Hep kiracılar mı haklı ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İkisi de dediğiniz nedir? %25 zaten yanlış, sözleşmede yazan tefe tüfe oranında zam yapılır ibaresi de mi yanlış? Ülke derin bir ekonomik krizde ben bu sözleşmeyi yok sayarım %300 arttır demek mi doğru olan? Ev sahibi çok istiyorsa yeni sözleşmesine kendi belirlediği oranı koyar yeni dönemde.

Alan kişi hakkını biliyorsa çeker ihtarını bekler 6 ay.
Ha alırken kiracının çıkma süresi ile ilgili bir şey bilmiyor 15 gün sonra çıkar sanıyorsa kendi bilgisizliğine yansın.
Herkes enflasyona karşı koruyor diyorsunuz ya biz de onu diyoruz bari açıklanan-sözleşmede yazan-enflasyon oranı kadar iste.
Market,şu,bu örneği veriliyor da sanki ben marketle vs sözleşme yaptım da aa çok artmış almam diyeceğim orda.
Konu sahibi %19.5 yerine %15 zam yapmış geçen sene yani ayda 45tl ediyor onla övünüyor iki üç mesajında.
Yani şu durumla ben çok iyi niyetliyim diye övünmezsin bile ya.Öyle bir anlatıyor ki ya zam yapmamış ya da bir ay kira almamış.
Ha yapmasın öyle bir şey onu demek istemiyorum ama %4 ile övünüp şimdi sözleşmede bile yazanın %100 fazlasını isteyemezsin. Sus işte iyi niyetliyim diye anlatma olmayan şeyi.
Satsın gitsin madem. İki sene sonra ahh kafam demezse ben de bir şey bilmiyorum.
Satıp elindeki parayı çok güzel değerlendirir umarım iki yılda altı kat değerlenen bir yatırım aracı görmedim ben çünkü şimdi bile.

Yok aslında sizinle aynı görüşeyim. Son cümlenize istinaden %25 ten fazla yapamazsın demek de yanlış %300 istemek de demek istedim. Ancak kira sözleşmeleri 10 yıllık olduğu için yeni sözleşme yapmak mümkün değil.

İstesem kapının önüne koyardım filan ne avam laflar bunlar, sonradan görme olduktan sonra ultra zengin bile olsan konuşman ele veriyor işte

Enerji krizi sebebiyle cam, porselen ve seramik krizi de kapıda diyorlar Fransa’nın köklü şirketi duralex imalatlarını durdurmuş, bu durum Türkiye’yi de etkiler mi diyorlar, inşaat sektörünün bir parçası olan seramiğin akıbeti ne olur bilinmez deyip konunuzla alakalı yazdıktan sonra lütfen üsluplara dikkat edelim, polemiğe girmeyelim diye genel bir uyarı da yapıp gideyim

Haklısınız, herşeye %100 zam geldi. Bu nedenle 300 bin TL Lik bir evin maksimum 600 bin TL olmadı gerekirdi. Siz ekonomi mi biliyorsunuz gerçekten?
*en az demişim.
Sizden iyi bildiğimi düşünüyorum. Zarar etmediler ki demiyorum en azından bu da önemli bir nokta.

Aynı dert bizde de var 800 olan kiramız 1000 oldu kiracı ıle konuştuk ama devlet ne verdiyse dedı. Sımdı evımızı sarkıta çıkartıyoruz. Kendı devlerin verdıgı dıyor ama bu gelen zamlar yüzünden gecınemez olduk. Herkese sorsan evınız var dıyor çok şükür ger halımıze ama esım ek ıse gıdıyor kira gelırı az dıye bu reva mı

Bir hanfendi herşeye %100 zam geldi demişti. Ona istinaden o halde 600 bin olmalı yazmıştım. Keşke saldirmadan önce başkasının söylediğine istinaden yazdığımı anlasaydınız.
Artı her yazımda kibarligimi koruyorum.
"a haber", "babanızın mezarı", "kafalara bak" nasıl Kezbanca sözlerdir.
Bir eviniz var diye gözünüz mu döndü? Allah şifa versin.

Konut insanın temel ihtiyacı, yatırım yapacaksanız menkul kıymetleri deneyin.
Temel ihtiyacınızı başkasının malı üzerinden karşılamayın o zaman.. Gıda da temel ihtiyaç ne yapalım? Kimsenin yatırım şekline de karışamayız değil mi? İsterse ev satın alır isterse tüm birikimini tuvalet kağıdına yatırır kime ne? Parayı beraber kazanmadık ya..

