işte bizi şaşırtan o powerbank tan sonrası
yani powerbank ı kullandı
bye dedi ve gitti
o arada tanışık olacak kadar muhabbet bir de ikinizin de buna yakın olması
yani powerbank ını istediğim kimseye bu kadar yakınlaşamam ki
aaa bak ama bir gün otobüste geliyorum Ankara dan bindim
Eskişehir de de yanıma bir kız bindi üniversiteli vs bayağı genç
neyse muavin damdan hanım hoş geldiniz nerede ineceksiniz vs vs dedi
aaa dedim yanlış okudu listeden kız da sesini çıkarmadı, zira damdan hanım benim
biraz daha gittik gittik
kız bir ara dedi ki pardon telefonum kilitlendi sizinkinden internetten baksak da nasıl açılır bir yapmaya çalışsak
olur dedim çalıştık başaramadık
sonra şehre yaklaştık aklıma geldi almaya gelecek ya da haber vereceğin birisi varsa ara benim telefondan dedim
teşekkür etti aradı
anne ben damdan, telefonum bozuldu vs vs konuştu
ben de dedim "a benim adım da damdan, çok sık da bulunmaz, " karşılıklı gülümsedik
inerken de tekrar teşekkür etti gün bitti
hadi bizim yaşlarımız yakın değildi de yaşlarımız yakın olsaydı nereden gelip nereye gidiyor muhabbeti yapsak bile kanka olunacak zaman yine olmazdı ki
görümcem de otobüste yanında oturan kadınlarının çocuklarını tutturduğundan vs şikayet ederdi
hiç şimdiye kadar böyle bir ortama denk gelmedim, benim gibi suratsıza kimse çocuğunu tutturmaz herhalde :)))
Şöyle olmuştu, ben denize nazır bir bankta oturmuştum, kız yanıma geldi powerbank sordu, ben verdim, yanıma oturup telefonunu şarja taktı. Nereli olduğunu sordum, söyledi. Ben de o dili az buçuk biliyorum, onun dilinde 'tanistigima memnun olsun' dedim, güldü nereden ogrendigimi falan sordu, ben eski sevgilimden öğrendiğimi söyledim ve bildiğim kadarıyla ilkel bir sohbet ettik

epey komikti çünkü benim bildiğim kadarı hep "seni özledim,bir buse alayım,canım cicim ,6da burada ol" gibi cümleler

hahara hihiri güldük,sonra o anlattı nereden gelmiş,nereye gidecekmiş falan. Bayağı bir konuştuk (bir dizi izleyip heves ettiği şehre gidecekti benden sonra, ben de ona o dizide geçen şarkıyı ogrettim 250 tekrarla) , sonra bri yere geçtik, bir şeyler içtik... Hava kararınca ,onun saati gelince ben onu otogara bıraktım, oradan kuzenime gectim:)
Daha sonra da haberleştik işte ..
Bir başka kız da. Amasra'ya giden otobüsteydim. İnmeye yakın 'pardon, amasra'ya ilk defa ineceğim ama, bildiğiniz bir kamping var mı?' demiştim muavine. Otobüs az kişiydi zaten, herkes bir yorumda bulundu, bir kız da dedi ki 'oralarda kamping bulamazsın, inince inkuma git, bilmemkaç kmlik sahil. Ücretsiz kamp kurulan yerler de var. Ben de onun yanına geçtim, o haritada bnaa tarif etti falan, kalan dakikalarda bartın uzerine sohbet ettik, önerilerde bulundu. Sonra Instagram'dan eklestik, ben oradayken de yardımcı oldu. Daha sonra birbirimizi like ettik falan uzun süre, pandemiden önce istanbula dönmüştü, görüştük onla da. Yakın bir yerdeymis zaten bana:) gayet de arkadaşız yani...
Aynı tatilde bir sokak gitarcisiyla sohbet etmistim, kamp yaptığımı söylemiştim. Sonra bir başka kişi geldi, gitarcı onla sohbet ederken o da yeni geldim,kamping ariyroum falan dedi. Sonra nasıl olduysa cumhur cemaat benim kampinge geldik,güneş doğana kadar sahilde oturduk ,sonraki günler de beraber sokak müziği yaptık falan, sanki kırk yıllık tanıdik gibiydi. Hatta 'bu ekip iyi, kışın da ilgaz'a gidelim' falan planları yaptık

Onun dışında Berlin'de tek başımaydim, donut yemeye bir yere gittim. Tıklım tıklım diye gençten birinin yanına oturdum izin alıp. Yerken öyle birkaç cümle konuştuk, o da turistmis. Nerelere gittin dedi,haritami çıkarttım falan. Şuraya gittim,şuraya gideceğim, derken biz aynı anda kalktık, bir baktık beraber geziyrouz...
Gibi gibi gibi... Böyle bir sürü tatil arkadaşım var.
Normal hayatta biraz daha mesafeli sayılırım ama tatillerde özüme dönüyorum, çok daha açık oluyorum yeni tanışmalara