Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hep kiracılar mı haklı ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
Bedava verelim menkullerimizi kiraya da kurtulalımusulüne uygun dediğime göre şartlarını biliyorumdur, azıcık mantık.. bilirkişi siz değilsiniz bir tek. gayet iyi biliyoruz neyin ne olduğunu merak etmeyin siz.
- 3 Mayıs 2015
- 13.306
- 48.730
- 598
Bu şekilde tahliye ettiğiniz birileri var mı? Yani elimde sözleşme var çık deyince bir ayda hemen boşaltıyorlar mı?usulüne uygun dediğime göre şartlarını biliyorumdur, azıcık mantık.. bilirkişi siz değilsiniz bir tek. gayet iyi biliyoruz neyin ne olduğunu merak etmeyin siz.
- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
Yok canım olmaz öyle şey. Biz de alıyoruz. Ama faturaları ödemezse kirayı ödemezse diye tedbir amaçlı. 1 2 sene de evimden çık diyecekler de vermesin kiraya. Kiracının da evsahibinin de hakları korunmalı.Bu şekilde tahliye ettiğiniz birileri var mı? Yani elimde sözleşme var çık deyince bir ayda hemen boşaltıyorlar mı?
- 31 Ekim 2016
- 4.756
- 20.518
- 308
- 34
hayır, gerek kalmadı şimdiye kadar çok şükür. zaten hiç de istemem kullanmayı. çık deyince çıkılmıyor, icra takibi başlatıyorsunuz. karşı taraf itiraz davası açabilir lakin depo ve avukat masraflarını ödemek zorunda kalacağından bu yola başvurmuyorlar. çünkü davayı kazanma şansları yok. bu dava tespit davası gibi bir şey oluyor. yasal olarak evi tahliye etmek zorunda yani.Bu şekilde tahliye ettiğiniz birileri var mı? Yani elimde sözleşme var çık deyince bir ayda hemen boşaltıyorlar mı?
- 31 Ekim 2016
- 4.756
- 20.518
- 308
- 34
tabii ki canım, yoksa insanları strese sokmak, tehtid eder gibi başlarında evrak sallamak değil amaç. evi kiraya verince ev sahiplerinin eli kolu bağlandığı için kendimize hava baloncuğu açmak maksat.Yok canım olmaz öyle şey. Biz de alıyoruz. Ama faturaları ödemezse kirayı ödemezse diye tedbir amaçlı. 1 2 sene de evimden çık diyecekler de vermesin kiraya. Kiracının da evsahibinin de hakları korunmalı.
- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
Kira ödemeyenler oldu kaçak su kullanmaya kalkanlar oldu çöp vergisini ödemediler şiddet uygulamaya kalkanlar oldu. Tüm kiracılar masum mağdur değiller. O yüzden bazı tedbirleri mecbur alıyor mülk sahipleri de.tabii ki canım, yoksa insanları strese sokmak, tehtid eder gibi başlarında evrak sallamak değil amaç. evi kiraya verince ev sahiplerinin eli kolu bağlandığı için kendimize hava baloncuğu açmak maksat.
- 26 Ağustos 2022
- 34
- 47
- 3
- 43
Devlet elektriğe-suya-doğalgaza zam yaparken neden %25 ile sınırlı tutmadı, marketlerde temel gıdalara erişmek oldukça zorlandı ayrıca döviz-altın-akaryakıt fiyatlarındaki faiş artıl milletin canını yaktı esas ekonomiyi çok kötü bozdular şimdi suçlu ev sahipleri değil olamazHer şey artıyor bir tek o konuda haklısınız ama sizin krediniz de küçüldü maaşınız kredi önüne geçti. Harcamalarınızı da artırmış olabilir misiniz kira var nasılsa deyip?
%200 zam mı belirlesin devlet sizin yaptığınız gibi
Ayrıca kiracınız %25 den fazla yapmış zam 1250 verirdi yoksa.
kiracı tarafından bakılınca evet onlar da haklı ama onlar kadar ev sahipleri de haklı
orta bir noktada buluşmak iyidir yoksa ev sahibi evini satar parasını başka alanda değerlendirir olan gene kiracıya olur.
- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
Ucuz sıradan arabama 3400 MTV ödedim bu hafta kasko var daha . Bakımda şu an o da korkunç bir fiyat. Çocuğun okulu ayda 7000 e mal oluyor servis kitap yemek eğitim vs. Yiyecek fiyatları uçmuş . Kendim de kiradayım. Nasıl yüzde 25 zam yapayım kiracılarıma? O zaman da ben aç kalacağım.Devlet elektriğe-suya-doğalgaza zam yaparken neden %25 ile sınırlı tutmadı, marketlerde temel gıdalara erişmek oldukça zorlandı ayrıca döviz-altın-akaryakıt fiyatlarındaki faiş artıl milletin canını yaktı esas ekonomiyi çok kötü bozdular şimdi suçlu ev sahipleri değil olamaz
kiracı tarafından bakılınca evet onlar da haklı ama onlar kadar ev sahipleri de haklı
orta bir noktada buluşmak iyidir yoksa ev sahibi evini satar parasını başka alanda değerlendirir olan gene kiracıya olur.
