Hep kiracılar mı haklı ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oturmadiklari evi napsinlar? İnsanlar 2 ev almasa alamayanlar ev mi alacak ?

Oturmadiklari evi napsinlar? İnsanlar 2 ev almasa alamayanlar ev mi alacak ?
Kiraya verip yatırım yapmış oluyorlar güya.

Evet öyle olacak. Benim sermayem yok, ev alamıyorum, kredi çekemiyorum ama sermayesinin üzerine ucuz kredi çekip bir sürü gayrimenkulü olan tiplerin kredilerini de ben kiralarımla finanse ediyorum. Sonuç olarak ben hala evsiz oluyorum, başkasını da ev sahibi yapmış oluyorum mecburen

Evet şu an kiralar ev kredilerinde pahalı, devlet biz fakirden alıp zengine veriyor. Keşke şu krediler de enflasyon oranına göre atsaydı da böyle saçma sapan konuşan insanları görmeseydik.

1 tane 2 tane kiralık evi olan insanları baron gibi mi görüyorsunuz anlamadım. Bu insanlar bir yerde toplanıp karar almıyorsa kimse piyasayı domine etmiyordur. Piyasa kendi kurallarıyla işliyor sadece.

Ev alıp kiraya vermek tüm dünyada yatırım aracıdır. Bugün kimse evlerini kiraya vermeyecek kararı çıksa insanlar ev almaz evet. Ama müteahhitler de ev yapmaz. Çünkü ev alamayan düşük gelirli kesimin ödeyebileceği miktar tatmin edici olmayacak. Ekonominin temel ilkeleriyle kavga edemezsiniz. Yani bence etmeyin.

Bu insanlar bir yerde toplanıp karar almıyorsa kimse piyasayı domine etmiyordur. Piyasa kendi kurallarıyla işliyor sadece.

Ben sıfır adet evle bir mahalleyi domine ettim 2 ay içerisinde
Kiralık baktığım dönemde baktım oturmak istediğim yerde kiralar 12-15 bin bandına çıktı. Yarısı fake emlakçı ilanı, yarısı aç gözlü ev sahibi. Arıyorsun yeni verdim falan diyor. Yalan.
Aldım 2+1 fiyatına 4+1 ilanı koydum.
Piyasa 7 diyorsa 4'e ilan koydum. Hatta emlakçıdan değil sahibinden olunca daha rağbet gördü.
Arayana da söyledim, kardeşim ben de ev arıyorum. Böyle böyle.
Yaklaşık 4-5 haftalık süreçte en azından emlakçı şişirmesini durdurdum. Ben ev bulunca bıraktım haliyle, piyasa(?) yine koydu 2 ay içinde +3 bin kadar.
Kiralık arayanlara tavsiye ederim

Ev arayanlar denesin bence

Peki sözleşmelerde kira artış oranı tefe tufe ye göre belirleneceğine dair madde varken %25 den fazla yapılmamasını mantıkla ya da vicdanla açıklayabilir musunuz?
Aaa evet talimat öyleyse işimize de geliyorsa ne âlâ

Bunu kimse savunamaz savunmadida
Ama konu sahibinin 10yil önce aldığı eve 6000tl kira alamadina üzülmesini kimse ne etikle ne kanunla ne değer yargıları ile açıklayamaz. Neden 6 mesela madem oda 7ye versin. İnsanlar asgari ücretten fazlasını maaş sağlamış olsun. Çok şey yazarim ama gerek yok sadece bu toplumun kötülüğü ile yarisamiyorum artık, sonumuz nereye varacak merakla bekliyorum

İlk günden beri dediğim bu anlamak istemeyen anlamıyor. Nasıl işlerine geliyorsa insanların… hani derler ya maç oynanırken kural değişmez diye devlet değiştirdi adaletsizce.. yıllardır tefe TÜFE uygulamayan insanlar bunu da uygulamayacak. Mağdur olan her zaman kanuna uygun davranan ev sahipleri aslında..

