Hep kiracılar mı haklı ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
6000 TL piyasası olan bir eve yarısı kadar olan 3000 tl kira istemek mi insafsızlık anlamıyorum ki.Orta yolu bulmaya çalıştım sadece. O evin kredisini öderken biz de çok zor zamanlar yaşadık tek ev sahibi olalım diye 4aylık bebeğimi bırakıp işe dönmek zorunda kaldım .kiracımızın eşi çalışmıyor ben de ona mı deyim yani ödeyemeyecekseniz eşinde çalışsın diye ne haddime Anlayacağınız fırsatçılık yapmıyorum emeğimin karşılığını istiyorum .Bu pahalılığı ev sahipleri yapmadı acısını ev sahiplerine düşmanca saldırarak çıkarmaya çalışmak niye.Evi satıyorum zaten inanın bir hafta oldu satılığa çıkardığımız 30 kişi evi görmek istedi satılması zor diye bir şey yok.Ama neden Konu buraya kadar gelsin.Kiracı da satılınca kanunen 6 ay.içinde çıkmak zorunda hadi desin yeni ev sahibine de %25 hakkım var diye.Ben 2020 de 1000 TL ye kiraya verdim 2021 de korona var diye sadece 150 TL zam yaptım .yani 1150 TL den 1500 e çıkardı kirayı.O zaman insaflı ev sahibiydim şimdi vicdansız mı oldum evimin edersin yarısı kadar kira istedim diye

Benim ev 2 bindi. Sitedekiler çatır çatır kiracı çıkarıp, ev satıp 5 buçuk 6 bine ev vermeye başladılar. Zam dönemi geldiğinde ev sahibim ben sana 5-6 bin ver demem, sizi seviyorum iyi insanlarsınız ama benim kirama da zam geldi dedi. %25 demedim ben. Hadi orta yolu bulalım dedim , tefe tüfe yapalım dedim ve kira 3.750 oldu. Ev sahibi memnun ben memnun. 2 üst katım karı koca avukatlar, yapmıyoruz da çıkmıyoruz da iki sene süründürürüz biz ev sahibini diyorlar. Resmen davalık oldular kahkahalar atıyorlar aşağıda bahçede çok kardayız diye. İnsanlar bir acayip oldu gerçekten, herkes herkesin ayağını kaydırma, hayatını zindana çevirme derdinde. Sizin kiracınızda gayet tefe tüfe yapabilirdi, pisliğine yapmadığına eminim.

Ben de güncel kirası 5000 TL olan yerde 900 Tl ye oturan avukat ve doktor çift biliyorum. Onların sahibi kiramızı sordu o şekilde öğrendim (aynı anda girmiştik). Ev sahibi çok mutsuzdu. Bu para hırsından ziyade, saf yerine konma hissi bence. Aynı şey eski kiracılardaki iyi ki zamanında bu eve girmişizin rahatlama hissi gibi. İnsanın iyisi kötüsü var denge bulmak çok zor. Herkes kuralları işine geldiği gibi okumak istiyor maalesef.

6000 piyasası olan eve de kiracının yaptığı zam çok insafsız kalmış bence. Evin piyasanın 6000 olması biraz da fırsatçıların suçu ama her gün her şeye zam gelirken bu kira da bedavaya kalmak oluyor üstelik kira ile geciniyormussunuz. Allah yardımcınız olsun.

Evet hala vicdansızsın bir insandan hooop diye 2000 TL fazla istediğin için. Kimin maaşına son bir yıl içinde 2000 TL zam geldi? Ya da sen evin içine ne yaptın, kalitesini artırmak için ne yaptın da bu zammı isterken en azından bak evi güzelleştirmek için ben de bunu yaptım diyebilmek için? Ayrıca neden yalan söyledin ki burada, kira 1000 tl dedin şimdi 1150 diyorsun, yalan söyleyip vicdandan bahsetmek ne alaka? Sen en iyisi evi sat, paranı da başka şeylere yatır.

Sizin kiracınızla bir sözleşmeniz var. Bunu bir iş sözleşmesi gibi düşünün. 5 sene dolunca emsallerine göre değer belirleyebilirsiniz. Ama öncesinde 3 katına çıkarmayı mantıkla ya da vicdanla açıklayamazsınız.

Yazınları ucundan okuyup hemen yalan söylüyorsun diye suçlamak ne haddine.Uslubuna dikkat et.Birdaha okursan konumu 2020 de 1000tl ye verdim diyorum kiraya.2021 zam ayında sadece 150 TL zam yapıp 1150 ye çıkardım koronada mağdur olmasın diye.Üstelik kiracım devlette müdür olarak çalışıyor koronada maaşını tam aldı ve maaşlarına da %25 in çok üstünde zam geldi.Ama artık daha fazla idare edemiyorum çünkü biz de zor duruma düştük.Hee kiracı için ne yaptın dersen evin bütün tül perdelerini ona bıraktım evi boyattım yeni bebekleri olmuştu oğlumun bebek odası takımını bıraktım.Daha ne yapayım nüfusumuza mı alayım.Kendi malımı satıyorum diye de suçlu olamam kimse kusura bakmasın o evin kredisini öderken benimle mi kazanıp ödediler.Siz kiracısınız sanırım hırsınızı yanlış kişilerden çıkarıyorsunuz Allah sizin ev sahibinize sabır versin.

