• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep kiracılar mı haklı ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben mi demişim serbest piyasa ekonomisi diye? Ben bu konuda iki tarafında mağdur olduğunu yazmıştım zaten. Benim tepkim ev sahiplerine olan nefrete, zira bu konu artık ona evrildi.
Herhangi bir nefret yok, herkes kanuna uygun davranırsa sorun yaşanmaz zaten. Kanunun etrafını dolanmaya çalışan ev sahiplerini de yüce Türk yargısına havale ederim sadece 😄

Son düzenleme:
Ayy sacmaladiniz iyice. Tamam tamam haklısınız.
Hem kiracı hem de mülk sahlbiyim . Kiramın değeri düşmüştü yüzde yüz zam istedi kabul ettim.kendi dükkan kiracım yüzde elli yapabilirim dedi kabul ettim . Mune hanımın dediği gibi serbest piyasa ekonomisi var. İlla yüzde 25 yapacaksın ya da yüzde 200 isterim yeni verilen evlerin değerine ulaşsın diye bir şey yok. Bana da kızdı bazı kiracılar kötü örnek olmuşum yüzde yüz zam yaparak. Asıl kendileri komik paralara oturuyorlar bana göre de. O da evsahiplerini ilgilendirir beni değil. Kiralık ev dükkan almak da gayet yatırım aracıdır .

Hem kiracı hem de mülk sahlbiyim . Kiramın değeri düşmüştü yüzde yüz zam istedi kabul ettim.kendi dükkan kiracım yüzde elli yapabilirim dedi kabul ettim . Mune hanımın dediği gibi serbest piyasa ekonomisi var. İlla yüzde 25 yapacaksın ya da yüzde 200 isterim yeni verilen evlerin değerine ulaşsın diye bir şey yok. Bana da kızdı bazı kiracılar kötü örnek olmuşum yüzde yüz zam yaparak. Asıl kendileri komik paralara oturuyorlar bana göre de. O da evsahiplerini ilgilendirir beni değil. Kiralık ev dükkan almak da gayet yatırım aracıdır .
Ya ben ne kiraciyim ne evsahibiyim 🤣 nerden düştüm bu konuya 🤣🤣

Olsun içinde oturuyorsun taksitlerini de rahatça ödüyorsunya. Benim de var evim sözde lüks bir semtte . Arsadan aldık 2018 de daha proje aşamasında. Arsaya çadır kurup oturacağım az kaldı😂😄
Şu aralar sıkıntılı bu durumlar ama birkaç seneye proje başlar merak etme, alınmış alınmıştır.

Ama %25 de gelmedi bu yıl asgari ücret zammı %100'e yakın.
Kiralar asgari ücretin ortalama yarısı kadarken şimdi asgari ücretten yüksek duruma geldi. Üstelik hayat pahalılığı da var. Ekonomi bir tek size vurmadı ki. Her şeyin fiyatı en az 3-4 kat arttı. Kiracı da ödeyemez bu durumda

Boş boş konuşan sensin.Arkadaslarin da yazdığı gibi 3 ay öncesinden ihtarname çekilirse çıkabilir.Sen de sanırım kapinin önüne konulamaya hazır kiracilardansin.Cok içerledin gereksiz 😅
Yalnız hakime hanımdan iyi mi bileceksiniz? Bence kendisine çok bulaşmayın, mahkeme kapılarında surundurmesin ya da üyeligini iptal edin falan diye Kazeni etiketlemesin...

Kötü kalplisiniz kusura bakmayın. Ben ilk işe basladigimda 1580 TL maaşım vardı, eşim calismiyordu, 1170 TL kredi ödüyordum. O dönem siz mi yardım ettiniz bana? Sonra o evi satıp bu evimi aldım, işyerindekiler dalga geçiyordu oo 10 yıl 3000 kredi mi ödenir diye. Sonra enflasyon patladı, maaşıma zam geldi, maaşım 18 bine yakın, evimin emsal kiraları 10 bin, kredimi yapilandirmistim, şu an 2600 kredi ödüyorum. Tamamen 2 yıldır olan olaylardan kredim eridi, ister şans deyin ister şanssızlık. İnsanlar gezerken ben ev kredisi ödüyordum, kredi ödeyip ev sahibi olan pek çok insan yemesinden icmesinden kasıyor.
Biraz haddinizi bilmeniz gerekiyor, başkası ile olan konuşmam üzerinden gidip kötü kalpli gibi bir hakareti söylüyorsanız asıl siz kötü kalplisinizdir. Önüne gelene terörist demeye benziyor bu, biraz insanlarla nasıl tartışacağınızı öğrenin, öyle yorum yapın. Ne kolay ya insanlar seninle aynı fikirde değil diye kolayca en kötü hakaretleri sıralamak! En nefret ettiğim insan tipidir bu, alakasız bir şekilde kendini acındırıp karşısındaki insana kendisiyle aynı fikirde değil diye demediğini bırakmayanlar. Kötü kalpliymişim, niye? Ortaya, krediler artık ucuz kalıyor dedim! Sanki ben dedim maaşının üçte ikisine kredi çek diye de hiç haberim olmayan bir şey üzerinden bana sen benim kredimi ödedin mi diyor. Ne kadar çok nasıl konuşacağını bilmeyen densiz insan var ya!