- 12 Temmuz 2006
- 56.138
- 215.852
- 1.223
- 52
Konuya özel değil, genel olarak maalesef hem ev sahipleri hem kiracılar mağdur ve yine maalesef ki kiracısını mağdur eden kadar ev sahibini mağdur eden kiracı da var.Ucuz sıradan arabama 3400 MTV ödedim bu hafta kasko var daha . Bakımda şu an o da korkunç bir fiyat. Çocuğun okulu ayda 7000 e mal oluyor servis kitap yemek eğitim vs. Yiyecek fiyatları uçmuş . Kendim de kiradayım. Nasıl yüzde 25 zam yapayım kiracılarıma? O zaman da ben aç kalacağım.
Kiracı olmak da kolay değil ev sahibi olmak da, Allah mağdur olan herkesin yardımcısı olsun.
- 1 Mart 2007
- 6.045
- 12.359
- 773
- 37
Mesele devletin neye ne kadar zam yaptığı değil. Bu yorumdan bir sonraki yorumumda konu açana dedim ki siz enflasyon oranı anlaşmışsınız eyvallah ama enflasyon üzerinde istiyorsunuz %200 olarak. Böyle bir oran yok.Devlet elektriğe-suya-doğalgaza zam yaparken neden %25 ile sınırlı tutmadı, marketlerde temel gıdalara erişmek oldukça zorlandı ayrıca döviz-altın-akaryakıt fiyatlarındaki faiş artıl milletin canını yaktı esas ekonomiyi çok kötü bozdular şimdi suçlu ev sahipleri değil olamaz
Zaten amacının bu olmadığını kiracılar hakkında şöyle böyle diyerek belli etti ev sahibi de. Yok şikayet geliyormuş, alkol alıyormuş vs.vs. diye. Ev sahibi kiracıyı istemiyor o yüzden faiş zam derdinde..
Başlık ev sahibi hakkı içerik ben ne alaka durumu!
- 31 Ekim 2016
- 4.756
- 20.518
- 308
- 34
devletin açıkladığı enflasyon oranları doğru değil ki? doğru olsa zaten %150 ve üzeri zam hakkı olacak her ev sahibinin. yıllık enflasyonun %80 olduğuna inanan kırmızı kar yağacağına da inanıyordur. geçen yılki 900 liralık doğalgaz faturası bu sene 2300 lira gelecek. elektrik, yılbaşında %150 ve geçen ay %50 olmak üzere bir yılda %325 zamlanmış ama enflasyon %80. şu şartlar altında %80 oran bile gerçeği yansıtmamakta zaten.Mesele devletin neye ne kadar zam yaptığı değil. Bu yorumdan bir sonraki yorumumda konu açana dedim ki siz enflasyon oranı anlaşmışsınız eyvallah ama enflasyon üzerinde istiyorsunuz %200 olarak. Böyle bir oran yok.
Zaten amacının bu olmadığını kiracılar hakkında şöyle böyle diyerek belli etti ev sahibi de. Yok şikayet geliyormuş, alkol alıyormuş vs.vs. diye. Ev sahibi kiracıyı istemiyor o yüzden faiş zam derdinde..
Başlık ev sahibi hakkı içerik ben ne alaka durumu!
- 1 Mart 2007
- 6.045
- 12.359
- 773
- 37
Şevket hocaya bağlayacağım yine bunu şunla anlattık diye (çünkü görülen bile olsa 1800 civarı yazmıştım): %200 diye bir enflasyon yok görülen de o orana ulaşmadı da böyle böyle ulaştıracaklar ama şu an yok işte yok.devletin açıkladığı enflasyon oranları doğru değil ki? doğru olsa zaten %150 ve üzeri zam hakkı olacak her ev sahibinin. yıllık enflasyonun %80 olduğuna inanan kırmızı kar yağacağına da inanıyordur. geçen yılki 900 liralık doğalgaz faturası bu sene 2300 lira gelecek. elektrik, yılbaşında %150 ve geçen ay %50 olmak üzere bir yılda %325 zamlanmış ama enflasyon %80. şu şartlar altında %80 oran bile gerçeği yansıtmamakta zaten.
Her zammın puan etkisi var. 0,8 puan artıyor elektrik ve doğalgaz zamlarının enflasyona kattığı artış son zamlardan sonra.
Son olarak söylüyorum:
Serbest piyasa ekonomisinde piyasa dengesi her ne kadar arz ve talep etkileşimi sonucu piyasa tarafından belirlense de bazı özel durumlarda devletin piyasaya müdahale etmesi gerekebilir.
Belirlenen yasalar çerçevesine uyulmuyorsa bile fahiş olmamak kaydıyla orta nokta bulunabilir ama bu konudaki zam fahiş bilginize..
