domine etmiyor ama sermaye sahipleri hep birlikte ediyorlar. Herkes oturmadığı evleri alıp kiraya verme peşinde koştuğu için insanlar ev alamıyor sonuç olarak. Yatırım isteyen borsaya girsin. Ama insanları sokağa atmakla tehdit etmek daha tatlı geliyor tabi. El mahkum ödeyecekler ya! Kar payı veren hisse senedi alma neden yok mesela yatırımsa?
Ayrıca ev sahipleri birbirlerine bakarak kiracılarını çıkarıp, fiyat şişirmesi yapmıyorlar mı?
Bu insanlar bir yerde toplanıp karar almıyorsa kimse piyasayı domine etmiyordur. Piyasa kendi kurallarıyla işliyor sadece.
Bunun yapılmışı var zaten toki.Evet şu an kiralar ev kredilerinde pahalı, devlet biz fakirden alıp zengine veriyor. Keşke şu krediler de enflasyon oranına göre atsaydı da böyle saçma sapan konuşan insanları görmeseydik.
Ev arayanlar denesin benceBen sıfır adet evle bir mahalleyi domine ettim 2 ay içerisinde
Kiralık baktığım dönemde baktım oturmak istediğim yerde kiralar 12-15 bin bandına çıktı. Yarısı fake emlakçı ilanı, yarısı aç gözlü ev sahibi. Arıyorsun yeni verdim falan diyor. Yalan.
Aldım 2+1 fiyatına 4+1 ilanı koydum.
Piyasa 7 diyorsa 4'e ilan koydum. Hatta emlakçıdan değil sahibinden olunca daha rağbet gördü.
Arayana da söyledim, kardeşim ben de ev arıyorum. Böyle böyle.
Yaklaşık 4-5 haftalık süreçte en azından emlakçı şişirmesini durdurdum. Ben ev bulunca bıraktım haliyle, piyasa(?) yine koydu 2 ay içinde +3 bin kadar.
Kiralık arayanlara tavsiye ederim
Peki sözleşmelerde kira artış oranı tefe tufe ye göre belirleneceğine dair madde varken %25 den fazla yapılmamasını mantıkla ya da vicdanla açıklayabilir musunuz?Sizin kiracınızla bir sözleşmeniz var. Bunu bir iş sözleşmesi gibi düşünün. 5 sene dolunca emsallerine göre değer belirleyebilirsiniz. Ama öncesinde 3 katına çıkarmayı mantıkla ya da vicdanla açıklayamazsınız.
Peki sözleşmelerde kira artış oranı tefe tufe ye göre belirleneceğine dair madde varken %25 den fazla yapılmamasını mantıkla ya da vicdanla açıklayabilir musunuz?
Aaa evet talimat öyleyse işimize de geliyorsa ne âlâ
İlk günden beri dediğim bu anlamak istemeyen anlamıyor. Nasıl işlerine geliyorsa insanların… hani derler ya maç oynanırken kural değişmez diye devlet değiştirdi adaletsizce.. yıllardır tefe TÜFE uygulamayan insanlar bunu da uygulamayacak. Mağdur olan her zaman kanuna uygun davranan ev sahipleri aslında..Peki sözleşmelerde kira artış oranı tefe tufe ye göre belirleneceğine dair madde varken %25 den fazla yapılmamasını mantıkla ya da vicdanla açıklayabilir musunuz?
Aaa evet talimat öyleyse işimize de geliyorsa ne âlâ
Kötü kalplisiniz kusura bakmayın. Ben ilk işe basladigimda 1580 TL maaşım vardı, eşim calismiyordu, 1170 TL kredi ödüyordum. O dönem siz mi yardım ettiniz bana? Sonra o evi satıp bu evimi aldım, işyerindekiler dalga geçiyordu oo 10 yıl 3000 kredi mi ödenir diye. Sonra enflasyon patladı, maaşıma zam geldi, maaşım 18 bine yakın, evimin emsal kiraları 10 bin, kredimi yapilandirmistim, şu an 2600 kredi ödüyorum. Tamamen 2 yıldır olan olaylardan kredim eridi, ister şans deyin ister şanssızlık. İnsanlar gezerken ben ev kredisi ödüyordum, kredi ödeyip ev sahibi olan pek çok insan yemesinden icmesinden kasıyor.Evet şu an kiralar ev kredilerinde pahalı, devlet biz fakirden alıp zengine veriyor. Keşke şu krediler de enflasyon oranına göre atsaydı da böyle saçma sapan konuşan insanları görmeseydik.