Herkes isine geleni kabul ediyor. Izmirde su faturalari artan maliyetlerden dolayi üfe'ye baglandi. Elektrik, dogalgaza surekli zam geliyor. Kiracilar da gecinmeye calisiyor anliyorum ama ekonomik problemlerin sorumlusu vatandas degil. Ev sahipleriyle kiracilari birbirlerine düşürdüler. Tamam ev sahibi max %25 zam yapsin, kabul edelim ama bunun karsiliginda dogalgaza senede 2 3 kez zam gelmesin. Bir kutu sütü gecen sene 7tl ye alirken bu sene 17tl ye almayalim.
Belediyelerin yaptığı insanlık değil hala yüksek harcamalar ve yatırımlar yapacaklarına kar oranlarını düşürmeleri gerekir onlar özel şirket değil kar amacı güdemezler ama bütçelerinden milyonlarca lirayı tanıtım pazarlama sosyal etkinliklere ayırıyorlar hala uyduruk sanatçılara konser diye milyonları yediriyolar bıraksalar şu konser işlerini özel şirketler yapsa da öncelikle halkı düşünseler ama yok bu işin de partisi falan yok hepsi aynı şeyin laciverti

Biraz haddinizi bilmeniz gerekiyor, başkası ile olan konuşmam üzerinden gidip kötü kalpli gibi bir hakareti söylüyorsanız asıl siz kötü kalplisinizdir. Önüne gelene terörist demeye benziyor bu, biraz insanlarla nasıl tartışacağınızı öğrenin, öyle yorum yapın. Ne kolay ya insanlar seninle aynı fikirde değil diye kolayca en kötü hakaretleri sıralamak! En nefret ettiğim insan tipidir bu, alakasız bir şekilde kendini acındırıp karşısındaki insana kendisiyle aynı fikirde değil diye demediğini bırakmayanlar. Kötü kalpliymişim, niye? Ortaya, krediler artık ucuz kalıyor dedim! Sanki ben dedim maaşının üçte ikisine kredi çek diye de hiç haberim olmayan bir şey üzerinden bana sen benim kredimi ödedin mi diyor. Ne kadar çok nasıl konuşacağını bilmeyen densiz insan var ya!
Kredilere zam gelse keyfiniz gelecek işte 🤣🤣🤣

valla kendi hakkımızı kendimiz koruyoruz biz. usulüne uygun tahliye taahhütnamesi imzalatıyoruz. yapacak bir şey yok. ülkedeki enflasyonun sebebi ben değilim. kendi ceplerine girmeyen para için çat diye yasal sınır getiriyorlar. e elektriğe, doğalgaza çatır çatır zamları yapıyorlar ama. ev sahiplerine bas bas bağıranların evi olduğunda kiracılara hayrına verirler artık.

valla kendi hakkımızı kendimiz koruyoruz biz. usulüne uygun tahliye taahhütnamesi imzalatıyoruz. yapacak bir şey yok. ülkedeki enflasyonun sebebi ben değilim. kendi ceplerine girmeyen para için çat diye yasal sınır getiriyorlar. e elektriğe, doğalgaza çatır çatır zamları yapıyorlar ama. ev sahiplerine bas bas bağıranların evi olduğunda kiracılara hayrına verirler artık.
Usulüne uygun tahliye taahhütnamesi dediğiniz kira sözleşmesi ile aynı gün imzalanırsa geçersizdir. Hiç kimsenin de kira sözleşmesi tamamlandıktan sonraki bir tarihte gidip tahliye taahhüdü imzalayacağını sanmıyorum.

İnsanlara kira sözleşmesi imzalarken, tarihsiz tahliye taahhüdü imzalatıp, tarihi de sözleşmeye sonradan ekleyerek sözleşmede tahrifat yapıyorsanız, dikkat edin de uyanıklık yapıcam derken Özel Belgede Sahtecilik suçu işlemiş olmayın. :)

Arkadaşlar sizler de dikkat edin. Tahliye taahhütnamesine imzaladığınız günün tarihini mutlaka atın.

Usulüne uygun tahliye taahhütnamesi dediğiniz kira sözleşmesi ile aynı gün imzalanırsa geçersizdir. Hiç kimsenin de kira sözleşmesi tamamlandıktan sonraki bir tarihte gidip tahliye taahhüdü imzalayacağını sanmıyorum.

İnsanlara kira sözleşmesi imzalarken, tarihsiz tahliye taahhüdü imzalatıp, tarihi de sözleşmeye sonradan ekleyerek sözleşmede tahrifat yapıyorsanız, dikkat edin de uyanıklık yapıcam derken Özel Belgede Sahtecilik suçu işlemiş olmayın. :)

Arkadaşlar sizler de dikkat edin. Tahliye taahhütnamesine imzaladığınız günün tarihini mutlaka atın.
usulüne uygun dediğime göre şartlarını biliyorumdur, azıcık mantık.. bilirkişi siz değilsiniz bir tek. gayet iyi biliyoruz neyin ne olduğunu merak etmeyin siz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back