Hem evlilik hem iş evimi özlüyorum

Valla açıkçası işinde çok büyük sıkıntılar yokmuş gibi geldi bana. senin canın çalışmak istemiyor bence.
olabilir her insan farklıdır. eşinde 3 ayda sıkılmandan ötürü biraz endişeli bence o yüzden sana çıkma diyor. demekki evlilikte kendisine destek olabilecek beraber üretecek birini arıyor. ortak yolu bulun.
Hayır mesele sıkılmak değil 5 yıldır düzenli çalışıyorum zaten bekarkende öyleydi. Eşimin ailesinde bile bayanlar çalışmıyor eşimden çalışmaya devam etmek için zor izin almıştım zamanında hamdolsun maddi durumumuz çok iyi benim paramın kuruşuna dokunmaz zaten sabah 7 akşam 6 anaokulunda 45 öğrencinin tek yardımcı öğretmeniyim ben bu mesleği bunun için okumadım stresten hasta oldum ve mikrop kaptım kurumdan. Yaşamayan bilemez ben çocuklara aşık bir insanım ama bu böyle olmuyor

Evlenince mi işi sevmediğinizi farkettiniz ?
Bu işi sevmiyorsanız, işinizi değiştirebilirsiniz.
Ama evde oturup eşimin maaşı ikimize yeter diyorsanız kasmanıza gerek yok eşinize söyleyin düşüncelerinizi.
İşimi değil tatlım kurumu sevmedim ve hastalığımdan ötürü zorluyorlar benim ağır bile kaldırmamam lzım bir üniversite mezunu öğretmenim tuvalet önünde taburede bekcilik yapıyorum aldığım maaş asgari ücret benimle aynı statüdeki hatta daha düşük insanlar kurumda torpilli diye bana ahkam kesiyor ihtiyacım mı var hayır ama eşimde kötü düşünsün istemiyorum ondan bekliyorum bunu çık o zaman demesini bana evde sıkılcaksın napcaksın gibi bahaneler üretmeni istemiyorum.

Geçmiş olsun öncelikle. Ameliyat ve sonrası toparlanma süreci için zaten rapor alırsınız rahat rahat. Ben şeyi anlamadım, kazandığınız parayı o kadar gereksiz kazanıyormuşsunuz gibi anlatmışsınız ki... Sanki kazanç değil de üstünüzde yük... Birikim yapın o zaman. Bugün değilse, yarın ihtiyacınız olacak. İşinizden memnun değilseniz başka iş bakın ve bulana kadar da ayrılmayın bence. Ha iş güç bana göre değil, evimin kadını olmak istiyorum, kendimi yemeğe temizliğe vurmak istiyorum diyorsanız da açık konuşun, zaten sizin bileceğiniz iş. Ama "iş yerimden memnun değilim", "paraya ihtiyacımız yok, haybeye harcıyoruz" gibi şeyler, evde oturmanın bahanesi olmamalı bence. Bir de bütün işleri hafta sonu kendiniz mi yapıyorsunuz? Eşiniz ne yapıyor o sırada, hafta sonu da mı çalışıyor?
Durum şöyle sürekli çalışan biriyim zaten bu sene başka kuruma geçtim geçtiğime pişman oldum kendine öğretmen demeye utanıyorum. Evlilij hayatı ve iş bana ağır geldi hasta oldum kurumdan da mikrop kapmışım kanımda sıkıntı var. Evlenir evlenmez başladım çalışmaya evimi çok özlüyorum eşim haftasonlarımevde olmuyor malesef. Ben kadın almakta istemiyorum kendim yapmayı kendim pratikleştirmeyi öğrenmeyi istiyorum. Bu sene zaten bebekte düşünüyoruz fakat henüz olmuyor. Polikistik var bende zorluyor.

Haftasonu eve yemeğe ütülere yetişmeye çalışma mesela.

Eşinin maaşı ne kadar seninki ne kadar?