Konu sahibi siz kimseye bişi kanıtlamak zorunda değilsiniz. Paranın zaman değeri denen bişi var. O gün bin lira ile aldıklarını bugün alamıyosun buna da enflasyon deniyor. Ayda bin lira günde bi paket sigara parası oldu sat bence de kurtul böyle insanlarla baş edemezsin. Herkesin maaşı zaten enflasyona göre arttırıldı, asgari ücrete son gelen zam bile yüzde 30 oldu. Ama bunu herkes bilmesine rağmen iş kiralara gelince böyle saldırmayı hak görüp bi de vicdan sorguluyolar. Valla sana acımayana sen de acımayacaksın ha kimseye de acımak zorunda değiliz zaten o da ayrı konu.

Bu nasıl bir uslüp yahu. Kimse sizden acıma ya da merhamet istemiyor. Kendi ağzınızla söylüyorsunuz,asgari ücrete yüzde 30 zam gelmişken kiraya yapılmak istenen yüzde 200 zamdan bahsediyoruz ki ne kadar zam gelirse gelsin arada yapılan bir sözleşme var. Buna bağlı kalmak ve uymak zorundasınız. Siz de kiracı da.

Evinizle ilgili istediğinizi yapmak sizin insiyatifinizde. Buna kimse bir şey diyemez. İster satın ister yakın. Paşa keyfiniz bilir. Ancak ortada yapılan bir sözleşme var. Hani ev sahiplerinin de imzasının olduğu bir kontrat. Kiracınızla olduğu sürece bu kontrata bağlı kalmak zorundasınız. Canınız istese de istemese de.

Ben kiracı ile max %25 arttırabilirim diye bir sözleşmemi imzaladım.Kiracılar tutturmuş bir sözleşmem var lafını.O devletin benim malım üzerime koyduğu bence kanunsuz bir yaptırım.O zaman ben de deyim ki doğalgaza %25 üzerinde zam yapamazsın.

Tamam da sizin amacınız sözleşmede yazanı uygulamak değil ki. Sözleşmede tefe tüfeye göreyse ya da yüzde kaç yazdıysanız artık. Desenizki ben böyle bir sözleşme yaptım ama şimdi yüzde 25 beni mağdur ediyor, o zaman haklı ve yasa mağduru olurdunuz. Siz yüze 200 zamdan bahsediyorsunuz.

Sözleşmemiz enflasyon oranında artış şeklindeydi.

Aslında ödediğiniz kredi de ilk çekilen aya göre kuşkadar kalmıştır.
Kiracı haklı şu an.
Sizin girdiğiniz borcun kefili değil sonuçta. Yapmazsa yapmaz hakkı var sonuçta.
Böyle böyle insanlar evlerini satıp kimse kiralık ev vermeyince, evi olmayanlar neyi kiralayacak.acaba? Gayrimenkule dünyanın her yerinde yatırım aracıdır ve yatırım zarar ettiği noktada satılır. Sonuç olarak yine kiracilar magdur olur.

Ya siz ekonomi mi bilmiyorsunuz gerçekten?
Bunları hangi bilgisizlikle yazıyorsunuz? Bir açıklaması olamaz. Adam kar değil zarar etti, 300binlik evi oldu 1 milyon buna okey, e en basitinden yağ, su, elektrik, ekmek herşeye en az %100 zam geldi. O alacağı 1 milyonla aynı kulvarda bir ev alabilir mi sizce? Cidden şaka gibisiniz ya.

6000 TL piyasası olan bir eve yarısı kadar olan 3000 tl kira istemek mi insafsızlık anlamıyorum ki.

Piyasanın gerçekten 6000 TL olmadığını siz de biliyorsunuz biz de.
Sarı site şişirdikçe şişiriyor.
Geçen sene kiram 1400'dü. Bu sene yeni bir eve taşındım. 5500 veriyorum artık. (Semt ilçe vs değiştirdim tamamen keyfi bir değişiklik oldu benimki)
Giriş katım 7500'den 3 aydır kiracı arıyor. Sarı siteye bakınca 18-20 bine bile ilan var.
2020 Ocak ayında oturduğum evin de giriş katın da kirası da 1250 TL imiş.
Hadi ben nispeten makul fiyata oturuyorum piyasa(?)ya göre.
Şimdi 2 senede 1250'den 7500 olunca piyasası 7500 olmuyor bu evlerin.
Orada yanlış düşünüyorsunuz.

Hanfendi 2021’den itibaren asgari ücrete yaklaşık %93 zam geldi sadece son gelen artış %30. Asgari ücrete gelen zam bile gerçek enflasyonun çok altında oldu. Bu kadar şeye rağmen %25’i çok görüp uzlaşma yoluna gitmeyenlerin yarın bir gün ortada kalacağı çok açık. Dediğim gibi bir şeyin yasal olması doğru olduğu anlamına gelmiyor. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz.

İlk mesajın bu kardeşim. Tepki alınca koronadan dolayı az zam yaptım falan yazmışsın. Sonradan 1150 TL fiyatını telaffuz etmişsin falan. Yazdıklarını yeniden okudum ve kendinle çeliştiğini farkettim. Neyse ne desek boş senin gibilere. Bi depreme bakar yani mal mülk sahibi olduk diye havaya girmesin kimse, bu açgözlülükle dikkat et başına bişey gelmesin. Ahını almazsın umarım kiracının.

Şimdi siz migrosa gidin ve diyin ki bu ayçiçek yağının 1 litresinin 50 tl olmadığını siz de biliyosunuz. Buraya 50 tl yazınca 50 tl olmuyor piyasası diyin. Ne diyeceklerini buraya yazın olur mu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…