Evet şu an kiralar ev kredilerinde pahalı, devlet biz fakirden alıp zengine veriyor. Keşke şu krediler de enflasyon oranına göre atsaydı da böyle saçma sapan konuşan insanları görmeseydik.
Kötü kalplisiniz kusura bakmayın. Ben ilk işe basladigimda 1580 TL maaşım vardı, eşim calismiyordu, 1170 TL kredi ödüyordum. O dönem siz mi yardım ettiniz bana? Sonra o evi satıp bu evimi aldım, işyerindekiler dalga geçiyordu oo 10 yıl 3000 kredi mi ödenir diye. Sonra enflasyon patladı, maaşıma zam geldi, maaşım 18 bine yakın, evimin emsal kiraları 10 bin, kredimi yapilandirmistim, şu an 2600 kredi ödüyorum. Tamamen 2 yıldır olan olaylardan kredim eridi, ister şans deyin ister şanssızlık. İnsanlar gezerken ben ev kredisi ödüyordum, kredi ödeyip ev sahibi olan pek çok insan yemesinden icmesinden kasıyor.

Bana daha ziyade komedi geldi.. bir karışmadıkları insanların yatırım aracı kalmıştı ki konuyu nereden nereye getirdiler ülkedeki emlak balonunun sebebi konu sahibi sanki demagojinin krali yapılmış
Yorumları şaşarak okuyorum gerçekten hiç sevmem bu yorumdan nefret ederim ama galiba gerçekten kıskançlık yoksa akıl tutulması, yok bütün fırınları almak, yok kredilerin sabit olması yüzünden ev sahibi olamamak falan, akla ziyan yorumlar. Sacmalardan seçmeler.

Biz 3200e girdik eve 7 ay önce. Sonra kiralar fırladı. Alt katımız 7 bine kiraya verildi. Eşimle zam zamanı yüzde 50 yapmayı düşünüyoruz. Ev sahibi ne diyecek merak konusu. Mesela yüzde 50ye rağmen konu sahibi gibi yüzde 100 isterse o zaman bende elime sopayı alırım

Burada da gençliğimde yiyip içmedikten, gezip tozmadıktan sonra evi ne yapayım diyen çok kişi vardı. Olabilir, tercihtir. Ama ev alan insana düşmanlık neden? O evler ne zorluklarla ne emeklerle alınıyor. O kısmı kimse görmüyor.

Aynen benimle dalga geçenlerde onlardı, şimdi hepsinin ev sahibi evini sattı, tasiniyorlar tek tek. Memura o kadar zam gelmese gene maaşıma göre yüksek kredi ödüyor olacaktım. Keşke ülke bu hale gelmeseydi ben yüksek ödüyor olsaydım

Hanımlar tekrar rica ediyorum üsluplara dikkat edelim polemiğe girmeyelim ve siyasi yorum yazmayalım.

Keşke herkes ev sahibi olsa, kimse barınma gibi temel ihtiyacı yüzünden mağdur olmasa ama kiracı olmak kimsenin suçu değil ev sahiplerinin de suçu değil, ev sahibi olmak da ayıp değil.

Evet hem kiracılarda hem ev sahiplerinde fırsatçılık yapan da var lakin maliyetler vs her şeyden bahsedilmiş ama herkesin atladığı bir nokta var, biz serbest piyasa ekonomisi modeline tabiiyiz bu model kısaca, bireylerin aldıkları ya da sattıkları her kalem üründe arz-talep doğrultusunda kendi piyasasını oluşturur demek.

İtiraf etmek gerekirse finansal okuryazarlığımız zayıf ama en azından serbest piyasa ekonomisi nedir, avantajları ve dezavantajları nelerdir Google’da arayıp okuyun.

Belki o zaman birbirinizi suçlamayı bırakırsınız.

Evet o kadar saçma ki o yüzden devlet fırsatçı ev sahipleri yüzünden kira artışına %25 sınır getirdi değil mi? Ne gereği vardı halbuki, parası olmayan evsiz kalsın ABD'de olduğu gibi. Ne de olsa serbest piyasa ekonomisi falan...

Bana daha ziyade komedi geldi.. bir karışmadıkları insanların yatırım aracı kalmıştı ki konuyu nereden nereye getirdiler ülkedeki emlak balonunun sebebi konu sahibi sanki demagojinin krali yapılmış
Hala yatırım aracı diyosunuz. Yatırımda zarar etmek de vardır. Aldığınız kiraya ve %25 artışa razı olacaksınız o zaman yatırımsa. Yeterince karlı gelmediyse yatırımınız, satıp başka bir menkul kıymete dönüştürün. Size zorla ev aldırıp evinizi zorla kiraya verdiren yok sonuçta

Ben mi demişim serbest piyasa ekonomisi diye? Ben bu konuda iki tarafında mağdur olduğunu yazmıştım zaten. Benim tepkim ev sahiplerine olan nefrete, zira bu konu artık ona evrildi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…