İşten çık yeni bir iş aramaya başla iş ararken de evde dinlenme fırsatı doya doya evinle vakit geçirme şansın olur ama tamamen bırakma derim. Ben yıllık izindeyken bile evde afakanlar basıyor otur otur

İşimi değil tatlım kurumu sevmedim ve hastalığımdan ötürü zorluyorlar benim ağır bile kaldırmamam lzım bir üniversite mezunu öğretmenim tuvalet önünde taburede bekcilik yapıyorum aldığım maaş asgari ücret benimle aynı statüdeki hatta daha düşük insanlar kurumda torpilli diye bana ahkam kesiyor ihtiyacım mı var hayır ama eşimde kötü düşünsün istemiyorum ondan bekliyorum bunu çık o zaman demesini bana evde sıkılcaksın napcaksın gibi bahaneler üretmeni istemiyorum.

Öyle mi tatlım ?
O zaman konu eşimi işten çıkmama nasıl ikna ederim yerine yeni iş nasıl bulurum olması gerekmez mi ?
Madem çok seviyorsunuz işinizi.
Konuşmanızın alt yazısı ortaya çıktığında niye uslub değişiyor anlamıyorum, çalışmayı sevmiyorum dersin geçersin.
Siz yazmışsınız Eşime işten çıkmaya nasıl ikna ederim diye .
Enteresansızın cidden.

Mesleğimi çok seviyorum köklü bir Kurumda çalışıyorum ama girdiğim ilk günden beri lanet ediyorum psikolojik olarakta çöktüm bence. Kan değerlerimde bir sorun ve ciddi ameliyatlık durumum var bunlar hep mimrop kapmaktan kendim 5 senelik öğretmenim kurumun cvde ismi olsun diye girdim ama kendimle aynı statüde hatta benden eğtiim olarak daha düşük torpille girmiş insanların altında onların ayak işciliğini yapmakda koyuyor. Evliliğimi anlayamıyorum ikilemde kaldığımız noktada şu sözleşmem 12 aylık malum okullarda haziranda tatil zaten kesin seneye yenilemeyeceğim sözleşme yazın tatile girdiğimde 3 ay sözleşmem bitmediğinden maaş alacağım ve artı çıkış parası olacak. 4 kere maaş almak yattığım yerden eşime cazip gelen nokta ne güzel çalışmadan alcaksın sık dişini falan diyor ama dayanacakta gücüm kalmadı keşke eşim dese çalışmak yok vs
Uzun yıllardır okul öncesi kurumlarda öğretmenlik ve yöneticilik yapan biri olarak eşinizle açıkca konuşup işten ayrılmanızı tavsiye ederim.
Ben sizin durumunuzdan çok, sınıfınızdaki çocuklara odaklandım.
Bu şekilde öğrencilerinize faydalı olmanız çok zor.
Zorla yenen aş, ya baş ağrıtır ya diş.
Zamanla sizin tükenmişliğiniz ve isteksizliğiniz çocuklara sirayet edecek,o masumların hakkına girmeyin.
Not:Son mesajınızı yeni okudum.
Siz kurumda zaten öğretmenlik yapmıyormuşsunuz, özbakımdan sorumlu yardımcı öğretmen statüsündeymişsiniz.
Sanırım maddi sıkıntınız olmadığı için böyle bir görev tanımını içinize sindiremiyorsunuz.
Devam etmeyin, başka kurum arayın.

Son düzenleme:
Bence başka kuruma geçeceğim diye çık. Oyalan hem ev hanımlığının tadına bak hemde gerçekten başka kurum araştır belki mesleğini severek yapacağın daha tertipli bir kurum bulabilirsin.

E ozbakimdan sorumlu yardimci ogretmenmissiniz. Neden tuvalet kapisinda cocuk bekliyorum diyorsunuz ki,isiniz bu zaten. Bence isinizi kucumsemeyin, nereye giderseniz gidin yapacaginiz is bu. Ayrica cok da guzel bir meslek bana sorarsaniz. Ha calismak istemezseniz de esinize bunu aciklamak zorunda degilsiniz. Calismak istemiyorum,dort dortluk yemek yapmak ev temizlemek ve hizmet etmek istiyorum deyin cikin isten.