Konuyu açtım ve bu mesajı gördüm
Gördüğüm en komik şeylerden biri haftaya çok güzel başladım teşekkürler

Evi olanlar kiraya vermek zorunda değil aklınızda olsun. Bir şeyleri kiralama konusunu böyle kafada bitiremezsiniz ya gıdayı tüketiriz, ev sabittir fark bu.

Onu temsilen/söylenen/yansıtılan anlamında söyledi, gerçi bu oran dâhi felâket ve bu gerçeği yansıtmayan enflasyon bile neredeyse iki kat zam demekken, ev sahiplerinin her şey sanki sabitken daireleri katlandı da sanki kâr etmişler gibi lanse etmeyin demek istedi. Neyi savunduğu ortada zaten. Bunların sorumlusu da mezardaki babam diyerek kinaye yaptım.

Siz de sanki gözü dönen(!) ev sahipleri piyasayı bu hâle getirmiş gibi o zaman 300 binlik daire 600 bin olması gerekiyor şeklinde örneklediniz gayet de. Sanki olması gereken 600 de pis fırsatçılar milyon TL’lere satıyor deli kâr ediyorlar. Satsanız bir hafta sonra geri alacağınız meçhul bu arada, neden satmadıklarını anlamıyorum hani kârdalar demişsiniz ya Yani önceki mesajları okudum. Ben de neden öyle olmayacağını aldığım ürünlerin fiyatlarıyla beraber açıkladım. İyi forumlar kibar hanım, benim bir(!) evim yok, sonradan da görmedim. Alıntılamayın.

Hmm gıda ile ev arasındaki fark budur hiç böyle düşünmemiştim yani o zaman tamam ben ikna oldum
iyi haftalar bol eğlenceler..

Pireye kızıp yorgan yakmayın.Bu zamanda ev satmak mantıklı değil. Çünkü satıştan alınan parada gidecek. Eğer üzerine ekleyip ev alamayacaksanız hiç mantıklı değil satış

Kiraya verme o zaman. Al sat yaparak yap yatırımını. O zaman ben de şehirdeki tüm fırıncıları satın alıp tekel olayım, yatırım diye. Sonra da canımın istediği fiyattan size ekmek satayım nasıl fikir ? Para benim değil mi, fırın benim değil mi, istediğim fiyattan satayım o zaman.

Yatırım olarak görseniz al sat yaparak kazanma peşinde olurdunuz. Siz insanların ev alamamasından faydalanarak kira geliriyle piyasa manipülasyonu yapma peşindesiniz

İşte Kanun yönetmelik bu tiplerden insanları korumak için var. İnsanların en temel ihtiyacı olan barınma üzerinden yatırım adı altında rant sağlamak, karaborsa oluşturmak ... Siz, insanlar ev sahibi olmasın da istersiniz, üç kuruş maaşlarının yarısını size versin istersiniz, çünkü mazallah evler kiracısız kalır. Zaten bu insanların ev alamayıp sizin uyduruk evlerinize kalmasının sebebi de, yatırım diye evlere saldırıp piyasayı mahveden karaborsacı mantığıyla yaşıyor olmanız.

Yok artık. Bu yorum çok ağır değil mi?

Şehirdeki tüm evler konu sahibinin mi? Nasıl tekel olmuş anlamadım. Kadın gayrimenkul imparatoru çıktı

Şehirdeki tüm evler konu sahibinin mi? Nasıl tekel olmuş anlamadım. Kadın gayrimenkul imparatoru çıktı
Tek bir kişi piyasayı domine etmiyor ama sermaye sahipleri hep birlikte ediyorlar. Herkes oturmadığı evleri alıp kiraya verme peşinde koştuğu için insanlar ev alamıyor sonuç olarak. Yatırım isteyen borsaya girsin. Ama insanları sokağa atmakla tehdit etmek daha tatlı geliyor tabi. El mahkum ödeyecekler ya! Kar payı veren hisse senedi alma neden yok mesela yatırımsa?

Ayrıca ev sahipleri birbirlerine bakarak kiracılarını çıkarıp, fiyat şişirmesi yapmıyorlar mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…