Yorumları şaşarak okuyorum gerçekten hiç sevmem bu yorumdan nefret ederim ama galiba gerçekten kıskançlık yoksa akıl tutulması, yok bütün fırınları almak, yok kredilerin sabit olması yüzünden ev sahibi olamamak falan, akla ziyan yorumlar. Sacmalardan seçmeler.Bana daha ziyade komedi geldi.. bir karışmadıkları insanların yatırım aracı kalmıştı ki konuyu nereden nereye getirdiler ülkedeki emlak balonunun sebebi konu sahibi sankidemagojinin krali yapılmış
Burada da gençliğimde yiyip içmedikten, gezip tozmadıktan sonra evi ne yapayım diyen çok kişi vardı. Olabilir, tercihtir. Ama ev alan insana düşmanlık neden? O evler ne zorluklarla ne emeklerle alınıyor. O kısmı kimse görmüyor.Kötü kalplisiniz kusura bakmayın. Ben ilk işe basladigimda 1580 TL maaşım vardı, eşim calismiyordu, 1170 TL kredi ödüyordum. O dönem siz mi yardım ettiniz bana? Sonra o evi satıp bu evimi aldım, işyerindekiler dalga geçiyordu oo 10 yıl 3000 kredi mi ödenir diye. Sonra enflasyon patladı, maaşıma zam geldi, maaşım 18 bine yakın, evimin emsal kiraları 10 bin, kredimi yapilandirmistim, şu an 2600 kredi ödüyorum. Tamamen 2 yıldır olan olaylardan kredim eridi, ister şans deyin ister şanssızlık. İnsanlar gezerken ben ev kredisi ödüyordum, kredi ödeyip ev sahibi olan pek çok insan yemesinden icmesinden kasıyor.
Aynen benimle dalga geçenlerde onlardı, şimdi hepsinin ev sahibi evini sattı, tasiniyorlar tek tek. Memura o kadar zam gelmese gene maaşıma göre yüksek kredi ödüyor olacaktım. Keşke ülke bu hale gelmeseydi ben yüksek ödüyor olsaydımBurada da gençliğimde yiyip içmedikten, gezip tozmadıktan sonra evi ne yapayım diyen çok kişi vardı. Olabilir, tercihtir. Ama ev alan insana düşmanlık neden? O evler ne zorluklarla ne emeklerle alınıyor. O kısmı kimse görmüyor.
Evet o kadar saçma ki o yüzden devlet fırsatçı ev sahipleri yüzünden kira artışına %25 sınır getirdi değil mi? Ne gereği vardı halbuki, parası olmayan evsiz kalsın ABD'de olduğu gibi. Ne de olsa serbest piyasa ekonomisi falan...Yorumları şaşarak okuyorum gerçekten hiç sevmem bu yorumdan nefret ederim ama galiba gerçekten kıskançlık yoksa akıl tutulması, yok bütün fırınları almak, yok kredilerin sabit olması yüzünden ev sahibi olamamak falan, akla ziyan yorumlar. Sacmalardan seçmeler.
Hala yatırım aracı diyosunuz. Yatırımda zarar etmek de vardır. Aldığınız kiraya ve %25 artışa razı olacaksınız o zaman yatırımsa. Yeterince karlı gelmediyse yatırımınız, satıp başka bir menkul kıymete dönüştürün. Size zorla ev aldırıp evinizi zorla kiraya verdiren yok sonuçtaBana daha ziyade komedi geldi.. bir karışmadıkları insanların yatırım aracı kalmıştı ki konuyu nereden nereye getirdiler ülkedeki emlak balonunun sebebi konu sahibi sankidemagojinin krali yapılmış
Ben mi demişim serbest piyasa ekonomisi diye? Ben bu konuda iki tarafında mağdur olduğunu yazmıştım zaten. Benim tepkim ev sahiplerine olan nefrete, zira bu konu artık ona evrildi.Evet o kadar saçma ki o yüzden devlet fırsatçı ev sahipleri yüzünden kira artışına %25 sınır getirdi değil mi? Ne gereği vardı halbuki, parası olmayan evsiz kalsın ABD'de olduğu gibi. Ne de olsa serbest piyasa ekonomisi falan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?