- 21 Aralık 2021
- 634
- 1.592
- 43
Ya tutturmuşlar ev sahipleri mağdur mu olsun diye. Kardeşim kimse mağdur olmasın ama konu da ki kişi %170 zam yapmak istemiş. Bu normal mi ? Enflasyona göre bile olsa %90 desin ama yok yine de fazlasının fazlasını talep ediyorlar.
Bizim ev sahibimizde asgari ücret 2.800 ken bize 2.650 kiraya verdi evi. 40 yıllık rutubetli ev ama mecburdur uyguna ev bulamadık fırsatçılar yüzünden çıktık. Adam yılı dolmadan 5 bin yapmak istedi geçim derdi dedi asgari ücret arttı dedi yaptırmadık . Sonra hep taciz etti çıkın gidin başkasına vereceğim yoksa 6 bin yapın. İhtar çekeceğim onu yapacağım bunu yapacağım. 80 yaşında hastalıktan öleceksin hâlâ bizimle uğraşıyorsun. Neyse dedik hakkımız olmasına rağmen midemiz bulandı çıktık . Adam fazladan kiraya vermiş inşallah hayrını görmez diyorum.
Ah edenin ahının tutması için 3 şart var . Benim ki karşılıyor . İyi mi oldu peki ? Adam akıllı yap zammını tamam %25 olmaz 50 olur hadi enflasyon dersin %90 dersin ( ki bencr bu da acımasızlık ) ama iki katından üç katından fazla istemek nedir.
Bu insanlar ah almaktan hiç mi korkmuyorlar. Kul hakkına giriliyor. Hakkım helal değil . Asla da helal etmeyeceğim gönülden. Yansın diğer tarafta umrumda değil. Ben ıbs hastasıyım. Bu ev sahiplerinin aç gözlülüğü yüzünden 1.5 hafta içerisinde neredeyse ölüyordum.
Bizim ev sahibimizde asgari ücret 2.800 ken bize 2.650 kiraya verdi evi. 40 yıllık rutubetli ev ama mecburdur uyguna ev bulamadık fırsatçılar yüzünden çıktık. Adam yılı dolmadan 5 bin yapmak istedi geçim derdi dedi asgari ücret arttı dedi yaptırmadık . Sonra hep taciz etti çıkın gidin başkasına vereceğim yoksa 6 bin yapın. İhtar çekeceğim onu yapacağım bunu yapacağım. 80 yaşında hastalıktan öleceksin hâlâ bizimle uğraşıyorsun. Neyse dedik hakkımız olmasına rağmen midemiz bulandı çıktık . Adam fazladan kiraya vermiş inşallah hayrını görmez diyorum.
Ah edenin ahının tutması için 3 şart var . Benim ki karşılıyor . İyi mi oldu peki ? Adam akıllı yap zammını tamam %25 olmaz 50 olur hadi enflasyon dersin %90 dersin ( ki bencr bu da acımasızlık ) ama iki katından üç katından fazla istemek nedir.
Bu insanlar ah almaktan hiç mi korkmuyorlar. Kul hakkına giriliyor. Hakkım helal değil . Asla da helal etmeyeceğim gönülden. Yansın diğer tarafta umrumda değil. Ben ıbs hastasıyım. Bu ev sahiplerinin aç gözlülüğü yüzünden 1.5 hafta içerisinde neredeyse ölüyordum.
- 4 Ekim 2012
- 16.359
- 31.971
- 798
Sizin dava ne oldu?Kiracının sözleşmesi bitmedi. Kira sözleşme süresi ev sahibi açısından en az 10 yıllıktır. O süre olayı kiracıyı korumak için var. 10 sene dolmadan kimseyi kapı önüne koyamazsın bilip bilmeden boş boş konuşma
- 25 Eylül 2015
- 2.904
- 8.150
- 158
- 13 Ocak 2018
- 3.507
- 5.647
- 158
Vallahi böyle kiracılara böyle laflar sonuna kadar hakediyorlar.Avam diye de size derler.İstesem kapının önüne koyardım filan ne avam laflar bunlar, sonradan görme olduktan sonra ultra zengin bile olsan konuşman ele veriyor işte
- 13 Ocak 2018
- 3.507
- 5.647
- 158
Ahaha çok korktumYalnız hakime hanımdan iyi mi bileceksiniz? Bence kendisine çok bulaşmayın, mahkeme kapılarında surundurmesin ya da üyeligini iptal edin falan diye Kazeni etiketlemesin...
- 1 Mart 2007
- 6.045
- 12.359
- 773
- 37
1 tane düzgün yorumunuz olmadığı gibi hala üyelere hakaret ediyorsunuz ban süresi size yetmemiş kibledim ve umarım bu sefer uzun ban yersiniz.. Selametle..Vallahi böyle kiracılara böyle laflar sonuna kadar hakediyorlar.Avam diye de size derler.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.