Eşimin belli olmuyor net maaş almıyor şirket sahibi benimki asgari ücret
Bence yarım gün bir iş bulsanız ücret sorun değilse çok daha iyi olur sizin için. Hani senin kazandığın devede kulak kalıyorsa niye asgari ücret için tüm gün kendini paralayasın ki

İstemiyorsanız, çok da ihtiyacınız yoksa çalışmayın tabiki. Her kadın çalışacaksın diye bir şey yok. Ben hiç sevmiyorum şu herkese çalış baskısı yapan tipleri.

Bence başka kuruma geçeceğim diye çık. Oyalan hem ev hanımlığının tadına bak hemde gerçekten başka kurum araştır belki mesleğini severek yapacağın daha tertipli bir kurum bulabilirsin.
Sanırım beni koskoca forumda anlayan tek insansın evliliğimin tadınıda alamadım farklı bir kurum deneyeceğim tabiki :)

İstemiyorsanız, çok da ihtiyacınız yoksa çalışmayın tabiki. Her kadın çalışacaksın diye bir şey yok. Ben hiç sevmiyorum şu herkese çalış baskısı yapan tipleri.
Aynen bende şuan neden çalışmıyorsun sorusu cevaplıyorum baksanıza eşime nasıl çalışmak istemediğimi söylemeliyim derdindeyim evde sıkışmayacağımı ona nasıl anlatmalıyım derdindeyim

Uzun yıllardır okul öncesi kurumlarda öğretmenlik ve yöneticilik yapan biri olarak eşinizle açıkca konuşup işten ayrılmanızı tavsiye ederim.
Ben sizin durumunuzdan çok, sınıfınızdaki çocuklara odaklandım.
Bu şekilde öğrencilerinize faydalı olmanız çok zor.
Zorla yenen aş, ya baş ağrıtır ya diş.
Zamanla sizin tükenmişliğiniz ve isteksizliğiniz çocuklara sirayet edecek,o masumların hakkına girmeyin.
Not:Son mesajınızı yeni okudum.
Siz kurumda zaten öğretmenlik yapmıyormuşsunuz, özbakımdan sorumlu yardımcı öğretmen statüsündeymişsiniz.
Sanırım maddi sıkıntınız olmadığı için böyle bir görev tanımını içinize sindiremiyorsunuz.
Devam etmeyin, başka kurum arayın.
O zaman anlamışsınızdır beni sindirememkten ziyade çok yoruldum ve sınıfım yok o yüzden çocuklara karşı bir sıkıntı olmuyor. Onlara tuvalete götürmekle yükümlüyüm hepsi bu

E ozbakimdan sorumlu yardimci ogretmenmissiniz. Neden tuvalet kapisinda cocuk bekliyorum diyorsunuz ki,isiniz bu zaten. Bence isinizi kucumsemeyin, nereye giderseniz gidin yapacaginiz is bu. Ayrica cok da guzel bir meslek bana sorarsaniz. Ha calismak istemezseniz de esinize bunu aciklamak zorunda degilsiniz. Calismak istemiyorum,dort dortluk yemek yapmak ev temizlemek ve hizmet etmek istiyorum deyin cikin isten.
Benim yaptığım işi normalde hademeler ve lise mezunu yardımcı öğretmenler yapıyor üniversite mezunları değil 2 üniversite mezunı öğretmenim ben. 45 öğrenci ve 1 engelli öğrenciyle tüm gün tuvalet başında beklemenizi sizden alt durumda eğitim görmüş sizden küçük insanların size emir verip sabah 7 akşam 6 tuvalet önünde beklemenizi tavsiye ederim o zaman. Belki sizin standartlarınıza uygundur. Ama ben 2 üniversire mezunu bir insana kendime yakıştıramıyorum ve sırf o tuvaletler yüzünden günlerdir hastanede yatıyorum. Kanımda ciddi anlamda enfeksiyon çıktı kanım vucudumdan değişti evet çocuklar benim için ciddi anlamda önem taşıyor ama şuan kendi sağlığım ve statü durumu bu sene bunun önüne geçti. Şayet eğer böyle bir işi yapamayacağımı düşünseydim bilseydim 2. Kere çocuk adı altında olan bir bölümü okumaz bu mesleği senelerdir yapmazdım.

X