Sabırsızlığını çok iyi anlıyorum bacım. Hele insan verdikçe daha çok veresi geliyor kiloları. Ama bu diyette tamamen sabır gerekiyor. Öyle hızla kilo verebileceğin bir diyet değil, ki sağlıklı olan yol da bu. Yoksa boş yere moralini bozmuş olursun.
Bahsettiğin ekmek her ne kadar güzel dursa da (öyle ekmekleri çok severim ben, beyaz ekmek sevmem :) )ekmek yediğin sürece kilo veriş yavaşlar, belki de durur. Mesela kendine iki yumurta kaynatıp götürsen okula, bir kap içine, biraz peynir zeytin domates ve kuruyemişlerini koysan, bu şekilde de bence yiyebilirsin hem çocuklara da örnek olmuş olursun, olmaz mı? Ekmekle beraber yenen kuruyemişin faydası olmaz, kilo olurlar beraberce ona göre
evet yaa düsünebilyior musun ilk defa öyle deli gibi acikmadan, canim cikolata vs cekmeden 1-2 kilo verdim
bunu görünce hemencik olsun bitsin istiyorum dogal olarak
ama dedigin gibi hizli verilen kilo hic iyi degil yine kendimden biliyorum, sonra geri aliyorsun ve kas dokusunu kaybediyorsun, yaglar kaliyor
ekmek konusuna artik cözüm buldum sayilir canim, isten cikiyorum o yüzden de evde olcam yani istedigim gibi ayarlayabilirim ögünlerimi.. o zamana kadar bi sekilde idare edecegim artik, senin ve cigdemcigin önerdigi gibi bir seyler yaparim, salatalik,domates,zeytin,kuruyemis götürürüm artik, yumurta kokar belki diye cesaret edemedim maalesef
o bahsettigim ekmek de zaten, burda karataya cok benzeyen bi diyet var, o diyeti yapanlarin tükettigi ekmek yani epeyce cekirdekli.. susam keten tohumu,aycekirdegi gibi tanecikler cok icinde.. ama nasilsa isten cikiyorum, onu da yemeyivereyim nolcak
zaten hepi topu 3 saat tok tutuyo, 4. saat bi sekilde geciyo ama 5.saate zorlaniyorum...
bilgi icin tesekkür ederim bu arada... ekmekle yenen kuruyemisin kilo yapacagini bilmiyordum :26:
Bende yabancı memleketteyim sayılır burası da tr gibi değil valla
Doğudayım
O yüzden seni çok iyi anlıyorum çünkü sadece bütün akrabalarımla ylllık izinlerde görüşebiliyorum tabi arkadaşlarla da
Bu yüzden bir de yeni evlenenlerin üstünde olur yaz gözler aaaaa ne kaa kilo almışsın hayırdır bebek mi var yoksa diye bi çarpcan
bidaa çarpcan
Seninle paralel dertlerimiz var anlayacağın. Merak etme ben 1 ayda 4 kilo verdim. Bünyeden bünyeye değişiyor ama vereceğine inanıyorum. Bnce o müsliyi de eşin akşamları atıştırmalık olarak yesin. Hem kilo alır annesine dersin kilo aldırdım oğluna diye çaktırma
Kabızlık ilk başta özellikle ilk bir ay bende oldu ama sonra nedense heralde bünye alıştı olmamaya başladı. Belkide vucut toksin attı o dönem barsak içindeki taşlaşmış şeyleri attı
Sen yinede ona yardımcı ol. Ve yeşil çay falan iç. Sinemaki iç
Yağlı yemeye başlaynca zaten o kendi kendine yardımcı oluyor
E spor da varmış
Sandviç de ne demek
Sabah erken kalkıp tam bir karatay kahvaltısı yaparsan zaten seni çok acıktırmayacak öğlen de madem ayaktasın kuruyemiş öğünün olsun. Sabah yeme onun yerine öğlen ye. Madem ayaktasın salatalık ye. Ayran iç. Yeter
Zaten aşırı acıkmadığın için bunlar yeterli gelir sana. ya da çorba yap bardağın içinde tüket
Bahane üretme sakın bak bir sürü seçenek koydum önüne
oyyy sen de gurbettesin yani
tamam memleketimizin her bi kösesi cok degerli ve hepsi bizim topragimiz ama aileden,dostlardan uzak oldugun her yer gurbet iste... yaaaa o soranlar varya gerizekaliiiiii sana neeeee demek geliyor icimden yaaa
gecen burda bi tanesi sinirimi bozdu öyle, hani cok soguktu ya bi ara havalar, o zaman ise giderken, iki atlet bi kazak onun üstüne dügmeli kazak, üstüne büyük bi sal ve sisme mont giymistim.. haliyle 2 beden daha kalin duruyorum.. öküzün tekine denk geldim, sen kilo almissin, ay bdur söyleyim de moralini bozayim dedi
tam tokatlamalik heee...
oyyy insallah ben de bir ayda 4 kilo veririm, hafta basina bir kilo cok iyi bi rakam.. fazlasi zaten cok da saglikli sayilmaz.. bir de benim vermek istedigim 5-6 kilo yyani, sonlara dogru diyet zorlasir, kilo verme yavaslar ya zaten.. esim keske yese müsli felan yemez o yaaa... tüh keske almasaydim, bagirsak calistirir diye aldim ben onu.. yani sonucta kabuguyla felan ezilmis bugday tanecigi ya
neyse... kilo veridkten sonra yerim artik
yesil cay iciyorum, bir ya da en fazla iki fincan onun da fazlasi iyi degil maalesef.. evet yagli yiyince o dedigin gibi oluyor, cünkü bi ara bi bahceden ceviz toplayip getirmistim, böyle yesil kabuguyla offffffffffff citir citirdi
o zaman hergün ondan yemistim, epeyce farketmistim faydasi oldugunu...
iste canim yukarda da dedim ya, isten cikiyorum zaten, istedigim gibi bi beslenme plani yaparim kendime.. gitsin vücüdumuzdaki pis toksinler kötü yaglar yok olsun
Arkadaşlar yazmış gerçi ama ben de yazayım: Müsli işlenmiş gıda olduğu için yasak. Yumurtana yağ koysan daha iyi olur. Zeytin yemeyi unutma çünkü kabızlığa da iyi geliyor. Kabızlık için sabah günkurusu yemek iyi geliyormuş. Bir de hurma iyi geliyor demişti arkadaşlar. Emin olamadım ama... Sinameki tavsiye etmem. Bağırsaklarını tembelleştirir.
Öğün aralarını 5 saat yapmaya çalış. Çok acıkırsan ayran veya süt içersin. Öğlen çalışan arkadaşlar yanlarına ayran/yoğurt, kuruyemiş, haşlanmış yumurta falan alıyorlar. En azından Türkiyeye gelene kadar bir yol bul kendine. O zaman 5 kiloyu kesinlike verirsin.
tesekkür ederim canim benim sagolasin... günkurusuna bakayim ben bi, burda bulabilirsem alayim, cünkü almanyada dogru dürüst günes olmadigi icin günkurusu da olmaz diye tahmin ediyorum
benim biligim portakal suyu da cok iyi geliyor ama o da yasaklilar listesinde degil mi? artik cok kötü olursam arada bi icerim ac karnina kahvaltidan önce napayim
benim kabizlik her zaman vardi bu diyette olmadi maalesef...
önerdiginiz seyleri götürürüm canim haftaya da, haslanmis yumurta bilmiyorum olur mu, kokudan dolayi, ama digerleri neden olmasin ki... hele yogurt zaten en tok tutan sey.. öglenleri yogur yiyeyim ben o zaman... cünkü aksama dogru aciktigimi hissediyorum, mesela kahvalti ve ögle arasi acligim olmuyor...
Tereyağımı yapmayı başarabildimmmmmmmmm
Ama karatay hocanın yapmamızı önerdiği şekilde yapmaya çalıştım çok uzun sürdü :18::18::18:
Zaten sonrada buzlukta unuttum
Neyse bozulmaması için buzu çözüldükten sonra karıştırıp dolaba koydum.
Bugun hemen işe koyuldum tbi mikserle
Kulağıma bamuk tıkadım ve sardım ve elimle kapattım. Ama yinede blander içine etti. Olsuuunnn ama benim tereyağım var ki artık
Artık miptelaaasssı olacağım bu işin
canim yaaa tereyagi nasil yapiliyorki bana da söyler misin??? :26::26::26:
hoşgeldin aramıza..bu diyette sağlıklı yağlardan korkma bol bol ye..herşeyin doğalı yağlısı daha ne olsun başarılar..
dimi yaa... böyle saglikli tok tutucu seler yiyip üstüne bir de kilo verince insan daha ne isterki
tesekkür ederim, hosbuldum...